Komentari

pegy.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • .on.postmodernism.

    odredjeni E-brojevi kod mene izazivaju alergijsku rerakciju. Zato ti ja ovako svjeze i kuhano i pazim. Jedanput sam na hitnoj zavrsila jer mi sve-cak i dusnik bilo nateceno.

    avatar

    17.04.2005. (21:44)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    I ja se slažem da nije svejdno jesti jako nezdravo ili nešto manje štetno. Listu s E brojevima imam na frižideru i provjeravam koje namirnice ih imaju. A i kad kupujem pogledam skoro uvijek sadržaj namirnice...posebno za djevojčicu.

    avatar

    17.04.2005. (21:56)    -   -   -   -  

  • Cookien svijet

    strašno je koliko smo zapravo slabo svjesni štetnih aditiva prisutnih u hrani. vjerujem da će se puni učinci tih spojeva znati tek za 10, 20 ili više godina. ja u pravilu nastojim izbjegavati junk food zbog linije, a kad pročitam nešto ovakvo, to mi je samo dodatni poticaj. sve više i više tražim proizvode s oznakama "bez umjetnih konzervansa". moji starci su što se toga tiče bili jako pametni: jako rijetko su nam kupovali slatkiše i ostali junk, bez obzira koliko plakali i vrištali. šopali su nas voćem i prirodnom hranom. isti postupak namjeravam jednog dana primijenit na vlastitim klincima. možda će me u datom momentu mrzit, ali će mi bit zahvalni kad odrastu :))

    avatar

    17.04.2005. (21:57)    -   -   -   -  

  • sama, pa šta

    prije nekoliko godina dobila sam popis sa štetnim i bezopasnim E-dodacima...naravno da kupujem, koliko može biti, zdravu hranu i uvijek pogledam i sastav na poleđini...nema proizvoda koji nema po nekoliko E-dodataka...ali kako sam već zapamtila one jako opasne, takve proizvode na kupujem...a kako prepoznati zdravo voće i povrće koje kupujemo na pazaru, a bakice se kunu da je iz njenog vrta?..kako da ne...

    avatar

    17.04.2005. (22:25)    -   -   -   -  

  • strijelac

    ja mislim da u alkoholu nema štetnih E brojeva :)))) Ili se varam???? a ionako ga malo i rijetko pijem...

    avatar

    17.04.2005. (23:07)    -   -   -   -  

  • strijelac

    p.s. malo sam uvrijeđen onim komentarom na mom blogu... ne znam odakle ti taj zaključak???

    avatar

    17.04.2005. (23:11)    -   -   -   -  

  • pegy

    @ Monoperajka i Reina, i ja sam imala taj popis, samo puno je KRAĆI i NEPOTPUNIJI od ove knjižice. No, bolje i to nego ništa. @Reina, zdravo voće i povrće, valjda po točkicama i piknjicama od crvića i bubica. :) Ne kupujem nikad one "silikonske". Iako teško je danas naći zdravu hranu. No, opet bolje manje zagađenu, nego više.

    avatar

    17.04.2005. (23:19)    -   -   -   -  

  • pegy

    Strijelac, odgovorila sam ti na tvom blogu. :)) Rekao si overloadani i spomenuo policiju pa sam mislila da ste "over" u tijelu. :)) Sorry još jednom. :)

    avatar

    17.04.2005. (23:22)    -   -   -   -  

  • dnevnik živčanog mede

    brrr, ma zar i u nescafeu, mom pogonskom gorivu?? o nee! ne znam kako sad dalje, što sad?? JOJ!! haha, malo se šalim. ja sam o tome nešto usput bila čitala, ali nisam puno vodila računa o tome, na svakom proizvodu ima tih EEa... Ali mislim da ću si ovaj tvoj post isprintati... hvala, pozdrav :)

    avatar

    17.04.2005. (23:32)    -   -   -   -  

  • mayday

    I ti tvrdiš da nemaš smisla za detalje :))) Jedno je vrijeme mene to jako držalo, a onda sam odustala jer ne bi šoping obavila cijelo popodne, a nisam baš obožavatelj. Trudim se jesti zdravo i domaće, ne jedem čips, klincu ne kupujem gumene, pečem doma kolače, umjesto hrenovki radije ispečem šniclu, više od toga mi ne ide....

    avatar

    18.04.2005. (07:38)    -   -   -   -  

  • trill

    Negdje lani sam mailom dobila popis tih E dodataka hrani i jedno vrijeme sam jako pazila šta kupujem i koliko i kakvih E dodataka ima u deklaraciji. S vremenom sam nekako zapamtila one "nevaljane" E i neke prozvode zauvijek prekrižila iz prehrane mojih ukućana. Treba brinuti o hrani, sve što unosimo u organizam vraća nam se, na bilo koji način.

    avatar

    18.04.2005. (10:02)    -   -   -   -  

  • jurop

    to je stvarno poučan post...moram priznati da se ja grozim toga svega ali evo bio sam nedavno u šopingu i nisam niti jednu stvar okrenuo čak niti da pogledam valjanost a kamoli aditive...strašan sam...a kad krepam drugi će mi biti kriv... btw mogao bih i sad reklamirat kako je EU super (vezano uz ovu temu) ali neću ipak je ovo tvoj blog...

    avatar

    18.04.2005. (10:03)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Medo, ja sam za Nescafe govorila za one vrećice. Što kupiš u velikom paketu. Možda ti imaš neku drugačiju vrstu koja nije ista po sastavu. Provjeri. @Trill, ako je to onaj popis na kojega ja mislim (klinika iz Duselldorfa), onda nije baš isto. Npr. E330 je tamo opasan, ovdje nije označen kao "crveni". To je zapravo limunska kiselina.

    avatar

    18.04.2005. (11:25)    -   -   -   -  

  • trill

    mislim da je baš taj popis u pitanju, provjerit ću, visi mi u špajzi...hvala ti :))

    avatar

    18.04.2005. (11:33)    -   -   -   -  

  • pegy

    Jurop, možeš slobodno, moj blog služi i u reklamne svrhe, ako je reklama za zdravlje. :) No, opet, bojim se da si možda preveliki utopist. :)) I da misliš da je njihova hrana zdravija. Priznajem da bi možda imali manji škart od hrane u odnosu na njihovu, i da se kod njih više kontrolira, ali opet ... mjerenje veličine jaja i zakrivljenosti krastavaca? :)

    avatar

    18.04.2005. (11:34)    -   -   -   -  

  • Elena... Mama..drži..me

    imala sam iskopireno o najopasnijim proizvodima sa visokim e...super si se ovo sjetila pusa velika

    avatar

    18.04.2005. (12:57)    -   -   -   -  

  • ....Demjan

    Potaknuta čitanjem o ovim i drugim štetnim sastojcima u hrani još prije par godina sam uvela što ograničeno, što apsolutno stopirano konzumiranje pojedinih namirnica. Tako mojoj djeci je strogo zabranjeno jesti bombone širokog spektra boja, a kako sam im to i lijepo objasnila oni čak niti ne žele tako nešto, ista stvar je kad se radi o povrću koje kupujem isključivo kod ekološkog proizvođaća, je da je skuplje, ali smatram da od dva zla izabirem ono manje, a meso skoro i ne jedemo, jer kad sam čitala o antibioticima i tim životinjama koje se isto tako liječe,i sad se više ne čudim zašto je najedamput veliki broj ljudi postao rezistentan. Svijet je otišao kvragu i ja bi rado da se vrati nazad, jer kad bolje otvoriš oči sam vidiš grozote.

    avatar

    18.04.2005. (13:33)    -   -   -   -  

  • Katarina_S

    A-a! Nema konzervansima ni kolorantima mjesta u mojoj kuhinji. Ucila sam to,nije se svelo tek na brojanje kalorija...znam koliko vitalni organi trpe zbog nepravilne ishrane. Dobar post,brava:) p.s.A kad to nije?!;)

    avatar

    18.04.2005. (14:09)    -   -   -   -  

  • što bi te lagao?

    hvala ti.... takve stvari volim znati... ! :)

    avatar

    18.04.2005. (14:14)    -   -   -   -  

  • misko

    Truju nas, truju! Imam tu listu već oko godinu dana, ali nisam obraćao pažnju nanju, ne dovoljno.Potaknut tvojim zapisom to će se promijeniti! Pozdrav!

    avatar

    18.04.2005. (19:08)    -   -   -   -  

  • no name blog

    ja se baš ne zamaram E- brojevima, jedino šta pazim je to da u organizam unesem dovoljnu količinu češnjaka, obično po zimi i, off corse, kad ne idem na "spoj". k tome svaki dan pojedem tri velike žlice meda (provjereni prirodni antioksidant). e da i važno mi je to šta među E brojevima nisi probnašla i bold odtipkala ništa negativno o tetrahydrocannabinolu ili ti ga kraće THC-u :))), a soory pegy, znaš mene. mislim da bi i to trebalo konačno počet dodavat prehrani. svima bi nam bilo puno ljepše :))) i bolje bi se osjećali. eto ti još jedna tema, ako ikada osjetiš nedostatak istih :)))

    avatar

    18.04.2005. (20:47)    -   -   -   -  

  • pegy

    Demjan, koliko ja znam, oni ne da liječe životinje antibioticima, nego ih daju ZDRAVIM životinjama radi bržega rasta. Samo radi zarade. Zastrašujuće.

    avatar

    18.04.2005. (21:36)    -   -   -   -  

  • pegy

    Grga, da, da kako da ne. :)) Možda ima i ljekoviti učinak. :)) A opet, možda i nije isto pušit i jest na maneštru. :)) Šalu na stranu, ali ipak je bolje osjećati prirodno - i dobro i loše. Znaš i sam uostalom. :)

    avatar

    18.04.2005. (21:43)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    Vidjeh već taj popis. I isto mi se je ne sviđao kao i sada. A jesi li čula da većina pekara (pogotovo malih, privatnih) stavlja u kruh velike količine svinjske masti jer je brašno jako loše kvalitete, a oni žele mekani i fiini kruh?

    avatar

    19.04.2005. (00:25)    -   -   -   -  

  • pegy

    Rock, stvarno si zakamufliran. :)) Nisam čula to za mast, bljaaaaak. Ja ti najviše volim kruh od PIK-a. Iz pekara mi ima okus "kemije". :(

    avatar

    19.04.2005. (18:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...