~petak, 25.04.2008.

Danas...

... imam promociju.

... zbog poradi promocije idem na frizuru (treći put u životu, ako se ne varam - prvi put je bilo za maturalnu zabavu, drugi put za svadbu - a što ću kad volim svoju dugu, čupavu kosu...)

... POČINJE SFERAKON!

- 07:43 - Path through the blinding light (2) - Paper vision - #

~srijeda, 16.04.2008.

Dodijeljene nagrade SFERA za 2007. godinu

Društvo za znanstvenu fantastiku SFera objavilo je dobitnike nagrade SFERA za najbolje znanstveno-fantastično djelo objavljeno u 2007., u desetak kategorija. Nagrade će dobitnicima biti uručene 26. travnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u sklopu svečane skupštine društva SFera, središnjeg događanja konvencije SFeraKon 2008.

U kategoriji minijature nagradu je dobio Danijel Bogdanović za priču “Decimala” (”Krivo stvoreni”, Pučko otvoreno učilište Pazin, 2007.), Ivana D. Horvatinčić nagrađena je za kratku priču “Post mortem” (”Priče o starim bogovima”, Pučko otvoreno učilište Pazin, 2007.), a Nikola Kuprešanin za priču “Karakuri ningyo” (NOSF magazin br. 25, 2007.).

Najbolja novela u 2007. je “Besmrtna Dijana” (”Trinaesti krug bezdana”, Mentor i SFera, 2007.) autora Danila Brozovića, a najbolji roman Predraga Raosa “Let Nancija Konratata” (Izvori, 2007.).

Darko Macan dobio je nagradu za roman za djecu “Dlakovuk” (Knjiga u centru, 2007.), Ivan Marušić za strip “Entropola” (Mentor, 2007.), a Tatjana Jambrišak za poeziju “Slova iz snova” (Mentor, 2007.).

Najboljom je proglašena kritika Zorana Kravara “Duboka fikcija - J. R. R. Tolkien” (Ubiq br.1, Mentor, 2007.).

U kategoriji posebnog ostvarenja najboljim su proglašeni Melina Mikulić za dizajn znanstveno-fantastičnih knjiga i Zoran Krušvar za multimedijalni projekt “Izvršitelji nauma gospodnjeg”.

Nagradu Protosfera, posebnu nagradu mladom autoru za prvo objavljeno djelo, dobila je Vesna Bolfek za priču “Snijeg i pepeo” (”Priče o starim bogovima”, Pučko otvoreno učilište Pazin, 2007.).

(preuzeto s NOSF portala)

A što je nagrada SFera?

U svrhu podizanja nivoa kvalitete, te popularizacije i poticanja domaćeg SF stvaralaštva Društvo za znanstvenu fantastiku SFera od 1981. godine dodjeluje godišnju nagradu SFERA.

Nagrada SFERA jedina je nacionalna žanrovska nagrada u Hrvatskoj. Ona predstavlja priznanje pojedinom stvaraocu za njezino/njegovo ostvarenje u pojedinoj kategoriji. Takvo priznanje djeluje i prema ostalim stvaraocima, ali i prema SF-u i široj javnosti. U interpretaciji SFerinog Pravilnika “SF” je zbirni naziv koji obuhvaća znanstvenu fantastiku, fantasy i horor.

Nagradu SFERA dobivaju najbolja ostvarenja iz područja SF-a, po prvi puta objavljena i/ili prikazana u Hrvatskoj na hrvatskom jeziku u toku prethodne kalendarske godine. Nagrađeni autori primaju plaketu Društva za znanstvenu fantastiku SFera, a posebnu pločicu sa svojim imenom, nazivom djela i godinom lijepe na skulpturu SFera, popularnu “Pepeljaru”, na svečanoj dodjeli nagrada SFERA u sklopu Svečane skupštine Društva, središnjeg događaja SFeraKona, najveće hrvatske znanstveno-fantastične konvencije koju Društvo SFera organizira već 30 godina.

(preuzeto sa web stranice SFere)

A zašto je to i za mene osobno velika vijest?...
Pa zato jer je i moja priča među nagrađenima... ;-)))))))))

- 21:22 - Path through the blinding light (4) - Paper vision - #

Opis bloga

  • Ovisno o danu, situacijskom okruženju, razini inspiracije i hormona, boji sunca i broju zvijezda na nebu, te o svim drugim faktorima koji mogu utjecati na pisanje...

    contact: niniane@net.hr

    Photobucket



    Tko sam?

    ... nisam purgerica... a možda i jesam;-)
    ...od 15.09.2007.g. udana gospođa;-)
    ... diplomirana psihologica i profesorica psihologije...
    ...(ne)suđeni pisac (u posljednje vrijeme malo suđeniji no prije) i neshvaćeni umjetnik;-)...
    ...zaljubljena u Ljubav, keltsku kulturu i raznovrsne mitologije
    ...povremeno opsjednuta vampirima, duhovima i ostalim paranormalnim fenomenima a la "Dosjei X" (i njima samima)...
    ...ljubitelj spekulativne fikcije...



    online blackjack

    free counters

Linkovi


designed by NLO©, hosted by croBLOGeri.com, brushes made by Vanilla design