Komentari

wiccan.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • http://www.katolink.net/forum sto katolici misle o wicci..svasta nesto..

    avatar

    10.05.2005. (08:27)    -   -   -   -  

  • ***L U C E R O***

    Hmh, da se naljutim? Posjeti moj blog, jer nikako ne želim da me se oslovljava kao gospodina.

    avatar

    10.05.2005. (13:48)    -   -   -   -  

  • wiccan

    Ispričavam se...

    avatar

    10.05.2005. (16:34)    -   -   -   -  

  • Zoa

    Onu glupost da je Wicca nastala 20. stoljeca ne vjerujem. Kako onda to da je naziv Witch nastao iz keltsgog jezika, i kako to da se u Francuskoj na iskopinama nađeno da je na zidu naslikana žena koja sjedi u krugu sa štapom i još 13 ljudi. Mislim blogovi ovog tipa nisu za nacističke katolike, možete mi gu...u polizat ;-)

    avatar

    10.05.2005. (20:23)    -   -   -   -  

  • wiccan

    Slažem se Zoa.Ja sam čuo da je wicca starija od kršćanstva.

    avatar

    10.05.2005. (20:37)    -   -   -   -  

  • tradicionalna vica svakako je starija od krscanstva..nije se mislilo na tradicionalnu wiccu nego valjda nesto u sklopu new agea.svakako nisam nacist a jos manje katolik

    avatar

    11.05.2005. (06:39)    -   -   -   -  

  • BloodMoon

    wicca je nastala prije 50 godina tj prije 50 godina je proglašena religijom! -to morate razlikovat! wicca je novo stara religija jer iako je tek prije 50 god proglašena religijom(zakonski-obično sranje čemu takav zakon) wicca je nastala još davnih dana samo što se tada nije zvala wicca! mislim primjetili sta da je wicca jako slična witchcraftu tj da su usko povezani. wicca (ili ta religija koju mi sad u novo doba nazivamo wicca je postoijala puno prije kršćansta..iako to več i samo znate..... pozdraF p.s-razlikujte wiccane od witches...nije isto!

    avatar

    13.05.2005. (14:22)    -   -   -   -  

  • Prodajem svoje snove

    Pod 1. Wicca ne postoji dulje od kršćanstva. Pod 2. Njezini korijeni, da. Wicca vuče korjenje od pradavnih religija i magija starih naroda, sve od Egipta, Grčke, staroslavenskih religija itd. Pod 3. Wicca je uistinu 'proglašena' religijom 50-ih godina prošlog stoljeća. Međutim, tada je i stvorena. Jedan, ajmo reći vizionar Gerald Gardner skupio je sva stara vjerovanja u nastojanju da stvori religiju koja će se širiti, koja će odgovarati mentalitetu modernog doba. Gardner je ustvari, samo htio iskazati revolt prema uvriježenim načelima kršćanstva, židovstva i islama. Ne može se reći da mu nije uspjelo. Međutim, uskoro je optužen za sotonizam zbog druženja s Alistairom Crowley-em. Crowley je bio poznati (i priznati) sotonist, u pravom smislu riječi. Zbog tog skandala Gardnerov je kredibilitet pao, a on sam se povukao. Njegova novokomponirana religija doživjela je uspon sredinom 70-ih i 80-ih i otada i dalje raste broj pripadnika. Mora se, u svakom slučaju, reći da njegova wicca nije ono što mi sad smatramo Wiccom već samo jedna tradicija.

    avatar

    24.05.2005. (17:16)    -   -   -   -  

  • Wicca

    Baš mi je zgodno kad netko preporučuje Gardnerovu knjigu kad je evidentno da pojma nema tko je Gardner i zbog čega je značajan.

    avatar

    22.06.2005. (17:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...