Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (39)

Marketing


  • Blokirani

    U tvrtci koja prodaje svoj proizvod po 1.000.000,00 €, koji je među top 5 u svijetu i ima narudžbe za sljedećih nekoliko godina, čak i čistač / dostavljač / katica_za_sve može samo biti osoba koja ima kvalifikacije koje Rimac traži (i zna zašto ih traži). Zato, ukoliko misliš da da ih imaš, javi se na oglas. Ionako si bez posla, a nIti jedan posao nije nedostojan čovjeka. Možda te Rimac primi. Pa ako se potrudiš, tko zna, možda ćeš i ti moći kupiti automobil. Sigurno ne za milijun €, a ono za dvadesetak tisuća, naravno na kredit.

    avatar

    16.04.2016. (22:39)    -   -   -   -  

  • annaboni

    NE postoji pošteno bogaćenje.........
    Uostalom, rekoše davno Ameri, da se bogat postaje nasljedjem, a ne radom.
    Rimac me ne zanima : čim je Rimac, propasti ne može

    avatar

    16.04.2016. (22:40)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    BLOKIRANI UME - Ni ovaj puta nisi shvatio post. Izrijekom je navedeno da se sav događa onkraj teme samog famoznog oglasa - i da me oglas kao takav ne zanima. To je prva stvar koju moraš razumjeti da bi išta razumio od onoga što sam pisao. Ali vidim da te zato teorije zavjere i ostale spekulativnosti napamet i dalje idu. Tu si ti stručnjak.

    avatar

    16.04.2016. (22:45)    -   -   -   -  

  • marionetta

    pročitala.
    kliknula na par linkova i gotovo požalila...
    razbio si mi iluziju "osobnog" uspjeha dotičnog "gospodina", ugasio (električnu) iskru iskrenog domoljubnog ponosa koja je bila vrcnula dok sam naivno čitala hvalospjeve površnih e-tiskovina i khm...sad...što sad?
    opet ću morati duuuugo čekati da pročitam dobru vijest.
    i di će lova neg na lovu.
    al ovaj je neulovljiv...turbo dti bmxyz.

    avatar

    16.04.2016. (23:01)    -   -   -   -  

  • marionetta

    najbolje od svega mi je ta piramidalna struktura nacionalnog nam "uspjeha"...za plakat'.

    avatar

    16.04.2016. (23:07)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Briljantno!
    Ne bi štel sad da ispadnem neki uvlakač, ali volim te pročitati.
    Učeno štivo. Pomažeš mi kanalizirati neka moja razbacana i površna promišljanja. Dosta toga razumijem u tebe, a dosta mi daš i na razmišljanje. Sva sreća pa sam stara generacija pa ponešto znam o Kondiru i Tikvama i Tikvanima. Fakat sam sit više tih nacionalnih ponosa, tipa Kraljevića Marka, državnih Minhauzenovskih konfabulacija.
    Svjedočivši svemu tome, a uhvativši sebe u vlastitoj laži, više ne vjerujem nikome, a kamo li sebi.
    Isto kao i ti, uletavaju mi u uho te spike oko Rimca, tate mu, tih velikih epohalnih inovacija, a uz par frendova, kaj su frikovi za te automagazine i automobilizme, te inovacije koje su inovirali neke Toyote, Honde, Mazde, većkojikurci, prije 30 godina, pa to stoji tam negdi u ladici, mrtva slova i crteži na papiru, ne mogu, a da ne pomislim na "tatine" prste u pekmezu i na pranje love. Taj projekt po meni nemre zaživjeti, pa da ga jebeš.
    Baterije, kakve god bile, nakon nekog X pražnjenja, trebaju se i X vrijeme puniti. Skupa tehnologija, da bi nakon 5 godina trebal dići kredit za novi set baterija, ili leasing baterijskog sklopa na benzinskim pumpama, pa ti na putu za kajjaznam Split, zvleku van iz novog auta set novih baterija i puknu set starih i nakon 50 km, "joj, koji kurac sad".
    Mislim, daklem drek znam, zakaj to timovi svijetskih stručnjaka nisu davno prije zmislili? Teorija urote? Naftni lobyji?
    Ja ne znam, jel mali Rimac uopće prodal i jedan takvi auto?
    Skuteri, romobili i bičiklete bi mogli ići, ono, za điranje po gradu, u modnom style-u, za te hipstere, yuppie, sam, kaj to, Kinezi šišaju za malu lovu.
    Ovo za oglas, ccccccccc.
    Mali je kreten za biznis!!!!!
    U vodećim Kompanijama, Korporacijama, postoji hijerarhija, u kojoj svaki pojedinac ima usku specijalnost.
    Proseravanje nekakvim korporacijskim tripovima, nekakvim Tim bildingom, a kad treba platiti, e ondak moraš na inspekciju rada, da bi ova Sprdex država, 64 % fašistička, a ostatak to "anti", namirila sebe, a tebe, ko te jebe.
    Jako dobro, maestro!!!!!

    avatar

    17.04.2016. (11:25)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Golemo materijalno bogatstvo može se steći samo pljačkom banke ili pljačkom naroda.

    avatar

    17.04.2016. (12:24)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    @Pero, shvatio sam vrlo dobro, te vrlo jasno i precizno ti odgovorio na insinuacije pogodicvši u bit stvari.

    Luzerima nitko nije kriv što nisu sposobni imati san, te ustrajnošću žrtvujući puno toga ga ostvari(va)ti (trebat će Rimcu još puno puno strpljenja i vremena da u potpunosti napravi ono što je htio). I nije on jedini. On je samo parabola mnogih koji ustrajnošću, radom i osobno žrtvom nešto rade.

    Sve nasuprot svih vas zavidnih, nesposobnih, lijenih i bahatih hohštaplera koji izirgavate "genijalce", "intelekrualce" i "antifašiste" (a niste ništa od spomenutog) možete mu samo zaviditi što u krajnjoj liniji i činit. Ne bi se želio spuštati na osobnu razinu, ali @Pero, u krajnjoj liniji da si uložio barm toliko osobno truda u nešto kreativno koliko si uložio i ulažeš u sakupljanje obavještajne kolekcije iz napisa kojekakvih promašenih piskarala od kojih su mnogi suradnici obavještajnog podzemlja koju nazivamo UDBom, možda bi u životu i uspeio nešto napraviti. Ovako ti i tvoji pajdaši možete se samo iživljavati na ovim blog stranicama koje ste pokrenuli i koje uređujete. U dviie riječi: zapravo jadno.

    Pozdrav.

    avatar

    17.04.2016. (13:44)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    ANNABONI & SEMPER - Pa, dobro, ima iznimaka, tipa Kobe Bryant, Rowan Atkinson, Damien Hirst, Beyonce ili David Bowie. Složit ću se da disproporcija zarade tog reda veličina čak i kod vanserijskih talenata odnosno ultrapopularnih osoba ove vrste nosi u sebi znak određene društvene perverzije, no bilo bi pretjerano njihovo bogaćenje na konto popularnosti* nazvati pljačkom naroda - pljačkom u doslovnom smislu, tako kao što je izrečeno.
    Ali dovoljno je svesti stvar u neke regularne privredne okvire - mimo ovih anomalija popularnosti/znamenitosti - u kojima vrijede proizvodni odnosi ''viška vrijednosti'', i složit ću se da ne može biti poštenog bogaćenja. To je polje na kojemu sam i sam marksist.
    Ne bih, velim, išao dalje od toga u dubinu ove uže podteme, jer se radi o stvari s margine posta - van glavne linije misli - namjerno izvučenoj u fusnotu - pa ne bih želio da otme sav fokus.
    (* To je isto važno razlikovati: Bowie se obogatio ne zato što je nešto vrijedio, nego tome unatoč, zato što je simultano bio i popularan. Onako kao što se obogatio i Kanye West, a s Bowiejem dijeli jedino popularnost, dočim je Nick Drake, koji s Bowiejem dijeli vrijednost, zaradio od muzike malo ili ništa.)

    avatar

    17.04.2016. (13:55)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    BLOKIRANI - Pitao bih te na kakvim si drogama, ali fora je izlizana, pa ću te pitati: jesu te to ce-ce muhe grizle? Reci, od čega si ti tako high i munjen, otkuda sve te halucinacije? Odaj nam svoju tajnu.

    avatar

    17.04.2016. (14:41)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    totalno se slažem sa blokiranim!

    avatar

    17.04.2016. (15:05)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    Pero se garant javio na oglas za čistaćicu kod Rimca i nije prošo

    avatar

    17.04.2016. (15:07)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    ALEXXL - satisfakcija je kad vidiš da se zrno koje si posijao ukotvilo u zemlju i urodilo plodom, tj. kad je nekome pomoglo da kanalizira vlastiti misaoni proces
    MARIONETTA - još je veća satisfakcija kad zrno koje si posijao urodi plodom na način da je na vrijeme promijenilo krivi smjer kojim je netko krenuo

    avatar

    17.04.2016. (17:17)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Nimalo me ne čudi da se vas dva, BLOKI & BLOGI, savršeno razumijete i nadopunjujete. Svemir se valjda ne bi više držao na okupu ni imao smisla kad se vas dvojica ne biste savršeno razumjeli i nadopunjavali. Ovako sve logično i na mjestu: no, da, to je ta kategorija. Nije jedino jasno zašto se takva olinjala psetanca ne odu i natjerivati s nekom paščadi svoje kategorije.

    Već podleglo bjesnoći,
    Gleda me staro štene,
    A blage pseće oči
    Krvlju su podlivene.

    O, Bože, što to fali
    Blokiranom doggu.
    Onjuši stablo, ali
    Ni ne podigne nogu.

    Bacim mu komad kosti,
    A on iskežen bježi.
    Rabies, Bog da prosti,
    U nervnoj mu je mreži.

    Još jednom, k'o da znade,
    Da neće više kući,
    Okrene se i pade
    Pa ode, posrćući.

    A sutradan, kraj druma,
    Umlatiše mi malca
    Poremećenog uma
    Šinteri ''Komunalca''.

    Shvatite vas dva pesa,
    Vrata mojega stana,
    Zbog pjene rabijesa
    Za vas su zaključana!

    avatar

    17.04.2016. (17:29)    -   -   -   -  

  • hedonistra

    ostavi se poezije prizemni čovječe jer to je medij s kojime si u suštinskoj zavadi ;)

    avatar

    17.04.2016. (19:34)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    HEDONISTRA - Kako znaš da je pjesma moja? Što kad bih ti rekao - hipotetski govoreći - da se radi o pjesmi trenutno najboljeg, najsvježijeg i najvibrantnijeg (pa i od turbomegaultra visoke struke u tome potvrđenog) hrvatskog pjesnika? Kako bi sudio o svome sudu da mu se treba ostaviti poezije jer je s tim medijem u suštinskoj zavadi?

    avatar

    17.04.2016. (19:51)    -   -   -   -  

  • hedonistra

    vidi se tvoj touch na svenovom izvorniku ;)

    avatar

    17.04.2016. (20:03)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Ono što ja pak uviđam, kliknuvši na tvoj blog, je osrednja razina pismenosti - koju bi bilo uputnije nazvati polupismenošću. Otkud nekome polupismenom (a to je iznad svega pitanje sluha za jezik!) pouzdanje u mjerodavnost vlastitih prosudbi o poeziji (koja je sva sluh za jezik!)?
    I reći ćeš mi da je to i takvo tvoje majstorsko uho registriralo šumove proizašle iz mojih minimalnih intervencija u izvornik?
    Ajde.
    Ali nikada nisam krio da meni nije stalo do poetskog lovora, da me ne obilježava taj oblik taštine, tako da ne bih mario za ocjene taman da si najoštrijeg uha i najtočnije prosudbe. Nešto me drugo zanima: a otkud uopće poriv da se od svega ovdje zakačiš baš za kvalitetu stihova, kao nešto potpuno off topic? Iz kakvog ti je izvora naišla pobuda da zagrintaš ni pet ni šest nego na moje interventno pjesničko umijeće, koje nit je tema nit tko za to mari, uključujući i mene samoga?
    Neka projekcijska kompenzacija umjesto čega drugoga što bi mi želio reći?

    avatar

    17.04.2016. (20:21)    -   -   -   -  

  • hedonistra

    aj ti prvo priznaj iz kojih pobuda si masakrirao svena pa ću ja tebi reć ono što već želiš čuti ;)

    avatar

    17.04.2016. (20:29)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Što si, perceptivno hendikepiran? Aplikabilnost pjesme u kontekstu Blokija&Blogija je evidentna. Štoviše, izvorno je pisana Doggu za ljubav.
    Izvolte, sad vi.

    avatar

    17.04.2016. (20:41)    -   -   -   -  

  • hedonistra

    zanemarivši tvoj nadmeni ton, odmah da ti kažem da ono što je iz aviona evidentno jest jedno tragično nepostojanje sluha za poeziju u tvojim receptorima-dakle, zvuk kao takav-zaigran, poetski i poletan do tebe očito ne dopire pa si u vječitoj težnji da savladaš nesavladivo ugazio u stih kao Mamić u ligu prvaka od prilike. pokazuješ znakove jedne trajne frustracije koja ima izvorište u osobnom, nezajažljiv si i neumoran u nakani da dohvatiš mjesec (vidi A.Camus: Caligula). dragi Pero, ovo fakat nije podbadanje, trošiš se više nego bi smio, preko svake mjere si poplavio sve oko sebe i zabrinut sam jer od onog Pere ni perca...samo nekakvo tavorenje po dnu samoga sebe...1 proces neracionalnog trošenja i konačne autodestrukcije. velike slabosti pokazuješ i samo me, pliz, nemoj pitati da to elaboriram, ne jer ne bih mogao, nego zato jer mi se jednostavno ne da.

    avatar

    17.04.2016. (20:54)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @Pero
    Nix Bloki & Blogi!
    blogi ;) je andere Baustelle. Čist druga arhitektura ;)

    avatar

    17.04.2016. (21:15)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    HEDONISTRA - To što pričaš moglo bi teoretski biti interesantno - utoliko što je uvijek mudro pozorno naćuliti uši tamo gdje se može besplatno doznati o eventualnim vlastitim slabostima koje čovjek sam ne uspijeva registrirati.
    No, u izvedbi ti konstruktivnost šteka.
    Ponajprije, vezivanje uoča o mojoj navodnoj ''trajnoj frustraciji'' (s ''izvorištem u osobnom'', očitovanoj nezajažljivošću ''u nakani da dohvatim mjesec'' te ''težnji da savladam nesavladivo'') uz stihove gore - deplasirano je do mjere na kojoj jedva da je to potrebno i objašnjavati.
    Ukoliko slučajno imaš na uvidu izvornik, bit će ti razvidno da od 6 navedenih strofa 3 su ostale doslovno netaknute; u jednoj od tri taknute izmijenjena je jedna riječ (pače, istog broja slogova); u drugoj su dvije kraće riječi zamijenjene jednom duljom (tj. nickom, da bi bio oslovljen i Blokirani); u trećoj su dirana dva stiha, od čega u jednom također zamijenjena jedna riječ, a tek je preostali stih većinski izmijenjen, on kao jedan jedini.
    Dopustimo da ova puko leksička zamjena tri-četiri mjesta tvom osjetljivom uhu uistinu masakrira pjesmu (te da je tvoje uho od nekakve objektivne relevantnosti, ma hajde sve dopustimo) - i opet: kakve to, zaboga, veze ima s bilo čim?
    Pa nisam ja to išao misleći da se kandidiram za poetu laureaus! Uopće smisao čina nije u samim poetskim kvalitetima sadržaja, već u značenju geste. Prepoznavši duhovnu bliskost ove dvojice, koja se protegla i na korjensku srodnost nickova, a s obzirom na Doggov pedigre džukca, također protegnut i na nick, a uostalom i neke pseće historijate, počeli su mi nalikovati na dva dosta supstandardna džukčića koji jedan drugoga dobro zabavljaju, ali meni su dojadili. U namjeri da im poručim kako nemam više strpljenja za njihove budalaštine, dosjetio sam se svojedobne Svenove pjesme kojom je istom tom Doggu kroz isti pseći motiv poručio istu tu stvar. Znajući da će Dožžac i prepoznati značenje geste, prepejstao sam predmetne strofe i u par minuta prilagodio nekoliko riječi čisto da smislom odgovaraju ovom kontekstu, s pridruženim članom.
    A ti si mislio da sam ja to s pretenzijom na lovorov vijenac? Hahahaha. Baš si luckast.
    Ime postupka ovdje nije poezija nego: performatvna gesta (''performans'' bi bila suviše visokoparna riječ) - poruka ovoj dvojici. Da si ih skidam s kurca. Ambicija intervencije nije prelazila taj okvir i svrhu.
    Ako hoćeš suditi i ocjenjivati moj postupak, to bi doduše bilo malo blesavo s obzirom na njegovu lišenost svake ''umjetničke'' ambicije, ali u redu, dozvoljavam. No, i tada ga moraš ocjenjivati kao performativnu gestu, a ne kvalitativne značajke poezije po sebi, odnosno značajke mojih minimalnih intervencija u nju (također s poetske strane gledano). Hedo, luđi si od šlape! Ne mogu vjerovati da si udario tim potonjim drumom, upecao se da ideš tako zapravo i zaozbilje poetski mjeriti. To je toliko van pameti da je istinski nasmijavajuće. Zato sam te, napokon, gore i pitao, sav u čudu, kog bokca si se uopće uhvatio toga, otkud poriv za poetskom kritikom na mjestu na kojem je to potpuno off-topic.
    Sljedstveno, svako učitavanje mi na temelju toga... kako ono bješe... frustracije i nezajažljivosti u nakani da dohvatim mjesec - naprosto je beskrajno promašeno i glupo. Što si mislio, da ću ići to interventno našvrljanje radi prilagodbe za komentarsku gestu - prijavljivati na poetske natječaje? :D
    Nadalje, na što ciljaš ovime da se ''trošim više nego bih smio'' ili da sam ''preko svake mjere poplavio sve oko sebe'' i za kakvim točno nekadašnjim Pero-stanjem žališ, odnosno u čemu je za tvoj ukus točno razlika između ex-Pere i trenutačnog ''tavorenja po dnu samoga sebe'' - bih ja sada valjda trebao (i jedino mogao) nagađati. Dal' isto na gornju ''pjesničku gestu'' ili te ne veseli još štogod u mom prezentu (u odnosu na perfekt)? Sigurno da nisi dužan elaborirati, tvoja stvar, ali ostavljanje u neelaboriranosti, ostavljanje na općim kvalifikacijama, niti je fer metoda (jer onemogućava kritičko preispitivanje kvalifikacija) niti je tada nešto što se može uzimati u obzir, svoj konstruktivnosti unatoč.

    avatar

    17.04.2016. (22:16)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Herr BLOGI (oriđiđi) - Sorry, znam za tebe i tvoj nick, ali morao sam ga samo privremeno uzurpirati za potrebe džukačkog suzvučja. :)
    Vraćam ti ga brzo!

    avatar

    17.04.2016. (22:44)    -   -   -   -  

  • hedonistra

    gle Miki M. je bolji od Svena i Sven to zna, a ti kako hoćeš. izvornik čuvam iz onoga perioda kad je gasio blog pa se ko fol rulji smilovao tako što je ostavio blog još neko vrijeme nek si bagra pejstuje što se već kome dopadne. pjesmu sam pejstao zbog difamacije u ne daj blože slučaju

    avatar

    18.04.2016. (19:48)    -   -   -   -  

učitavam...