< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Lipanj 2010 (1)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Srpanj 2009 (1)
Veljača 2008 (1)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (9)
Kolovoz 2007 (2)
Srpanj 2007 (5)
Lipanj 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
Kolekcija mojih zapažanja i stavova u svezi obitelji, karijere, psihologije ponašanja, društva, mode, ljepote, prirode itd.

Citaonica
********************
>Blog.hr
>Virtualna knjižara
>Nationalgeographic
>Discovery
>Bljesak.info
>Net.hr
>Vidi.hr
>Znanost
>Katalog besplatnih elektronickih casopisa


Drugi separe u čitaonici
>Dnevnik ulice
>Borja
>PlanB
>Pračovjek
>Kabulske priče
>CNN Art of life
>MTV
>Kompjuteraši ako zapne
>Po mom ukusu kuhinjica
>Auto route
>Vrijeme


Free Counters
Free Counters


Page copy protected against web site content infringement by Copyscape







Lifestyle by Tatjana
19.07.2007., četvrtak
Mali -> veliki korak

Čitam danas neke novine kod mame i tamo su navedene i kao neslavne prognoze velikana.Između ostalog kažu da je netko iz western Uniona rekao "telefon je apsolutno nekorisna i bezvrijedna sprava.Ne vjerujemo da ce ikada naci svoje mjesto kod ljudi", začudilo me i komentar Bill Gates-a "Mislim da je najviše što možemo prodati pet kompjutera u cijelom svijetu" i još jedna njegova fulka "Mikročip nema nikakvu ulogu" , Iz Boeinga su rekli " Nikada neće moći se stvoriti letjelica koja će ponijeti više od deset osoba" A poznati kapetan Cook je izjavio negdje na Atlantiku "Ovo je najdalje u povijesti čovječanstva što će i jedan čovjek uspjeti otići"...
Baš se sjetih svog donjeg teksta o Tesli koji je btw stavljen kao link na tesladownunder. ali već par dana po glavi mi se vrzmaju sjećanja vezana za moju staru kuću u kojoj su bile neke mamine stare stvari (još dok je bila djevojka). I tu između svih silnih haljina u stilu pedesetih i šezdesetih bila je i hrpa novina.I to baš ženskih časopisa.
Eh, u jednom od njih sjećam se da me zapanjila reklama za usisivač a na sliejdećoj stranici reklama za veš mašinu i televizor.I to ne manje ni više nego kolor televizor.Baš sam čitala sličan tekst gdje pokušavaju ljude uvjeriti da će njihova kupovina kolor televizora biti opravdana.Da čovjek sa današnjeg stajališta ne povjeruje...
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Danas smo se toliko navikli na električna pomagala da ih i ne primjećujemo.Sama sebe uhvatim kako postepeno tupim jer uopće se ne trudim pamtitit masu informacija koje mogu imati mobitelom ili internetom.Posebice mi je zakazalo numeričko pamćenje. E,pa to žena pedesetih godina nije mogla.U to vrijeme njoj su bile nedostižne te čudnovate tehničke naprave...Usisivač...A iza ide tekst u smislu"Sada ćete imati više vremena za svog supruga". Tako bi naše pra pra domaćice imale više vremena za supruga( čitaj Dean Martin ) koji bi se dovezao kući lincolnom('50.godište), skinuo šešir i pričao o popularnom radio show-u na NBC.
Ženi su uvođenjem svih mogućih i nemogućih tehničkih stvarčica (namjerno ne želim reći pojam- pomagala) zaista otvorena vrata ka intelektualnom i statusnom pozicioniranju.Iz žene majke i domaćice, pretvorila se u ženu koja zna šta hoće, koja može, koja uspijeva i kojoj polazi za rukom imati i obitelj i naobrazbu i posao. U svakom slučaju cijeni se više, barem u ženskim kuloarima.
Juče čitam da su naučnici uspjeli na neki način potaknuti proivodnju spermatozoida kod žena.Tako za desetak godina,po njihovim riječima, ženama neće biti potrebni muškarci za reprodukciju i produženje vrste.
A već pedesetih godina evo na ovoj fotografiji vidimo kako izgleda i zabava u krevetu :
opis slike
Za kraj ostajemo u tim godinama Peggy Lee - Lazar's Lounge

- 00:05 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>