free web hit counter Sogan dolma - kuharica - Blog.hr

kuharica

24.07.2004., subota

Sogan dolma






1 kg glavica luka, 40 dkg miješanog mljevenog mesa, 10 dkg riže, 5 dkg mrkve, 5 dkg celera, 2 dl vrhnja, 1 limun, biber, mljevena crvena paprika.

Očistite luk, zasijecite svaku glavicu pri vrhu. Kuhajte nekoliko minuta. Ocijedite ga i stavite da se ohladi.

U međuvremenu pripremite nadjev. Mesu dodajte isjeckanu mrkvu, celer, rižu, sol i biber. Izmješajte i punite luk. Prvi sloj luka bacite, srednji koristite kao podlogu, a ostalo punite. Punjeni luk složite, pospite mljevenom paprikom i stavite masnoću. Zalijte mlakom vodom i kuhajte prvo na jakoj, a kasnije na slaboj vatri.
Pri serviranju prelijte vrhnjem ili limunovim sokom.

Okvirna cijena : 35 kuna

Okvirno vrijeme pripreme: 1 sat

- 10:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  srpanj, 2004 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Kuhanje, pečenje, miksanje ,kiseljenje i slične aktivnosti kojima se svakodnevno raduje svaka žena, a i poneki muškarac.

Linkovi

Mail

stednjak@net.hr