Linkovi






POGLEDAJ VRUĆI SPORT Shakira Fet Rihanna Can't Remember to Forget You KOJI SU DOGU FANOVI ČEKALI MOŽES OVJDE POGLEDAI UŽIVAJ

www.studonenadtv.ucoz.com




OBAVJES SVIMA KOJI STU DA DOĐETE NA MOJ SAJ GLEDATI Gru na supertajnom zadatku 2





IZBORE ZA EU PARLAMENT UŽIVO



BREAKING NEWS NENADTV LIVE






IZVANREDNE VIJESTI NENADTV NENADTV 02.07.2015 13:00 H
Pogledaj I videoUSKOK UPAO U KUĆE BRAĆE ZDAVKO MAMIĆ!
DINAMO! Mamić nije plaćao porez na provizije koje je uzimao od Luke Modrića?
Sumnjiče se za utaju poreza, davanje i primanje mita! Pod istragom i Vrbanović?








H R V A T S K A N A R O D N A B A N K A


TEČAJNA LISTA BROJ: 64


TEČAJNA LISTA






counter web


Nova Špica za Uskrs



newspapers

visitor counter




Dnevnik.hr 4 kanal


Dnevnik.hr 3 kanal



Dnevnik.hr 2 kanal


Dnevnik.he 1 kanal


Vlada hr




www.nenadtv.hr

30.06.2013., nedjelja

HRVATSKA U EU Uživo Live

<strong>*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
Hrvatska u ponoć postaje 28. članica Europske unije
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Dnevnik live


HRVATSKA ULAZI U EU Strani državnici na zajedničkom fotografiranju na Markovu trgu prije svečane večere. Trg je otvoren za građane, koncert počinje u 21 sat. POGLEDAJTE KARTU BLOKADE ZAGREBA I CIJELI PROGRAM SVEČANOSTI
Zagreb,/Rijeka,30,06 20:00 h Piše Nenad Matković Nenadtv.hr
NOVO 20:06 Na proslavu hrvatskog pridruživanja Europskoj uniji predvečer je u Banske dvore stiglo 50-ak visokih stranih uzvanika.

Na svečanom ulazu u Dvore, dočekali su ih predsjednici Republike i Vlade Ivo Josipović i Zoran Milanović.

Srdačno rukovanje, fotografiranje, kurtoazni pozdravi potrajali su gotovo sat vremena.

Domaćini, dvojica predsjednika sa svojim su se gostima potom uputili u atrij Banskih dvora.

U Banske dvore pristigli su predsjednici država, parlamenata, vlada, predsjednici Europskog vijeća, Europskog parlamenta, Europske komisije brojni ministri i veleposlanici. Predsjednika Vijeća ministara Poljske Donalda Tuska u dolasku nije spriječila ni longeta na nozi.




19:40 Na proslavu na Markovom trgu stigao je i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

Oko 18.30 sati u Banske dvore, sjedište hrvatske Vlade, pristigli su prvi uzvanici današnje svečanosti hrvatskog pridruživanja Europskoj uniji.

Dočekala ih je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

Među uzvanicima je i Stephan Fuele, povjerenik Europske komisije za proširenje i europsku politiku susjedstva, koji se vrlo srdačno pozdravio s ministricom Pusić.

Nešto kasnije u Banskim se dvorima očekuju predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Sabora Josip Leko, kao i uzvanici iz zemalja članica EU, zemalja regije, čelnici europskih institucija.


18:26 - Svečano i decentno, tako danas izgleda Markov trg, sjedište hrvatske Vlade i mjesto na kojem će se kasno poslijepodne i navečer obilježiti povijesni trenutak hrvatskog pridruživanja Europskoj uniji.

U Banske dvore uskoro će početi pristizati visoka izaslanstva iz zemalja članica EU, zemalja regije, čelnici europskih instituacija te hrvatski uglednici.

Na Markovom trgu nema građana, okupili su se međutim brojni fotoreporteri i televizijske ekipe.

Na današnju svečanost ulaska Hrvatske u Europsku uniju upućuju zastave Republike Hrvatske i EU koje krase pročelja institucija koje okružuju Markov trg.

Na središtu Trga je i privremena pozornica na kojoj će se uzvanici večeras fotografirati za uspomenu na današnji dan i hrvatsko priključivanje EU.

Pola sata prije početka službenog početka svečanosti pozornica je prošla zadnje dotjerivanje.


17:05 - Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy, predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso i predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz u nedjelju popodne su doputovali u Zagreb.




POČINJE PROSLAVA Trg za građane otvoren od 18 sati. Strani delegati stigli autobusima i avionima. Nikolić i Dačić sletjeli na Pleso. U Zagrebu i Barroso, Van Rompuy i Schulz. POGLEDAJTE KARTU BLOKADE ZAGREBA I PROGRAM SVEČANOSTI
Zagreb,/Rijeka,30,06,2013 18:00 h Piše Nenad Matković Nenadtv.hr

Nenadtv.hr
Za praćenje svečanosti akreditiralo se 706 predstavnika medija iz RH i 30-ak zemalja, među kojima su i oni iz Brazila, Japana, Kine i SAD-a.

Nenadtv.hr
Dočekala ih je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.
Među uzvanicima je i Stephan Fuele, povjerenik Europske komisije za proširenje i europsku politiku susjedstva, koji se vrlo srdačno pozdravio s ministricom Pusić.
Nešto kasnije u Banskim se dvorima očekuju predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Sabora Josip Leko, kao i uzvanici iz zemalja članica EU, zemalja regije, čelnici europskih institucija.
itucija.

- 19:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.06.2013., četvrtak

POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV

*********************************************************************************************
IZDVAJAMO VIJESTI DANA NA NENADTV
*********************************************************************************************
SDP ODUSTAJE OD 'LEX PERKOVIĆ'? HDZ pozvao Vladu da ne ide kontra Bruxellesa
Zagreb 27.06.2013 14:55 h Nenadtv.hr
SDP-ova Ingrid Antičević Marinović priznala je 'kako su potrebne još neke konzultacije' te ćemo 'sve znati sutra'

Nenadtv.hr
Iako je premijer Zoran Milanović jučer rekao kako će Zakon o pravosudnoj suradnji s članicama EU tzv. Lex Perković biti donesen uz ograničenje koje je predviđeno unatoč protivljenju Europske komisije, čini se da to još uvijek nije sigurno.
SDP-ova Ingrid Antičević Marinović priznala je novinarima u Saboru „kako su potrebne još neke šire konzultacije“ te ćemo oko Zakona „sve znati sutra“. Iz toga bio se moglo iščitati kako vladajući, prije sutrašnjeg glasovanja o zakonu, još uvijek važu hoće li zaista ići kontra stajališta Bruxellesa.

HDZ ih je danas pozvao da povuku Zakon i da nas ne dovode u daljni konflikt sa domaćom političkom scenom i međunarodnom zajednicom.

- Neobično je da unatoč preporukama kako taj Zakon nije u skladu s europskim zakonodavstvom i onim što smo ispregovarali mi na tome šiljimo i tvrdimo da ćemo raditi kako hoćemo. To je Bizant. To izaziva politički i pravni konflikt sa zemljama članicama EU, odgovara Gordan Jandroković na pitanje što će nam se dogoditi ako ne poslušamo EK.

No, najveća oprobena stranka najavila je da će podržati izmjene Ustava kojima bi se propisalo nezastrajevanje politički motiviranih zločina komunističog režima. SDP je naime, nakon što su se zapetljali sa Perkovićevim zakonom, a kako bi uvjerili javnost da ne štite baš njega ograničenjem koje su postavili, najavljuju da će promjeniti Ustav kako bi se Perkovića moglo procesurati i suditi mu u Hrvatskoj jer je prema sadašnjim pravnim pravilima za njega nastupila zastara. Takva inicijativa izmjena Ustava dobila bi, po svemu sudeći, potrebnu dvotrećinsku većinu jer bi ju HDZ podržao.

Međutim u HDZ tvrde kako ne žele tu promjenu Ustava na bilo koji način povezivati sa Perkovićevim zakonom te i dalje inzistiraju da ga Vlada povuče.

- Oporba ima pravo zanovjetati. Ali što god mi učinimo nije dobro. Da primjerice nismo stavili ovo ograničenje onda bi rekli da je to zato jer hoćemo izručiti hrvatske branitelje – istaknula je Antičević Marinović. A na pitanje zašto izmjenu Ustava o nezastarjevanju političkih zločina nisu predložili 2010. kada je u Ustav uneseno nezastrajevanje pretvorbenog kriminala odgovara:

- Za svaku izmjenu moglo bi se reći: a zašto nije prije donesena.

I bivša premijerka Jadranka Kosor smatra kako takva promjena Ustava ne bi popravila ovu situaciju u kojoj smo se našli iako je i ona apsolutno za to da se bez zastare sudi svima optuženima za politički zločin.

- Mislim da je SDP najavio tu inicijativu prvenstveno kako bi popravio dojam oko velikih komplikacija vezanih uz europski uhidbeni nalog – ocjenjuje Kosor. Sličnog je mišljenja i Laburista Dragutin Lesar.

- Dok god prijedlog promjena Ustava oko nezastrijevanja političkih zločina ne vidim u Saboru smatram ga medijskim spinom odnosno skretanjem sa onih tema koje žuljaju Milanovića od gospodarske i financijske krize, do monetizacija autocesta o kojima građani ništa ne znaju – kaže Lesar.

***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV
****************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


Poslodavci u razminiranju: Ne možemo ispuniti zahtjeve pirotehničara
Zagreb, 27.06.2013., 15:39
Ne možemo ispuniti zahtjeve pirotehničara za povećanjem plaća jer bi to dovelo do otpuštanja radnika zaposlenih na poslovima razminiranja ili do gašenja tvrtki koje se time bave, poručili su danas poslodavci okupljeni u HUP-ovoj Udruzi humanitarnog razminiran

Ukupna financijska sredstva koja su u ovoj godini namijenjena razminiranju iznose 203,2 milijuna kuna, a kada bi prihvatili zahtjeve triju sindikata pirotehničara, koji su jučer započeli sa štrajkom, samo za plaće bi potrošili 214,5 milijuna kuna, istaknuo je predsjednik Udruge Mladen Džalto na konferenciji za novinare.

Na današnjem sastanku s predstavnicima sindikata i Hrvatskog centra za razminiranje, koji je završio bez dogovora pa se štrajk nastavlja, poslodavci su predložili da se do kraja godine primjenjuju odredbe starog kolektivnog ugovora koje su pirotehničarima omogućavale da za puni radni mjesec, odnosno 21 radni dan, dobiju plaću od 8.700 kuna neto plus terenski dodatak, što je značilo ukupnu zaradu iznad 12.000 kuna.

Sindikati, međutim, traže povećanje plaća koje bi im zajedno s terenskim dodatkom osiguralo više od 14.000 kuna mjesečno, što poslodavci ne mogu ispuniti jer već pet godina dobivaju isti godišnji iznos za razminiranje, sa čime se jedva krpaju i već su mnogi u gubicima, ustvrdio je Džalto.

Za razliku od državnog Mungos Razminiranja, kojem država izravno daje poslove, mi se moramo boriti za posao na natječajima koje raspisuje Hrvatski centar za razminiranje. Također ovisimo o vremenskim uvjetima, budući da po lošem vremenu pirotehničari ne mogu raditi, ali im svejedno moramo osigurati plaće, rekao je Džalto.

Problem je što se već godinama ne osiguravaju dovoljna proračunska sredstva kako bi se moglo provesti razminiranje u skladu s Nacionalnim planom protuminskog djelovanja. Ove su godine tako, po planu, trebala biti osigurana 572 milijuna kuna, a dobili smo 203 milijuna, kaže glavni direktor HUP-a Davor Majetić.

Sindikati bi trebali razgovarati s poslodavcima i predstavnicima države o tome kako pribaviti dovoljno sredstava za razminiranje, uključujući i moguće korištenje EU fondova, smatra Majetić.

Ako se štrajk nastavi do ispunjenja zahtjeva, mnoge tvrtke za humanitarno razminiranje će propasti i time se pridružiti onima koje su već osvanule na listi poreznih dužnika, jer su nakon zatvaranja ostale dužne državi ukupno oko 50 milijuna kuna, kažu čelnici Udruge humanitarnog razminiranja



'Vlada Hrvatsku vodi u konflikt s Europom, HDZ u tome ne želi sudjelovati'
Zagreb, 27.06.2013., 15:33 h Nenadtv.hr
HDZ je sklon podržati inicijativu za promjenu Ustava, ali to ne želi povezivati s 'Lex Perkovićem' kojim, kako kaže Gordan Jandroković, Vlada Hrvatsku vodi u konflikt s Europom.

Saborski zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je danas da će ta stranka podržati promjene Ustava ukoliko one idu u smjeru da nema zastare za one koji su činili politička ubojstva za vrijeme komunističkog razdoblja, ali to neće povezivati s promjenama Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s članicama EU.


"HDZ i dalje poziva Vladu da odustane od promjena u zakonu koji se odnosi na europski uhidbeni nalog. I dalje čvrsto stojimo na stanovištu da treba ostati zakon iz 2010.", rekao je Jandroković novinarima u Hrvatskom saboru upitan o inicijativi za izmjenom Ustava, po kojoj zastara ne bi vrijedila za politička ubojstva počinjena na teritoriju Republike Hrvatske i drugih zemalja. Smatra da ta inicijativa predstavlja još jedan pokušaj SDP-a da napravi zbrku i odgovornost sa sebe pokuša prebaciti na drugog.

Jandroković drži da, ukoliko Vlada usvoji sadašnji prijedlog zakona, to Hrvatsku vodi u konflikt ne samo na domaćoj političkoj sceni, već i s Europskom komisijom i nekim zemljama članicama EU. Naglasio je kako HDZ u tome ne želi sudjelovati.

"Ako Vlada želi taj zakon napraviti onakvim kakvim to traži Europska komisija, što je stav HDZ-a i opozicije, neka povuku taj zakon i neka se ne igraju", kazao je Jandroković.

Upitan na koji način EU može kazniti Hrvatsku ukoliko donese takav zakon, bivši ministar vanjskih poslova smatra kako će se "pokrenuti mehanizmi koji će na kraju natjerati da se vratimo na ono što danas sugeriraju iz Europske komisije i što je pozicija svih osim vladajuće većine u Saboru".

Ocijenio je kako usvajanjem ovakvog zakona Hrvatska ulazi u politički i pravni konflikt i s Europskom komisijom i pojedinim zemljama EU, što se vidi po nedolasku njemačke kancelarke Angele Merkel u Hrvatsku




Merkeličin zastupnik: Kancelarka ima pravo na prenatrpan raspored!
Bruxelles, 27.06.2013., 13:39 h Nenadtv,hr
Europski zastupnik Elmar Brok, inače član CDU-a njemačke kancelarke Angele Merkel, žestoko je napao hrvatske medije tvrdeći kako i kancelarka ima pravo na prenatrpan raspored.

dluka njemačke kancelarke Angele Merkel da ne dođe na proslavu ulaska Hrvatske u Europsku uniju odjeknula je i u Europskom parlamentu.
Zastupnik Elmar Brok, inače član Merkeličinog CDU-a, stao je u njezinu obranu i kazao kako je njemu stvarno nečuveno što se događa.

Podsjetio je da je Njemačka od prvog trenutka podržavala Hrvatsku u njezinim europskim nastojanjima, da je išla protiv svih kada se pokušavala izboriti za svoju neovisnost. 'Jedino što mogu reći je da sam vrlo, vrlo ljutit', kazao je Brok.

On se obrušio i na hrvatske medije. U svjetlu činjenice da Njemačka Hrvatsku podupire već gotovo 25 godina, rekao je kako je nekorektan način na koji se izvještava o kancelarkinoj odluci da ne dođe u Zagreb jer i ona ima pravo na prenatrpan raspored.

Zastupnik socijalista Hannes Swoboda pokušao je relativizirati značaj odluke Angele Merkel da ne dođe u Hrvatsku. Napomenuo je kako to ne znači da se Njemačka manje raduje ulasku Hrvatske u Europsku uniju.






Milan Bandić na ljestvama: Sad bi svi sigurno htjeli da padnem!
Zagreb, 27.06.2013., 12:06 h Nenadtv
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na zgradama u Mesničkoj 1 i Jurišićevoj 1 i 1A simbolično je postavio pločice s brojevima.

Nenadtv.hr
Počela je realizacija Projekta novog sustava označavanja imena ulica i trgova u Zagrebu, odnosno označavanja zgrada s pločicama s kućnim brojevima.

U nazočnosti sudionika projekta, predstavnika gradskih institucija i autora idejnog rješenja pločica, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na zgradama u Mesničkoj 1 i Jurišićevoj 1 i 1A simbolično postavio pločice s brojevima. Kada se popeo na ljestve kako bi postavio ploču, Bandić je u jednom trenutku u šali rekao: 'Sad bi svi sigurno htjeli da padnem!'

Kao nekadašnje austrougarske pločice

Za područje stare gradske jezgre pločice su bijele boje s crvenim rubom i plavim brojevima i slovima, a u ostalim djelovima grada pločice su plave boje s bijelim slovima i brojevima. Cilj novog sustava označavanja je bolja preglednost i funkcionalnost.


Nenadtv.hr
Staroj jezgri grada se pločicama koje izgledaju kao nekadašnje austrugarske, vraća 'stari štih', kazao je Bandić dodajući da se označavanje pripremalo godinu i pol dana.

Radovi počinju u srpnju

Građani su obveznici financiranja nabave i ugradnje pločice, a kako bi im se smanjili troškovi gradonačelnik je donio odluku o sufinanciranju svim zainteresiranim građanima u iznosu od 50 posto.

Posebna viša savjetnica gradonačelnika za izgradnju grada Doris Kažimir rekla je da zajednička vrijednost investicije za ovu godinu iznosi 1,87 milijuna kuna za 16.000 plavih pločica i za 800 novih i popravak postojećih 310 pločica u staroj gradskoj jezgri.

Radovi će početi 27. srpnja na oko 4500 zgrada kojima upravlja Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo (GSKG).

48,75 kuna s PDV-om

Troškovi suvlasnika za pločicu izrađenu emajliranjem - plava pločica s bijelim slovima i brojkama - iznose 48,75 kuna s PDV-om. Za novu pločicu u staroj gradskoj jezgri izrađenu lijevanjem, troškovi suvlasnika iznose 153,12 kuna, a za popravak postojeće 112,50 kuna. Građani će dobiti pisma i obrasce s tim iznosima i svim podacima, a novac trebaju uplatiti u roku od 30 dana te kopiju uplatnice dostaviti Gradskoj upravi.

Gradska uprava upozorava da je samostalno postavljanje pločica daleko skuplje: 70 kuna plava, 1000 kuna pločica za staru gradsku jezgru te troškovi montaže i demontaže 50 do 100 kuna.

Rok u kojem bi građani trebali nabaviti i ugraditi propisanu pločicu je četiri godine. U Zagrebu ima nešto više od 132.000 službenih adresa za koje treba izraditi pločice. U ovoj godini planira se opremiti pločicama zgrade u Donjem gradu, Gornjem gradu-Medveščaku, Trnju i Trešnjevci sjever. Područje tih četvrti ima nešto više od 15.000 službenih adresa, ne računajući zgrade kojima upravlja GSKG.

Novi sustav označavanja ulica, trgova i zgrada ima za cilj poboljšati preglednost i funkcionalnost, kako za turiste tako i za građane, te ostvariti svjetski standard koji Zagreb kao metropola i zaslužuje.

Razgledavanje grada na biciklu

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u razgledavanje grada na biciklu poveo je sudionike godišnjeg sastanka nacionalnih koordinatora Europskog tjedna mobilnosti. Grad Zagreb ove je godine domaćin i suorganizator sastanka na temu 'Čist zrak - vi ste na potezu'. Sukladno tome, Bandić je svoje inozemne goste provezao od zgrade Gradske uprave do parka Bundek, pokazavši im kako funkcioniraju zagrebačke biciklističke staze.

'Obaveza da idemo dalje je i naša prestižna nagrada prošle godine - nagrada prvaka europskog tjedna mobilnosti', kazao je Bandić


Nenadtv-hr

- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.06.2013., srijeda

POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV

*********************************************************************************************
IZDVAJAMO VIJESTI DANA NA NENADTV
*********************************************************************************************

Potvrđeno: Merkel ne dolazi na proslavu našeg ulaska u EU
Zagreb.26.06.2016 11:00 h Nenadtv.hr
Iz odnosa s javnošću njemačke vlade objasnili su da Merkel nema vremena te da će umjesto nje doći Michael Link, državni ministar u ministarstvu vanjskih poslova

Nenadtv.hr
Angela Merkel, njemačka kancelarka, neće doći na proslavu ulaska Hrvatske u Europsku uniju, potvrđeno je to i službeno iz odnosa s javnošću njemačke vlade. Navode kako Merkel neće doći zbog nedostatka vremena. Umjesto nje doći će Michael Link, državni ministar u ministarstvu vanjskih poslova.

Iza 13 sati priopćenje novinarima je poslala i hrvatska Vlada.

U utorak je Uredu predsjednika Vlade potvrđeno iz Ureda savezne kancelarke Angele Merkel da, zbog drugih obaveza, ona neće moći 30. lipnja, prisustvovati središnjoj proslavi ulaska Hrvatske u Europsku uniju u Zagrebu - piše u priopćenju Vlade.

No na stranicama njemačke vlade u kalendaru Angele Merkel za vikend zasad nema nikakvih najava.
Otkazala zbog slučaja Perkovića?

Ipak pojavile su se informacije da je Merkel dolazak otkazala navodno zbog najava Hrvatske da bi se europski uhidbeni nalog ograničio na razdoblje od 2002. godine. A time je, smatraju mnogi, izbjegnuta mogućnost da se Njemačkoj izruči Josip Perković protiv kojeg se u Njemačkoj vodi proces.

S druge pak strane postoje informacije kako Merkel nije niti najavila da će doći na svečanost.

Ipak prije samo tri dana hrvatski premijer Zoran Milanović je u intervjuu za njemački Focus rekao kako će Merkel doći na svečanost u Zagreb te je naglasio da je to "za nas jako važno".

***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV
***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Župan Šišljagić proglasio elementarnu nepogodu
Osijek, 26.06.2013., 14:38 h Nenadtv.hr
Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić proglasio je danas elementarnu nepogodu zbog šteta nastalih tijekom poplava Drave i Dunava na području Grada Osijeka i šest općina

Nenadtv.hr
Na konferenciji za novinare župan Šišljagić je izvijestio da je danas proglasio i elementarnu nepogodu za područje općine Petlovac u Baranji, gdje je 22. lipnja zbog leda i olujnog nevremena nastala šteta na 2907 hektara uglavnom trajnih nasada.

Prve procjene šteta od poplava na 6180 hektara procjenjuju se na više od 28 milijuna kuna, a konačna visina štete znat će se nakon povlačenja vode. Procjena štete od leda na području općine Petlovac procjenjuje se na oko 19 milijuna kuna, rekao je župan Šišljagić.

Uz Grad Osijek elementarna nepogoda zbog poplava proglašena je za općine Bilje, Darda, Draž, Erdut, Kneževi Vinogradi i Petrijevci


Hrvatska ne može ukinuti retroaktivnu provedbu uhidbenog naloga!'
Bruxelles, 26.06.2013., 14:21 nenadtv .hr
Iz Europske je komisije danas stigla jasna poruka Hrvatskoj da europski uhidbeni nalog mora provoditi bez uvođenja vremenske odrednice od kada bi se primjenjivao.

- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.06.2013., utorak

POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV

*********************************************************************************************
IZDVAJAMO VIJESTI DANA NA NENADTV
*********************************************************************************************

Hrvatska slavi Dan državnosti
Zagreb, 25.06.2013., 06:30 h Nenadtv.hr
Republika Hrvatska danas slavi Dan državnosti.

Nenadtv.hr
Dan državnosti je blagdan kojim se obilježava povijesna odluka o pokretanju postupka razdruživanja Hrvatske od ostalih bivših jugoslavenskih republika, a koju je Hrvatski sabor donio 25. lipnja 1991. Toj odluci prethodila je referendumska odluka većine hrvatskih građana, (92,18 posto) da Hrvatska neće ostati u Jugoslaviji kao jedinstvenoj saveznoj državi.

Na temelju takvog očitovanja volje hrvatskih građana, a nakon neuspjeha pregovora s ostalim bivšim jugoslavenskim republikama o izlasku iz državnopolitičke krize, Sabor Republike Hrvatske, donio je na zajedničkoj sjednici sva tri saborska vijeća Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. Njome se utvrđuje da tim činom Hrvatska pokreće postupak razdruživanja od drugih republika i SFRJ kao i postupak za međunarodno priznavanje. Na istoj je sjednici Sabor Republike Hrvatske donio i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Posredovanjem međunarodne zajednice, radi lakših pregovora o razdruživanju među bivšim jugoslavenskim republikama, Brijunskom deklaracijom utvrđen je tromjesečni rok odgode primjene Ustavne odluke, te je istekom moratorija, 8. listopada 1991. Hrvatska raskinula državno-pravne sveze s ostalim jugoslavenskim republikama i postala slobodna, samostalna i neovisna država

IvoJosipović: Nezastarijevanje političkih ubojstava treba vrijediti za sve
Zagreb, 25.06.2013., 14:59 h Nenadtv.hr
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je danas kako bi, ako se ide u ustavne inicijative za nezastarijevanje političkih ubojstava iz doba komunizma, to trebalo vrijediti za sva politička ubojstva s obzirom da ih 'nije bilo samo u komunizmu, nego i u druga vremena'

nenadtv.hr
'Osobno nemam ništa protiv', izjavio je Josipović nakon Mise za Domovinu u povodu Dana državnosti, odgovarajući na pitanja novinara vezano za propovijed kardinala Josipa Bozanića, u kojoj je kardinal, uz ostalo, naveo kako se u Hrvatskoj danas događa da se štite zločinci, a zakoni kroje po volji pojedinaca, političkih i gospodarskih skupina.

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko istaknuo je da je Hrvatska demokratska država, i da svatko može izraziti svoje stajalište. Ministar branitelja Predrag Matić smatra kako 'svaki zločin ima ime i prezime te mora biti osuđen i sankcioniran, bez obzira kada, gdje i u čije se ime dogodio'.

U prigodi Dana državnosti Republike Hrvatske predsjednik Josipović je rekao kako su mu prve asocijacije napredak, bolja budućnost i poštovanje prema svima onima koji su omogućili da danas imamo slobodnu i demokratsku Hrvatsku, a Leko smatra da je vrijedilo svih žrtava jer su samostalnost, sloboda i europska perspektiva tu.

Ministar branitelja Predrag Matić prisjetio se branitelja koji su dali živote i zdravlje za Hrvatsku, no izrazio je žaljenje što, otkad je prije desetak godina promijenjen datum obilježavanja Dana državnosti, sve manje građana prepoznaje taj važan dan

****************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV
***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************3

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.06.2013., petak

POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV

*********************************************************************************************
IZDVAJAMO VIJESTI DANA NA NENADTV
*********************************************************************************************

Nije im dugo trebalo: Od 15. 7. cigarete skuplje za dvije kune
Zahreb.21.06.2013 16:55 h Nenadtv.hr
Do 15. srpnja ove godine neke cigarete koje proizvodio TDR poskupjet će jednu, a neke dvije kune. Rekao je to u Rovinju u petak predsjednik Uprave TDR-a Zadro

Nenadtv.hr
Na cijenu cigareta najveći utjecaj imaju porezna opterećenja, odnosno 75 posto cijene cigareta u Hrvatskoj definirano je porezima - rekao je Zadro, a nije rekao točno koje cigarete će poskupjeti kunu, a koje dvije kune.

Zadro je komentirao i izjave ministra Slavka Linića koji je u četvrtak rekao kako su proizvođači cigareta potkradali državu.

TDR je sto posto poslovao u skladu s važećim zakonima i propisima, prema tome, bilo kakve optužbe smatramo neutemeljenima - rekao je Zadro na konferenciji za medije.
Očekuju daljnji pad prodaje

Dodao je kako je teško reći u kojoj mjeri će veće trošarine utjecati na tržište duhanskim proizvodima u Hrvatskoj. Ipak, smatra da možemo očekivati daljnji trend pada prodaje.

Zbog gospodarske krize i pada kupovne moći legalna prodaja cigareta u regiji pada od 2008. do 2012. za 13,3 posto - rekao je, piše Novi list.
TDR zadovoljan s markicama bez cijene

Poručio je da TDR pozdravlja odluku da na markicama više ne piše cijena cigareta jer će zakonodavac, a i industrija zbog toga imati veću fleksibilnost kada je u pitanju primjena novih cijena.






***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV
***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


"Pakao" u zagrebačkom KBC-u Rebro: Pokvarila se klima, teško bolesni pacijenti se "kuhaju" na ...vrućinama!
Zagreb.21.06.2013 14:50 h Nenadtv.hr
OVOG tjedna Hrvatska mjeri rekordne vrućine. I baš u "paklenom" tjednu otkazala je klimatizacija u zagrebačkom KBC-u Rebro! Iz bolnice poručuju kako čine sve kako bi se kvar uklonilo što prije, kako se teško bolesni pacijenti uz sve tegobe ne bi morali patiti još i s velikim vrućinama.

Nenadtv.hr
U našu je redakciju jutros pristiglo pismo jednog ogorčenog roditelja:

"U bolnici Rebro ne radi klima već nekoliko dana. Temperatura u sobi gdje je moje dijete od 17 mjeseci je 32 stupnja. Dijete mi je bilo na operaciji glave i ta se rana sad inficirala od velike vrućine koja je u bolnici. Ovdje se ne radi samo o mome djetetu, već o svoj djeci, a i drugim pacijentima koji su u bolnici na Rebru.

Osoblje bolnice radi u nemogućim uvjetima, nema sapuna za ruke, nema papira za ruke, čak nema niti nekih lijekova. I kako da sada mi roditelji ostanemo normalni? Pa pitam ministra Ostojića kuha li se i njegova guzica na 32 stupnja kao naša bolesna djeca. Ovo je sramota za ovu bolnicu, a i za cijelo zdravstvo. Roditelji već razmišljaju o tome da napuste bolnicu sa svojom bolesnom djecom na vlastitu odgovornost, jer ovo više nisu normalni uvjeti za biti u bolnici. Ovo je ukratko samo što se događa u bolnici Rebro".

"Trenutno smo u situaciji da sustav funkcionira s 50 posto kapaciteta i nadamo se skorom stavljanju uređaja u punu funkciju"

Odgovore na to što se doista događa u bolnici potražili smo u ravnateljstvu KBC-a Zagreb, jedne od devet hrvatskih bolnica koje se od ožujka ove godine zbog nagomilanih dugova nalaze u postupku sanacije.

"Iako Klinički bolnički centar Zagreb funkcionira u nepovoljnim ekonomskim uvjetima, usprkos tome nema smanjenja standarda zbrinjavanja bolesnika koji u KBC Zagreb dolaze iz cijele Hrvatske.

Glede problema hlađenja na lokaciji Rebro mogu vas izvijestiti da je unatrag 36 sati došlo do kvara na uređaju za pripremu rashladnog medija, a s time i poremećaja u sustavu hlađenja.

HEP toplinarstvo, s kojim KBC Zagreb ima Ugovor o osiguranju hlađenja/grijanja, ulaže maksimalne napore da se popravi kvar na uređaju koji osigurava hladnu vodu za sustav hlađenja. Trenutno smo u situaciji da sustav funkcionira s 50 posto kapaciteta i nadamo se skorom stavljanju uređaja u punu funkciju.

S obzirom na nepovoljne klimatske prilike zahtijevano je od predstojnika Klinika i Kliničkih zavoda da funkcioniranje prilagode trenutnim uvjetima i mogućnostima, u konzultaciji s tehničkom službom", kazao je za Index sanacijski upravitelj KBC-a Zagreb, doc.dr.sc. Zlatko Giljević.


Mirela Holy je izašla iz SDP-a! Zmajlović: To je tvrdoglavost
Zagreb.21.06.2013 13:00 h Nenadtv.hr
Mirela Holy, sada već bivša članica SDP-a, kao glavni razlog svoje odluke navodi nepoštivanje predizbornih obećanja iz područja zaštite prirode iz Plana 21

Nenadtv.hr
Mirela Holy istupila je iz SDP-a! Obistinilo se ono što je prethodno najavljivala.
Sada već bivša SDP-ova članica ističe da bi njena politička vjerodostojnost pred građanima bila bespovratno narušena kada ne bi iskazala neslaganje s takvom politikom Vlade svojim istupanjem iz članstva.

Također, navodi da se njezini stavovi, vezani dosljednom poštivanju Plana 21, razlikuju od glavnih struja u stranci, da je u tom stavu usamljena, te će se, kao nezavisna zastupnica, zalagati za realizaciju svih politika iz Plana 21.
'Zmajlović nije htio prihvatiti moj kompromis'

O ručku s ministrom Holy je kazala: 'Razgovor je bio zbilja ok, ali nisam mogla prihvatiti argumente od ministra, a on nije htio prihvatiti moj kompromis. Tražila sam da se ugradi obveza realizacije Nacionalne parkovne agencije do kraja mandata, odnosno do 2015. godine, ali evo ga, to nije bilo prihvaćeno', pojasnila je Holy.
Holy je odbijene amandmane povukla iz procedure

Sabor je većinom glasova donio Zakon o zaštiti prirode, a nije prihvaćen amandman Mirele Holy koja je tražila osnivanje nacionalne parkovne agencije. Tri njezina amandmana su prihvaćena, dva su djelomično prihvaćena, dok je Holy ostale, koju su odbijeni, povukla iz procedure.

Ministar Mihael Zmajlović ponovio je stav Vlade da osnivanje navedene parkovne agencije nije socijalno, ekonomski ni politički opravdano.
Ne prihvaćam argumentaciju, ali ću povući amandman jer ne želim u neugodnu situaciju dovesti kolege iz kluba - kazala je Holy.
Zabunio se: Leko je Holy dva puta nazvao ministricom

Predsjednik Sabora Josip Leko zabunom ju je dva puta predstavio kao ministricu, ali se brzo ispravio i nazvao je zastupnicom.
Zmajlović: Prevladala je tvrdoglavost, a ne zdrav razum

Iskreno mi je žao što je Milera Holy istupila iz SDP-a, jer čini mi se da je prevladala tvrdoglavost, a ne zdrav razum - rekao je u Saboru ministar Mihael Zmajlović koji je još u četvrtak na ručku pokušao uvjeriti svoju sada već bivšu kolegicu da osnivanje nacionalne parkovne agencije nije opravdano. Kaže da je na ručku imao dojam da je bio vrlo uvjerljiv jer nije čuo niti jedan protuargument.

Iskreno mi je žao što je Milera Holy istupila iz SDP-a, jer čini mi se da je prevladala tvrdoglavost, a ne zdrav razum

Ne postoji ni jedan zdravorazumski razlog za izlazak iz stranke, jer u ciljevima se slažemo, ali ona je tako odlučila - izjavio je. Zmajlović je rekao i da ih je Holy o odlasku iz stranke obavijestila mailovima. Pojasnio je i zašto vlada nije prihvatila osnivanje nacionalne parkovne agencije koja je bila glavni razlog odlaska njegove prethodnice i zastupnice Holy iz SDP-a.

Argumenti su vrlo jasni. Ne radi se o iznevjeravanju građana i Plana 21. Argumenti da se ide u osnivanje nove agencije ne stoje. Naprosto pored šume postojećih agencija za koje se ne zna koja im je točno funkcija, osnovati još jednu bilo bi suludo pogotovo kada domaća i međunarodna struka kaže da to apsolutno nema smisla i da to predstavlja političke, sociološke i ekonomske troškove i rizike za provedbu - pojasnio je ministar.

Najavio je da će se sada koncentrirati na ono što su obećali Planom 21, a to je da će unaprijediti sustav upravljanja zaštićenim područjima, nacionalnim parkovima i parkovima prirode. To je ono što smo obećali građanima i pri tome ostajemo, rekao je.
Dragovan: Žao mi je

Predsjednik Kluba SDP-a Igor Dragovan o odlasku Mirele Holy samo je kratko rekao 'Ona je obavijestila stranku da je istupila iz članstva, meni je osobno zbog toga žao i to je sve što mogu reći o tome'.





Novine će svaki dan morati objavljivati koliko imaju riječi'
Zagreb,13:50 h Nenadtv.hr
Ravnateljica Porezne uprave rekla je da će dnevne novine svaki dan morati objaviti koliko su riječi objavile, a Ministarstvo kulture kontrolirat će taj broj dva put godišnje

Nenadtv.hr
I ona sama priznaje da je odredba o 25.000 riječi izazvala "dosta kontroverzija", no kazala je da je takvo zakonsko rješenje predložilo Ministarstvo kulture.

Ministarstvo kulture će biti zaduženo i za provedbu tog dijela zakona te će dva puta godišnje kontrolirati broj riječi u dnevnim novinama.

Ministarstvo kulture kontrolirat će i statute redakcija, koji su također preduvjet za plaćanje 5 posto PDV-a.



Sabor danas raspravlja o ugostiteljskoj djelatnosti
Zagreb, 21.06.2013., 13:34 h Nenadtv.hr
Hrvatski sabor danas nastavlja sjednicu raspravom o izmjenama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti kojima se mijenjaju ograničavajuće odredbe vezane uz pružatelje ugostiteljskih usluga, ugostitelje i iznajmljivače, prostor u kojem se usluge pružaju, ishođenje rješenja za pružanje usluga i nastavak pružanja usluga u istom prostoru.

Nenadtv.hr
Zakonske izmjene trebale bi omogućiti građanima koji raspolažu smještajnim kapacitetima, a nemaju dokaz o uporabljivosti zgrade, ishođenje privremenog rješenja na temelju kojega će moći pružati uslugu smještaja, uz uvjet da su predali zahtjev za legalizaciju.

Ugostiteljima koji su podnijeli zahtjev za pokretanje postupka ozakonjenja nezakonito izgrađene manje zahtjevne zgrade, čija građevinska površina nije veća od 400 četvornih metara, omogućava se obavljanje ugostiteljske djelatnosti u nekoj od vrsta ugostiteljskog objekta, do izvršnosti rješenja kojim će se odlučiti o zahtjevu.

Namjera zakonskih izmjena je i omogućiti ugostiteljima (obrtnicima, zadrugama, trgovcima pojedincima, trgovačkim društvima) ugostiteljsku djelatnost, djelatnost u ugostiteljskim objektima sa sobama, apartmanima i studio apartmanima u građevinama stambene namjene u njihovu vlasništvu, tako što će im izdati privremeno rješenje.


Izmjenama zakona omogućava se iznajmljivaču pružanje usluga u kućanstvu u ili na nekretnini u vlasništvu bračnog druga, srodnika u 'ravnoj liniji' ili člana obitelji s kojima iznajmljivač živi u zajedničkom kućanstvu.

Nastavak pružanja ugostiteljskih usluga omogućava se bračnom drugu, srodniku u 'ravnoj liniji', članu obitelji koji živi u zajedničkom kućanstvu s iznajmljivačem, uz izdavanje novog rješenja o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga, ali bez utvrđivanja svih uvjeta koji su inače potrebni za izdavanje takvog rješenja


Maša Lučić 5-godišnja otputovala u SAD - milijun dolara samo za 'ulaznicu za operaciju'
Zagreb, 21.06.2013., 12:38 h Nenadtv.hr
Teško bolesna petogodišnja Maša Lučić otputovala je jutros s roditeljima u Chicago na operaciju koja bi joj trebala pomoći u liječenju arnold-chiarijeva sindroma, izvijestila je upraviteljica Zaklade Sierra, Višnja Vranešić.

Nenadtv
Djevojčica Maša Lučić bi u ponedjeljak, 24.lipnja trebala biti primljena u bolnicu, a već 1. srpnja operirana. Napominjući da je 'ulaznica za operativni postupak' milijun kuna, Višnja Vranešić iz Zaklade Sierra, izvijestila je da će se stvarni troškovi znati tek nakon operacije.

Tijekom humanitarne akcije 'Trebam te' dosad je prikupljeno 850.000 kuna na Mašin račun, što nije bilo dovoljno za njezin odlazak na put, pa je Zaklada iz svojih sredstava transferirala 150.000 kuna kako bi Maša danas mogla otputovati u SAD.
Vranešić je rekla da se i dalje nastavlja akcija prikupljanja sredstava preko humanitarnog telefona 0609014, te prodajom CD-a na kioscima tiska.

Putem humanitarnog telefonskog broja dosad je prikupljeno oko 440.000 kuna, koje će Zakladi biti naknadno uplaćene. Od prodaje CD-a za Mašu je u dva dana prikupljeno oko 27.000 kuna






- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2013., ponedjeljak

POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV

*********************************************************************************************
IZDVAJAMO VIJESTI DANA NA NENADTV
*********************************************************************************************

Dinamova legenda izgubila životnu bitku: Umro Josip Kuže
Zagreb, 16.06.2013. 20:47 h Nenadtv.hr
U 61. godini života preminuo je Josip Kuže, legendarni igrač i trener Dinama.

Nenadtv.hr
U veljači ove godine Kuži je ustanovljeno da boluje od leukemije, ali u nedjelju poslijepodne izgubio je najvažniju utakmicu.

Nakon što mu je dijagnosticirana opaka bolest, činilo se kako se njegovo zdravlje u posljednjih nekoliko mjeseci popravilo. Nažalost, bolest je bila jača...

Josip Kuže rođen je u Vranjama u Srbiji, 13. studenog 1952. godine. Kao 19-godišnjak je 1971. stigao u Dinamo kojem je poklonio cijelo desetljeće, i u čijem je dresu nastupio 384 puta, postigavši kao branič 14 golova.

S Modrima je kao igrač osvojio Kup maršala Tita 1980. godine, a kao trener je bio puno uspješniji.

Čovjek kojeg su navijači obožavali

U dva mandata na klupi najdražeg mu kluba stekao je simpatije navijača zbog stila igre koji je gajio, a obožavala ga je i publika s kraja 80-ih i ona iz sezone 2005./2006., kada je Dinamu vratio naslov prvaka nakon dvaju uzastopnih titula Hajduka.

Trenirao je i Croatiju Sydney, BSK iz Slavonskog Broda, banjalučki Borac, Rot-Weiss Erfurt, Mainz, Gamba Osaku, Zagreb, Chemnitz, Inter Zaprešić, Rijeku, Varteks, JEF United te Tianjin Tedu, kineskog prvoligaša s čije je klupe otišao u svibnju prošle godine.

Vrlo uspješno je vodio i dvije reprezentacije, Ruandu i Albaniju.

Nakon što je u veljači hospitaliziran u zagrebačkoj bolnici Merkur, Kuži su transparentom potporu došli dati i Bad Blue Boysi, s kojima je bio u odličnim odnosima.


RADIMIR ČAČIĆ DANAS IDE U ZATVOR Počinje izdržavanje 22-mjesečne kazne! Već je najavio da se po izlasku na slobodu vraća u politiku
Zagreb.17.06.2013 07:00 h Nenadtv.hr
Radimir Čačić danas počinje izdržavanje 22-mjesečne zatvorske kazne na koju je osuđen u Mađarskoj zbog izazivanja prometne nesreće sa dvije smrtno stradale osobe.

Nenadtv.hr
Čačić je sam zamolio suca izvršenja da se u najkraćem mogućem roku realizira početak izvršenja kazne, te je određen datum za 17. lipnja.

Osuđen je na 22 mjeseca zatvora, a nakon odsluženih najmanje 11 mjeseci moći će tražiti prijevremeni otpust.

Već je najavio da nakon odsluženja kazne planira povratak u politiku


- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.06.2013., nedjelja

POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV

****************************************************************************************************************************
DRUGI KRUG LOKALNIH IZBORA
*****************************************************************************************************************************

DIP Drugi krug izbora: Do 11 sati izašlo je 11,45 posto birača
Zagreb, 02.06.2013.12:00 h Nenadtv.hr
Na lokalne izbore do 11 sati izašlo je dva posto manje birača nego prije dva tjedna. Prema dojavama promatrača GONG-a i građana bilo je manjih kršenja izbornog procesać

nenadtv.hr
Državno izborno povjerenstvo izvijestilo je kako je do 11 sati izašlo 11,45 posto birača, što je oko dva posto manje nego u isto vrijeme prije dva tjedna. Tada je izašlo 13,73 posto birača. Usporedbe radi, 2009. godine, izlaznost je bila manja za tri posto.

Najveća izlaznost po županijama zabilježena je u Dubrovačko-neretvanskoj. Glasalo je 13,73 posto birača. Najmanje, odnosno 7,66 posto glasalo je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Po gradovima je rekorder Vukovar s 19,65 posto birača, a najmanje je izašlo u Koprivnici, 6,14 posto.

U Zagrebu je na izbore je izašlo 11,27 posto birača, a u Splitu 12,74.
GONG zabilježio manje nepravilnosti

Prema dojavama promatrača GONG-a i građana bilo je nekoliko manjih kršenja izbornog procesa, manje nego u prvom krugu. Najviše je bilo kršenja izborne šutnje.

Nagovaranja birača bilo je u općinama Miklauš i Kraljevec na Sutli, Otočcu (nezavisni kandidat Stjepan Kostelac), Našicama (HDSSB), Vukovaru (SDP), Slavonskom Brodu (HDZ,HSP AS i HSLS), Pirovcu (kandidat HSS-a Ante Šparica), Osijeku (stožer kandidata Ivice Vrkića). U Maloj Subotici i Petrinji HDZ je prevozio građane do biračkog mjesta.
Glasa se na 5490 biračkih mjesta

Nešto više od 3,3 milijuna ljudi glasovat će u drugom krugu izbora na 5490 biračkih mjesta u drugom krugu lokalnih izbora u nedjelju. Birališta su otvorena u 7 sati, a zatvorit će se u 19 sati. Bira se 12 župana, 85 gradonačelnika i 164 općinska načelnika. Do tada vrijedi izborna šutnja.

Drugi krug raspisan je za sve jedinice koje u prvom krugu nisu osvojile natpolovičnu većinu glasova. Među njima su i Zagreb, Split, Rijeka i Osijek. Gradonačelnike bira i Varaždin, Karlovac, Krapina, Šibenik, Dubrovnik, Bjelovar, Koprivnica, Zadar, Vukovar, Sisak, Slavonski Brod, Pazin, Gospić, Požega, Pula.

Župane biraju Sisačko-moslavačka, Karlovačka, Varaždinska, Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska, Istarska, Međimurska, Osječko-baranjska županija.

U drugom krugu najneizvjesnija borba očekuje se u Splitu između SDP-ovca Ive Baldasara i HDZ-ovog Vjekoslava Ivaniševića.

U Zagrebu se bira između aktualnog gradonačelnika Milana Bandića i SDP-ovog Rajka Ostojića.




Birališta otvorena od 7 sati: Održava se drugi krug lokalnih izbora
Zagreb, 02.06.2013., 07:00 h Nenadtv,hr
Od 7 sati otvorena su birališta u Gradu Zagrebu, 11 županija, 85 gradova i 164 općine, u kojima se u drugom krugu lokalnih izbora biraju čelnici za sljedeće četiri godine.

Nenadtv.hr
Drugi izborni krug raspisan je za jedinice u kojima nitko od kandidata u prvom krugu, 19. svibnja, nije osvojio natpolovičnu većinu glasova birača. Građani, njih nešto više od 3.300.000, glasovat će na oko 5.500 biračkih mjesta, što je oko tisuću mjesta manje nego u prvom krugu.

Zagreb, Split, Rijeka i Osijek četiri su velika grada koji trebaju dobiti gradonačelnike. Gradonačelnike bira još 15 većih gradova - Varaždin, Karlovac, Krapina, Šibenik, Dubrovnik, Bjelovar, Koprivnica, Zadar, Vukovar, Sisak, Slavonski Brod, Pazin, Gospić, Požega, Pula. Sisačko-moslavačka, Karlovačka, Varaždinska, Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska, Istarska, Međimurska, Osječko-baranjska županije su koje u drugom krugu biraju župane.

Birališta se zatvaraju u 19 sati, do kada traje izborna šutnja, za koje je zabranjena svaka promidžba, objavljivanje privremenih rezultata i procjena, kao i nagovaranje birača da glasuju za određene kandidate.

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2013 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Srpanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Listopad 2013 (2)
Rujan 2013 (2)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (8)
Lipanj 2013 (7)
Svibanj 2013 (12)
Travanj 2013 (25)
Ožujak 2013 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga




Get your own Chat Box! Go Large!





Uključi se sada na nenadtv UŽivo F1





Uključi se sada na nenadtv UŽivo SA WEB KAMERE PRIJENOS


Video streaming by Ustream



NENADTV LIVE SVE UŽIVO OVJDE
Loading




LED Scroller Generator






Free Site Counters
Free Site Counters



Wavy Myspace Scroller



Find more about Weather in Rijeka, RH
Click for weather forecast