Komentari

mojakurukshetra.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Atma

    :)

    avatar

    24.09.2016. (13:06)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Mene je večernji sumrak, tj. nastupanje večeri, uvijek nekada činio barem malčice depresivnim - sve dok ne bi posve pao mrak. A onda sam odjednom počeo uživati u predvečernjim sumracima (a i kaže se, da su u izmjeni dana i noći, bilo ujutro ili navečer, posebne energije i posebni energetski portali :-). Tako je i sa svim drugim: čovjek može otkriti ljepotu u jesenjim maglama, u hladnim jesenjim večerima i mokrom, trulom lišću, u novim krajolicima koji se pružaju očima i nosnicama,... Ako se stvari gledaju kroz svjedočenje, dobivaju novu dimenziju koja je potencijalno nabijena ljepotom i tišinom. Majstori? Svakako ne treba čitati autore koji kradu tuđe Znanje pa ga kompiliraju, prevrću, izvrću, nadopunjuju i od njega čine nejestivi miš-maš, a ovdje prvenstveno mislim na ljude poput Joshue Davida Stonea i njemu sličnih. Mnogi su se hohštapleri posljednjih dvadesetak i više godina diletantski i prevarantski raspisali o tzv. Uzašlim Majstorima s kojima komuniciraju i od kojih, kao, primaju poruke, a sve to skupa ni pas s maslom ne bi pojeo. Joshua David Stone, npr, jednostavno je pokrao Alice Bailey i Benjamina Cremea i u njihova učenja (i njihove autentične informacije) ubacio gomilu besmislica. Slično je svojevremeno napravio Max Heindel, pokravši učenja Rudolfa Steinera. Vezano uz Majstore, dakle u planetarnom smislu savršene ljude koji su uzeli 5. Inicijaciju Uskrsnuća, a kasnije i 6. Inicijaciju Uzašašća, možda je najbolje konzultirati knjigu Alice Bailey Inicijacija - ljudska i solarna, npr. na ovoj web-adresi:
    http://www.golden-dawn.com/goldendawn/UserFiles/en/file/pdf/Ini tiation_Human_and_Solar_Alice_Bailey.pdf (s tim da je nužno na adresnoj traci eventualno spojiti nastale razmake u adresi prije nego se adresa pokuša otvoriti). Materija je dosta teška i kompleksna pa predlažem i engleskoga, još živućeg autora Benjamina Cremea koji vodi časopis Share International, a o istoj materiji govori jednako meritorno i prilično razumljivije. Ovdje je, npr, srž Inicijacijskog Puta opisao jednostavnim i svima razumljivim riječima:
    http://www.share-international.net/hrv/arhiv/ezoterika/put_posvec enja_evandjelje.htm (blog.hr često stvara razmake u adresi koji se ne mogu izbjeći pa ponavljam da ih treba spojiti). Onaj koji tvrdi da komunicira s nekim Majstorom, a naročito s unaprijeđenim ili Uzašlim Majstorom, ili otvoreno laže ili je naprosto zavaran vlastitim astralnim sanjarijama odnosno astralnim entitetima koji mu prodaju rog za svijeću. :)) Majstori otvoreno komuniciraju samo sa svojim vrlo naprednim, vrlo posvećenim i vrlo aktivnim Učenicima (aktivnim u smislu služenja čovječanstvu), inicijatima drugog, trećeg ili četvrtog stupnja, kakvih u svijetu ima vrlo malo. Često čak ni Inicijati trećeg stupnja ne komuniciraju otvoreno i svjesno sa svojim Učiteljem/Majstorom, što ovisi o mnogim faktorima (Winston Churchill je, npr, bio Inicijat 3. stupnja na Zraci Volje, sjećao se nekih pojedinosti svojih prošlih života, ali je malo vjerojatno da je otvoreno komunicirao sa svojim Učiteljem jer mu za njegov Zadatak na Stazi Volje to nije bilo nužno potrebno). Hipertrofirani ego mnogim egomanijacima stvara gubitak osjećaja za mjeru pa si umišljaju da Uzašli Majstori stoje u redu ne bi li s njima komunicirali i preko njih čovječanstvu slali prevažne poruke. :)) Majstori žive posvuda u svijetu, neki u fizičkim tijelima, a neki u eterički-fizičkim i nisu vezani samo za Indiju i Istok, pa ipak, dvije najpoznatije Lože Majstora jesu Transhimalajska Loža i Južnoindijska Loža. Postoji zanimljiva knjiga Barda Spaldinga Život i učenja Majstora Dalekog Istoka koja iz jednog ponešto drugačijeg ugla, a zahvaljujući autorovoj dobroj karmi koja mu je dopustila proći takva iskustva, prikazuje rad i aktivnost Učitelja Transhimalajske Lože (u ono vrijeme kad je knjiga pisana; prioriteti se u Njihovom radu neprestano mijenjaju i danas gotovo da više nije moguće doživjeti nešto slično i o tome javno objaviti knjigu, a zbog prevelike količine varalica koji su se u međuvremenu upleli u mentalni prostor čovječanstva svojim glupostima, izobličenjima i pretjerivanjima). Zasad toliko. :))) Btw, svidjelo mi se ovo što je @y napisala: "Vlastito iskustvo je također dominantno konceptualna stvarnost. Pitanje je koliko duboko želimo proučiti 'vlastitu stvarnost', koji nam je motiv i što mislimo da ćemo time postići. Proučavanje tematike nas može osloboditi, ali i razočarati. Čovjek ima jedan romantičan stav sam prema sebi što je svakako ugodno iskustvo, ali kada sam sebe u dovoljnoj mjeri proučiš gotovo da izgubiš interes za temu." :)))

    avatar

    24.09.2016. (22:19)    -   -   -   -  

  • Atma

    Hvala na literaturi, nabavit ću ju. Baš me zanima.
    Znaš li s područja hinduizma možda kakvu literaturu koja priča o istim stvarima?

    avatar

    25.09.2016. (09:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...