...to be a rock, and not to roll...

nedjelja, 18.11.2007.

Opet Split!

Image Hosted by ImageShack.us


Eto, ja ovaj vikend opet u Splitu. Povod za jučerašnji odlazak tamo je bia ponovno koncert, ovaj put više izvođača i odma mogu reć da je bilo fenomenalno. U povodu političke kampanje u velikoj dvorani na Gripama su nastupili ovim redosljedom: ENI, Đubrivo, Dino Dvornik, Majke i Let3.

target="_blank">

Negdi oko 4.30 iz Podgore smo krenili ja, Jele, Nikša, Jakić i Siniša, te smo brzo došli na kolodvor di nan se pridružija ostatak ekipe koji se sastoja od Martina, Muce, Leona, Dore, Glorije, Antoninija i Dade... Ukrcali smo se u prometov autobus i oko 5 uri krenili za Split. Puten smo pričali bezveze, slušali muziku i tako... Na Dupcima se Dora odjednom počela derat i skakat jer je vidila – snig!! Eto, sa Dorom smo se jedno vrime divili snigu, dok bus nije nastavija planiranim smjerom.



Po dolasku u Split smo odma, prvo i glavno skočili do Pauline na čevape i naili se (ja i Muco po dvi porcije), te se nakon toga razdvojili u 2 skupine... Na Gripe isprid dvorane smo stigli nešto nakon 7 uri. Tu smo se svi ponovo skupili i pili. Jele je pokazala ''zavidno'' umijeće mišanja bambusa ''bez imalo'' prolivanja, dakako... Nešto prije 8 smo ušli unutra i sili na tribine te gledali (sramotno odigranu) utakmicu Hrvatske reprezentacije... Nakon toga je uslijedija kratki govor političara, a onda na stage izlaze ENI od kojih san zna pune 2 pisme (Oči Su Ti Ocean i Profesor Jakov), te su ubrzo i oni završili...



A onda nered, na stage izlazi punk/metal bend Đubrivo te u svome kratkome nastupu nas rešetaju najvećim hitovima poput Ilija, Vaša Kćerka, Budi, Đubrad i Porno Star. Ne triba ni naglašavat da je šutka bila neprekinuta, prava atmosfera... Antonini je raspara svoje nove novcate gaće u žaru koncerta.





Poslije njih izlazi Dino Dvornik i pjeva svoje poznate hitove među kojima su se našli i Ništa Kontra Splita, Ti Si Mi U Mislima, Afrika i još neki... Nakon žestokoga Đubriva dobro došao odmor (za mene, heh). Inače san čeka samo da završi i počme bend zbog kojega san u najvećoj miri doša.

Bare je već bija na skalinama pokraj stagea. Vidi se da ga je odavno izilo, al vidilo se i da neka karizma zrači iz njega. Sam pogled je bia dovoljan. Mršav, ispijen, marama na glavi, velike sunčane naočale i brada... Kad su krenuli, počea je nered, ja, Jele i Siniša smo bili u ekstazi, bacali se, skakali, pivali. Na prve taktove pisme ''Ja Sam Budućnost'' san bija gotov, jedna od tri himne Majki (druge 2 nažalost nisu svirali). Bare je plesa po pozornici, skoro pada na pod, puši cigarete i piva fenomenalno. Bend za njin nije niti malo zaostaja, svi ko da su ispali iz vrimena od prije 20-ak godina, duge kose, jeans, brade i čvrsti pravi hard rock. Nino, Bepo, Lovreta, svi su bili ludi... Definitivno kultni bend koji je opravda svoj status ovim nastupom, fenomenalno. Vrhunac večeri za mene. (još su svirali i Mene Ne Zanima, Baretov Blues, Vrijeme Je Da Se Krene te Zbunjen i Ošamućen)




Let3 nakon njih kao i obično nije razočara al to meni više nije bilo to, još san bija pod dojmom Majki, tako da san sa strane pogleda nastup rječana. Moram reć da su fenomenalno odsvirali svojih 5-6 stvarim svaka čast i njima.

Nakon toga polako izlazimo iz dvorane, te se upućujemo prema kolodvoru i usput zajebajemo, pričamo i tako... Na kolodvoru standardna šema, sidala krcata, pa smo svi legli po podu ko najveći debili al nas nije bilo briga. Siniša je to lipo reka jednon rečenicon: ''fala Bogu šta smo balkanci!'' te nakon toga lega na pod. Tu je slijedilo još prepričavanja događaja, moga i Tintorovoga nadmetanja fotoaparatima, te Antoninijeva nenormalna žeđ... U 2 je doša bus i uputili smo se kući. Put je proteka ugodno i zanimljivo... u 3.30 dolazimo u Podgoru i zatim ravno u krevet...

Nezaboravno u svakom slučaju! Pozdrav

P.S. Diana znan da voliš ovu pismu, pa evo za tebe! :D

- 21:01 - Komentari (30) - Isprintaj - #

nedjelja, 11.11.2007.

Prostor? ma...

"...nažalost nemamo nikakav slobodan prostor za vaš bend..."
Tako nekako je zvuča kraj dopisa koji mi je Dario pročita, a dobija ga je od Makarskoga poglavarstva jednoga sunčanoga dana u Stipe na svoj upit gradu da im udili kakvu-takvu rupu u kojoj bi mogli vježbat sa bendon.

Nažalost, pitanje prostora di bi lokalni bendovi mogli svirat je već postalo pravi problem. Neki prostori poput onoga na sportskome su već zauzeti, dok druge ne da grad il vlasnici. Samostan je bija pregenijalan prostor al se ostalo i bez njega, prostor poviše makarskoga kina je također nedostižan... Jedno vrime se sviralo i u Podgori u kinu, al zbog žaljenja stanara obližnjih kuća, i to je moralo bit napušteno... I opet se povlači pitanje "Jel toliko teško dat in jednu prostoriju BILO DI, samo da se rješi taj problem?"

Čini se da je, šta ponovo dokazuje nezainteresiranost lokalnih vlasti za mlađu populaciju rivijere. I dok se na televiziji vrte razne reklame o izborima, pusta obećanja, a ne dobivamo ništa od toga... Šta se i organiziralo, bilo je gotovo sve samostalno napravljeno. Koncert na spomeniku, jedva izboren Art za zadnji dan škole i... hmm... ne znan ni šta da nadodam više.

I onda slušat priče ovih šta su prije 3-4 godine izašli iz srednje kako je to bilo prije, svaka predmaturalna - koncert! Poseban Slučaj, Hogar, Neptoonesi, pitaj Boga šta još, nisan bija tu... A uostalom i nije bilo bitno toliko ko svira, bitno je bilo DA se svira. Nema toga više, bendovi jednostavno nisu u prilici a vlast nije briga...

Sramotno. Pomozite nam, dajte prostor za svirat, ustupite nam Art za koji koncert... Opravdajte taj svoj položaj na vlasti i pogledajte malo i na nas...

...Ja sam ono čega nema
Ja sam ono što ti se sprema
Ja sam sudbina koja se ruga
Ja sam podli đavolji sluga
Ja sam istina koja je glupost
Ja sam budućnost
Da li ti se sviđam...


Majke - Ja san Budućnost
- 18:50 - Komentari (37) - Isprintaj - #

srijeda, 07.11.2007.

???

"Now I see the times they change
leaving doesn't seems so strange
I am hoping I can find
where to leave my hurt behind
All this shit I seem to take
all alone I seem to break
I have lived the best I can
Does this make me not a man?"


Image Hosted by ImageShack.us


(post nema nikakvu vridnost ni poruku, ne odnosi se na nista konkretno i tu je tek tako... slika je nastala u jednome trenutku insipiracije, inače jedna od dražih šta san napravija, pa eto, da je podilin tu...)
- 22:06 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.