WOOD MANIKURA

utorak , 16.02.2016.



Za ovu sam manikuru koristila isključivo naljepnice,pa se
o ovoj manikuri nema mnogo za reći.Samo sam stavila
essence smeđi lak,preko toga zalijepila naljepnicu koja nalikuje na godove drveta
i na jedan sam nokat zalijepila i naljepnicu pauka,a onda sam
preko svega toga prešla sa dva sloja matt nadlaka.

NAIL ART-IGRAĆA KOCKICA

utorak , 09.02.2016.



U ovoj se manikuri nema puno toga za reći.Trebali su mi samo :crni i bijeli lak,
baza,nadlak i točkalica.Preko baze sam nanjela dva sloja bijelog laka,zatim
sam preko toga tčkalicom crtala točkice kao na igraćoj kockici i preko svega
sam stavila dva sloja nadlaka.

DIJAMANTNI NOKTI

ponedjeljak , 01.02.2016.



Za ovu sam manikuru koristla srebrni gliterasti lak,običan nadlak,foliju(ne onu kuhinjsku,nego posebnu koju sam kupila preko ebaya) i pincetu.Preko baze sam stavila gliterasti srebrni lak,zatim sam foliju izrezala na sitne komadiće kao na slici i po još neosušenom laku sam te komadiće poslagala pincetom i preko svega toga sam stavila dva sloja običnog nadlaka.

MICKEY MOUSE MANIKURA

srijeda , 27.01.2016.



Ja sam još dan danas veliki fan mickey mousea,većina mojih majica ima sliku mickey mousea na sebi.Za ovu manikuru sam koristila crni,crveni,bijeli,te prozirni gliterasti nadlak,ali to može biti i običan nadlak.Prvo na smile liniju nokta nanesite crveni lak,zatim na donji kraj crte nacrtate jednu tanku crnu crtu.Kad se to osuši točkalicom napravite bijele točke,a zatim na jedan ili dva nokta točkalicom napravite crnu glavu mickey mousea i preko toga prijeđite običnim ili gliterastim nadlakom.

LEPTIROVA KRILA



Ova manikura nije tako teška kao što izgleda.Sve što vam treba su rozi,crni i bijeli lak,točkalica i jedna tanka četkica.Bazu više neću spominjati ni u jednom tutorijalu jer je obavezna i podrazumijeva se da se prije bilo koje manikure mora staviti baza ili preparat za njegu noktiju.Prvo trebate nanjeti rozi lak preko cijelog nokta.Zatim morate pomoću tanke četkice sa crnim lakom nacrtati sve crte kao na slici,a zatim pomoću točkalice nacrtati bijele točke.Najviše se pouzdajte u sliku,a ja bih uskoro trebala početi snimate videe da sve tutorijale bolje shvatite i pohvatate.Videe bih trebala početi snimate negdje oko 8.2. ili kasnije jer trenutno nemam potrebnu opremu.

YING YANG MANIKURA



Ova je manikura vrlo jednostavna,sve što vam treba je crni lak,bijeli lak,baza,točkalica i tanka četkica.Prvo sa tankom četkicom,nacrtavši valovitu crtu crnim lakom nokat podijelite na 2 dijela,zatim jedan dio obojajte crnim,a drugi dio bijelim lakom.Na crnom dijelu napravite bijelu točku,a na bijelom dijelu crnu točku uz pomoć točkalice.Na početku sam zaboravila napomenuti da prije nego što išta počnete raditi ispod svega stavite bazu ili neki preparat za njegu noktiju.Na kraju sam ja preko svega stavila sloj nadlaka,ali to nije obavezno.

ZAŠTO SE PSI I MAČKE NE VOLE ?

utorak , 26.01.2016.

Psi i mačke nalaze se na istom mjestu u hranidbenom lancu, što znači da se međusobno ne jedu, ali se napadaju kako bi eliminirali konkurenciju zbog preživljavanja.Uglavnom psi napadaju mačke, jer su veći i snažniji.
ZA dvije osobe koje se baš i ne vole previše, često se kaže da se "vole kao pas i mačka". No, odakle potječe ova česta fraza? Jesu li zaista psi i mačke tako veliki neprijatelji?
Prije nego što su psi i mačke postali kućni ljubimci, odnosno prije nego su počeli živjeti s ljudima, bili su predatori. To znači da im je u potrazi za hranom bilo tipično vrebanje, prikradanje, proganjanje i hvatanje plijena.
Psi i mačke imaju različitu narav, ali i drugačije društveno ponašanje. Psi su izuzetno društvena bića i vjerojatno zbog toga niti jedna druga životinja nije ostvarila tako bliski odnos s čovjekom. Psi vole biti dio hijerarhije, jer ih to nagonski podsjeća na čopor. Mačke su pak individualna bića i više vole biti same.
Kad se psi pozdravljaju, njuškaju se oko usta, a zatim oko analnog područja, što im je normalno socijalno ponašanje. S druge pak strane, mačke to ne vole i mogu agresivno reagirati na takav "pseći pozdrav". I onda je dovoljno da netko prvi započne bitku, kako bi krenula jurnjava po kući ili dvorištu.
Tolerantnije pasmine pasa prema mačkama su zlatni retriver, labrador retriver, pudla, pekinezer, njemački bokser, Kavalir King Charles španijel, maltezer...



Šarmer Willy traži Dom s aktivnijim vlasnicima, spremni na veselog psa
Cijepljen, čipiran, kastriran. Manjeg srednjeg rasra, 15ak kg ima. Javlja se na 099 794 0101

UDRUGA SEHALIAH

Ako imate facebook pogledajte stranicu pod imenom udruga sehaliah.Stvarno im treba pomoć jer imaju puno životinja na brizi,a dug veterinarima je velik.Uvijek im treba netko da,ako ne može udomiti,barem pričuva neku od životinja,prihvaćaju donacije u novcu,opremu za životinje i hranu također prihvaćaju.Ako želite novog psa ili mačku radije udomite jednog iz udruge nego da kupujete ljubimca.Nalaze se u Splitu,ali sve životinje imaju osiguran prijevoz unutar cijele Hrvatske.Ja sam svoju kujicu udomile iz te udruge i dopeljali su mi je u roku od 2 dana.Pomozite im.

ROZI ZEBRA PRINT



Ova manikura je vrlo jednostavna,morate imati samo rozi gliterasti lak,crni lak,bazu ili neki preparat za njegu noktiju,nadlak i tanku četkicu.Ja sam koristila O.P.I gliterasti rozi lak,essence crni lak,običnu tanku četkicu,essence učvršćivač i essence brzosušeći nadlak.Prvo stavite bazu koju imate,zatim nanesete rozi gliterasti lak,a kad se sve to osuši sa crnim lakom,tankom četkicom nacrtajte zebraste crte i preko toga nanesite nadlak,ali nadlak nikako nesmije biti matt jer će cijela manikura izgubiti gliterasti efekt.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.