subota, 16.06.2007.

PREPORUKE, SVIBANJ 2007.

Kategorija muzika:

Kelly Clarkson - Breakaway



Peterostruko platinast..:)

Album obiluje dobrim , energičnim pop - rock pjesmama....Njen glas oduzet će vam dah, vokalne forme, njena prilagodba glasa pojedinim dionicama, mix Mariah Carey, Whitney Houston....all inclusive, sa baršunastim jakim vokalom...


Pročitajmo što kažu novinari:
Popularna pjevačica Kelly Clarkson ovih je dana u studiju počela s radom na svom novom glazbenom uratku. Njen debitantski album 'Thankful' prodao se u 2 700 000 primjeraka a prošli, 'Breakaway' u 10 milijuna primjeraka. Napomenimo samo da je ‘Breakaway’ peterostruko platinast u SAD-u, među prvih dvadeset na Billboardovoj ljestvici albuma Billboard Top 200 – Album Chart boravio je 62 tjedna, od ukupno 72 koliko je bio među prvih 200 albuma.

Godinu 2005. ‘Breakaway’ je završio među pet najprodavanijih albuma u SAD-u.
Kelly je definitivno najuspješnija od svih pobjednika / pobjednica natjecanja American Idola. Na prošlogodišnjim nominacijama za glazbenu nagradu >MTV Video Music Awards 2006.<, kelly je nominirana u kategoriji ‘BEST FEMALE VIDEO’, a u ‘uglednom društvu’ našle su se još i Christina Aguilera sa ’Ain't No Other Man’ i Shakira feat. Wyclef Jean sa ‘Hips Don't Lie’.

Novi singl Kelly Clarkson zove se 'Never Again' i u pohod na radio postaje u svijetu krenuo je ovih dana. Spot za ovaj singl očekuje se sredinom svibnja ove godine.

Najbolja pjesma: Because of you, Beautiful disaster ( live )

Najlošija: hm, nema je.....sve imaju ono nešto

Kategorija knjige:



Toplo preporučam sve knjige Patricie Cornwell, evo ponešto o njenim djelima....svakako pročitati, naročito preporučam kao ljetno štivo...čitati ćete u jednom dahu, sažvakati svaki događaj i ostati iznenađeni...naročito jednim od mnogih slučajeva....o stvoru koji će promijeniti njen život, poljuljati temelje nje same..i.....pročitajte i saznajte:)

Kroz sve se njezine romane provlače isti likovi. Ponajprije doktorica Kay Scarpetta, zatim njezin stalni pratitelj policijski poručnik Pete Marino, te FBI-jev stručnjak za psihologiju zločinaca Benton Wesley. Tu je i njezina nećakinja Lucy, te u znatno manjoj mjeri Mark, Kayina velika ljubav.
Odnosi među likovima, ponajprije odnos glavne junakinje prema svakome od njih, postavljeni su precizno i s mjerom. Odnos doktorice Scarpette i policijskog poručnika Marina donešen je, prije svega, kroz male životne razgovore, koji daju poseban šarm svakome romanu. Oni čine najljepše otočiće partnerstva.
Odnos Lucy i Kay odnos je kćeri i majke, bez obzira što Lucy nije njezina biološka kćer. Pratimo Kay kao majku koja brine o mrzovoljnoj tinejdžerki (kasnije, mladoj ženi).
Benston Wesley nalikuje stroju, ali se ispod njegove hladnoće naslućuje velika nježnost i toplina. Ali, i neka neodređena tuga. Njihova bliskost razvija se u kratkim naletima izazvanih stresom.

Početak svakog romana obojen je sličnim bojama. Lijeva kiša ili se u maglovito praskozorje obavijeno neobjašnjivom težinom i sumornošću prolama rezak zvuk telefona. Doktorica Kay Scarpetta uzima svoju torbu i kreće na mjesto zločina. Negdje na putu ili na samom mjestu zločina obasjanom zasljepljujućim svjetlima policijskih automobila, Kay se susreće sa svojom sjenkom, uvijek mrzovoljnim policijskim poručnikom Marinom.
Pojava detektiva žena kao i činjenica da sve više žena piše dobre detektivske romane novijeg je datuma. Patricia Cornwell uspjela je ponuditi čitateljima odlično strukturirane romane koje čitamo s radošću prepoznavanja. Bez obzira što je u njima riječ o dalekom svijetu masovnih ubojica i kompjutorskih igrarija, svijetu u kojem se ubojstva događaju - ne samo u mašti.

Bibliografija:

1990 - Obdukcija
1991 - Corpus delicti
1992 - Sve što ostaje
1993 - Na okrutan i podmukao način
1994 - Farma leševa
1995 - Sa sirotinjskog groblja
1996 - Cause of Death
- Hornet's Nest
1997 - Unnatural Exposure
- Ruth, a Portrait: The Ruth Bell Graham Story (non-fiction)
1998 - Point of Origin
1999 - Southern Cross
- Black Notice (izlazak se predviđa za početak srpnja)...


p.s. pogledajte www.algoritam.hr, neke od njenih knjiga dostupne su po niskim cijenama od samo 29,00 kn, no u mekom uvezu..., a isplati se, jer poželjeti ćete ih pročitati i više puta....

Prvi slučaj doktorice Kay Scarpetta, Obdukcija:

U gradu Richmondu, u saveznoj državi Virginiji, serijski ubojica u sitne noćne sate s petka na subotu provaljuje u stanove žena koje žive same, vezuje ih, muči, siluje i ubija, a zatim nestaje bez traga. I dok se policijski poručnik Pete Marino i Benton Wesley, FBI-ev specijalist za psihologiju zločinaca, vrte u krug pokušavajući proniknuti u poremećeni um ubojice, doktorica Kay Scarpetta, šefica sudske patologije, od iščezlih mirisa i nevidljivih čestica alkemijom intuicije i dedukcije sastavlja slagalicu koja će zlikovca dovesti pod prozor njezina vlastitog doma. U ovom iznimno napetom romanu, koji je dobio sve prestižne američke nagrade za najbolji krimić godine, Patricia Cornwell autentičnim je izrazom dočarala Sherlocka Holmesa novog doba. Koristeći se iskustvom koje je stekla kao novinarka crne kronike i kompjutorski stručnjak na sudskoj patologiji Patricia Cornwell stvorila je upečatljiv lik liječnice koja, služeći se najsuvremenijom tehnologijom dostupnom američkom pravosuđu, raspetljava zamršeno klupko zločina.

Roman Obdukcija dobitnik je nagrada Edgar, Creasy, Anthony i MacAvity za najbolji krimić godine u SAD-u i Prix du Roman d’Aventure u Francuskoj.







- 12:50 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


PREPORUKE: (kategorije muzika, knjige....ili )
mjesec lipanj 2007
mjesec svibanj 2007
mjesec travanj 2007



RECEPTI NA MOM VEGE BLOGU:


18.05.2005. MAJONEZA OD SOJE
09.05.2005. KROKETI OD BLITVE
03.03.2005. KROKETI OD HELJDE
06.01.2005. BANANE U UMAKU OD JOGURTA
10.12.2004. AMERIČKI BROWNIES
05.12.2004. DOLCELINE ZVJEZDICE
27.11.2004. ZAPEČENI GRAH
24.11.2004. ŠPINAT S TVRDIM SIROM
18.11.2004. RIŽA S KIKIRIKIJEM
16.11.2004. NAPOLITANSKI KOLAČ OD SIRA
13.11.2004. SIRUP OD BAZGE
12.11.2004. KOMPOT[/B]