Komentari

pegy.blog.hr

Dodaj komentar (36)

Marketing


  • Friva

    Moj cijenjeni suprug je stvarno super otac. Od mijenjanja pelena, hranjenja, kupanja...stvarno nema nikakve razlike između mene i nejga, samo što djeci nije mogao sisu dati. Jeste li znali da dijete kada se rodi može 6 mjeseci živjeti samo na majčinoj dojci...ni vode mu ne treba? Tih najosjetljivijih 6 mjeseci njemu je za preživljavanje dovoljna samo majčina dojka...i normalnije je da je dijete tada malo sklonije majci, ali kada se odvikne sisanja, sve se izjednačava, ako to muška strana želi, jer ima muškaraca koji ne žele sudjelovati u odgoju djeteta...jako puno ih ima i više vole sjesti u kafić, nego biti sa svojim djetetom. Vidjela si Pegy na naslovnici ono sa SMS-om? Fali im para...Pozdrav!

    avatar

    02.06.2005. (19:31)    -   -   -   -  

  • Lady Di

    svratih na trenutak da te samo pozdravim i zahvalim na lijepom komentaru. sutra će imati više vremena,pa ću pročitati sve što si danas napisala.pusa i budi dobro!

    avatar

    02.06.2005. (20:13)    -   -   -   -  

  • Friva

    Pročitaj knjigu Ante Tomića: "Zaboravio sam gdje sam parkirao", to je knjiga pričica iz svakodnevnog života. Možda si i čitala, onda usporedi ovo što ti pišeš sa njegovim textovima...vidjet ćeš sličnosti ...Kužiš?

    avatar

    02.06.2005. (20:45)    -   -   -   -  

  • Let me know...

    Ja sam ti majka devet i pol mjeseci stare bebe...i stvarno si u pravu... od trudnoće do poroda bebe su samo naša stvar..., onda poslije ili čak za vrijeme poroda nastupa tata... Moj muž je super tata (kada to hoće biti)... od čuvanja, preko kupanja, hranjenja, uspavljivanja, mjenjanja pelena... sve! A ono muško... ženski poslovi.... e, to mi je malo isforsirano.... Vidi ovoako... ja ti mrzim peglati i ne radim to dobro..., a moj muž je super picajzla i on bi puno ljepše opeglao veš... da nije muško i da to muškarci ne rade....:) Pusa

    avatar

    02.06.2005. (21:56)    -   -   -   -  

  • dundomaroje

    Gle, Pegy, za nevjerovat', ali moram ti priznati da se ovaj put 100% slažem sa svime što si napisala. Ja čak ni kao pokvarenamuškošovinističkasvinja nikad ne zazirem od "ženskih" poslova, ali me do k**ca raspizdi kad mi ultraturbofeministice (koje BTW nikad _ništa_ ne rade) trube kako svi trebaju raditi sve poslove (muške i ženske) radi bogomdane jednakosti među spolovima, da bi "pravda" konačno bila zadovoljena.

    avatar

    02.06.2005. (22:39)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Lijepo si to opisala. Razlike između muškaraca i žena...jasna stvar! Na kraju krajeva, dobro je da smo različiti,inače bi nam bilo jako dosadno da smo svi isti. Nisam pristalica onih tradicionalnih podjela na muško-ženske poslove. Ali isto tako ni onih turbofeminističkih stavova jer, definitivno, radije tražim mušku pomoć nego da vučem 30 kg na 5. kat. Nisam zbog toga manje žena, isto kao što ni muškarac nije u manjoj mjeri muškarac ako pomogne u kuhinji i slično. Hoću reći da ne volim pretjerivanje. Mislim da u svemu mora postojati ljubav, poštovanje, dogovor između dvoje ljudi. I kao što sam negdje pročitala "Ako je moguće da se bira ili za bilo što glasa, ja glasam za ljubav!!!"

    avatar

    02.06.2005. (22:52)    -   -   -   -  

  • strijelac

    ja sam još svjetlosne godine udaljen od toga da imam limača, ali poznam sebe i nekako znam da ću biti odličan otac! muško ženski poslovi??? argh! moram raditi jedne i druge jer živim solo u svom stanu! :(( i nekad mi se neda radit ni muške, a kamoli ženske poslove!

    avatar

    02.06.2005. (23:06)    -   -   -   -  

  • kolekcionar uspomena

    ya mene, muškarac i žena su kao dva kruga ili kružnice koje sijeku velikim dijelom. Znači tu se poklapaju i to im je zajedničko. Ali postoji i dijelovi gdje se ne poklapaju. Možda je poanta da otkriju gdje je koje područje i da poštuju to. I razlike se diop našeg bogatstva, ako se uvažavaju. Lijepo je biti drugačiji ako time znaš obogatiti svoga partnera. :-)

    avatar

    02.06.2005. (23:19)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Friva, ja ti puno toga o djeci NE znam. :(( Kad ih nemam. Tako da nisam razmišljala o tih 6 mjeseci na taj način. Bude mi žao kad neke majke mlijeka nemaju, jer ipak je to najbolja hrana koju dijete može dobiti. Po ovome što vidim (da slično mislim kao taj Tomić :)), ispast će da razmišljam kao muškarac :)), ali nije tako. Nije tako ni po osjećaju koji imam za djecu. Neki dan sam držala bebu od nepuna 2 mjeseca i to je taaaaaako suuuuper. :))@Didi, daj ne zahvaljuj na komentarima. :)) Vidiš, ja tebi neću zahvaliti nego čekam sutra da čujem tvoje mišljenje. :)) @Blahnik, drago mi je da Tvoj ruši pegla-barijere. :)) @Big Blue, slažem se s tobom i glasam za isto. :)) @Strijelac, već si dobar ženik. :)) @Manga, sviđa mi se teorija o krugovima. Možda i bolje nego kružnice. :) Jer ispunjeni su iznutra, i žena i muškarac. Malo matematike i filozofije nije na odmet. :)))

    avatar

    02.06.2005. (23:44)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Dundo, ti bi se trebao prestat toliko čudit oko slaganja sa mnom. :)) Gotovo da je postala praksa. Hihihii. Dobro, osim kad te malo bocnem na tvom blogu pa odmah digneš nos. :)))) Ali trebao bi znati da je sve to dobroćudnog pegy-karaktera. :))) Da se vratim na temu, kako sam rekla, žena ima (kao i muškarac) mozak da njime MISLI. Pa ja kontam da mi je uvjeriti Njega da je pranje suđa, ili čitanje priče djetetu (ako već sam to ne obožava:)) zadatak br. 1. :)) Ali ne uvjeriti ga sa «grak, grak, grak», nego onako trep-trep da ni ne zna što ga je snašlo i da ni ne zna da sam ga JA uvjerila. Nego da misli kako je on sam o tome odlučio. :)) Naravno da to baš nije lak posao, ali sigurno lakši od diferencijalnih jednadžbi n-tog stupnja. :)))

    avatar

    02.06.2005. (23:46)    -   -   -   -  

  • sama, pa šta

    brat mi je postao tata sa 26 godina. i iako je sada oženjen i ima malo dite, za mene će uvik biti balavac koji ništa nije radio jer je imao mamu koja je sve radila da mu udovolji. međutim, kad sam zimus bila kod njih u zg vidila sam ga u drugačijem izdanju. jel to ljubav prema ženi ili se ona tako postavila ili nešto treće...ali on joj je u svemu pomagao. hranio maloga, presvlačio, čuvao da se ona može naspavati, prao suđe...ma sve. ja sigurno neću biti sa muškarcem koji će se izvaliti na kauč i reći da mu dam pivo, a ja recimo nešto radim...imaš dvi zdrave ruke i uzmi sam. takvi me tipovi stvarno izluđuju. a imam prilike slušati svoje prijateljice kako kukumaču jer su im muževi "invalidi". ja nisam za krutu ravnopravnost...kao on mora peglati, kuhati itd, ali da sam može uzeti piće ili pomoći mi u kući to da...i još nešto. meni je super i muževno vidjeti muškarca kako kuha, kako je nježan prema djetetu, kako pokazuje osjećaje...

    avatar

    02.06.2005. (23:57)    -   -   -   -  

  • :: e - storm ::

    Čuj, posao je posao, ali mislim da ima nekih razlika u «ženskim i muškim poslovima» (ovdje ne mislim o podjeli poslova na ženske i muške, već samo postojanje žena i muškaraca). Mislim da su žene po karakteru i svojim osobinama više sklonije «sitnijim» poslovima, kao što je peglanje, dok muškarcu, koji globalno gledajući u životu ide na snagu, više odgovaraju «fizički» poslovi, kao što je prenošenje vreća od 30 kg. Što se tiče odgoja i brige oko djece, tu nas ima raznih, iako bi to trebalo prvo promijeniti. Kao što kaže fariva, normalno je da je dijete za vrijeme dojenja priklonjeno majci više nego ocu. Kasnije, nakon faze dojenja, djetetu je potreban odgoj, a tu ulogu imaju i otac i majka. Barem bi trebalo tako biti. Jer, tu je uvijek bolje u dva. I kvalitetnije. Pa i lakše, koliko se meni čini. p.s. hvala na posjeti. puno mi to znači. :)

    avatar

    03.06.2005. (00:30)    -   -   -   -  

  • kulerica

    Oh, da, vjeruj da bih ja radije farbala stan nego peglala i apsolutno ne vjerujem u podjelu poslova na muške ili ženske. Mislim, pa nisam rođena s genom za peglanje. :-)))

    avatar

    03.06.2005. (00:46)    -   -   -   -  

  • espadrila

    slazem se sa kulericom, ja sam totalni antitalent za peglanje:)))tate difinitivno imaju vaznu ulogu u zivotu djeteta, zato mislim da si zaboravila spomenuti sve one zene koje im svjesno namecu stav da oni oko bebe nemaju sto traziti i da oni 'ne mogu to i to tako dobro napraviti kao ona'

    avatar

    03.06.2005. (01:11)    -   -   -   -  

  • Blokče F. Kobajaši

    Ja sam odgojena na taj način da nema tih muško-ženskih podjela. Tako ti ja farbam, gletam, radim sve moguće ''muške'' poslove koji mi puno bolje leže od ''ženskih''.I ne vjerujem da bi mogla funkcionirati s nekim tko pravi takve podjele. Dobro kaže kulerica, nemam gen za peglanje.

    avatar

    03.06.2005. (01:26)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    Kao što je već naširoko poznato svim malobrojnim pojedincima (ovo je oksimoronska rečenica - kako sam kul!) koji me znaju, ja sam za ravnopravnost. Isto tako, iako je to malo manje oznato, ja sam i za zajedništvo. I ne vidim potrebu ni u čemu praviti razliku između nas i vas osim kod stvari koje su prirodno zadane. A takvih ima. Kod svih drugih stvari - pravda za sve. Nema muškog gledanja tv-a u potkošulji dok žena brine o odrastanju pomlatka. A da žene imaju jači majčinski instinkt -imaju. Što sam na kraju svega zapravo rekao? Zapravo ništa. :-)))

    avatar

    03.06.2005. (01:49)    -   -   -   -  

  • maja

    75 posto ljudi se čudi kad velim da moj buraz i tata uredno peru suđe, usisavaju, čiste. po čemu bi to bili ženski poslovi? to je bilo nekad kad je žena bila doma, naravno da onda neće muž doć pa i doma rintat. al u današnje vrijeme, nema uopće priče o tome. osim peglanja, tu ipak treba bit malo nježnija ruka. al prat suđe i brisat podove može svatko. i nema šansi da bi ja rintala doma dok bi muž gledao teve ak smo oboje zaposleni ljudi.

    avatar

    03.06.2005. (02:43)    -   -   -   -  

  • ....Demjan

    mislim da si malo pretjerala sa peglanjem jer se niti jedna žena nije rodila sa peglom, nego je naučila, a ako muškarci nisu toliko tukci onda i oni jednako dobro mogu naučiti peglati. Druga stvar što je od davnina bilo da žena pegla dok njen muškarac lovi ručak, pa se to prenosilo s generacije na generaciju. Da se razumjemo ja nisam za jednakost spolova u tom smislu da postajemo bespolci (čini mi se da su neki tako shvatili te podjele) .Zna se tko je žena i koje različitosti ona nosi sa sobom. Nikada niti jedan muškarac neće osjetiti muku rađanja kao ni onaj uzvišeni osjećaj rađanja. Ima nešto u onoj izreci da tek kad se za nešto pomučiš da ti onda to vrijedi. Muškarci su na tom planu gadno uskraćeni iako to njima neće biti nikad jasno, jer im nemamo s čim usporediti. Naravno da i oni imaju svoje prednosti i neke stvari koje mi nećemo shvatiti. One žene, feministkinje koje su se silno borile da mogu nositi hlače su mene osobno osudile. Nikako se ne slažem s njima. Sad osim što se brinem za djecu, kuću, i stvari u kojima uživam još moram zarađivati i ganjati posao. Rastrgana sam. Katica za sve. Mrzim zapravo te žene koje su silno htjele emancipaciju. Lako je onima koje su same mogu biti emancipirane, ali meni koja imam dvoje djece kojima treba skuhati ručak, a moj muž to glat odbija , jer on to "ne zna" i na kraju krajeva neće, jer on radi svoj posao i donosi novce doma za taj ručak, a djeca su gladna i mene kao majku bi trebalo zatući kad bi ostavljala djecu gladnu samo zato što sam emancipirana (cijelu priču karikiram radi većeg ugođaja), dakle, ja ne mogu biti emancipirana uz obavezu pripremanja hrane svojoj voljenoj djeci. Kad bi muževi mogli pripomoći u svemu tome bilo bi u redu, ali , veliko ali. Moj muž osobno je prihvatio žensku emancipaciju u tom dijelu da ja zarađujem (to je itekako prihvatio), ali nije prihvatio na sebe onaj dio kućanskih poslova. Nikad se nije sjetio sam uzeti peglu, ma nema šanse. MRZIM FEMINISTKINJE (karikiram, jer na nikoga ne želim trošiti toliko energije), ali su me toliko osudile. Osjećam se nekada kao ropkinja i zato bi mi bilo draže da sam se rodila kao muško. Oprosti zbog ovolikog komentara, ali to me sve jako dira.

    avatar

    03.06.2005. (08:41)    -   -   -   -  

  • Dolka

    Moj muž, između ostalog, i super pegla. Uglavnom ima jednu crtu na košulji i hlačama... (a ja padam i na super očeve...)

    avatar

    03.06.2005. (08:46)    -   -   -   -  

  • trill

    U bilo kojoj zajednici ej neophodna podjela psolova, pa tako i u bračnoj. Sad sam se sjetila što mi je moja pametna prijateljica savjetovala prije udaje, rekla je ovako: "koliko god ti mislila da možeš bolje i brže recimo usisavat od njega, nemoj mu to pokazat ni izreči. Petljat će, a ti se makni ako ti smeta, jer ako ispočetka ne nauči da je dio poslova u kućanstvu njegovo, neće nikad"... Pametan savjet kojega sam se ja držala :)))

    avatar

    03.06.2005. (09:16)    -   -   -   -  

  • Cookien svijet

    toplo se nadam da ženska majčinska sposobnost ne ovisi o tome jesu li se u djetinjstvu igrale lutkama. ja sam se igrala oružjem (ne pravim, naravno) i onim malim plastičnim vojnicima, pa po toj logici neću baš bit neka mama :)) što se kućanskih poslova tiče, nemam ništa protiv podjele na muške i ženske. zato što mi je puno draže oprat suđe ili ispeglat veš nego se znojit na plus trideset koseći travu ili se smrzavat na minus trideset čisteći snijeg. treba bit lukav i tu stoljetnu muško-žensku neravnopravnost malo iskoristit da si čovjek (odnosno žena) olakša život. iskreno, meni je super bit žena. nemam ni najmanju želju ić u vojsku, krečit stan ni postavljat stelaže. ko voli nek izvoli, ali ja radije ne bi, hvala. svoje ženske atribute u životu iskorištavam maksimalno za sve beneficije koje mi mogu donijet. zašto bi si teglila kofere, na primjer, ako to mogu prepustit muškarcima :)) i uopće se ne osjećam u ničem uskraćeno ni neravnopravno zato što sam žena. muško-ženski odnos treba biti partnetstvo u kojem svaka strana daje svoje. partneri su ravnopravni, ali to ne znači da rade iste stvari. nek svatko radi ono u čem je bolji, mislim da je to bit partnerstva. a zašto je netko u određenoj aktivnosti bolji me pritom uopće ne zanima.

    avatar

    03.06.2005. (09:27)    -   -   -   -  

  • jurop

    može tata i nadojiti djete...izmislili japanci kao neke dude koje napuniš mlijekom, u obliku su sisa i imaju tregere tako da si ih ponosni očevi mogu staviti na prsa pa da mali/mala sisa... eto!

    avatar

    03.06.2005. (10:25)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Reina, da, brat ti je bio tipični dalmatinski sin. :)) Ali i takvi se daju preoblikovati. Njegova žena je znala kako. :) Možda nije univerzalan recept, ali ona ga je našla. :)) Pa baš sam i ja rekla kako volim vidjet muškarce s djecom, iako, većina je ipak sa svojom djecom pa se ipak treba sudržavat, jer oženjeni su. :))) Meni je to zabranjeno voće, osim gledanja. :))) @Electrical, nemoj mi se zahvaljivati na posjetu. :) Onda bih i ja tebi trebala, ali neću, jer to se podrazumijeva. :) @Kulerica, ja poslove ne dijelim banalno, nego su podjeljena prema predispozicijama. Da, ima i drugih slučajeva, kao kod tebe, ali i to je ok. :)) Peglanje i ja MRZIM. Bljaaak. Ali on može i voljeti, a da radi rupe. :)) A ja ne bi da radi rupe. :)) Nekad čovjek mora raditi i ono što ne voli. U tvom slučaju, ako on pegla, ajmeee, a gdje si ga našla? :)) Možda ima brata? :))) @Espadrila, za peglu vidi Kulerice, a ove žene koje si ti spomenula ... primitivizam. Poslije će kukati da ne stignu. A tko im je kriv.

    avatar

    03.06.2005. (10:46)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Blokche, svrha mog posta je bila suprotno, ne forsirati neko podjeljivanje. Bitan je kompromis, dogovor i raspored. Ako je kod vas obrnuto od uobičajenoga i vi ste zadovoljni, sve ok. @Rock, poznato je da sam i ja za ravnopravost. :)) Samo meni ravnopravnost ne znači i jednakost. Meni se sviđa biti različita. To znači da radim ono što mi ide bolje i/ili što mi je lakše. Odnosi se i na muškarce. Ne mogu svi biti jednako dobri u svemu i jednako voljeti sve. @Trill, slažem se, ne treba odma skakati i reći «Ti to ne znaš». Oni to vole, odmah puste i sretni su. :)) Na kauču. Vidiš, dobro je ponekad učiti od drugih. :)) @Cookie, neće smetati plastično oružje. :)) Iako sam u načelu protiv takvih igračaka. Ovo drugo što si rekla, slažem se. Volim biti žensko. Volim taj osjećaj. A više se osjećam kao žensko brisajući prašinu uz dobru muziku na CD-u, nego vučući krompire. :)) @May, ja mislim da dijelom «preodgajanja» ima. Baci pogled na komentar od Reine. :)) @Jurop, genijalno, a jesu smisli štogod da muškarci iznesu i trudnoću ili porod? :)))

    avatar

    03.06.2005. (10:47)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Demjan, ne ispričavaj se za duljinu komentara. Već sam 100 puta rekla da mi ne smeta. Štoviše, volim kad netko izrazi ono što misli. A ti si to i napravila. Nadam se da ti je bar malo lakše, barem od toga. Peglanje mi je bio više kao primjer. Iako, ni ja ga ne volim. Mrzim zapravo. :) Slažem se da nitko s peglom nije rođen, ali u puno slučajeva ipak im ne ide. U manje ide. Ja bih bila sretna da nađem nekog u ovoj manjini, ali ako moram birati između neke fizikalije i peglanja kojega ne volim, biram ipak ovo drugo. Baš mi je žao da ti je teško. I znam da bi htjela da ponekad TI možeš na kauč poslije posla, a da ON kuha za tebe i djecu. Dirnula me ta tvoja priča, jer ti si zapravo tipična mama (nemoj shvatit kao kalup) koja NEMA vremena. I tu mi ono «imati vremena za sebe» zvuči kao neka reklamna fraza. :(( Bila sam kod Kokola, misleći mu ostaviti komentar (nevezano za temu), tek da svrati i pročita tvoj ovdje. Ali nisam baš sigurna da bi ti to htjela, a upetljavanje nekih poput mene, sa strane, nije uvijek dobro. Ali ako hoćeš, uopće mi nije problem. Obrisat ću i ovaj komentar, ako treba. :) Samo reci. Iako, nisam baš sigurna da bi trzao. :) Imat Dalmatinca doma je ponekad ... znam ... imam ih i ja. :) Ma fakat je tako, emancipacija je ženama u većini slučajeva donijela gore nego prije. Svaka čast Kolindi na njenom hranjenju bebe dojenjem na poslu, ali ona si to može priuštiti i biti emancipirana sa plaćom koju ima i kućnom pomoćnicom. Kako da to bude jedna «obična» hrvatska žena?

    avatar

    03.06.2005. (10:50)    -   -   -   -  

učitavam...