Linkovi






POGLEDAJ VRUĆI SPORT Shakira Fet Rihanna Can't Remember to Forget You KOJI SU DOGU FANOVI ČEKALI MOŽES OVJDE POGLEDAI UŽIVAJ

www.studonenadtv.ucoz.com




OBAVJES SVIMA KOJI STU DA DOĐETE NA MOJ SAJ GLEDATI Gru na supertajnom zadatku 2





IZBORE ZA EU PARLAMENT UŽIVO



BREAKING NEWS NENADTV LIVE






IZVANREDNE VIJESTI NENADTV NENADTV 02.07.2015 13:00 H
Pogledaj I videoUSKOK UPAO U KUĆE BRAĆE ZDAVKO MAMIĆ!
DINAMO! Mamić nije plaćao porez na provizije koje je uzimao od Luke Modrića?
Sumnjiče se za utaju poreza, davanje i primanje mita! Pod istragom i Vrbanović?








H R V A T S K A N A R O D N A B A N K A


TEČAJNA LISTA BROJ: 64


TEČAJNA LISTA






counter web


Nova Špica za Uskrs



newspapers

visitor counter




Dnevnik.hr 4 kanal


Dnevnik.hr 3 kanal



Dnevnik.hr 2 kanal


Dnevnik.he 1 kanal


Vlada hr




www.nenadtv.hr

12.04.2013., petak

POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV

*********************************************************************************************
IZDVAJAMO VIJESTI DANA NA NENADTV
*********************************************************************************************
Video:SPECIJALCI NA ULICAMA ZAGREBA I DUBROVNIKA
U tijeku velika međunarodna akcija: Uhićeno 50 dilera!ć
Dubrovnik, 12.04.2013. 14:50 h Nenadtv.hr
Tužiteljstva i policije zemalja regije provele su do sada najveću zajedničku akciju u borbi protiv međunarodnog krijumčarenja opojnih droga, priopćilo je u petak Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

Kako je navedeno u priopćenju objavljenom u Sarajevu, u akciji kodnog naziva "Šetač" sudjelovalo je više stotina policijskih službenika koji su istodobno i koordinirano djelovali u četiri države.

Zajedničke aktivnosti provedene su uz potporu projekta IPA 2010-jačanje tužiteljske mreže kojega vodi Europska unija, kao i SELEC središta za policijsku suradnju zemalja Balkana u Bukureštu.

Tužiteljstvo BiH ističe kako akcija "Šetač", predstavlja do sad najbolje organiziranu zajedničku policijsku operaciju kojom je zadan udarac strukturama narko-mafije koje djeluju na području četiri države regije.

Nenadtv.hr

U velikoj međunarodnoj akciji protiv dilera policija je, neslužbeno se doznaje, u više hrvatskih gradova od ranog jutra uhitila 14 osoba i zaplijenila veću količinu marihuane.

Višemjesečna USKOK-ova akcija rezultirala je uhićenjima na području Dubrovnika, Splita, Zadra i Zagreba. Izvršene su i pretrage kuća i drugih prostora, čije su vlasnike duže vrijeme pratili USKOK i policija.

Kako javljaju Nezavisne novine , u zajedničkoj akciji MUP-ova Republike Srpske i Federacije BiH kodnog imena Svitanje" među sedmero uhićenih su Emir Tabaković iz Zenice, Darko Šatara, Zoran Varešković, Viktor Krišto i Almir Kurić, svi iz Busovače. Na teritoriju RS uhićeni su Pero Savić i B.D., obojica iz Šipova.

Svih sedmero se tereti za trgovinu drogom i oružjem.

Pero Savić iz Šipova, koji je označen kao organizator i glavni dobavljač droge, već je od ranije poznat policiji, a na glasu je kao jedan od "jačih" poslovnih ljudi u Šipovu.


Nenadtv.hr
Savić je upao u policijsku zasjedu tijekom prijevoza droge drugim osumnjičenima na području Travnika. Savić je inače vlasnik većeg broja privatnih objekata, lokala i restorana na području Šipova - objasnio je izvor blizak istrazi.

Osumnjičeni Tabaković je tijekom uhićenja pokušao upotrijebiti oružje, ali su ga specijalci savladali i uhitili. Tabaković je posljednjih godina u više navrata bio meta policijskih akcija te je više od godinu i pol dana proveo u pritvoru.

****************************************************************************************************************************
POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV
****************************************************************************************************************************


Zoran Milanović se ispričao Azerbejdžanu: To je posve normalna država
Zagreb, 12.04.2013., 15:50 h Nenadtv.hr
Premijer Zoran Milanović ispričao se 'azerbejdžanskim prijateljima' zbog nedavne izjave da Azerbejdžan nije demokratska država.

Nenadtv.hr
Prije je Vijeće Europe s pravom pritiskalo Hrvatsku da se drži standarda, a ona to nije bila u stanju, ali od toga je imala koristi u približavanju Europskoj uniji, rečeno je u petak na zajedničkoj konferenciji za novinare predsjednika hrvatske Vlade Zorana Milanovića i glavnoga tajnika Vijeća Europe Thorbjorna Jaglanda.

"Prije su nas s punim pravom pritiskali da se držimo standarda, a mi to nismo bili u stanju, što zbog objektivnih okolnosti, a što zbog nas samih", rekao je hrvatski premijer koji je Jaglanda informirao i o načinu izbora predstavnika nacionalnih manjina te o činjenici da ona manjina koja ima više od 15 posto stanovnika ima svog zamjenika načelnika.

Po Jaglandovim riječima, taj je pritisak i bio posao Vijeća Europe, jer je slaganje sa standardima Europske konvencije o ljudskim pravima preduvjet za članstvo u Europskoj uniji. "Spomenuli ste pritisak Vijeća Europe, to je naš posao, a vi ste od toga profitirali", rekao je Jagland.

>> Milanović udrugama: Sljedeći put kad dođu po novac neka se zapitaju odakle on dolazi

"Usklađivanje sa standardima Europske konvencije o ljudskim pravima bio je preduvjet za članstvo u Europskoj uniji, svaka zemlja koja želi u EU prvo se mora ponašati u skladu s tom konvencijom", dodao je te najavio da će Vijeće Europe i dalje podupirati Hrvatsku u reformama.

Nužne su reforme za borbu protiv korupcije, treba pravosuđe učiniti djelotvornijim, a nužna je i sloboda medija, rekao je. "To su preduvjeti za borbu protiv korupcije".

Nužna je i borba protiv govora mržnje koji je "raširen i opasan fenomen mnogih zemalja Europe", rekao je i pohvalio Hrvatsku koja ima "čvrst stav u vezi s time što je vrlo dobar primjer za cijelu Europu". Treća tema koju Jagland smatra važnom jest zaštita manjina. "Danas je to još važnije jer ekonomska kriza uvijek vodi u nove tenzije".

U vezi s nedavnim prosvjedovanjem nevladinih udruga zbog zagrebačkog sastanka hrvatskog predsjednika Ive Josipovića s azerbejdžanskim predsjednikom Ilhamom Alijevom, opisanim kao "korumpirani diktator", nakon kojega je Milanović na sjednici Vlade rekao kako Azerbejdžan, "istina, nije demokratska država, ali prosvjedi i napadi na predsjednika nisu pošteni ni pravedni", hrvatski se premijer u petak ispričao "azerbajdžanskim prijateljima".

"Isprika azerbajdžanskim prijateljima, a ove druge molim da ne koriste moje riječi za svoje sitne potrebe", rekao je Milanović kojega su novinari pitali kako to da je Azerbajdžan ipak članica Vijeća Europe. "Ja sam pogriješio, ne samo formalno jer znam da je Azerbajdžan članica Vijeća Europe od 2001. Sad mi je i žao, nekorektno je to prema našim gostima, jer je to što sam rekao zloupotrebljeno protiv njih i to u njihovoj zemlji", rekao je Milanović. "Nisam kritizirao Azerbajdžan, nego sam izrazio puno razumijevanje za situaciju u kojoj se ta zemlja nalazi. Ekonomski je sjajna, ali politički baš i nije, što se tiče okružja".

Milanović je tada poručio članovima nevladinih udruga koji su prosvjedovali da ne budu licemjerni jer se dio zarade od poslova koje Hrvatska razvija s Azerbajdžanom uplaćuje u proračun iz kojega se financiraju aktivnosti tih istih nevladinih udruga.

"Azerbajdžan jest demokratska zemlja, ne samo formalno - kad sam rekao to što sam rekao, mislio sam da nije po standardima skandinavskih država, a to nije ni Hrvatska", rekao je Milanović. "Azerbajdžan je danas vjerojatno veća demokracija nego što je to bila Hrvatska u vrijeme rata. Nije jednostranačka država, ima slobodne izbore, pogrešno je reći da nisu demokratska država, a to što to netko zloupotrebljava u Azerbajdžanu, to ne dopuštam. Htio sam ukazati na licemjerje nekih ljudi, rekao je Milanović i opisao Azerbajdžan kao "posve normalnu državu" koja je "skoro isključivo muslimanska, ali žene u njoj imaju prava kakva ne znam gdje u muslimanskome svijetu imaju", dodao je



Hrvatska od danas ima jedan grad više i jednu općinu manje
Zagreb, 12.04.2013., 15:20 h Nenadtv.hr
Odlukom Hrvatskog sabora status grada dobila je Popovača, a Mala Subotica je ušla u sastav Grada čakovca.

Nenadtv.hr
Popovača je postala grad, odlučio je danas Hrvatski sabor, izmijenivši zakon o područjima županija, gradova i općina. Izmjenom istog zakona, općina Mala Subotica ušla je u sastav Grada Čakovca.

Sabor je odbio prijedloge da se vodičko naselje Gaćelezi i sisačko Komarevo proglase područjima od posebne državne skrbi, što su predlagali odbor za lokalnu samoupravu, odnosno laburist Mladen Novak.


Većina je potvrdila mišljenje Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav da predsjednik Sabora Josip Leko nije povrijedio saborski Poslovnik kada je premijeru Zoranu Milanoviću dopustio da na zastupničko pitanje Tomislava Karamarka (HDZ) na aktualnom prijepodnevu odgovara četiri, umjesto uobičajenih dvije minute.

Zastupnici su potvrdili odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva kojom se odbija zahtjev ministra zdravlja Rajka Ostojića da se skine imunitet HDZ-ovcu Darku Milinoviću kako bi ga kazneno gonio zbog klevete.

Zastupničku prisegu dao je Davor Miličević, koji će u HDZ-ovim zastupničkim klupama zamijeniti Petra Čobankovića, koji je nedavno podnio ostavku na zastupničku dužnost.

Na prijedlog Branka Bačića, Sabor je dao vjerodostojno tumačenje Zakona o socijalnoj skrbi, po kojemu je za imenovanje predstavnika osnivača u upravnim vijećima centara za socijalnu skrb u županijama i gradu Zagrebu nadležan ministar.

U drugo čitanje upućen je prijedlog izmjena Zakona o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca.

Sabor je zaključio ovotjedno zasjedanje, a sjednicu nastavlja u utorak, raspravom o izmjenama Zakona o PDV-u



Vukovarsko Gradsko vijeće osnovalo glazbenu školu u nelegalnoj zgradi
Vukovar, 12.04.2013., 14:52 h Nenadtv,hr
Većinom glasova vukovarsko Gradsko vijeće donijelo je na današnjoj, posljednjoj sjednici u ovomu mandatu, odluku o osnutku osnovne glazbene i plesne škole Vukovar sa sjedištem u zgradi u kojoj je trenutačno Glavni konzulat Republike Srbije, a koju su gradske vlasti nedavno kupile iako je nelegalno izgrađena i nema potrebne dozvole.

Nenadtv.hr
Odlukom o kupnji zgrade u Ulici 204. vukovarske brigade 2 grad će njezinim vlasnicima Mili i Milenku Zgonjaninu, koji žive u Srbiji, isplatiti oko 1,3 milijuna kuna. Inače, riječ je o objektu koji je bespravno izgrađen 1993. godine na gradskom zemljištu te nema ni građevinsku ni uporabnu dozvolu.

>> Nezadovoljni Jovanović najavio kraj agonije s obnovom vukovarske Tehničke škole

Upravo ta činjenica zasmetala je vijećnicima oporbenoga HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića koji su, prije glasovanja o odluci o osnutku glazbene škole, sjednicu Vijeća i napustili ne videći, kako je objasnio vijećnik Pilip Karaula (HDZ), nijedan razlog zbog kojega vladajući SDP 'forsira' donošenje te odluke 'osim ako se njome ne žele sakriti nečasne radnje'.

'Svi smo mi za glazbenu školu, ali ona se mogla osnovati i na nekoj drugoj adresi, a ne na 204. vukovarske brigade 2. Kako su vladajući uporni u tome da se škola registrira upravo na toj adresi, iako nam neprestano tumače kako se adresa sjedišta može promijeniti bez neke veće procedure, smatramo da cilj nije da doneseno odluku o osnivanju glazbene škole, nego odluku kojom bi se prikrili pravi razlozi kupnje nelegalnog objekta', istaknuo je Karaula.

Vijećnik Ivan Penava (HDZ) izjavio je novinarima u jednoj stanci sjednice kako ima pokazatelja da je 'cijela trgovina oko kupnje zgrade u kojoj je srbijanski konzulat obavljena u korist sina predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića', a u čiju će se kuću u Vukovaru srbijanski konzulat preseliti nakon zgrade u Ulici 204. vukovarske brigade 2.

Vijećnik HSP-a dr. Ante Starčevića Igor Gavrić predložio je amadman da se kao buduće sjedište glazbene škole, umjesto na adresi 204. vukovarske brigade 2, upiše adresa na kojoj je Gradsko poglavarstvo ako ona, kako je rekao, 'nije toliko bitna i može se mijenjati', ali većinom glasova vijećnika SDP-a i SDSS-a amandman nije prihvaćen.

Braneći prijedlog o osnutku glazbene škole na adresi 204. vukovarske brigade 2, predsjednik Gradskog vijeća Goran Bošnjak (SDP) istaknuo je kako neki vijećnici namjerno politiziraju to pitanje stavljajući u drugi plan interese budućih polaznika glazbene škole i dobrobiti koju Vukovar time dobiva.

Pročelnica gradskog Upravnog odjela za uređenje grada, upravljanje gradskom imovinom, komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša Lidija Nikšić uvjeravala je vijećnike kako je odluka o kupnji zgrade u Ulici 204. vukovarske brigade 's pravnog gledišta' vrlo pametna te je ocijenivši kako bi 'bila ludost' to učiniti da nije omogućen proces legalizacije, ali ovako će se, kako je zaključila, gradu ta kupnja isplatiti.


Hrvatska udruga poslodavaca je udruga opasnih namjera'
Zagreb, 12.04.2013., 14:32 h Nenadtv.hr
Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar prozvao je danas tijekom druženja s građanima u Varaždinu Hrvatsku udrugu poslodavaca udrugom opasnih namjera komentirajući nedavne izjave predstavnika HUP-a da bi povećanje minimalne plaće značilo gubitak radnih mjesta.

Nenadtv.hr
Lesar ih je nazvao kapitalistima opasnih namjera kojima treba zabraniti poslovanje u Hrvatskoj te je istaknuo da službene izjave HUP-a, ako to jesu, smatra zabrinjavajućima i alarmantnima jer su udar na socijalnu pravednost i socijalnu državu, prijetnja daljnjem padu kupovne moći građana te medijski pritisak na vlast i Vladu RH uoči donošenja odluke o povećanju minimalne plaće.


HUP je u srijedu istaknuo kako su izmjene Zakona o minimalnoj plaći, kojima se minimalna plaća ove godine povećava za 170 kuna ili za šest posto posve neprimjerene situaciji u gospodarstvu i štetne za znatan dio gospodarstva, posebice prerađivačku industriju i graditeljstvo. Procjenjuju kako to izravno ugrožava 50.000 radnih mjesta u radno intenzivnim industrijama koje su dominantne u ruralnim krajevima Hrvatske.

'Poslodavac koji to ne može isplatiti ne bi trebao poslovati'

'Sadašnja minimalna plaća iznosi 34 posto prosječne plaće u Hrvatskoj. S predloženim povećanjem od 170 kuna taj bi se postotak popeo na 37 posto. Poslodavac koji taj minimalac ne može isplaćivati ne bi smio poslovati u Hrvatskoj', rekao je Lesar te nazvao izjavu predstavnika HUP-a sramotnom.

sramotnom.




- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2013 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Srpanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Listopad 2013 (2)
Rujan 2013 (2)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (8)
Lipanj 2013 (7)
Svibanj 2013 (12)
Travanj 2013 (25)
Ožujak 2013 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga




Get your own Chat Box! Go Large!





Uključi se sada na nenadtv UŽivo F1





Uključi se sada na nenadtv UŽivo SA WEB KAMERE PRIJENOS


Video streaming by Ustream



NENADTV LIVE SVE UŽIVO OVJDE
Loading




LED Scroller Generator






Free Site Counters
Free Site Counters



Wavy Myspace Scroller



Find more about Weather in Rijeka, RH
Click for weather forecast