petak, 26.10.2007.

Čupka i Valkira

- 15:03 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 24.10.2007.

Poruka iz znanja

05.11.1993. godine, prvi put sam sa grupicom od 13 planinara stupila na planinarske staze koje su tada za mene bile putokazi novih spoznaja. Bila sam četrnaesta. Ugodno sam prihvaćena, sa objašnjenjem da sam donosioc sreće. U to ime ubrala sam četrnaest smrekovih bobica i spremila ih u manju staklenku koju danas čuvam za sreću.
U jednoj prilici doživjela sam prenaglašeno prikazivanje teškoća planinarenja pa je to u meni izazvalo ogroman strah. Moje su oči postale velike kada sam gledala u točku visokih vrleti koje se spajaju sa nebom. Isto tako sa visina, prateći male, vijugave staze. Danas znam da sam voljom i znanjem savladala strah, ali je velikim slovima ostala upisana riječ ''OPREZ''. Poruka i pouka glasi: nemojmo novom planinaru prenositi svoj strah, njemu je njegov dovoljan. Pružimo ruku svakome kome ona zatreba jer i nama može zatrebati ostavljena ruka ostavljenog.

Neka naši putevi i dalje budu staze ponosnih i časnih ljudi, plemenitih djela i pravog prijateljstva, bez mržnje i zavisti, jer znamo da je najbolje tkano ono istkano srcem.

Silvana Milić

- 16:42 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Priče, putopisi, poezija