MARIJINIM STOPAMA-NEKA MI BUDE PO RIJEČI TVOJOJ!

Komentari On/Off

LINKOVI 
Salezijanska mladež
Marijina djeca
Freemail
Sdb novaci
Česta pitanja vezana uz blogove
Vojska bezgrešne
Sveta stolica
Don Bosco danas
Riječ života
Veritas
Put file
Karmel
Službenici Gospodnji
Salezijanski suradnici
Leticia
Božja ljubav
Kate

GALERIJE 
1.Svete slike
2.Marija Bistrica

< travanj, 2008  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Travanj 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (6)
Kolovoz 2007 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

 MISLI
Gospodine, premalo Te ljubi onaj koji uz Tebe ljubi nešto što ne ljubi zbog Tebe.
====================

Inteligencija bez ljubavi čini te nemoralnim.
Pravednost bez ljubavi čini te neumoljivim.
Diplomacija bez ljubavi čini te licemjernim.
Uspjeh bez ljubavi čini te arogantnim.
Bogatstvo bez ljubavi čini te pohlepnim.
Ljubaznost bez ljubavi te čini servilnim.
Siromaštvo bez ljubavi čini te ponositim.
Ljepota bez ljubavi čini te apsurdnim.
Autoritet bez ljubavi čini te tiraninom.
Posao bez ljubavi čini te robom.
Jednostavnost bez ljubavi oduzima ti vrijednost.
Molitva bez ljubavi čini te introvertiranim.
Zakon bez ljubavi te pokorava.
Politika bez ljubavi čini te egoistom.
Vjera bez ljubavi čini te fanatikom.
Križ bez ljubavi pretvara se u mučenje.
ŽIVOT BEZ LJUBAVI... NEMA SMISLA......
====================

Križ su kraljevska vrata prema svetištu svetosti. Tko traži negdje drugdje ta vrata, ostat će vječno udaljen od toga svetišta.
====================

 06.04.2008., nedjelja

Da znate da sam još živ!

Hvaljen Isus i Marija! Pošto dugo nisam pisao na blogu, reći ću vam razlog tome. Nisam imao volje i želje, a i vremenom sam bio pritisnut. Mislim da neću više pisati na blogu( možda se i varam), jer ne osjećam potrebu za tim. Ovo sada pišem da se ne izbriše blog zbog dugog nepisanja, a trebaju mi neke stvari odavde. Neka vas Bog sve blagoslovi i Marija uzme pod svoju zaštitu.
- 13:59 - Komentari (5) - Isprintaj - #

 02.01.2008., srijeda

Misli


Stvorio si nas za sebe i nemirno je srce naše dok se ne smiri u Tebi!

Ti si Bog moj! Čim sam Te upoznao, Ti si me podigao k sebi da vidim kako ima nešto što bih trebao vidjeti. Zabliještio si moj slabi pogled zračeći u mene žestoko i ja uzdrhtah od ljubavi i straha. I spoznah da sam daleko od Tebe, u kraju gdje je sve različito od Tebe, i bilo mi je kao da čujem Tvoj glas iz visine: "Ja sam hrana jakih: rasti pa ćeš me jesti. I nećeš ti mene pretvarati u sebe kao hranu svoga tijela, nego ćeš se ti promijeniti u mene."

Ja sam se pokušavao dići kTebi, a Ti si me odbijao, da bih osjetio okus smrti, jer se oholima protiviš.
- 15:57 - Komentari (11) - Isprintaj - #

 21.12.2007., petak

Uzvrati ljubav!!!


Prolaziš li svojim danima
otvorenih očiju, otvorena srca,
vidjet ćeš, neće ti moći ostati skriveno;
Božja ti ljubav odasvud progovara.
Vjeruj: život je zaljubljen u tebe.
Uzvrati ljubav životu!!!
- 07:50 - Komentari (11) - Isprintaj - #

 02.11.2007., petak

MOŽE LI ŽIVOT KRŠĆANA BITI PROMAŠEN ŽIVOT?Postojanje Boga razumom nije moguće dokazati, ni opovrgnuti. Mnogi veliki umovi čovječanstva su u Boga vjerovali, ali mnogi nisu. Odbacimo na trenutak sva naša osobna razmišljanja o tome i zapitajmo se: Što ako su ovi drugi bili u pravu? Je li tada život nas vjernika promašen?

Mislim da se često u podsvijesti bojimo da je tako. Zato ni ne želimo potpuno krenuti za Bogom, već se uvijek pomalo držimo ovosvjetske sigurnosti. Na taj način smo se osigurali od toga da kasnije moramo žaliti zbog nekih životnih odluka, kada otkrijemo da možda nisu baš bile racionalne ili opravdane.

Ljubav je bit vjere!

No, mora li vjernik koji je cijeli život podredio vjeri i Bogu zaista neizbježno nositi u sebi te strahove? Može li biti pogrešno ono čemu je posvetio život? Je li bespotrebno patio na zemlji ako raj ne postoji? Jesu li sve njegove molitve, mise, sakramenti i dr. tada bili uzaludni? Da bi na to odgovorili moramo vidjeti čemu vjernik uopće posvećuje život.

Za nas kršćane bit vjere je ljubav. Osnovna Isusova zapovijed glasi: ”Ljubi Gospodina Boga svojega iz svega srca svojega, i iz sve duše svoje, i iz svega uma svoga, i iz sve snage svoje. Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga” (Mt 12, 30-31). Sv. Ivan dodaje: ”Ako ljubimo jedni druge, Bog ostaje u nama, i ljubav je njegova u nama savršena. Tko ne ljubi svoga brata kojega vidi, Boga kojega ne vidi ne može ljubiti” (1 Iv 4,12.20). Dakle, Boga se najbolje ljubi, ljubeći bližnjega.

Iz toga zaključujemo da kršćanin (ako je svoju vjeru ispravno shvatio) posvećuje život ljubavi. Može li to biti promašen život? Župnik arški sv. Ivan Marija Vianney kaže: ”Ako se, umirući, uvjerim da Boga nema, bit ću zaista pogođen, ali mi neće biti žao što sam život proveo u ljubavi”.

Ali ako Bogu uistinu odlučimo predati sve, krenuti u nesigurnost, Bog će nam se otkriti, i znat ćemo da On jest! Jer On nas traži potpuno!
- 11:24 - Komentari (18) - Isprintaj - #

 26.10.2007., petak

Stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine!

Dva anđela zaustavila se želeći prenoćiti pred jednom kućom, vilom, u kojoj je stanovala ugledna i dobrostojeća obitelj. Obitelj ih je hladno primila i nije im željela ponuditi gostoprimstvo u velikoj i lijepo uređenoj gostinjskoj sobi. Umjesto toga ponudili su im hladni i neugledni podrum. Dok su si prostirali ležajeve na tvrdom i vlažnom podu, stariji anđeo primijeti rupu u zidu i odmah ju popravi. Kada je mlađi anđeo upitao zašto, stariji mu odgovori: "Stvari nisu uvijek onakve kave se čine".
Iduće noći čudesan se par našao pred skromnom, gotovo sklepanom kućom u kojoj su stanovali jedan stočar i njegova žena. Oni su ih rado ugostili. Nakon što su s njima podijelili ono malo hrane koju su imali, bračni par je prepustio i svoj krevet gostima koji su izgledali prilično umorni. Kada je ujutro sunce počelo izlaziti, stočar i njegova žena bili su u suzama. Njihova najvrjednija i najljepša krava, koja im je trebala za kakav, takav napredak, je uginula i eno leži nepomična na polju. Mlađi anđeo je bio ljutit i rezignirano upitao starijeg: "Kako si mogao dozvoliti da se to dogodi? Prvi čovjek je imao sve, nije se prema nama lijepo ponio, a ti si mu pomogao. Druga obitelj je imala malo i to je spremno podijelila s nama. Čak su nam i svoj krevet ustupili, a ti si dopustio da im ugine najljepša krava!" "Stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine", odgovori stariji anđeo.
"Kada smo boravili u podrumu vile, primijetio sam u zidu rupu gdje je bio pospremljen novac. Budući da su vlasnici bili toliko zaslijepljeni pohlepom da nisu s nama bili pripravni podijeliti dio svojih dobara, ja sam zapunio rupu tako da ne nađu bogatstvo. Druge noći, kada smo boravili kod stočara, anđeo smrti došao je po njegovu ženu koja je bila na smrt bolesna, a da to nije ni znala. Ja sam ga zamolio da umjesto nje uzme kravu."
"Stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine."

Ponekad je ono što mi doživljavamo kao zlo u biti velika sreća... i zato se neke stvari za koje molimo i koje želimo ne ispune odmah. Ako čovjek smogne postojanosti, nada se u teškim trenucima i usprkos padovima čini dobro, sve će biti dobro. Sve će biti dobro. Možda ne odmah, kako bi mi željeli, ali biti će.

- 14:19 - Komentari (7) - Isprintaj - #

 23.10.2007., utorak

Evo me opet!


Hvaljen Isus i Marija! Nakon točno mjesec dana, opet pišem... isprike za dugo nepisanje nemam, nisam bio raspoložen, bilo je puno obaveza, puno važnijih stvari za učiniti. Dogodilo se puno toga, kako i pretpostavljate...No pričat ću samo o danima naših duhovnih vježbi, a ostalo možda budem pisao kasnije. U srijedu navečer zaputili smo se prema Lasinju. Omah po dolasku zadivila me ljepota mjesta i ljepota prirode, a crkva je bila 20 metara udaljena od našeg boravišta. Duhovne vježbe držao nam je don Damir Stojić, salezijanac. Pobliže nam je protumačio i srcu približio 3 biblijska teksta. Najupečatljiviji bio mi je O milosrdnom Ocu...možda sam tu pronašao najveći dio sebe, i svoga života. Život svakog krščanina koji istinski teži za svetošću trebao bi biti prožet Evanđeljem, trebao bi biti Evanđelje. U četvrtak posjetili smo Časne sestre od srca Isusova. Taj red je zatvoren i one nikada ne izlaze iz samostana. Mi smo ih imali priliku vidjeti. Pri susretu s nijma prožela me snažna Božja ljubav, i veliki mir. Preporučio sam se u molitve, a osobito ću biti prisutan u molitvama jedne od njih. Neka ih Bog strostruko nagradi za sve što čine. Zadnji dan duhovnih vježbi ispovijedio sam se kod don Damira, i moj se duh oslobođen grijeha mogao uzdići do Božjeg zagrljaja. Na sv. Euharistiji toga dana bilo je predivno. Teško sam napustio to malo mjesto velikoga duha, ali svjestan da je moj život ono što me čeka u zajednici.
- 15:45 - Komentari (3) - Isprintaj - #

 23.09.2007., nedjelja

Dva prijatelja

Ovo je priča o dvojici prijatelja koji su išli pustinjom.
Na putu su se poriječkali i jedan je udario drugog.
Udareni se osjetio povrijeđenim, ali je šutke napisao u pijesku:
Danas sam dobio udarac od mojeg najboljeg prijatelja.
Produžili su tako sve dok nisu naišli na jednu oazu
gdje su se odlučili okupati.
Onaj što je dobio udarac zamalo se nije udavio kupajući se,
ali život mu je spasio onaj drugi.
Kad je došao k sebi, urezao je u jednom kamenu:
Danas mi je moj najbolji prijatelj spasio život!
Onaj koji je udario svog najboljeg prijatelja upita:
Kad sam te udario poruku si napisao u pijesku,
a sad je urezuješ u kamen.
Zašto?

Prijatelj mu odgovori: Kad nam netko napravi nešto loše,
to trebamo zapisati u pijesak da bi vjetrovi izbrisali,
ali kad netko napravi nešto dobro, to trebamo ugravirati u kamen
da ga ništa ne može izbrisati!

NAUČI SE DA RANE UPISUJEŠ U PIJESAK,
A SREĆU UREZUJEŠ U KAMEN.
- 20:35 - Komentari (16) - Isprintaj - #

 18.09.2007., utorak

Pogled s one strane...


Mladi par se doselio u ulicu.

Slijedećeg jutra, kada su doručkovali, žena je opazila susjedu kako vješa rublje.
Možda treba nov prašak za pranje, kako bi bolje oprala.
Muž je šutke promatrao događaj, ali nije ništa rekao.
Kako je prljavo rublje – rekla je. Uopće ne zna prati!

Svaki puta kada bi susjeda vješala rublje, komentar bi bio isti…

Mjesec dana kasnije, žena u čudu, kada je jedno jutro vidjela kako je susjedino rublje čisto. Rekla je mužu:

Pogledaj! Konačno je naučila dobro oprati rublje. Tko li ju je to naučio?

Muž joj odgovori:

Nitko. Ja sam danas ustao ranije i oprao prozore.

Tako je to u životu:
Sve ovisi o tome, kako je čist prozor kroz koji gledamo.

Prije nego li počnemo kritizirati, možda je u redu da provjerimo kvalitetu našeg pogleda. Tek tada možemo jasno vidjeti, koliko je čisto srce drugoga.
- 15:53 - Komentari (14) - Isprintaj - #

 09.09.2007., nedjelja

Marija Bistrica


Nakon ranog ustajanja i jutarnje molitve krenuli smo na hodošašće našoj Majci Mariji Bistričkoj.
Putem u autobusu molila se krunica, za sve ono što Gospi donosimo u svome srcu; da nas zagovara kod Gospodina, Ona koju Isus ne može odbiti, njegova i naša divna Majka; da nas njemu preporuči da nas njemu potpuno preda i vodi u njegovoj ljubavi. Kad smo došli sudjelovali smo u pobožnosti Križnoga Puta... Potom je bila Sveta Misa koju je predvodio kardinal Josip Bozanić...rekao je:" Gospodin traži mlada i otvorena srca, da svima donesu njegovo Evanđelje, traži one koji su spremni potpuno mu se predati i slijediti Ga"! Nakon Svete Mise imali smo malo slobodnog vremena, a zatim smo krenuli kući uz pjesmu i srce radosno u Gospodinu.SLIKE!


Nešto o svetištu!
Marija Bistrica - Svetište Majke Božje u Hrvatskom zagorju, oko 40 km udaljeno od Zagreba. Najstarije i najglasovitije hrvatsko marijansko svetište, zavjetno i hodočasno mjesto sa čudotvornim kipom Marije i Isusa, koje godišnje postjeti nekoliko stotina tisuća hodočasnika. Crkva se spominje od 1334. Cijeli kompleks je u duhu srednjoeuropskog "historicizma". Hodočasti se od Duhova do Male Gospe.

Zavjetni kip Majke Božje Bistričke datira se na kraj 15. stoljeća, a pripada nizu crnih Madona, premda je pri restauraciji otkriveno da njezina tamna boja nije izvorna. Kasnogotički drveni kip bistričke Bogorodice rad je pučkog majstora. Izražajna moć kipa nije toliko u umjetničkome oblikovanju, koliko u samome vjerskom i nacionalnom značenju. Kip je najprije bio smješten u prasvetištu na Vinskom vrhu, a onda 1545. godine zakopan u župnoj crkvi u Mariji Bistrici i otkriven 1588. godine; ponovo zaboravljen i zazidan, pronaden je drugi puta 1685. godine. Zbog toga se upravo kip Majke Božje Bistričke smatra čudotvornim.

- 16:54 - Komentari (2) - Isprintaj - #

 06.09.2007., četvrtak

Vjera


Strah je pokucao na vrata.
Vjera je otvorila.
Nije bilo nikoga!

Blaženi oni koji imaju toliko vjere, da se pred njom strah rasplinjuje. Iščezava.
Još blaženiji oni u kojima je vjera toliko snažna da straha jednostavno nema.
Da vrata njihova srca i života mogu uvijek i svakome biti otvorena.
Bog je pokucao na vrata.
Ljubav je otvorila.
Vrata više nije bilo!

___________________________________________________________________________________
MOŽE BITI TEŠKO, MOŽE BITI I NESHVATLJIVO TEŠKO I BOLNO, ALI ONOME TKO SVIM SRCEM PREBIVA U BOGU, NITKO I NIŠTA NE MOŽE NAUDITI!!!
___________________________________________________________________________________
- 19:48 - Komentari (9) - Isprintaj - #

 03.09.2007., ponedjeljak

Prvi dan u kući don Bosca


Hvaljen Isus i Marija! Jučer ujutro krenuo sam u Zagreb...taj dugo očekivani dan napokon je došao. Na sred puta, i usred vožnje auto je jednostavno prestalo voziti. Što sad? Vučna služba bila je preskupa,te je tata zvao prijatelja Damira koji je trebao povesti nas do Zagreba...prijatelji postoje, jer bez premišljanja rekao je:stižem! Ja sam upao u Lukin auto, a moji su nastavili vožnju s Damirom. Vožnja je do Zagreba tekla neprekinuto (osim par stajanja zbog žeđi ili drugih potreba). Stigli smo u Zagreb, tamo su nas svi čekali. Na rastanku potekla je suza u majčinim očima, a ni tata ju nije uspio skriti (je sam izdajica:)). Navečer smo igrali "mafije" i nakon večernje molitve sretni otišli na spavanje. Sutra je zapravo počeo "Prvi dan". (Želim ostaviti sve i slijediti Krista. Svetost je od danas, na jedan drugačiji način nego prije, moj put). Nakon ranog ustajanja i molitve krenuli smo u školu. U školi sam upoznao svoje buduće prijatelje. Čuli smo raspored i program rada i krenuli kućama. Kad smo stigli bio je ručak, a nakon ručka igra. Sada vam evo pišem i pozdravljam svoje roditelje, braću, sestru i prijetelje. Neka vas Gospodin blagoslovi i čuva...Molite za moju ustrajnost i predanje!
- 17:58 - Komentari (29) - Isprintaj - #

 01.09.2007., subota

Uspon na brdo Karmel!

Ovo je skica Sv. Ivana od Križa o usponu na brdo Karmel, iz nje možete izvući puno dobra za svoj osobni duhovni rast, ako pažljivo proučavate:

- 18:37 - Komentari (2) - Isprintaj - #

 28.08.2007., utorak

Sv. Aurelije Augustin (354. – 430.)


Jedan od naj­većih crkvenih naučitelja i pastira, najutjecajniji zapadni teolog, pronicljivi i oštri dijalektičar, poznavalac ljudi i psiholog rođen je u Tagasti 13. studenoga 354. Teolog, filozof i mislilac, ali i nježni pastir duša. U mladosti je živio razvratnim životom i zapao u sektu manihejaca. Ali u dobi od 32 godine se obratio na kršćanstvo, te je u svojim čuvenim Ispovijestima o tom događaju ispjevao jednu od najljepših pjesama pokajnica. U Milanu krstio biskup Ambrozije. Vrativši se u domovinu izabran je za hipon­s­koga biskupa.
Pune 34 godine je uzor svome stadu, poučava ga brojnim spisima i govo­ri­ma kojima se odvažno branio protiv zabluda svoga vremena ili je tumačio vjeru.
Bio je veliki propovjednik, a svojim je raspravama pobio mnoga krivovjerja svoga vremena. Iza sebe je ostavio 113 knjiga i 218 pisama te više od tisuću propovijedi. Uz Ispovijesti, najznačajnije mu je djelo De civitate Dei (O državi Božjoj), najvrjedniji primjer starokršćanske apologetike.

Pripovijeda se kako je sv. Augustin, pišući svoje djelo 'O Presvetom Trojstvu' (DeTrinitate), želio dokučiti ovu tajnu vjere. Ukazao mu se tada anđeo kao dječačić na obali kako prelijeva more u malu lokvicu. Svetac ga je pitao što radi, a on mu je rekao da prelijeva more u tu malu lokvicu, na što je Augustin odgovorio kako je to nemoguće. No, anđeo mu je rekao kako je isto tako nemoguće u potpunosti dokučiti tajnu Presvetoga Trojstva. Augustin je bio zatečen pa je zatvorio oči i zamislio se. A kad je, u želji da s njime porazgovori i da o tajni dozna nešto više, otvorio oči, dječačića više nije bilo. Ni traga ni otiscima njegovih nogu u pijesku. Razumio je... Shvatio je da se Bog zapravo može spoznati samo srcem, ljubavlju. Prestao je zato pisati o presvetom Trojstvu, a počeo pisati o Božjoj ljubavi prema čovjeku i našoj ljubavi prema njemu.

Tako je nastalo najljepše remek-djelo kršćanske i sveopće svjetske književnosti: Ispovijesti. Augustin ispovijeda svoju ljudsku ograničenost i nesposobnost, ali i Božju veličinu, ljubav i dobrotu. Koliko si uzvišen, o Bože, među uzvišenim stvarima! Koliko si dubok u najskrovitijim dubinama! Kasno sam te uzljubio, ljepoto uvijek stara i uvijek nova. Kasno sam te uzljubio! Ti si bio u meni, a ja vani, gdje sam te uzalud tražio. Ti si bio sa mnom, a ja nisam bio s tobom. Zvao si, vikao si i svladao moju gluhoću. Zablještio si svojim svjetlom i pobijedio moju sljepoću. Užgao si golemu vatru. Ta me vatra moje želje tjera prema tebi. Okusio sam te, i još sam gladan. Tobom sam se napojio, i još sam žedan...
Više o Sv. Augustinu...

- 22:52 - Komentari (10) - Isprintaj - #

 19.08.2007., nedjelja

Želim biti svećenik-salezijanac!


Još sam 8 dana kući...27.08. idem na Prvić, a zatim u Zagreb u salezijansko sjemenište, jer odlučio sam biti svećenik-salezijanac. Vrijeme leti, još malo i neću više gledati svoj Split. Postat ću "kajkavac" glavom i bradom. Ni more dugo neću vidjeti. Hvala Isusu što želi, i poziva me da mu služim kao njegov svećenik, da svoj život u potpunosti posvetim njegovu Evanđelju, i da kao don Bosco otvorim svoje srce za Božju volju. "Poziv" sam dobio već u 10. mjesec 2006. u Međugorju, gdje sam po zagovoru Majke Božje i milostima koje mi je po njoj udijelio Gospodin, potpuno promijenio svoj život.
Želim kao i don Bosco reći "Daj mi duše, drugo uzmi", služiti drugima i pomoći im da zavole Krista, da zavole život, da svaki strah Isusova ljubav uništi. Želim izgarati, i izgorijeti za živu Riječ. Hvala Gospodinu na svemu što mi je do sada dao i na svemu što mi daje, jer kako kaže blažena Marija Petković "Sve što postoji dar je njegove ljubavi". Još ću malo pisati iz Splita, a zatim malo rijeđe iz Zagreba...

- 18:12 - Komentari (32) - Isprintaj - #

 18.08.2007., subota

Via dolorosa


Down the Via Dolorosa in Jerusalem that day
The soldiers tried to clear the narrow street
But the crowd pressed in to see
The Man condemned to die on Calvary

He was bleeding from a beating, there were stripes upon His back
And He wore a crown of thorns upon His head
And He bore with every step
The scorn of those who cried out for His death

Down the Via Dolorosa called the way of suffering
Like a lamb came the Messiah, Christ the King,
But He chose to walk that road out of
His love for you and me.
Down the Via Dolorosa, all the way to Calvary.

Por la Via Dolorosa, triste dia en Jerusalem
Los saldados le abrian paso a Jesus
Mas la gente se acercaba
Para ver al que llevaba aquella cruz

Por la Via Dolorosa, que es la via del dolor
Como oveja vino Cristo, Rey, Senor
Y fue El quien quiso ir por su amor por ti y por mi
Por la Via Dolorosa al Calvario y a morir

The blood that would cleanse the souls of all men
Made its way through the heart of Jerusalem.

Down the Via Dolorosa called the way of suffering
Like a lamb came the Messiah, Christ the King
But He chose to walk that road out of His love for you and me
Down the Via Dolorosa, all the way to Calvary.

- 13:50 - Komentari (16) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se