Sve i svašta u Lalitinoj glavi

subota, 29.04.2006.

A šta da vam kažem...

Nije me opet dugo bilo, e sada imam razlog do sada sam se odmarala na našem lipom Jadranu točnija da budem bila sam u Makarskoj.
Evo samo sam se htjela javiti! wink

MySpace Layouts

MySpace Layouts

29.04.2006. u 00:58 • 7 KomentaraPrint#

nedjelja, 16.04.2006.

Evo mene opet nakon 522 dana

Dakle, evo me opet nakon stvarno dugo vremena, nadam se da ću ovaj put biti ustrajnija u pisanju.
Eto toliko za početak.smijeh

16.04.2006. u 15:37 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 10.11.2004.

hELlo i jedan Big pozdrav!

10.11.2004. u 20:45 • 1 KomentaraPrint#

utorak, 03.08.2004.

Još samo...

2 dana do mog ročkasa, JUPPPPPPI, jedva čekam, to sigurno znači poneko iznenađenje bilo oblikom nekog nenadanog čestitara, bilo oblikom nekog neočekivano originalnog rođendanskog poklona.

Jedva čekam, ima nešto jako magično u brojci 19. Sigurno će 19 biti bolja od 18, s 18 sam maturirala, ali koliko sam čula ništa nije luđe od prve godine na faksu.

03.08.2004. u 19:31 • 2 KomentaraPrint#

subota, 31.07.2004.

Bok ljudi

Nije me bilo neko vrijeme jer nisam imala nekih dogodovština. Sve je ljetno, usporeno i pomalo dosadno. Još se ne zna hoću li na more, nadam se da hoću.

Konačno sam našla neke slike pa ću stavit, ovih dana čitam Doživljaje dobrog vojnika Švejka prvi dio, napisat ću koji odlomak kad mi se bude dalo.

U nadi da će se dogodit nešto zanimljivo, velika pusa od mene.
See ya later!

31.07.2004. u 23:20 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 19.07.2004.

Ludi vikend

U subotu sam se išla upisati na faks. Cijeli taj dan bila sam užasno živčana (upis je bio tek u šest navečer). Razlog moje živčanosti bio je taj što uvijek svugdje kasnim, a u ovoj prigodi to je nedopustivo.
Nisam zakasnila, ali me sestra šminkala u autu dok je tata vozio prema faksu. Upisala sam se bez problena. Sada sam brucošica, imam indeks i slobodna sam do jeseni.

19.07.2004. u 19:27 • 4 KomentaraPrint#

srijeda, 14.07.2004.

Lalita u Saboru

Moji dragi novinari i ja jučer smo išli na izlet u Sabor i na galeriju sabornice smo upali usred govora ministra o rebalansu proračuna.
Prije toga dočekala nas je žena iz ureda za odnose s javnošću, smjestila nas u dvoranu za primanje stranih delegacijai držala nam užasno dosadan "sat povijesti". Na galeriju su me jedva popeli, užasno je tijesno, a lijepo im je pisalo da sam u kolicima. Inače je praksa da se osobama u kolicima dopusti ulazak u sabornicu, ali ja iz nepoznatog razloga nisam bila te sreće.
Poslije Sabora išli smo u Muzej grada Zagreba, tamo sam vidjela svašta, ali ništa se ne može mjeriti sa saborskim iskustvom. Zato sam zaključila I'LL BE BACK! SOONER OR LATER!

See ya all!

14.07.2004. u 16:41 • 2 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 12.07.2004.

PROŠLA SAM!!!!

Prošla sam na prijamnom za Filozofski i jaaako sam sretna. Osim mene prošla je jedna moja frendica. Idem na upis 17.07. u 18 sati.
Ludo sam sretna!

12.07.2004. u 19:14 • 2 KomentaraPrint#

subota, 10.07.2004.

I to je prošlo!

Hvala Bogu i to je gotovo. Odradila sam prijamni, a dali sam ga odradila uspješno, znat ću u utorak. Na prijamnom je bilo puno ljudi koje znam, između ostalih i troje mojih dragih frendova. Bilo nas je sveukupno 10 u kolicima, dosada najviše u povijesti faksa. Budući da teško pišem, imala sam pomagačicu koja je pisala umjesto mene, ja sam čitala i odgovarala. Prvi je na redu bio test inteligencije koji se sastojao od 3 mala testa po 20 zadataka, treba savit sliku koja najbolje upotpunjuje niz. (U rješenja tog testa nisam sigurna).
Potom je na red došla opća kultura od 100 pitanja, na sva pitanja sam odgovorila, ali nešto sam znala, a nešto pogađala.
Zatim je na redu bio test iz hrvatskog od 50 pitanja, sva sam riješila, ali nisam sigurna da je točno. I šećer na kraju opća obavještenost od 60 pitanja, sva sam riješila, ali nisam sigurna u točnost.
WHAT'S DONE, IS DONE!
Trenutno slušam muziku, točnije grupu Evanescence, album Fallen i uživam.
See ya all later!

10.07.2004. u 20:51 • 2 KomentaraPrint#

petak, 09.07.2004.

Sutra je dan D

Sutra u podne je prijamni ispit na Filozofskom faksu. Živčana sam poprilično jer rezultati tog ispita odlučuju što ću biti u životu i gdje ću biti te što ću raditi iduće četiri godine. Na prijamnom ispituju opću kulturu, opću obavještenost, hrvatski jezik i inteligenciju. Cijela procedura traje četiri sata i počinje u podne. Na moju sreću na prijamni sa mnom idu moji dragi prijatelji pa ako prođemo opet ćemo skupa dijeliti muke, ovaj put studentske. Držite nam fige.

A sad dosta o tome.Danas mi je u gostima bila baka iz Slavonije te bratić i sestrična. Bilo je zabavno, pokazivat slike s maturalne i sve to.

Jučer sam imala novinarsku pa sam morala u centar grada u devet u jutro, ali bilo je super, u utorak idem opet, doći će nam T.- mentor za radijsko novinarstvo i cijela ekipa s radija. Baš se veselim jer bih se voljela baviti radijskim novinarstvom pa makar i rekreativno.
Navečer sam išla van s M. i N. - mladim bračnim parom, bilo je ludo, bolio me trbuh od smijanja.

Držite mi FIGE, SUTRA JE DAN D! Javim se kad sve završi.

09.07.2004. u 22:35 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 08.07.2004.

Čitajte malo što i ja!!!!!

Trenutno čitam Malog Princa na engleskom jeziku. Knjigu čitam po drugi put u životu, ali po prvi put na engleskom jeziku. Za razliku od prvog puta kada sam čitala Malog Princa (u 7 razredu za lektiru) i misla da je užasno dosadan, sada mi je to super filozofska i dubokoumna knjiga. Ne znam dali to mogu zahvaliti drugom jeziku ili vlastitom odrastanju. Bilo kako bilo, čitajte malo što i ja. Usput, knjiga na engleskom košta 15,oo kn, dok knjiga na hrvatskom košta 85,00 kn naravno govorim o Malom Princu kojeg čitam. Ovo je meni njaljepši dio knjige pa vam ga želim dočarati, a i usput uljepšati blog ovim lijepim ulomkom. Pa da započnemo!

...'Goodbye,' he said
'Goodbye,' said the fox. ' Now here is my secret. It is very simple. It is only with one's heart that one can see clearly. What is essential is invisible to the eye.'
'What is essential is invisible to the eye,' the little prince repeates, so as to be sure to remember.
'It is the time you lavished on your rose which makes your rose so important.'
'It is the time I lavished on my rose. . .' said the little prince, so as to be sure to remember.
'Men have forgotten this basic truth,' said the fox.
'But you must not forget it. For what you have tamed you become responsible forever. You are responsible for your rose. . .'
'I am responsible for my rose. . .' The little prince reapeated, so as to be sure to remember.

The Little Prince
by
Antoine de Saint- ExuperyNadam se da će vam se svidjeti kao što se i meni sviđa.


08.07.2004. u 19:51 • 1 KomentaraPrint#

utorak, 06.07.2004.

Danas

Danas se moja sestra zamalo udavila kolačem i isprepadala me. Naravno, nije joj bilo ništa te je ubrzo nakon incidenta otišla s frendicom na kupanje.

Sada mama peče kolače koje volim ja (sporni daviteljski kolač ispekla je sestra). Upravo sam probala mamine kolače po mojoj želji i baš su fini. Čekam goste, dolazi mi sestrična, nadam se da će nam biti zabavno.
SEE YA ALL LATER!

06.07.2004. u 21:54 • 3 KomentaraPrint#

"Radne akcije"

Jučer smo imali jednu takvu obiteljsku "radnu akciju" koja se sastojala u pranju tepiha. Ja te akcije obožavam iz razloga što sam oslobođena radnog djela akcije pa stojim (sjedim) i nadgledam, tražim dlaku u jajetu, zezam se i uživam u suncu te tome što nema tepiha.

Moj radni dio trebalo bi biti učenje za prijamni ispit što mi je užas jer iz čega učiti opću kulturu i opću obavještenost, pitam se, pitam!
Nadajmo se da će moja akcija zvana prijamni ispit završiti uspješno tj upisom na faks!

06.07.2004. u 21:23 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 04.07.2004.

MONOTONIJA

Budući da sam noćas surfala do pola pet u jutro, danas sam spavala do pola četiri popodne. Onda sam klopala, gledala Don Juan de Marca (jednog od meni najdražih filmova). Došao je jedan moj dragi prijatelj, onda sam jela s njim, da ne bude usamljen.
Sada idem gledati finalnu tekmu, iskreno ne mogu se odlučit za koga ću navijat.
Dakle, čista monotonija. Počinje tekma.
See ya later!

04.07.2004. u 20:31 • 1 KomentaraPrint#

VRATILA SAM SE!

Na početku isprika svima koji su ovo čitali što sam zapustila pisanje i zahvala Vladi jer me njegov komentar nagovorio da se vratim Blogu. Nažalost ne mogu obečati da ću pisati svakodnevno, ali trudit ću se.
GDJE SAM BILA CIJELO VRIJEME?!
Pa moglo bi se reči, nigdje.

Morala sam razmisliti što želim i kako to ostvariti. Odluke sam donijela i jednim djelom odlučeno ostvarila. Uspješno sam završila srednju upravnu s odličnim uspjehom, bila sam na maturalnoj večeri (u haljini, vjerovali ili ne i bila sam lijepa, rekli su), dobila sam svjedodžbe na svečanom koktelu za roditelje, moji starci su naprosto cvjetali.

Definitivno želim studirati na Filozofskom, engleski i španjolski, pa sam tako morala položit ispit predznanja iz engleskog što sam uspješno i učinila. Također sam se prijavila za prijamni ispit koji je slijedeće subote. Uz engleski i španjolski također sam na prijamnici prijavila komparativnu književnost i hrvatski.
Molim vas, držite mi fige!
Sorry što me dugo nije bilo.

04.07.2004. u 02:49 • 1 KomentaraPrint#

utorak, 01.06.2004.

Čitajte malo što i ja!!!!!

evo dragi moji čitetelji ili što već, jer ovo komentira samo moja najbolja sestra koja me trpi i jedan dečko kojeg ne poznam i nikako da dođem do njegovog bloga.
Ako itko ovo čita, čitajte malo što i ja.
Pa evo da počnemo:

Da, odluku što ću studirati donjela sam još u djetinjstvu, s navršenih deset godina. Ona nije usmjerila samo moj životni put, nego i način na koji ću proučavati književnost: nikada ne prešućivati bliski odnos dviju činjenica. Prva se naziva život, a druga literatura. A kada se njih dvije nađu pred pažljivim promatračem, čvrsto se stapaju u čarobnu riječ prepoznavanje, u onu u kojoj leži tajna književnog uspjeha.


Ulomak iz knjige Julijane Matanović
>Kao da smo otac i kći<


Usput, dok ovo pišem,slušam cd-e Norah Jones- Feels like home, Come away with me, koje preporučujem svima koji se žele malo odmoriti i opustiti.

01.06.2004. u 21:03 • 4 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 31.05.2004.

Nedjelja i ponedjeljak

Nedjelja
Bilo je ok, najela sam se sladoleda i kolača. Kupila sam novi ELLE i uživala u svemu što najviše volim.
Bila sam u šetnji dugoj šest kilometara, nauživala sam se sunca.
Jako volim sunce, vjerojatno sam u prošlom životu bila gušter, čak sam dobila malo boje.
Ponedjeljak
Danas sam bila u školi jer je moj razred branio radnju, uglavnom svi su prošli. Konačno smo se dogovorili sve glede maturalne večere, imat ćemo je u jednom restorančiću blizu škole, nije baš nešto posebno, ali bolje i to nego ništa.
Dobila sam diplomu i pohvalnicu za završene novinarske radionice i saznala sam da sam dobila 5 iz maturalnog rada. Dakle, završila sam radni dio svoga srednjeg školovanja. Sad ostaje onaj zabavni dio, moram biti u školi kad moji polažu maturu, sad sam nešto kao navijačica. Jako mi se sviđa ta trenutna uloga. U školu opet moram u petak.

Danas sam u knjižnici posudila knjigu "Kao da smo otac i kći" Julijane Matanović.
Napisat ću vam kako mi se sviđa kad se ufuram u čitanje.
Sad idem slušat muziku, gledat tv i čitat knjigu.

31.05.2004. u 17:09 • 1 KomentaraPrint#

nedjelja, 30.05.2004.

Nažalost

Moja bolesna sestra uništila mi je svojom temperaturom sve šanse za putovanje u Slavoniju, nažalost.
Totalno mi je uništila dan i još sam joj morala čitat i pisat lektiru i dovršavat ono glupo predavanje-nažalost. Subota je bila baš bezveze dan-nažalost.

30.05.2004. u 00:31 • 2 KomentaraPrint#

petak, 28.05.2004.

Danas sam...

Učinila veliku promjenu - ošišala sam svoju dugu kosu na dužinu do ispod brade. Narast će! I HOPE!
Za vikend idem u Slavoniju, svojim bakama i djedu te ostaloj rodbini. Idem im se pohvalit da sam završila svoje srednje obrazovanje s odličnim uspjehom i prije ostatka ekipe.
I AM HOPING TO GET A REVORD.
Vjerojatno zato što ostali maturanti dobiju aute i motore kad završe srednju.
Danas sam napisala sekino predavanje- u osmom razredu se po najnovijem treba napisat predavanje iz neke znanosti, napisat literaturu koju si koristio i to ispričat.
Ja sam joj napisala temu iz sociologije, valjda će bit zadovoljna. Ona ima temperaturu i kašlje pa joj pomažem.
Baš sam starija sestra iz snova, svatko bi me poželio, zar ne?!

28.05.2004. u 22:39 • 1 KomentaraPrint#

četvrtak, 27.05.2004.

Prijevod

Ljubav je jedna posebna stvar, ne odlazi i dolazi.
Ljubav ti se samo jednom dogodi, ali to je ono pravo.
Ljubav je kada samo misliš gdje je.
Ljubav je kao čudo teško objašnjivo.

27.05.2004. u 21:40 • 1 KomentaraPrint#

Moja opsesija

Sad ću vas upoznati sa mojom omiljenom stvari i pričama vezanim uz nju.
Moja glavna opsesija je glazba, moja opsesija ide toliko daleko da bez problema idem gdje god treba da bih kupila cd koji hoću. Isto tako spremna sam provesti noć na internetu da bi našla ono što hoću.
Ne znam kada je ta moja zaluđenost počela.
Naime, starci su mi pričali da su moje uspavanke pjevali Oliver i drugi s gramofona jer u protivnom nitko u zgradi nije mogao spavat, a na mamino pjevanje bi vrištala. Za mene je otkad sam se rodila postojala glazba. Nažalost ne znam ništa svirat, ali mjuzu u skoro svim njezinim oblicima obožavam.
Ponosna sam što imam priliku otići, vidjeti i doživjeti sve to što me zanima, makar neke osobe i nisu tako divne kao što se čine preko radija ili tv-a.
Bez obzira na to večina ljudi je ok i drago im je kad uživaš u onome što oni rade.

Na kraju glazba je moj život i voljela bih naći posao u tom svijetu. Držite fige da ostvarim san.

27.05.2004. u 14:42 • 1 KomentaraPrint#

srijeda, 26.05.2004.

SMS PORUKE

Ovisnik sam o porukama, zato ću vam pokazati neke koje čuvam u inboxu.

Ova je od seke

Ako trebaš savjet, pošalji mi SMS, ako trebaš prijatelja, nazovi me, ako trebaš mene, dođi mi u posjet, ako trebaš novac... PRETPLATNIK TRENUTNO NIJE DOSTUPAN!

Ova od frendice A

Izgubila sam vjeru u život, obitelj pa čak i u dečke! Jedinu ljubav našla sam u igli................................ SADA HEKLAM I SUPER MI JE!

Ova od frendice T
Amar es una cosa especial, no se viene y va. Amar solo te pasa una vez pero de verdad. Amar es cuando solo piensas en donde estara. Amar es como un milagro dificil deexplicar.

Imate kakvu dobru poruku, napišite ispod. Hvala.

26.05.2004. u 21:54 • 4 KomentaraPrint#

LJETO!

Ljeto je moje najdraže godišnje doba, jedva čekam da stigne, a ovo su razlozi:
1. MOJ 19. rodjendan, koji je usred ljeta.
2. Konačno ću biti uz svoju najveću ljubav-more.
3. Svi podržavaju moju želju za putovanjem.
4. Love is in the air
5. Sve vrvi od domaćih i stranih, zgodnih i preplanulih komada
6. Nitko mi ne zamjera dnevno ljenčarenje i noćno tulumarenje
7. Pravo je vrijeme za upoznat novu ekipu.
8. Živimo ŽIVOT u ritmu muzike za ples
9. Nema škole faksa posla...
10. Jedemo sladoled na tone
Ja jedva čekam, a vi?

26.05.2004. u 01:54 • 0 KomentaraPrint#

subota, 22.05.2004.

MALO O MENI, MALO O SVEMU

Tek sam sad shvatila da nisam nista napisala o svojoj malenkosti i svijetu oko mene.

Dakle, ja sam Lalita, imam 18 i živim sasvim (ne)običnim poluteenagerskim-poluodraslim životom. Moj najvjerniji pratilac su moja kolica, jedna mala crna sportska zvana Ferari i jedna velika plava motorna zvana Mercedes.
Velika sam obožavateljica glazbe, u skoro svim njenim oblicima (sve volim osim opere i tehna).
Također popriličan sam knjiški moljac, što najviše koristi moja sestra kojoj čitam i pišem lektire.
Obožavam shoping i izlaske, te ostale tipično ženske stvari (npr. Cosmo, sve čokoladno, sjajila za usne i zgodne dečke).
E, da ne zaboravim, vatreno navijam za bile i obožavam more, ali živim u metropoli.
Eto, malo o meni, malo o svemu.

22.05.2004. u 15:55 • 1 KomentaraPrint#

IZ SREDNJE ŠKOLE NA KAUČ ILI NA FAKS

Čovjek bi pomislio da je prava nagrada završit srednju školu s odličnim uspjehom tako da ne moraš polagat maturu...ali to je zapravo pravi davež iz jednostavnog razloga što svi očekuju da mladi lumen odmah odabere faks, prođe prijemni i baci se na ono što mu najbolje ide-učenje.

Mlada osoba nakon 12 godina borbe sa osnovno i srednješkolskim sustavom obrazovanja i svime što oni nose (tračevi, popularnost i nepopularnost,raznorazne aktivnosti i sl), htjela bi konačno malo mira (čitaj:slobode), da radi samo i isključivo ono što nju veseli.

Nakon te faze intenzivnog odmora i zabavljanja, odmorena i obdarena amnezijom za loše događaje iz onog već spomenutog 12-godišnjeg razdoblja, išla bi na faks upoznati nove zgodne, pametne i kreativne ljude, te bih uživala u grupama koje sam odabrala i studentskom životu.

Na kraju ostaje pitanje iz srednje škole na kauč ili na faks tj udovoljiiti očekivanju okoline ili uživati i živjeti život na sebi svojstven način.
Pitanje ostaje!

22.05.2004. u 14:47 • 1 KomentaraPrint#

četvrtak, 20.05.2004.

Danas je baš alergičan dan!

Danas je dan početka sezone moje alergije na svakakve travke i pelude. Dakle od danas pa nadalje ja svim snagama potpomažem industriju papirnatih maramica kao njihov najveći potrošač (paket maramica po satu).
Baš sam se ponadala da bi me ove, za mene presudne godine, to prokletstvo moglo zaobići, ali očigledno moja nadanja su bila uzaludna.
Moram dakle iskopat Ventolin, Volumatic, Flixsotid i Rhinolan i ostalo što čini nekoga ne upučenog posve sigurnim da ja snifam nekog vraga!!!!
Pa sretna vam sezona alergije svima!

20.05.2004. u 20:06 • 1 KomentaraPrint#

EVO UPALILO JE!!!!!!!

Hvala Bogu! konačno i ja imam svoj blog. Nakon dugo, dugo, dugo čitanja tučih razmišljanja konačno i ja imam priliku uključiti se u ovo veselo i nadasve zanimljivo društvo.
Pa dobrodošla Lalita!

20.05.2004. u 19:03 • 1 KomentaraPrint#

TEST TJ HELP KAKO SE PIŠE POST!

20.05.2004. u 18:51 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>< travanj, 2006  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Moje (ne)pismene umotvorine i razmišljanja.

Koliko li to ljudi posječuje moj blog?!? Baš se pitam?!?

Free Web Counter

Free Hit Counter