Sve je na prodaju...A ponekad čak i ne treba vaditi aktovku sa milijun dolara

29 kolovoz 2011

Ljudi se mijenjaju.
Iznenada počnu putovati i upoznavati svijet, ili se iz dinamičnih kadrova uvuku u krevet i zure u strop. Jučer debeo, danas mršav, nekoć s kratkom kosom danas s dugom, nekad davno pušač i gotovo alkoholičar, nekoliko godina poslije pobornik zdravog života.
Sve se mijenja, pa se i mi mijenjamo, samo izuzetno neuki ostaju isti. "Ostala si uvijek ista" kao stih u današnje vrijeme ne drži vodu. Zaboga, ako sam ja ostala ista i ako si ti ostao isti- tada smo u fucking dreku.
U svima nama čuči osoba u koju se pretvaramo u trenutku kada smo spremni. Sasvim je moguće da navečer jedna osoba ide u krevet, a ujutro se probudi netko sasvim drugi, ali taj drugi u potpunosti odgovara.
Ono što je najfascinantnije je kako prodaja ima vrlo velike veze sa katarzom. Nećeš postati netko drugi ako ti se to ne isplati. Dok cijelu tu priču budeš podešavao, popravljao i uljepšavao za velike mase, jer sve se kvari, sve je pokvarljivo, poput auta i priča stane pa je treba malo podmazati, ulickati, nauljiti, natankati, oprati, namirisati i u konačnici- platiti... Pa ćeš platiti: i opet sve izgleda naoko izvrsno spontano, kao, ne kuži se da je smišljeno i nema veze što si na bilanci osobnih kvaliteta odavno izgubio: pa i sama masa u konačnici je kolateralna žrtva, poput tebe u rukama samog sebe.
Nekad najbolji prijatelji, danas zakleti neprijatelji. Nekoć u braku, danas pred razvodom. Nekada nemarna, sebična osoba viđena je u gradu kao zapuštena, požrtvovana majka troje djece. Jučer smo dijelili dobro i zlo- danas smo samo jebeno zli. Jučer anonimac, danas se ne možeš obraniti od obožavatelja. I uživaš, jer misliš kako si sve to dobro naplatio i kako je dooooobroooooo, WoooOOooOoOW...Vrh. Ne, bebe, dno. Samo se trenutno nikome ne isplati reći ti to u lice.

<< Arhiva >>