...to be a rock, and not to roll...

nedjelja, 30.04.2006.

Godine bez Ozzyja...

...Budućnost Black Sabbatha nije bila tako svijetla. Unajmivši bivšeg glavnog vokala Rainbowa, Ronnie James Dio, bend je napravio obećavajuci povratak s "Heaven And Hell" albumom (1980.), no nakon što se Dio oprostio s bendom dvije godine kasnije njegovo mjesto su preuzimali brojni pjevači poput Ian Gillana (Deep Purple), Glen Hughesa i Tony Martina. S izlaskom albuma "Seventh Star" (1986.), Butler i Bill Ward su napustili Black Sabbath dok je Iommi, kao jedini preostali član originalne postave, nastavio izdavati albume sve do sredine 90-tih.



Osboure, Iommi i Butler našli su se 1997. ponovno zajedno na pozornici na Ozzyjevoj Ozzfest turneji s bubnjarem Faith No Morea, Mike Brodinom koji je popunio Wardovo mjesto. U prosincu 1997., Ward se vratio za bubnjeve na koncertu održanom u njihovom rodnom gradu Birminghamu, što je bilo prvo okupljanje originalne postave u zadnjih 20 godina. Godinu dana kasnije izašao je "Reunion", live album snimljen prilikom tog koncerta nakon čega je stara četvorka odradila turneju po cijelome svijetu.
- 16:52 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 26.04.2006.

Chaos A.D.

Za one koji ne znaju - datuma 6.5.2006. se u Makarskoj održava motorijada. Nakon uspješnog prošlogodišnjeg nastupa Psihomodo Popa ove godine dolazi ni manje ni više nego riječki LET 3!!! Ovo će vjerojatno biti jedan od najboljih koncerata u Makarskoj pa zato svakako pokušajte doći. Kao predgrupe će svirati Poseban Slučaj, Grba i još neki bendovi... Nemojte ovo propustiti, garantirano dobra zajebancija...
- 22:20 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 21.04.2006.

Motorhead u Zagrebu!!

Nakon pune četiri (4) godina Motorhead se vraća u Hrvatsku. Datuma 11. lipnja Lemmy Kilmister, Phil Campbell i Mikkey Dee će nastupiti u zagrebačkoj "Klaonici". Ovo je jedinstvena prilika da oni koji do sada nisu pogledaju "najglasniji rock&roll band na svijetu"...

Meni je Motorhead jedan od najdražih bendova uopće i po mome mišljenju nikada nisu izdali loš album. Sve što oni naprave je odlično... Najdraži su mi albumi Bomber i zadnji iz 2004. godine Inferno. Treba li reći da su napisali neke od kultnih heavy metal pjesama koje bi trebao znati svatko tko sluša muziku; bio metalac, rocker, punker ili nešto deseto.

Nadam se da će Motorhead izdat još puno odličnih albuma i da nikad neće prestati svirati. Ipak su oni jedan od simbola metala i dokaz koliko bend može trajati (osnovani 1975.) samo ako ima želju za sviranjem...



We are the ones you love, or we're the ones you hate
We are the first and we just still might be the last
We are Motorhead - born to kick your ass
- 12:50 - Komentari (16) - Isprintaj - #

srijeda, 19.04.2006.

Slike Sa Koncerata

Stavit ću malo slika sa koncerata Metallice (plus jedna koja nije sa koncerta), ali ne u punoj veličini da ne zauzimaju puno prostora. Ako ih hoćete vidjeti u cijelosti, samo pritisnite na njih:

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
- 21:01 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 18.04.2006.

Evo Me Opet

Prvo: Pardon šta dugo vrimena nije bilo posta. Jednostavno nisan ima vrimena...
Drugo: Kupija san DVD od Judas Priesta "Live Vengeance '82" i stvarno je dobar koncert. Mislija san se uzet ili to ili od Dia live CD, ali san uzeja ovo. I nije mi ža...
Sad, već je postalo upitno oće li ovoga petka Herpes svirat jer trenutno nije sigurno oće li predmaturalne uopće bit. Valjda će je bit, ne vidin razloga zašto nebi. A ako budu svirali, onda je repertoar sljedeći:
1. Slave New World (Sepultura)
2. Raining Blood (Slayer)
3. Postmortem (Slayer)
4. Damage inc. (Metallica)
5. Teritory (Sepultura)
6. Trooper (Iron Maiden)
...i još sigurno 10-ak pisama samo neznam kojih.
- 19:27 - Komentari (13) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.04.2006.

Napokon praznici... Dali su nan 11 dana za zajebanciju bez škole i ostalih sranja. I OPET, iako su praznici i ne triban ništa učit, OPET me neće puste (mater i otac) na koncert Đubriva u Split. Pa jebemu mater... Nema veze, sljedeći petak je u Arta u Makarskoj koncert benda Herpes pa dođite i poslušajte ako možete. E. da, bliži nam se Uskrs, veselo doba kad je bilo nešto sa Isuson, uskrsnija ili tako nešto, pojma neman. Kako su rekli na Pili Naopako: budite sritni, kuvajte jaja, bojajte ih u crno i lipite na njih naljepnice od Dark Funeral-a. Kako bilo, sritan Uskrs i živili...
- 14:54 - Komentari (18) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.04.2006.

OBAVIJEST!!!

Bend Scrap Iron pod HITNO traži pjevača sa područja Makarske Rivjere koji smatra da je u mogućnosti otpjevati sljedeće kompozicije: Enter Sandman (Metallica), Holy Smoke (Iron Maiden), Fear Of The Dark (Iron Maiden), Tears Of The Dragon (Dickinson), Back In Black (AC/DC), Killing Time (Metallica). Za više informacija se javite na blog http://thrash.blog.hr
- 21:58 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 08.04.2006.

Ime Za Band

Koje vam od ovih imena nekako najbolje stoji za band koji svira heavy i thrash metal?
Ovo su samo neki (najbolji) prijedlozi...
1. Savage Fear
2. Trinaesti Apostol
3. Jade Empire
4. Liquid Fluid
- 19:41 - Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 07.04.2006.

Ozzy Osbourne Years...

Kao jedan od prvih bendova koji su istinski definirali heavy metal, Black Sabbath se s pravom smatraju djedom tog muzičkog pravca. Sa svojim mračnim kompozicijama koje su zvučale kao da izviru iz samog pakla, Sabbath je uspio dignuti na noge kritičare i roditelje dok je u isto vrijeme nadahnuo cijelu generaciju muzičara sa svojim teškim rock gitarama i primjesom bluesa.

Članovi Black Sabbatha odrasli su u istoj četvrti radničkog grada Astona, kod Birminghama (Engleska), no njihovi odnosi u djetinjstvu su bili sve samo ne prijateljski. Mladog John Osbournea, poznatijeg pod imenom Ozzy Osbourne, često je terorizirao lokalni nasilnik Tony Iommi, dok je Terrance "Geezer" Butler bio društveni otpadnik s iznimnim interesom za crnu magiju i kultove. Odrastajući, razvili su zajedničku ljubav prema muzici. U početku su svirali u rivalskim bendovima no nakon njihovog brzog raspada uskoro su počeli, zajedno s bubnjarem Bill Wardom, svirati zajedno.



Godine 1967. osnovali su Polka Tulk s Osbourneom kao glavnim vokalom, Iommiem na gitari, Butlerom na basu, Wardom na bubnjevima, Jimmy Phillipsom na ritam gitari i saksofonistom Ackerom. Phillips i Acker su ubrzo izbačeni iz benda, a preostali kvartet se preimenovao u Earth Blues Company, skrativši nedugo potom ime u Earth. Svirajući žešći blues rock po nekolicini lokalnih klubova uspjeli su pridobiti malu skupinu obožavatelja.

Dvije godine kasnije, 1969., Iommi napušta Earth kako bi svirao s Jethro Tullom, no samo nekoliko mjeseci kasnije vraća se u svoj stari bend s potpuno novom zamisli. Zaintrigiran popularnošću horor filmova, točnije fenomenom da ljudi plaćaju kako bi bili prestrašeni, Iommi je odlučio pokušati stvoriti zastrašujuću muziku. Gonjeni Butlerovim interesom za crnu magiju, bend je sastavio nekoliko mračnih pjesama, među kojima su bile "Wicked World" i "Black Sabbath", a odmah potom su se preimenovali prema filmu Borisa Karloffa iz 1930-ih u Black Sabbath.

Čudnim preokretom sudbine, događaj koji je skoro upropastio obećavajucu karijeru benda znatno je pridonio njegovom jedinstvenom zvuku. Prije snimanja svog prvog albuma naslovljenog "Black Sabbath" 1970. godine, Iommi je ostao bez vrhova prstiju desne šake nakon nezgode u tvornici u kojoj je radio. Shvativši da je prebolno svirati tako gitaru, Iommi je napravio malene plastične kalupe i pričvrstio ih na osakaćene prste. Uz to je morao i naštimati gitaru na niže tonove kako bi žice bile labavije i zbog toga lakše za trzati. Rezultat svega je bio dubok, težak zvuk koji je zajedno s njegovim bluzerskim rifovima savršeno opisivao atmosferu koju su stvarale riječi pjesama. Većinu tih riječi napisao je Butler usredotočivši se prvenstveno na teme poput prirode zla, sotone, čarobnjaštva i rata.

"Black Sabbath" je izdan 1970. godine i debitirao je na Engleskim ljestvicama na ironičnom 13. mjestu. Samo godinu dana kasnije izdan je njegov sljedbenik pod nazivom "Paranoid". Neobična kombinacija Osbourneovog zavijajućeg vokala, Iommieve gitare, Butlerovog teškog basa i Wardovog psihotičnog bubnjanja odvela je album do velikog komercijalnog uspjeha zahvaljujući pogotovo klasičnim heavy metal hitovima poput "Black Sabbath", "War Pigs" i "Iron Man", no njihovi sotonistički stihovi navukli su gnjev raznih konzervativnih organizacija kao i većine roditelja. Iako su skoro svi članovi grupe bili katolici, Crkva Sotone prihvatila je Sabbathovu muziku pa su i oni sami bili smatrani sotonistima.

Njihov raskalašen način života, koji je prvenstveno uključivao uživanje u alkoholu i drogama, samo je pomogao u stvaranju negativne slike benda koji je polagano postajao najgora noćna mora milijuna roditelja diljem svijeta. Kasnije te godine izdali su album "Master Of Reality", još jedan uspješan proizvod s kojeg se isticala himna posvećena marihuani pod nazivom "Sweet Leaf", kao i hitovi "Into The Void" i "Children Of The Grave".

Posrtanje pred svakojakim porocima imalo je utjecaja na njihovu glazbu. "Vol. 4" koji je izdan 1972. godine, bio je najslabiji album dotad s nekoliko uspješnih skladbi, ali i dosta potpunih promašaja. U pjesmama više nisu veličali prednosti kanabisa već su prešli na opisivanje kokainskog ludila ("Snowblind") koje je polako preuzimalo sve članove Sabbatha. Suočeni s rastućim tenzijama unutar benda i problemima s menadžerima, Osbourne, Iommi, Butler i Ward vratili su se 1973. na ljestvice s vrlo dobrim petim albumom, "Sabbath Bloody Sabbath" koji je bio njihovo zadnje uspješno djelo.



"Sabotage" (1975.) je samo poslužio kao najava propadanja Sabbathove inovativnosti, dok je "Technical Ecstasy" (1976.) bio neuspješan izlet u vode elektronike i sinitisajzera. Međusobne napetosti obilježile su stvaranje njihovog osmog albuma kad su privatni problemi postali važniji od pisanja pjesama. Godinu dana nakon "Techincal Ecstasy" Ozzy napušta bend i na njegovo mjesto dolazi bivši pjevač Savoy Browna, Dave Walker, no samo na kratko. Ozzy se vraća 1978. kako bi snimio "Never Say Die!", ali naredne godine zauvijek napušta Sabbath kako bi započeo uspješnu solo karijeru...
- 14:08 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 04.04.2006.

Bračne Vode

Ja mislin da ovo ipak zaslužuje svoj post. Bračne Vode su serija na koju se uvik mogu smijat koliko god puta pogleda bilo koju epizodu. Najbolja i najkomičnija serija (uz Simpsone) koja je ikada snimljena. Al Bundy je najveća legenda. Ne trebam ništa pisati samo pogledajte ovu sliku:


- 15:27 - Komentari (5) - Isprintaj - #

City of Ghosts

Slično kao i na Sikiri, ovaj post posvećujem nekim ljudima iz Makarske koje znam:

1. Leon Kržanić
Znan ga otkad san se rodija, često san iša u njega dok san bija mal. Prije ove zime ga nisan vidija tri godine. Od tada je posta metalac koji najviše sluša Iron Maiden i Metallicu, a Yngwie Malmsteen je za njega veći od Boga.

2.Nino Šimić
Upozna san ga kad je počela škola. Sluša samo thrash i svira gitaru, bass i ostala sranja. Obično uvik u istoj robi sa nekin čudnim hodom. Pomalo naporan kad počme pilat sa nekin sranjima.

3. Mijo Jurić i Toni Roso
Dvojica pankera koji idu sa mnom u razred. Imaju neki bolesni smisao za humor i zajebaju se cilo vrime. Legende.

4. Bepo, Katić i Lovreta
Idu u elektrotehničku, neznan ih baš dobro. Čine mi se ko zanimljivi tipovi.

5. Dario Divković
Čovik sa 2 i nešto metara. Sa njin se ne bi bilo pametno potuć ni u kojemu slučaju. Ta preporuka ne vridi i za njega jer je njemu baza tuć nas (doduše, to je sve samo zajebancija). Svira bubnjeve u Mirovome bendu.

6. Svi ostali kojih se nisan sitija
Legende, idioti, retardi, normalni ljudi, itd...
- 15:03 - Komentari (8) - Isprintaj - #

nedjelja, 02.04.2006.

The Family Ghost...

Ukratko o ovom odličnom bendu koji je izdao meni jedne od najboljih albuma ikada:
King Diamond (pravim imenom Kim Bendix Petersen) je poznati pjevač iz Danske koji je započeo svoju karijeru u bendu Black Rose. Ubrzo se bend raspada, a on tada osniva mnogo poznatiji Mercyful Fate. S njima izdaje neke klasike metala poput ''Don't Break The Oath''. Godine 1984. odlazi iz benda i osniva istoimeni bend King Diamond. Njihova izdanja su konceptualni albumi sa odličnim horror pričama. Album ''Abigail'' postaje klasik heavy metala. Tako izdaju sljedeće albume:
1986. - Fatal Portrait
1987. - Abigail
1988. - Them
1989. - Conspiracy
1990. - The Eye
1995. - Spider's Lullabye
1996. - The Graveyard
1998. - Voodoo
2000. - House Of God
2002. - Abigail II:The Revenge
2004. - The Puppet Master
2004. - Deadly Lullabyes:Live
- 11:44 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.