petak, 10.03.2006.

Braća zemljaci u akciji ili Web2.0 proljeće

Jeff Larson - The Back Pew

Nakon svjetske eksplozije, zadrhtalo je i kod nas. Lagana drhtavica je izrodila domaće projekte. Ideje se pomalo realiziraju, budućnost je opet sadašnjost. O čemu se radi? Web2.0 je trenutno zanimljiv samo užem broju web geekova, ali to su oni geekovi koji stvaraju budućnost. Zašto samo užem broju? Trenutno je upitna komercijalna vrijednost. Ideje trebaju evoluirat. Osim blogova i RSS tehnologije koje primaju suptilniju varijantu svog obličja, stvaraju se i zajednice – sama bit Web2.0. (U takve se zajednice i projekte uključuje velik broj blogera. Primjeri su bestseler.net, xportal.hr, te blogovi koje vode više blogera)

Ovaj novi bi, zapravo, bio Web 2.1 projekt jer će pratiti blogove i stranice koje se bave Web 2.0 tematikom. Da, pomalo smotano zvuči. Ali ideja je na mjestu i samo u dva dana je realiziran velik dio posla. Posebno je zanimljivo što su se priključile i naše istočne kolege. Stvorio se novi blog koji će biti tata Web2.0 blogovima. Zapravo, ovdje je malo ishitren naziv domene jer će projekt uključivati veći broj blogova sa «Adriatik» prostora. Odnosno, bivše Titove države.

Borja na moj komentar «hr»-a:

Komplicirani proces promjene teme je u tijeku mislim da će to Martin rijesiti, ja sam predložio tri, a sto se hr tice, nismo ocekivali tako dobar prijem i u susjednim drzavama, a sve se odigralo munjevitom brzinom…


Važan je naum. Trenutno su u igri nekoliko hrvatskih i srpskih, a uskoro se očekuje i uključenje BiH. Zapadni susjedi? Još uvijek tišina.

Usput, moram pohvalit novi dizajn Borjinog blog hibrida. Go Team Borja! :)

- 00:58 - Komentari/Dodatak (2) - Link