subota, 05.02.2005.

Smotana tikvača

24.09.2004.

Da netko mora reći kakav sam prvi dojam ostavila na njega rekao bi da sam smotana, ali da me upozna rekao bi da nisam. Problem je u mojem manjku samopouzdanja. Kada se nađem na nekom novom terenu, među nepoznatim ljudima, (u bilo čemu novom ja se ne osjećam ugodno i opušteno) kao da se totalno promijenim, postanem strašno tiha, nekomunikativna, smotana do bola, od toga da mi padaju stvari, nešto razbijem, popiknem se … Stalno mislim kako me gledaju, osuđuju, tračaju i razvijaju neka loša mišljenja o meni. Mislim si kako me uopće ne žele npr. za tim stolom na kavi, kako sam im dosadna i naporna, nadasve glupa, kako ih uopće ne zanima ono što ja imam reći ili da će svaku moju izjavu proglasiti nebulozom, kako bi najradije pobjegli glavom bez obzira, to me dotuče i ja iz prevelike opreznosti, ukočenosti postanem smotana ko sajla. Ponekad pomislim kako nitko ne vjeruje u mene i moje sposobnosti, bar ne onako iskreno iako oni tvrde da vjeruju, pa onda kada nitko ne vjeruje ne vjerujem ni ja i postajem ono što si mislim da oni vide u meni- smotana tikvača.
I kako da se riješim toga kada se moje samopouzdanje mijenja iz situacije u situaciju, ovisno s kim sam i gdje sam? I mogu mi frendice govoriti sve i svašta kako bi s malo više ljubavi gledala na samu sebe (i ponekad se prisilim vjerovati im), ali to će imati učinka dok sam s njima, čim nestane tog zaštićenog prijateljskog kruga ja sam opet malo neugledno čeljade koje se ponaša kao slon u staklarni. I trebala bih se riješiti tog straha iz kojeg proizlazi smotanost jer inače nebum daleko dogurala u životu, a kamoli na mom budućem poslu koji zahtjeva siguran i odrešit nastup.
Kako opet početi vjerovati u sebe?


- 13:45 - Komentari (5) - Isprintaj - #
• shvatit ću ovo zadnje kao retoričko pitanje jer ni sama ti ne bih znala reći :) Inače, ovaj post ko da sam ja pisala. Ali zaista. Osjećam se također tako. A valjda će s vremenom sve to proći :P (nensi 24.09.2004. 17:20)
• tesko je vjerovati u sebe... ne znm kako bih pomogla (* Life * 24.09.2004. 23:01)
• prolazi s vremenom, ako to znaci gomilanje iskustva i ucenje na greskama (zasto samo svojim?). a mozda to znaci dopustiti si koji put i pogrijesiti te tako ostaviti strah od neuspjeha za sobom. mozda to oslobodi covjeka nevjere u sebe? (isilloth 25.09.2004. 14:48)
• Ja sam to jednostavno riješio. Prvo sam se počeo praviti da sam samopouzdan, a onda sam to i postao, gotovo i nisam skužio kada se promjena dogodila. Probaj, isplati se! (mali_djava 27.09.2004. 14:58)
• jednako kao sto su ljudi sposobni imati manjak samopouzdanja spodobni su imati ga i dovoljno. pa i previse. i sposobna je sve to jedna te ista osoba imati, u odredjenim razdobljima i ne nuzno tim redoslijedom. life is what we make of it. arise and aim high. then aim higher. if you need to fall down it's always more pleasure to fall from a higher ground, though not safer... just remove your safeties, they are always getting in the way! (zagyrun 27.09.2004. 23:07)

- 00:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #