muftilji hazizi in da haus

ponedjeljak, 29.01.2007.

a sadaaaaaaaa.... rekBu


Burek

Priprema:
1.Sitno sjeckani ljuk dobro izmiješajte sa posoljenim i popaprenim mesom.

2. Tijesto razvucite u tanke kore, poškropite ih uljem te ravnomjerno rasporedite smjesu i zavijte savijaču.

3. Stavite u zamašćenu posudu i pecite u pećnici na 180°C dok se ne zapeče.


Sastojci:
-jedan paket tijesta za savijaču
-500 g mljevene govedine
-250 grama mljevene svinjetine
-1 gljavica ljuka (kapulje)
-1 žljičica papra
-solj
-ulje
Trajanje pripreme:
120 min

Sljoženost pripreme:
3

Porijekljo:

Turska



Energetska vrijednost:
Kaljorično

Nutritivna vrijednost:
Masno i debeljo

- 22:44 - Komentari (5) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.01.2007.

recept za moja omiljena bakljava

Bakljava (desert),
Specijaljitet turske kuhinje


Sastojci:
1 paket kora za savijače
350 g samljevenih oraha
1 šajlica masljaca
1 žljičica ekstrakta vanilije
1 žljičica mljevenog cimeta
1 šaljica vode
1 šaljica šećera
polja šaljice meda


Opis:
Pomiješati orahe i cimet. Na dno ljima stavljati kore i to tako da se svaka kora poprska rastopljenim masljacem, a svaka druga se pospe orasima. Na vrh staviti dvije kore, preljiti masljacem i oštrim nožem izrezati trokute ilji kvadrate. Staviti u zagrijanu pećnicu i peći otpriljike 50 minuta dok bakljava ne dobije zljatnožutu boju. Dok se bakljava peče napravi se umak za preljevanje. Šećer i voda se kuhaju tako dugo dok se ne dobije žitka smjesa. Makne se s vatre i doda se ekstrakt vanilije i med, dobro se izmiješa i prelije preko vruće bakljave. Prije posljuživanja dobro oljaditi.

DOBAR TEK BAKLJAVCI MOJI,
ŽELI VAM MUFTILJI HAZIZInjami

- 21:58 - Komentari (7) - Isprintaj - #

nedjelja, 21.01.2007.

dobar dan

ja voljim da je jedem bakljavu,pizzu sa pljodovima mora,rekbu s romsi

- 23:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #