Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • freestyler

    istinito, provjereno, stvarno blog na kome se može jako puno dobroga pročitati :)

    avatar

    12.03.2005. (08:32)    -   -   -   -  

  • borivoj

    TRCANJE DUHOVNIM PUTEM - dodatak na tekst ----------------------------- Sto smo bolje utrenirani, vjezbanje nam omogucuje sve razlicitija i dublja iskustva. Mnogi sportasi iskusili su stanje intenzivne koncentracije i povisene svjesno- sti, potpune apsorbiranosti u sadasnji trenutak, u ko- jem se sve odvija savrseno i bez ikakvog napora. Ta is- kustva samonadilazenja nazivaju se "flow" (engl.tok) ili "zona". Opisi tih iskustava podudaraju se s ideal- ima Karma yoge, puta nesebicnog djelovanja na kojem po- jedinac djeluje bez osjecaja " ja cinim, ja sam taj ko- ji djeluje". Razumijevanje ove skrivene dimenzije spo- rta, daje mu znacenje duhovnog puta. Iako danas uglav- nom zaboravljena, ta je spoznaja dijelom sporta kroz povijest, od Olimpijskih igara drevne Grcke, do indij- anskih trkaca maratona i istocnjackih majstora borila- ckih vjestina. Da bi stigli do tih razina ispunjenja kroz fizicko vjezbanje sasvim sigurno cemo morati proci kroz mnoge krize (fizicke i mentalne), kao uostalom i na svakom putu do samoostvarenja. Tim putem mozemo i protrcati. UJJAJI PRANAYAMA je standardno yogijsko disanje tijek- om kojeg se cuje zvuk trenjem prolazeceg daha o prima- knute glasnice. Tijekom Ujjayi pranayame mozete zamis- ljati (mantrati) zvuk "SO" kao onomatopeju udaha i zvuk "HAM" kao onomatopeju svakog izdaha. Takodjer sve se moze kombinirati sa Kheceri Mudrom koja se izvodi tako da podignete i zabacite jezik savijajuci ga tako da nje gova donja strana pritisne glatki dio donjeg nepca... (Dio teksta preuzet iz casopisa SVJETLOST, magazin za duhovnost, br.35, srpanj/kolovoz 2004, str. 58/59) pozdrav, boro _________________ moj srdacan pozdrav freestyleru

    avatar

    12.03.2005. (09:00)    -   -   -   -  

  • šapat bića

    da nisi ti neki Sai Babin poklonik?

    avatar

    12.03.2005. (10:38)    -   -   -   -  

  • ...-ThEy CaLl Me ThE tEnDeR rOsE-...

    bojko mačak ti nikak da prestaneš pisat?prvo postovi dugački 2 metra i onda još napad na komentare? smiri se :PP

    avatar

    12.03.2005. (10:38)    -   -   -   -  

  • šapat bića

    ili ovaj prethodni?

    avatar

    12.03.2005. (10:38)    -   -   -   -  

  • borivoj

    sai babin poklonik nisam, a i da jesam sto onda? nista loseg od sai babe! ja sam ti teozof ti dragi omenon, ako ti to sto uopce znaci, tko sam i sto sam nije bitno. bit ce da si pod debelim naslagama stega i to je teret koji te koci u svakom pogledu. otarasi se tog tereta...

    avatar

    12.03.2005. (10:47)    -   -   -   -  

  • borivoj

    draga blentafa, ja u pravilu ne navracam tamo gdje mi ne pase ili odudara od mojih zivotnih opredeljenja. tako isto ako ti dugi postovi smetaju, koji ti je vrag da citas takve blesavoce. sa bedacima ja nisam kompa niti se druzim, to ti je razlika kak matija gubec i mobitel... a ja sam ti tak smiren kak v pelnici mrak! ... cmok,b.

    avatar

    12.03.2005. (10:54)    -   -   -   -  

  • borivoj

    pardon, ne mrak v pelnici vec "kmica"! udjes pretakati vino normalan a izadjes pripit i veseo... i zena te pita: a gdje si to do sada bio? a ti nemas pojma!... gdje si bio, odakle si dosao i kamo ides... strpaju te u krevet, a glava ko bure "novoga" vina od ovogodisnje berbe mrzlog grozdja.

    avatar

    12.03.2005. (11:29)    -   -   -   -  

  • Ivva

    Dobar post :) a jeste duša ta koja čini ljude lepima

    avatar

    12.03.2005. (11:53)    -   -   -   -  

  • plejadablue

    Dobro ti trčanje..:))..i sve što uz to ide. Ja nisam od trčanja,radije bih prakticirala lung-gom-pa..:))..podsjeti me ovo tvoje - kmica..:))..sad se smijem, tko zna gdje će me to odvesti..:))

    avatar

    12.03.2005. (19:21)    -   -   -   -  

  • ...-ThEy CaLl Me ThE tEnDeR rOsE-...

    ma ne kažen ja da meni smetaju dugački postovi nego nikako da uvatin vremena pročitati pa ti nemogu komentirat,a baš bi tila,razmeš me? :)

    avatar

    12.03.2005. (19:44)    -   -   -   -  

  • moje pjesme...moji snovi...

    Bojko, samo da Te pozdravim, dugo nisam bila, a ne budem ni sada još nekoliko dan tako da ću si postove isprintati i pročitati u odsutnosti s bbloga! Veselikm se! Pozdrav!

    avatar

    12.03.2005. (23:59)    -   -   -   -  

  • ..:: ZaRaTuSTRa ::..

    blog ti je mrak, sa zadovoljstvom chitam postove, pozdrav...

    avatar

    13.03.2005. (01:31)    -   -   -   -  

  • .::SMILE! It confuses people!::.

    zanimljivo :)

    avatar

    13.03.2005. (01:52)    -   -   -   -  

  • danas nemam vremena jer idem u brda. sutra se javim, sve na kup voli vas vas bora. lp.b.

    avatar

    13.03.2005. (07:24)    -   -   -   -  

  • borivoj

    sto se kmice tice, ja sam za moj brlog s kojom curicom. ljubi te bata moja draga blentafa i sve je o.k. nego kaj ces ti meni reci sad pak o ovom prilogu o kristalima?... paf?,paf?, bez rijeci... kobasica ili duga gavrilovicka... draga vrazicek, nikamo ti se ne treba zurkati, a kad dozivis ca lipega, pronadji barem 10 min. i meditiraj na to lipo prozivljeno... hvala ti zaratustra... splitskoj princezi velika pusa ko palac grgura ninskog. meni za sricu prima ga za palac prvom prilikom... svima lp. b.

    avatar

    14.03.2005. (09:00)    -   -   -   -  

  • borivoj

    ha,ha, ha-ha, hi-hi, ho-ho,hhhhhhoooooooooo.................... opa, ovo nije lose... lp, boro

    avatar

    29.03.2005. (21:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...