Linkovi






POGLEDAJ VRUĆI SPORT Shakira Fet Rihanna Can't Remember to Forget You KOJI SU DOGU FANOVI ČEKALI MOŽES OVJDE POGLEDAI UŽIVAJ

www.studonenadtv.ucoz.com




OBAVJES SVIMA KOJI STU DA DOĐETE NA MOJ SAJ GLEDATI Gru na supertajnom zadatku 2





IZBORE ZA EU PARLAMENT UŽIVO



BREAKING NEWS NENADTV LIVE






IZVANREDNE VIJESTI NENADTV NENADTV 02.07.2015 13:00 H
Pogledaj I videoUSKOK UPAO U KUĆE BRAĆE ZDAVKO MAMIĆ!
DINAMO! Mamić nije plaćao porez na provizije koje je uzimao od Luke Modrića?
Sumnjiče se za utaju poreza, davanje i primanje mita! Pod istragom i Vrbanović?








H R V A T S K A N A R O D N A B A N K A


TEČAJNA LISTA BROJ: 64


TEČAJNA LISTA






counter web


Nova Špica za Uskrs



newspapers

visitor counter




Dnevnik.hr 4 kanal


Dnevnik.hr 3 kanal



Dnevnik.hr 2 kanal


Dnevnik.he 1 kanal


Vlada hr




www.nenadtv.hr

28.04.2013., nedjelja

POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV

*********************************************************************************************
IZDVAJAMO VIJESTI DANA NA NENADTV
*********************************************************************************************
Do sredine tjedna temperature se mogu popeti i na +29!
Zagreb, 28.04.2013., 16:15 h Nenadtv.hr
U nedjelju je u našim krajevima još bilo promjenjive naoblake, mjestimice je palo i malo kiše, no ugodna toplina dan je ipak povukla na ljepšu stranu

Nenadtv.hr
Najviše temperature mjerile su se na istoku zemlje - oko 25 i 26 stupnjeva, u Vinkovcima u 14 sati bilo je čak 27. Te bi vrijednosti gotovo posvuda u zemlji tijekom ponedjeljka mogle biti standard, izuzev možda sjevernog Jadrana i gorskog područja, gdje će ipak biti malo manje toplo. Lijepo i sunčano, te iznadprosječmo toplo pratit će nas sve do druge polovice tjedna kad će atmosfera opet postati nestabilnija.

No, za sada, pod utjecajem prostrane anticiklone, u polju povišenog tlaka očekuje se stabilno vrijeme koje nam neće stvarati poteškoće, osim ako vam u travnju ipak na neki način smetaju ove ljetne temperature.


Prvo jutro u novom tjednu bit će pretežno sunčano, u Dalamciji i ugodno toplo. Naime, na našem jugu mjerit će se oko 15 stupnjeva. Nešto svježije bit će u Slavoniji te na sjevernom Jadranu dok će u središnjim krajevima mjerene vrijednosti većinom iznositi 10 ili koji stupanj više. U gorju, ujutro će biti koji stupanj ispod 10. Na moru će cijeli dan puhati uglavnom umjereno jugo.

Pretežno sunčano nastavit će se i poslijepodne. Bit će još toplije nego danas, posebno u kopnenom području. U središnjim krajevima puhat će većinom umjeren jugozapadnjak, pri čemu će najviša dnevna temperatura biti između 26 i 28 stupnjeva, u Slavoniji oko 28, a moguće i 29.

Sunčano vrijeme prevladavat će i na sjevernom Jadranu i u gorju. Poslijepodne je ovdje povremeno moguća tek umjerena naoblaka. Puhat će slabo do umjereno jugo, a najviša dnevna temperatura bit će oko 23 stupnja. Sunčano i toplije nego danas bit će i u Dalamciji. I ovdje južina, većinom umjerena. U najtoplijem dijelu dana na jugu će se mjeriti između 24 i 26 stupnjeva.

Lijepo, većinom sunčano i vrlo toplo vrijeme pratit će nas sve do sredine tjedna. Pokoji lokalni pljusak moguć je u srijedu u gorju, dok u četvrtak kiše i pljuskova s grmljavinom može biti i drugdje u kopnenim krajevima.

Pretežno sunačno i toplo u početku će biti i na Jadranu. Na sjevernom dijelu i dalje povremeno umjerena naoblaka, a u srijedu na riječkom području može biti kratkotrajne kiše ili pokojeg pljuska. U četvrtak i na moru promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, povremeno i grmljavinom, osobito na sjevernom dijelu.
*****************************************************************************************************************************
POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV
*****************************************************************************************************************************


Do 16 sati na referendum izašlo 20 posto dubrovačkih birača
Dubrovnik, 28.04.2013., 16:50 h nenadtv.hr
U Dubrovniku se održava referendum na kojem se građani izjašnjavaju jesu li za gradnju igrališta za golf s vilama, hotelima i apartmanima na platou brda Srđ, a za uspjeh je ključan izlazak više od 50 posto birača.

Nenadtv.hr
Dubrovačni se na referendumsko pitanje, koje glasi "Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ?", izjašnjavaju zaokruživanjem odgovora "za" ili "protiv".

Do 11 sati na referendum je izašlo 7,45 posto dubrovačkih birača, a do 16 sati svoje je pravo ostvarilo njih ukupno 20,2 posto. Da bi referendum uspio, na njega se treba odazvati više od 50 posto od ukupno 37.952 Dubrovčana s pravom glasa.


Prema podacima Povjerenstva za provedbu referenduma, glasuje se na 59 glasačkih mjesta na kojima radi 354 nezaposlena Dubrovčanina, a podaci o odazivu bit će objavljeni u 11 i 16 sati. Referendum se održava od 7 do 19 sati.

Izgradnja golf parka na Srđu proteklih godina izazvala je dosta polemike u gradu Dubrovniku, a Građanska inicijativa Srđ je naš, koja se protivi izgradnji golf parka na Srđu, od 1. do 15. veljače organizirala je prikupljanje potpisa za referendum.

Skupljeno je 9.085 potpisa birača koje je Ministarstvo uprave ocijenilo pravovaljanim, te donijelo odluku o održavanju lokalnog referenduma. Dubrovačko Gradsko vijeće je početkom travnja odlučilo je da se referendum održi 28. travnja te je Grad Dubrovnik osigurao 300 tisuća kuna za njegovu provedbu



Linić: Zar očekujete da ćemo mi u mjesec dana nadoknaditi ono što ste vi u 8 godina opljačkali?!
Rijeka, 28.04.2013., 15:59 h Nenadtv.hr
SDP je danas održao izvještajno-tematsku konvenciju županijskog SDP-a u Rijeci, otkuda su građanima, ali političkim suparnicima, uputili nove poruke.

Nenadtv.hr
Osvrćući se na talijansku antifašističku i ljevičarsku pjesmu 'Bandiera rossa', s kojom je završena konvencija, Komadina je istaknuo kako je pod tom pjesmom nastala 'ujedinjena primorsko-goranska županija', kada je dio teritorija vraćen matici domovini. 'Upravo zahvaljujući najvećoj tekovini slobodne Europe, a to je antifašizam, kojime se ponosimo i nikada se nećemo odreći', naglasio je Komadina, potpredsjednik SDP-a.

Poručio je kako Primorsko-goranska županija uz europsku prošlost i sadašnjost ima i svoju EU budućnost, te da su u toj županiji, poznatoj po multikulturalnosti, svi dobrodošli. Iz županije je, dodao je, malo tko otišao jer se loše osjećao, čemu, istaknuo je, svjedoči i SDP svojom listom za lokalne izbore, na kojoj pored Hrvata ima i Srba, Bošnjaka, Talijana i drugih.

>> HDZ proziva: 'Ljevičari su samo kad radnike treba plašiti avetima prošlosti'

>> Linić odgovorio sindikatima: Ne možemo povećati potrošnju!

Komadina je ustvrdio kako se u SDP-u ne zamaraju odakle je tko, jesu li im roditelji bili u partizanima ili ustašama, dodavši, ipak, kako bi bilo bolje ako su bili u partizanima, ali da djeca nisu nizašto kriva te da se treba okrenuti budućnosti.

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić naveo je da je PGŽ primjer kako solidarnost, razumijevanje i multikulturalnost mogu funkcionirati, a član predsjedništva SDP-a Davor Bernardić da će uloga regija, gradova i županija u EU biti sve važnija i veća, a nacionalna komponenta manja.

'Vlada radi veliki posao u pravom smjeru'

Član predsjedništva SDP-a Mirando Mrsić ocijenio je da su Rijeka i PGŽ svijetli primjer dobrog upravljanja koje je dovelo do prosperiteta. Dodao je da se ulaskom u EU tu neće dogoditi velike promjene, ali će omogućiti jačanje politike vezane uz regionalne veze. Naglasio je kako Vlada, u kojoj sjedi kao ministar rada i mirovinskog sustava, radi veliki posao u pravom smjeru i u općem interesu, da se investicije pokreću, te da je krenulo i sa zapošljavanjem.

Da žene čine oko 35 posto članstva SDP-a istaknula je predsjednica SDP-ova Foruma žena Gordana Sobol, napominjući da se na listi te stranke za skupštinu PGŽ nalazi 50 posto žena.

Predsjednik riječkog SDP-a Vojko Obersnel rekao je da je ulazak u EU prilika i izazov, da Europa prepoznaje naše vrijednosti više nego mi sami, te da je Rijeka u prošlosti u većim državnim asocijacijama više disala punim plućima. Ističući važnost riječkog prometnog pravca za budućnost grada i Hrvatske ustvrdio je da je sadašnja Vlada prva, nakon one Ivice Račana, koja je prepoznala strateški razvojni kapacitet ovoga kraja.

'Nismo iznevjerili'

Član predsjedništva stranke Željko Jovanović rekao je da je Hrvatska zemlja političke iracionalnosti i apsurda, s obzirom da je stranka koja je optužena za korupciju ogromnih razmjera, misleći na HDZ, dobila najviše glasova na izborima za EU parlament. Naglasio je da u SDP-u moraju biti odgovorni i raditi, a da je domoljubna patetika opijum naroda kojeg su neki stavljali ispred poštenja.

Slavko Linić se pak pita što je bivša vlast radila osam godina. Tomislav Karamarko očekuje, tvrdi Linić, da se u mjesec dana nadoknadi ono što su HDZ-ovci u osam godina opljačkali. Vlada Zorana Milanovića, kazao je Linić, mijenja smjer, ali za to treba vremena i snage. 'Mnoge stranke svoj program nalaze u tome, sijati strah, i zamislite tko to radi, onaj koji je u posljednjih osam godina koristeći taj strah pljačkao, uništavao, imovinu stavljao u vlastite ruke', rekao je Linić.

Ministar financija Slavko Linić pozvao je SDP-ovce da razgovaraju s ljudima i objasne im da ih SDP nije iznevjerio, te da se u toj stranci nisu svađali oko imovine i stavljali je svoje džepove, već da su radili i čuvali imovinu. Naglasio je da strah šire i najavljuju propast oni koji su koristeći strah pljačkali i zbog kojih su niske plaće u javnom sektoru


Vučić: RH i Srbija neće se nikada usuglasiti s mnogim stvarima u prošlosti, ali treba graditi budućnost
Beograd, 28.04.2013., 15:36 h Nenadtv.hr
Prvi potpredsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić izjavio je, uoči svoga prvog službenog posjeta Hrvatskoj, da će s najvišim hrvatskim dužnosnicima pragmatično i racionalno razgovarati o suradnji u interesu građana obiju država.


nenadtv.hr
'Ima mnogo pitanja koja nisu riješena između nas, ali nadam se ćemo na pramatičan i racionalan način znati razvijati dobre odnose', naglasio je za televiziju Pink 3 Vučić, koji u ponedjeljak stiže u službeni posjet Hrvaskoj. Vučić drži kako je bolje razgovarati i rješavati probleme, nego da se ne razgovara i da problemi ostaju neriješeni.

'Sasvim je jasno da se u mnogim stvarima nikada nećemo suglasiti glede prošlosti, ali moramo graditi zajedničku budućnost u regiji, a to je ono što je važno i za građane Srbije i za građane Hrvatske', istaknuo je Vučić.

On očekuje da se na nekim međunarodnim natječajima Srbija i Hrvatska pojave zajedno, te da se otvori put za srpske gsopodarstvenike u Hrvatsku. 'Želimo konkurenciju, suradnju i pristojne pragmatične odnose u interesu građana i država Srbije i Hrvatske”, naglasio je.

Upitan zbog čega hrvatski predsjednik Ivo Josipović nema ništa protiv sastanka s njime, a ne želi se sastati sa srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem, Vučić je rekao da hrvatski predsjednik ne odbija sastanak s Nikolićem. 'Josipović i Nikolić vidjet će se za mjesec dana (u Zagrebu) na prijamu Hrvatske u Europsku uniju', rekao je Vučić.

Domaćih prvom potpredsjedniku srbijanske vlade u Zagrebu bit će prva potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, a Vučića će primiti i predsjednik Ivo Josipović, predsjednik vlade Zoran Milanović, potpredsjednik vlade Neven Mimica i ministar obrane Ante Kotromanović.

Vučić, predsjednik najjače stranke u srbijanskoj koalicijskoj vladi, Srpske napredne stranke (SNS), najviši je dužnosnik sadašnje srbijanske vlade koji dolazi u posjet Zagrebu otkako je ta vlada stupila na dužnost u srpnju prošle godine.



Vukšić: U RH narušeno ustavno načelo trodiobe vlasti
Zagreb, 28.04.2013., 15:30 h Nenadtv.hr
Hrvatski laburisti upozorili su danas da je, zbog zakonske mogućnosti da iste osobe obnašaju izvršnu i zakonodavnu vlast, u Hrvatskoj narušeno ustavno načelo trodiobe vlasti, te od Ustavnog suda traže hitnu ocjenu ustavnosti pojedinih članaka Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor te Zakona o lokalnim izborima


Nenadtv.hr
Branko Vukšić, potpredsjednik stranke i saborski zastupnik, rekao je na konferenciji za novinare kako su Laburisti već podnijeli amandmane na ta dva članka ne bi li zaštitili Ustav.

No, dodao je, vladajuća većina to nije prihvatila, zbog čega od Ustavnog suda traže preispitivanje jesu li ti zakoni, odnosno članak 9. Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor te članak 89. Zakona o lokalnim izborima, u skladu s hrvatskim Ustavom.

'Novinari često ističu da je saborska dvorana prazna, no to je i posljedica takvih zakona, jer ili se gradonačelnici i načelnici, tzv. petkaši, preko tjedna zadržavaju u svojim gradovima i općinama, a petkom dolaze u Sabor dići ruke za ono što su im vođe rekli, ili su neki preko tjedna u Saboru, a potom postaju 'vikend gradonačelnici'', poručio je Vukšić.

Po njegovim riječima, HDZ i Kukuriku koalicija, za vrijeme čijih mandata su ti zakoni doneseni, od njih ne žele odustati kako bi što manji broj ljudi obnašao što više funkcija i kako bi ih tako lakše kontrolirali. Laburisti su, pak, svojim članovima preporučili da se, ako imaju dva mandata, jednog odreknu, a ako to ne naprave bit će prepušteni Sudu časti, dodao je Vukšić.

Kada je ozakonjen neposredni izbor načelnika, gradonačelnika i župana ti su lokalni i regionalni dužnosnici postali izvršna vlast, pa gradonačelnicima i načelnicima zakon omogućava da istovremeno budu i članovi vijeća u županijskim skupštinama, a županima da postanu članovi općinskih i gradskih vijeća.

Vukšić je upozorio da takav sustav može dovesti do klijentelizma i korupcije, s obzirom da iste osobe u Saboru donose zakone, a potom ih provode u djelo u svojim gradovima. Također, istaknuo je, oni u županijskim skupštinama donose odluke o prostornom planu koje onda i provode ili pak odlučuju o izvješću državnog revizora o tome kako rade gradovi i općine, što znači sami o sebi.

'Zašto onda i ministri ne bi bili članovi Sabora. Prijepodne bi izglasavali zakone, a poslijepodne bi ih preko Markova trga išli provoditi u djelo', zapitao se Vukšić. Najavio je da će Hrvatski laburisti biti dio prvosvibanjskih sindikalnih prosvjeda, ali bez stranačkih obilježja, a očekuje da će ih se okupiti oko tisuću


- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2013 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Srpanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Listopad 2013 (2)
Rujan 2013 (2)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (8)
Lipanj 2013 (7)
Svibanj 2013 (12)
Travanj 2013 (25)
Ožujak 2013 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga




Get your own Chat Box! Go Large!





Uključi se sada na nenadtv UŽivo F1





Uključi se sada na nenadtv UŽivo SA WEB KAMERE PRIJENOS


Video streaming by Ustream



NENADTV LIVE SVE UŽIVO OVJDE
Loading




LED Scroller Generator






Free Site Counters
Free Site Counters



Wavy Myspace Scroller



Find more about Weather in Rijeka, RH
Click for weather forecast