TAGIRANJE

26.06.2009. u 16:46

Ovom prilikom pozdravljam dragu mi Komar koja me je TAGIRALA i sada ispunjavam svoju obavezu……pa evo ukratko o tagiranju………..
Inače, tko ne zna, tagiranje je igrica medju blogerima.

Onaj tko se priključi treba na svom blogu postaviti pravila igre:

- ostaviti link na onoga tko vas je tagirao,
- napisati 7 istina o sebi i
- odabrati 7 novih blogera za tagiranje. Obavijestit cete ih tako što ćete ostaviti komentar na njihovom blogu.



Pa da krenem napokon malo o sebi, ovo su mojih sedam stvari koje volim…..


1. DJECA.Volim djecu, želim imati barem….MA NEĆEMO O BROOOOJKAMA.…jer želim i ja biti dijete……….psssssst, volim se vozikati u luna parku, papati slatku vunu i biti dijete a to možete samo ako imate dijete uz sebe inače vas čudno gledaju……MALO ŠALE..
Eto, na prvom mjestu su djeca, bez obzira na puno brige, odricanja, neprospavanih noći, oni su naša budućnost, moja radost, pokretač svakoga sljedećeg dana, oni su ono zbog čega se isplati noćima buditi, a danju naporno raditi……..PUSA MOM BEBAČU.


2. LJUUBAV, NEKA ŽIVI LJUBAV…….nemam šta drugo reći, osoba koja je vratila u meni život, radost, volju za sve što trenutno radim, zbog kojega se smijem i radujem, PUSA MOM DRAGOME.


3. PRIJATELJI……….stari, gdje ste…..ostaje gotovo samo pjesma jer ni prijateljstvo više nije kao što je bilo,……najbolji prijatelji su oni koji ostaju u svakoj životnoj situaciji u kojoj se nađete………MARINELA, ANĐA……..PUSA I VAMA.


4. SUNCE, VODA, ZRAK……svi znamo šta je to pa evo bez njih se ipak ne može nek budu ovdje na popisu među ovih mojih sedam stvari koje volim.


5. KUĆNI LJUBIMCI koji nam uljepšaju svaki dan…..GRGA, papigica koja veselo pjevuši, pozdravlja, noći miran kao bubica,……..i PSIĆ mali ali razigrani, po danu spavalica a po noći pravi čuvar………VAU VAU


6. CVIJEĆE, koje mi daje neku posebnu notu životu, neku ljepotu mirisa, boja….. neki lijek za opuštanje, melem za oči….SNAGU za pobjedu u teškim životnim situacijama i ŽELJU za bolje sutra.


7. INTERNET, MOBITEL, TELEFON, TELEVIZOR……hm, elektronika pusta rekli bi neki al u današnje vrijeme velika pomoć za održavanje veza, prijateljstva.


veeeeeliko HVALA svima koji me čitate i divljenje osobama koje ću tagirati.:
škrinjica Lorna Doone
SASVIM SLUCAJNO
crafteria Kadinela
Studio ideja

3 Komentara | Print | # | ^

PRIVJESAK jastučić

20.06.2009. u 13:35

ovih dana sam radila privjesak za ključeve, tj. malo eksperimentirala pa nisam znala ni kako će ispasti ali evo da pokažem.....

prvo sam izvezla psića na panama platnu, bodom križića, posebno prednju i posebno zadnju stranu.








zadnja strana










prednja strana










na ovaj način sam spojila










i napunila, kao jastučić










okolo sam još obheklala jer mi nije spoj ispao baš nešto, možda drugi puta bude bolje....










evo ga gotov je privjesak, hvala Marineli na ovoj metalnoj kopčici.....

2 Komentara | Print | # | ^

ŠUMSKOM STAZOM...

08.06.2009. u 20:36

Nedjelja je, vrijeme prekrasno, grijeh je zapravo ne iskoristiti ga za šetnjicu po prirodi, zapravo ne samo šetnju već i cjelodnevno uživanje u svemu što nam ona pruža….. pa evo malo ovih prirodnih ljepota koje su nas zatekle na Sovskom jezeru…..

kao prvo, samo jezero koje je puno malih ribica koje užurbano love svaki komadić kruha kojeg im dobri šetaći i ljubitelji prirode pruže, žabice, zatim divlje patkice, koje ponosno šetaju svoje mlade......














Vrlo zanimljivo je raslinje koje se uz jezero može vidjeti jer je riječ o zasađenom drveću, a uz svako drvo je oznaka s njegovim imenom.
Ovdje su samo neke....


































Prekrasno bilje kojeg je toliko puno kao da ga je netko naslikao po livadi....












I leptiri su druželjubivi.....












Šumske jagode jednostavno mame svojom ljepotom....












Priroda je stvarno lijepa i treba uživati u ljepotama koje nam pruža, svakako treba iskoristiti ovo prekrasno vrijeme za obilazak naših prekrasnih livada, šumica i ostalih prirodnih ljepota a ima ih jako jako puno.

5 Komentara | Print | # | ^

VEEEELIKO HVALA

08.06.2009. u 15:16

ovim putem zahvaljujem svima koji me čitate, poseban pozdrav dragoj Komar, koja mi je dala ovu lijepu nagradicu......od svega srca hvala i da se još puno godina čitamo.....

2 Komentara | Print | # | ^

LJILJAN

01.06.2009. u 17:04

Ljiljan (lat. Lilium) je ukrasna i ljekovita biljka porijeklom iz Egipta. U narodu je ljiljan poznat kao simbol nade iz rimskog doba, znak tjelesne nevinosti i čistoće duha kroz monoteističke religije.

Rod Lilium sadrži otprilike sto vrsta lukovičastih trajnica koje su većinom otporne na hladnoću, a koje samoniklo rastu uglavnom u šumama i šiprazima umjerenoga podneblja Europe, Azije i Sj. Amerike.

Ovaj primjerak uslikan je na Samarskim stijenama, 31.05.2009.god.



Mogu se uzgajati u zatvorenome ili na otvorenom prostoru. Uspješno se mogu uzgajati i u velikim teglama, kao što sam ja ovaj svoj uzgojila, dok se na otvorenome mogu uzgajati na mnogim mjestima, uključujući šumarke, divlje vrtove, te pored grmova ili travnatih biljaka. Nekolicina je pogodna i za kamenjare. Cvjetovi mogu biti različitog oblika, veličina i boja (osim plave)

U doba rasta i cvatnje vole dosta vlage pa ih treba redovito zalijevati.
Kad cvjetovi ocvatu uklonite ih da se lukovica ne iscrpljuje hraneći sjeme, jer ako ih želite razmnožiti sjemenom biljke koje ćete dobiti neće biti iste kao matična. Listove i stapku pustite da požute, osuše se i tek onda ih odrežite.
Ljiljane je najbolje razmnožavati na jesen odvajanjem mladih lukovica od matične. Tako ćete dobiti iste biljke kao što je i matična. Biljke iz mlade lukovice potjeraju cvijet tek u drugoj godini.

Kada kupujete lukovice, pazite da su upakirane u vlažnom supstratu u ventiliranim plastičnim vrećicama. Jednom sam u prodavaonici kupila lukovicu ljiljana, na žalost bila je stara lukovica, već propala i trula….treba pripaziti pri kupnji. Posadite ih odmah nakon kupnje. Ljiljani se mogu saditi u proljeće ili u jesen, iako ih je bolje saditi u jesen, osim Madona ljiljana koji treba saditi u kasno ljeto ili rano u jesen. Lukovice posadite u dobro dreniranu, rastresitu zemlju koja sadrži puno razgrađenoga organskog materijala.

Sade se tako da baza lukovice bude na dubini od 20 cm, a vrh prekriven s najmanje 5 cm zemlje.

Moj je posađen u 01. mjesecu, slika je od 02. mjeseca, mjesec dana poslije sadnje, evo kako napreduje



BOLESTI:
Različiti insekti, puževi kao i manji sisavci mogu vam uništiti pojedine dijelove biljke. Protiv njih valja se boriti insekticidima ili sredstvima koja ih odbijaju od pojedinih dijelova biljke, a i razne gljivične bolesti mogu uzrokovati propadanje podzemnih ili nadzemnih dijelova biljke, naročito tijekom hladnih i kišovitih razdoblja.

Evo ga moj primjerak slikan 01.06.2009. godine, pravi mali buketić....malo sam provjerila vrste, ovaj moj je LJILJAN YELLOW TIGER

5 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.