Komentari

navijachajduka.blog.hr

Dodaj komentar (28)

Marketing


  • Žungul

    VELIKI POZDRAV VELIKOM HAJDUKOVCU ARMANDI !!!!!!!
    Ante je sve vrlo precizno secirao i analizirao,čak u prošlom blogu i predvidjeo!!!!Bez obzira što nisam bio za ovaj "puč",a osobito držim da je bolje bilo ako se to već mislilo učinit da je učinjeno početkom svibvnja na Svetoga Duju kad 3. pozicija nadam se bude obezbijedjena nego sada u finišu sezone kada bi puč mogao prouzrokovati i rezultatsku krizu.
    No dobro,to bi bilo normalno,a sve šta je normalno što Ante govori u Splitu ne prolazi.
    Moj stav je da sve proizilazi iz...NEUSPJEŠNOG REZULTATA....!!!!
    Dakle on je najbitniji i najmjerodavniji i kad njega nema nervoza dostiže maksimum,spominju se fraze tipa dno dna i slično,a s obzirom da to traje već više od decenije,pitanje je kada će puč ...sveopći puč velikih razmjera zahvatiti i šire strukture ...
    Osobno, držim da je pred nama dugo vremensko razdoblje ovako loših rezultata a samim time bit će ovakvih pučeva postavljanja i smjenjivanja...mali milijun!!!!! Mora biti!!!!...i možemo mi "kmečati" koliko hoćemo...možemo i mi sipati floskule tipa..."u nadi je spas"...ili "neće ni Mamić vječno-ničija nije do zore gorila"...ali,to će nam sigurno biti.
    Dakle vrlo krepki,moćni,super zdravi Mamić neće dozvoliti da i njegovoj ligi itko drugi bude prvak,repka će mu i dalje biti poligon moći i izvor novca,on ionako bogat...

    avatar

    07.04.2016. (21:48)    -   -   -   -  

  • Žungul

    ...bit će još bogatiji,sada preko Šukera ima siguran prolaz i u Europi,suci i dalje moraju raditi za njega ako misle prosperirati,moćna omladinska škola bit će još moćnija,samim tim i njegovna kupovna moć će biti još jača...dakle suma sumarum Dinamo još najmanje 10-tak godina je prvi....a mi još najmanje toliko pjevamo našu tužbalici..."i kad prvak nisi tiiiiiii,oprostit ćemo miiiiiii"....
    Dalje,Rijeka.....bogati Volpi....bogati i moćni,Mišković...Juričić,sa brojnim navijačima,dobrom atmosferom,odličnim trenerom,modernim kampom i novi Dubai super bogatim sponzorom.....SIGURNO JE DRUGI!!!!!(prvi ne mogu biti).
    E sada ,možemo li mi zadržati,sadašnji 3. poziciju?!?....TEŠKO!..daj Bože da se varam!...zašto?
    Mamić sve više gomila igrače...i šta je za njega recimo da od nas kupi 3 naša najbolja igrača,Kalinić-Vlašić i Sušić.....pošalje ih u Lokomotivu!!!!(Dinamu ne trebaju)...etoga,oni su uz takodjer sudačku potporu...ispred nas.Dakle vrlo je realno da će možda već od naredne sezone i filijala biti 3....dalje...
    Žužulov Split...već nekoliko sezona on dovodi nama ispred nosa igrače koje mi želimo....a sada nam je počeo krasti i najtalentiranije bisere....s obzirom da sigurno može računati na podršku sveopćeg Boga Hrvatskog nogometa....eto i niih ispred nas....
    A gdje su još privatizirani Osijek sa svojim jakim sudačkim lobijem...pa privatizirana Istra?!?...
    REALNO....DA LI JE IZGLEDNIJE DA ĆEMO MI IZGUBITI I OVO JADNO...3. MJESTO, ILI DA ĆEMO BIT PRVACI?!?!?...
    Mislim da se odgovor unaprijedzna...bez obzira na "u nadi je spas"....
    I ŠTA MISLITE,KAKAVA ĆE TEK ONDA NERVOZA NASTATI?????
    Kakovih će tek tada smjena i pučeva biti....
    Da , znam..."VAŽNI SU IDEALI-REZULTAT JE NEBITAN"....ali...nakon šta nas natanburaju onako ka u prvoj polufinalnoj utakmici...pa nam se poseru po glavi sa 4:0 u onoj drugoj...nekako ti ideali padaju u drugi plan....ili se varam?

    avatar

    07.04.2016. (22:03)    -   -   -   -  

  • Žungul

    Svi naši porazi i katastrofe koje nam se dešavaju,mi nadomjestimo sa..."novim brojem članova"......"nekim tobožnjim pojačanjima na lito"...."povećanim brojem prodatih slija....hrani za pse i mačke...šlape...razglednice".....
    MADA,MORAM VAM PRIZNATI DA NAKON ODGLEDANE HAJDUKOVE UTAKMICE,NIŠTA OD GORE NAVEDENOG NE ČINI ME SRETNIJIM...DAPAČE!
    Ali,šta ću .....šuti i trpi!!!!
    E,nedavno sam čuo još jednu intreresantnu misao jedno našeg hajdukovca...."Nema veze šta nismo 11 godina bili prvaci...i šta nećemo biti možda još 11...ili još 15-20 godina.....SAMIM TIM NAŠA PRVA NAREDNA TITULA-BIT ĆE JOŠ SLADJA"!!!!!!!!....
    ....tko živ-tko mrtav...

    avatar

    07.04.2016. (22:12)    -   -   -   -  

  • annaboni

    Kome R.I.P???
    Žanu ili ?

    avatar

    07.04.2016. (23:27)    -   -   -   -  

  • istok

    Poštovanje Ante, ali ovaj tekst je kamilica, moram priznati da sam očekivao jači komentar jer ti to možeš (vidi prethodni članak), a situacija to svakako zahtjeva. Ovakav članak i nema nekog smisla komentirati jer se više-manje bazira ili na nekim faktografskim podacima ili na nekim, već prije prožvakanim, uglavnom točnim, procjenama.
    No, moram navesti da sam ostao iznenađen ovakavim rezolutnim stavom o nužnosti hitnosti smjene g. Brbića. Zašto? Pa zato što, za razliku od našeg Ante, koji svoju "očekivanost" ovakvog poteza datira na reizbor g. Brbića, ja vremenski određujem malo dalje, na onom što su ovi, tada još kao kandidati za članove NO, govorili o g. Brbiću. Iz tih inerwiev-a nigdje nije proizlazila nužnost bezuvjetne i hitne smjene g. Brbića! Ne vjerujem da je ova 4-ka ili 5-orka od tada pa do prije neki dan doznala nešto što već nije znala o radu g. Brbića. Dokaz tome je i što 5-orka i nijeiznijela neki suvisli razlog za smjenu g. Brbića, pri čemu je za navesti da termin "potreban iskorak" ovako, na prvu, lijepo zvuči, ali zapravo, sadržajno, ne znači ništa. Ovo što sam naveo, prva je moja ozbiljna kritika rada ove 4-ke koja je, naknadnom "prosvjetljenošću" jednog člana, postala 5-orka.
    Ante, ne znam zašto, ali tvoje je ne kritiziranje ovakvog njihovog postupanja, prilično indikativno, i stoga ga mogu svrstati u rubriku pod radnim naslovom "Uprava odlazi", bez obzira na cijenu. A to nije dobro! Svakako je bitno već u startu kritizirati svakoga tko to zaslužuje, a ne se po ustaljenoj matrici u društvu uopće, svrstavati po načelu "ili mi ili oni". Ta politika ne vodi nigdje, a da je to tako najbolji je primjer ono o čemu ću sada reći nekoliko riječi, i što mi je, zapravo, označilo cijelo ovo pretumbavanje u klubu.
    Dakle, g. Brbić je smjenjen. Jednostavno, tako je, kako je. Čovjeku treba odati priznanje jer je sigurno dao svoj maksimum, onoliko koliko je mogao i znao. Moja zamjerka mu kao Hajdukovcu ide da je inzistirao na visokoj plaći, neprimjerenoj situaciji u klubu, a ako ga gledam isključivo kao profesionalca, onda mogu shvatiti njegovu poziciju. Ali, eto, ja sam ga prvenstveno doživljavao kao Hajdukovca profesionalca, a ne kao profesionalca Hajdukovca.
    Međutim, ne smije se dogoditi da smjenom predsjedika nastane ovakav rasap odgovornih osoba iz kluba! Prosto mi je neshvatljivo kojom su lakoćom nazovi ODGOVORNE osobe iz kluba, punih usta o Hajduku i spremnosti za žrtvovanje, odlučili tako kako su odlučili. Tko je dao pravo LJPV da zamrzne svoje članstvo u NO??? Znači li to da oporbene stranke zamrzavaju svoje saborske mandate??? I kaže LJPV da je to još u interesu Hajduka!? Da čovjek ne povjeruje svojim ušima! Ljubo Pavasoviću Viskoviću tebe su članovi Hajduka (i to još u najvećem broju) izabrali da budeš u NO upravo zbog Hajduka! Ako si, LJPV kad si se ponovo kandidirao, mislio da ćeš zamrznuti svoj mandat ukoliko ne bude onako kako misliš da treba biti, zašto si se uopće kandidirao??? I zašto to nisi rekao???
    Nadalje, što se tiče GV , nemojmo se varati, logično bi bilo za očekivati da bi njihova priča u Hajduku sa izborom novog presjednika bila završena i on je toga očito bio svjestan, ali da li to znači da je i u takvoj situaciji opravdano dati ostavku? I to još od strane osobe koja je za Hajduk bila spremna dati i dala svoj maksimum u teškim vremenima i osobe koja je od strane NO dobila potporu za rad! I ne bi li bilo logično, ako već sumnja, da svoju ostavku podnese upravo budućem predsjednika Uprave koji ga postavlja ili smjenjuje?
    Ista je situacija i sa SA!
    Ovaj slijed ostavki jednih za drugom zapravo je posljedica neprofesionalnosti i nepostojanja odgovornosti u klubu! I u pravu je g. Burić kada je (jedini!?) on primjetio da on ima odogovornost prema klubu i igračima! I za to mu ne treba čestitati već samo konstatirati da je rekao nešto normalno i odgovorno.
    Sve ovo govori kako se na ovakvim stvarima najbolje vidi tko što misli o svojoj veličini spram Hajduka i kako je ljudski ego posebno izražen pa čak kad mu nasuprot stoji veličina i značenje našeg kluba.
    Ali mene fascinira i zabrinjava i to da nigdje nisam pročitao niti jedan komentar niti jednog vrlog novinara da "problematizira" ovakvo neeprofesionalno razmišljanje i postupanje. Ne radi ovih osoba, nego radi stvaranja svijesti o značenju riječi profesionalnost i odgovornost.
    O Mamićima ću možda drugi put napisati koju riječ jer oni ne spadaju toliko pod rubrike "profesionalnost i odgovornost ".
    HŽV!

    avatar

    07.04.2016. (23:47)    -   -   -   -  

  • keko

    Vedran Buble je iskomentira ova egoistična i neprofesionalna postupanja gore spomenutih likova. Maske su pale...

    avatar

    08.04.2016. (09:49)    -   -   -   -  

  • MataJC

    Ante
    Nazalost u ovo vrijeme jedan od losijih clanaka, bez konkretnog osvrta. Bolje ne komentirat.

    HZV

    avatar

    08.04.2016. (10:03)    -   -   -   -  

  • keko

    Ante, zašto ne komentiraš kometare...?

    avatar

    08.04.2016. (13:07)    -   -   -   -  

  • Kolega

    Armani ajde lipo reci ljudima da si napisa kamilicu od teksta samo da vidis njihove reakcije. Ako nista u tome si uspija. Sad opleti po svima onako argumentirano kako samo ti znas. Pozdrav od kolege. Vidimo se u ponediljak

    avatar

    08.04.2016. (21:44)    -   -   -   -  

  • istok

    -Nastavak-
    Dakle, pitanje Mamić.
    Kao što sam prije naveo Mamić ne spada pod rubriku (ne)profesionalnost i (ne)odgovornost. On spada u rubriku "interes". I da se razumjemo, to nije nelegitimno. Da je to tako potrebno je imati na umu da se kao jedina konstata u njegovom razmišljanju provlači ideja da ime svog TD veže uz brend Hajduka. To je temeljna okosnica njegovog razmišljanja o Hajduku. Sve druge njegove priče samo proizlaze kao posljedica ovog njegovog temeljnog postulata. I to uvijek treba imati u vidu. Čovjek sam priznaje da je imao namjeru kupiti klub, ali da za to nije imao podršku navijača, pa je logično njegovo nastojanje, kad već nije uspio kupiti klub sa navijačima, postane dio tog kluba sa navijačima s tim da, s obzirom da je sad samo dio kluba, pristaje i na samo dio upravljačkih prava. Kako trgovački duh u Mamića nikad ne miruje, padne Mamiću na pamet da poveća svoj utjecaj, čak i više nego što je vlasnik kluba, pa ugovori on za sebe za slijedeće izbore 1/3 upravljačkih prava. Problem za njegov interes nastaje kad su se sada odjednom pojavili neki čudni ljudi koji misle malo drugačije pa u strahu za svoj interes sazove konferenciju, prigodno pozove sina i dramatično objavi svekolikom hajdučkom puku da istupa iz NO i svoja upravljačka prava prepušta NH-u. Odličan spin, nema što, baš onako, Mamićevski! A radi se o tome da je izgubivši utjecaj Mamić bio svjestan da više nema što izgubiti pa je zato i prepustio svoja upravljačka prava od kojih nema koristi, drugome, NH-u. Baš ti hvala Mamiću, duša si od čovjeka! A da vratiš ono jedno rezervirano mjesto koje te čeka? He, he...
    I sad, pita se naš Ante tko tu koga??? Možda su Mamići učili u školi da je 4 više od 5! Tko će to znati, možda se prije tako učilo???! Jel ti Ante sad što jasnije tko tu koga? (Iako mislim da je i tebi jasno tko tu koga i u što, samo nekako ti se nije dalo to napisati, he , he). Eto, tako se Ante napiše komentar kad se želi!
    PS. Oprosti na stilu pisanja mojih komentara, ako ti smeta, ali tu si ne mogu pomoći.
    Hajdučki pozdrav!

    avatar

    08.04.2016. (23:40)    -   -   -   -  

  • Žungul

    ....

    avatar

    09.04.2016. (09:40)    -   -   -   -  

  • Žungul

    Istok...pozdrav!
    Iz tvog komentara,stekao sam dojam da je Tomy negativac...ali baš onako,žestoki negativac,tajkun sa krajnje prljavim namjerama,sa svojim šporkim šoldima koji hoće šporkati naš čisti klub.Kao Jakov iz Velog mista. Nepoželjan,odnosno malo poželjan,tek toliko da uplati šta više love (umjesto nas),da bi mi imali više dionica,a onda ćemo ga mi isprdit i otjerat kao i Andabaku.
    Uzgred,Andabaka je dao najviše od svih dioničara , 10 milijuna kuna,s tim da treba naglasiti da je dobar dio njih MORAO uplatiti (reket-po nalogu Sanadera),na silu po 5 milijuna kao recimo Kerum, dok on to nije.
    Ali,svejedno kad smo ih potrošili, i njemu smo rekli :JAKO ODLAZI!...i otišao je.
    Dakle Splitski sport je apsolutno devastiran i uništennajviše radi centralizacije,nedostatka love...i SPONZORA!!!!!...njih jednostavno nema.
    Svi su u Zagrebu!!!!!!Kada su na primjer svojedobno Radja,a kasnije i Vujičić išli od vrata do vrata,od firme do firme "prositi" novac za KK Split,nailazili su na zatvorena vrata ili dobijali "košarice"....Vujičić je čak i besplatno reklamirao Dalmacija vino!
    Jedini...jedini i apsolutno jedini sponzor je...TOMY!
    I Hajduku i košarkašima i većini klubova u Splitu!...šta....
    HOĆEMO LI I NJEGA OTJERAT ????

    avatar

    09.04.2016. (09:55)    -   -   -   -  

  • Žungul

    Nevjerojatno je koliko smo nerealni,koliko smo samodopadljivi,svi sve znamo....ali u džepu...ZMIJURINA !!!...OTROVNICA!!!!!
    Preoblikovanje se pripremalo 4-5 godina,pa kad je počelo.....4 KRUGA!!!
    To je još pola godine...pa se produžio rok.....definitivno bi propalo (kao i u KK Splitu),da Sanader nije opalio reket ovoj sedmorici -osmorici.....
    Gdje su onda bili svi?????Šta,nisu imali vremena organizirat se u 5 godina???
    Sad Tomy hoće kupit dionice i pokloniti....e,ali zašto bi on to radio???
    NEVJEROJATNO!!!!!
    Ne ne,nećemo mi dozvoliti da on nas ovako moralne,čiste,sve poštenjačina do poštenjačine,najljepše,najbolje,najpametnije,najsposobnije,naj naj naj u pozitivnom smislu...ŠPORKA!!!!!
    I onda se čudimo šta smo propali...
    ..ili se varam...

    avatar

    09.04.2016. (10:03)    -   -   -   -  

  • Max

    Najprije, ovaj model upravljanja je vrlo upitan, pogotovo što svi znamo da je nogomet danas prvenstveno bisznis. Tomi je ubacio u Hajduk 50 milja svoje love a ima isto pravo odlučivanja ka i ja koji sam platija članarinu od 100 kuna?! Problemi Hajduka leže u tome što je klub zapuššten na svin razinama. Kad san doma svaku utakmicu iden na Istok, možeš čut zanimljivih stvari, ka na primjer da Hajduk nije povirija nosom u Imotsku krajinu godinama. Brbić je radio neloš posal, od enormnog duga uspija je zaustaviti financijsko rasulo i donekle stabilizirati klub. Po meni je ovo ishitren potez, ako je i tribalo izglasati nepovjerenje onda je tajming bija vrlo loš

    avatar

    09.04.2016. (17:02)    -   -   -   -  

  • navijachajduka.blog.hr

    Postovanje svima!

    Prije svega isprika s moje strane sto nisam odgovorio na komentare! Bio sam na privatnom putu 2 dana pa nisam bio bas pri vremenu za pisanje.

    I je, tekst je napisan u stilu kamilice s namjerom da malo isprovociram Vase (negativnije) reakcije. Drago mi je da sam uspio u tome.

    Kako moji osvrti uvijek imaju osoban i direktan stav, onda cu kroz komentare dati uvid na pojedine teme.

    Pa zapocnimo prvo s ostavkom gospodina Pavasovic-Viskovica.

    HZV

    avatar

    10.04.2016. (21:34)    -   -   -   -  

  • navijachajduka.blog.hr

    Koliko je moralna i odgovorna odluka gospodina Pavasovic-Viskovica da zamrzne clanstvo u NO i prakticno se povuce sa svih funkcija u nasem klubu? Promatrano iz mog navijackog kuta apsolutno osudjujem takav potez! No ajmo redom.
    Prvo, da bismo donosili zakljucke o nekoj osobi, trebamo malo bolje “razumjeti” tu osobu (odnosno trebamo otici na njen “otok”, kako se to u analizi profila kaze). Tko je zapravo Pavasovic-Viskovic? Za pocetak radi se o splitskom mulcu, odgojenom u Getu koji je svoju karijeru izgradio kao odvjetnik najvecih hrvatskih kriminalaca. Tu je stekao i nadimak “djavolji odvjetnik”. Cuvena je anegdota kako je u Zagrebu svojevremeno istu noc ukradeno 7 automobila BMW X6. 6 od tih 7 nikad nije pronadjeno, dok je jedino gospodinu Pavasovic-Viskovicu njegov automobil vracen i to opran dva dana nakon krađe (http://www.jutarnji.hr/kradljivci-pavasovicu-viskovicu-vratili-bmw-x6/289 413/). To dovoljno govori o njegovim vezama i njegovom statusu u nasem drustvu opcenito. E sad zasto bi netko takav uopce usao u nas klub? Odgovor je relativno jednostavan. Prvo, zelio je osjetiti moc upravljanja institucijom kao sto je Hajduk, a drugo zelio si je dignuti “drustveni rejting”, te se odmaknuti od iskljucivo karijere “djavoljeg odvjetnika”. U prvom mandatu kao clan NO-a odlaskom gospodina Paladina, jednostavno je cijeli NO svirao po njegovim notama. Kao ekstra elokventan govornik, uvijek direktan, a ponekad i pomalo neugodan, zapravo se prometno u glavnu kariku tadasnjeg NO-a. Bolji poznavatelji prilika kazu da su i u tom prvom mandatu bile dvije struje u odboru, ali je ona Pavasoviceva uvijek pobjeđivala pri bilo kojoj bitnoj odluci. I dok je kako on svira, njega ta moc upravljanja drzi aktivnim. Sada kada su u ovom drugom sazivu NO-a njegovu utjecaj i moc opali jer je upao u opoziciju, on nema vise razloga biti aktivan u ovoj igri. I zbog toga se povlaci. Znaci vrlo jednostavno, covjek je zbog vlastitog interesa usao u nas klub (da interesa, jer interes nije uvijek novac, interes moze biti i moc upravljanja), te je isti napustio kada je njegov interes prestao.
    Osobno mu nisam dao glas na izborima, a cesto sam se sa svojim prijateljima raspravljao o tome kako nam takav profil osobe koja funkcionira iskljucivo na vlastitim interesima nije potrebna u NO-u. No uvijek bi bio debelo nadglasan, uz obrazlozenje neka takvoga na nasoj strani. To je ujedno i moj direktan stav o njemu.
    S druge strane, treba priznati da je covjek ekstra inteligentan, sposoban i kao takav mogao je puno doprinijeti klubu da je svoj posao radio iskljucivo iz ideala, zanemarujuci vlastiti ego. No to mu ocito nije bio cilj. Barem je to tako vidim. Jos samo crtica za kraj osvrta o njemu. Njegova suprga je kcerka izuzetno uglednog naftnog strucnjaka gospodina Davora Sterna… Oni koji se razumiju u business znaju o kao utjecajnom covjeku se radi. Cisto onako usput da spomenem.
    Sutra slijedi osvrt/replike na ostale teme…

    HZV

    avatar

    10.04.2016. (22:29)    -   -   -   -  

  • asanović

    Nisam ni ja ljubitelj lika i djela Pavasovića - Viskovića. Niti sam mu dao glas.
    Brbić je obavio dobar posao te je pokazao svoje kapacitete. Plan da se novac od transfera ulaže u klub u vidu infrastrukture i kampa u Stobreću smatram pozitivnim iskorakom. Sada je na nekom novom i svježem da nadogradi njegov rad i sve podigne na novi nivo.

    avatar

    11.04.2016. (00:23)    -   -   -   -  

  • Žungul

    Kako je moguće da je on uopće izabran u NO ?!?
    Kako je uopće došao na listu kanditata ?!?
    ŠTA ZNAČI KODEKS AKO SE OVAKVI LIKOVI BIRAJU ?!?
    Da li je KODEKS,kao i sve,prevara i obmana ili.....

    avatar

    11.04.2016. (09:36)    -   -   -   -  

  • navijachajduka.blog.hr

    Malo o trenutno vladajucoj garnituri u Nadzornom odboru. Marasović, Šalinović, Krnić, Marinov i Santini smjenom Brbica ucinili su stvarno hrabar potez. Da li je samo hrabar ili potpuno sulud, vidjeti cemo.
    Sa Brbicem smo imali kontinuitet politike sanacije kluba i jednu dugu cestu… Gledajuci s pozicije clanova Nadzornog odbora, njima bi najlakse bilo da su pustili Brbica da i dalje radi svoj posao i sve pet, nema velikog rizika u poslovanju, a kod navijaca se uvijek mogu “oprati” kako smo izabrali dugorocnu stabilizaciju. I nitko im prakticki ne bi imao osnove za nesto prigovoriti.
    Ovakvim potezom preuzeli su na sebe ogroman rizik, sto osobno cijenim. Zele boljeg predsjednika i to je apsolutno njihovo pravo! Brbic je radio u skaldu sa trenutnom situacijom dobar posao i to stoji, no oni zele vise i ja to osobno podrzavam.
    E sad, puno je tu upitnika.
    Prvo, tajming i nacin na koji tjeraju Brbica. Osjetljivo je vrijeme, prakticno novi predsjednik kada zasjedne na vrucu fotelju nece imati vremena pripremiti narednu sezonu, a u slucaju ranog ispadanja iz Europe bit ce novih potresa na Poljudu. Zato svakako tajming nije dobar. Mozda se moglo sacekati do pred kraj ove godine pa onda ici sa preustrojem, a do tada raditi na rekadroviranju Uprave. Ostaje sporan i nacin na koji su se Brbicu zahvalili. Dobio je zahvalnicu bez nekog osobitog razloga, a sada mu se kao nudi da ostane financijski direktor u klubu. Postoje puno bolje metode od ovakve zahvale. Mogli su na primjer povecati Upravu za jos jednog clana (sto u principu i namjeravaju napraviti), pa onda Brbica instalirati da vodi financijsku bilancu, a nekoga drugoga ovlastiti da bude clan Uprave za sportski dio. Bilo bi to puno elegantnije, a na neki nacin bi i Brbic dobio zasluzeno priznanje za svoje financijsko upravljanje. Zato bi restrukturiranje bilo puno bezbolnije kako za Brbica, tako i za novog predsjednika koji tek dolazi.
    Drugo, imaju li oni uopce neko ime u rukavu koga zele istaknuti na mjesto predsjednika kluba?! Ako nemaju onda je otkaz Brbicu na ovakav nacin prilicno neprihvatljiv puc u klubu. Jer ko ce nam garantirati da ce se na javni natjecaj prijaviti bolja osoba od Brbica? Druga je stvar ako imaju osobu od povjerenja koja razmislja slicno njima i koja moze garantirati određeni mir i rad u klubu. U tom slucaju prihvacam i puc i smjenu. Jer ocekivati da ce javni natjecaj sam po sebi izbaciti bolju osobu od aktualnog predsjednika je suludo, poput ulaska u Casino. Mozes dobiti, a itekako mozes izgubiti. Da ne pricamo o tome sto ce novi predsjednik trebati najmanje godinu dana vremena da pohvata sve procese u klubu, stekne uvid u financijsko stanje, da razumi i sve odnose u nasem nogometu i sl. Jos je gore sto ga na ovaj nacin nitko nece moci uputiti u sve navedeno posebno ako Brbic ne bude raspoloziv za adekvatnu primopredaju znanja razocaran nacinom na koji su ga se rijesili. Ljudska tastina zna bit zajebana stvar.
    Jos samo replika na komentar od Istoka. Moja pretpostavka je da su svi ovi ljudi vec od prvog dana htjeli smijeniti Brbica jer su smatrali da klub moze i mora bolje. E sad zasto to nisu izjavili u uvodnim intervijima, to je cisto stvar politike jer prije izbora svi pricaju samo ono sto je lipo za cut. Da je netko tada izjavio kako nije zadovoljan Brbicem, nikada ne bi ni usao u NO.
    Sto se tice samog funkcioniranja bilo kakvog odbora koji je sastavljen od ljudi sa raznih strana, uvijek se nakon nekog vremena istomisljenici grupiraju u dvije ili eventualno tri skupine. Tako je bilo i ovdje i ono cega se pomalo i bojim jest da je smjena napravljena po principu ho-ruk, cim su skupili 5 ruku, rusi vlast dok se peti ne predomisli, a poslije cemo odabrati novoga.
    Uglavnom puno je upitnika, a odgovore znaju samo na pocetku osvrta spomenuti…
    HZV

    avatar

    11.04.2016. (13:52)    -   -   -   -  

  • istok

    Evo samo kratko.
    Ante, sam si napisao naslov "Uprava odlazi", a nisam ispod tog naslova pročitao nastavak "...ako nadzornici imaju ime novog kandidata". To sad prvi put spominješ. Isto tako, napisati "Uprava odlazi", a sad komentirati kako nije dobar tajming, ne znam što bi rekao....
    Nadalje, ne znam čemu tolika potreba da se opiše lik i djelo LJPV! Mislim da je to totalno nebitno! Hoćemo li pričati o Igoru Tudoru ili bilo kome drugom? Uočava li tko koliko se ljudi kune u Hajduka, a odlete čim nije po njihovom? Tako se to ne radi, gospodo!
    Još ću navesti da se nikada ne smije dogoditi ovakvo klanovsko ponašanje od vrha do dna hijerarhije kakvo je bilo do sada. Ono u početku može biti prednost, ali s vremenom postaje sve veći uteg za klub.
    Žungul, malo si mi nejasan. Uglavnom, Mamić je trgovac, to mu je u krvi, a u posljednje vrijeme kad već nije uspio kupiti većinski paket, sad želi trgovati našim emocijama...To mu je i jeftinije. Je li on negativac?To je krivo pitanje jer se o njemu ne može razgovarati u tim kategorijama, njemu je profit "Tommy"-a na prvom mjestu i tu priča počinje i završava! Hajduk je njemu samo sredstvo. Točka!
    HŽV!

    avatar

    11.04.2016. (20:37)    -   -   -   -  

  • Žungul

    ...Istok...
    Znači,Tomy nije navijač Hajduka.....samo smo ja i ti. Mi volimo Hajduk,a on ne,njemu je Hajduk samo profit...sredstvo....?!?!
    Ajmo ovako.....Tomy je iznimno materijalno bogat čovjek.Bio je iznimno bogat i prije nego je sponzorirao bilo koji klub u Splitu.
    Šta ti misliš....da se on pokupi i neda više ni lipe nikomu,da li bi on bankrotirao?
    Ne znam da li ćeš se složiti,ali gore sam sve lijepo naveo i argumentirao i zbilja ne znam zašto sam nejasan,25 godina kukamo da nemamo love i da je ona gore,u Zagrebu,sada konačno imamo jednog pravog bogatog sponzora i mecenu kompletnog Splitskog sporta,ne samo Hajduka....i njega oćemo otjerati! Ja i ti sa 500 kuna dionica i 100 kuna članarine,nećemo puno pomoći,ali on sa svojim milijunima hoće....i zašto njega,jednog jedino pravog spozora blatiti i spominjati ga stalno u negativnom kontekstu.
    I onda ćemo ponovno kukati kako ...nima love...jebiga nima love...pa kako će biti?

    avatar

    11.04.2016. (21:48)    -   -   -   -  

  • Žungul

    Ante....ja mislim da ovi nadzornici šta su izveli puč ništa ne riskiraju!!!!!!
    Apsolutno!!!!...Dapače,jebe in se za sve.
    Dobili su 5 minuta slave.....kad je netko čuo za tog Djuste Santinija? Marasović se ne skida sa naslovnica ,evo 11. dan,Marinov i ostale takodjer....Šta oni riskiraju??????
    Ako fale....idu nća..."prošla baka s kolačima"! Oni idju dalje,tamo gdje su bili i prije biranja u NO.
    Da li netko danas poziva na odgovornost (a trebalo bi,jer su nanijeli ogromnu štetu klubu i dioničarima),Majića,Pavasovića i ostale članove bivšeg NO-a,šta su recimo Tomasova za kojeg smo morali uzeti 2,5-3 miljuna eura....dali za 0 kuna!?!?...Nitko!!!!...jebese njih!
    Tako, da ni oni bivši,a bome ni ovi sadašnji,apsolutno ništa ne riskiraju...RISKIRAMO SAMO MI ŠTA NAM JE HAJDUK SVE U ŽIVOTU!
    Mi smo fasovali ovih 11 godina od zadnje titule,da nas Bog otac ne more više vratit u normalu.

    avatar

    11.04.2016. (21:56)    -   -   -   -  

  • istok

    Žungul, ajmo ovako!
    Ti iz moga komentara zaključuješ da sam ja rekao da Mamić nije navijač Hajduka!? Kad sam ja uopće Mamića stavljao u kontekst navijača ili nenavijača Hajduka? Nikad!
    Drugo, kad već pitaš, je li on stvarno navijač Hajduka? Je? A kako to znaš? Jel ti rekao? Vidio si ga na tribini? Jesi? Gdje, u svečanoj loži? Kada? Prije nego je bio u NO? Ili sad kad je u NO? Ili kad je prvi put istupio iz NO ili sad po drugi put? A kad si ga već vidio u svečanoj loži, da li si ga pitao da li tu sjedi kao član NO ili kao navijač? Ups, tamo ne sjede ljudi samo zato što su navijači! Tamo je sjedio svatko, pa i drugi Mamići, i oni su, doduše, navijači, al drugog kluba!
    Treće, je li mu što porastao promet u trgovinama na račun sponzorstva? Misliš li da firme i pojedinci nemaju računicu zašto postaju sponzori? Biće ih malo škaklje po džepu, ne znaju di će s novcem! Pogotovo kad je ovakvo blagostanje!
    Četvrto, iako je imao namjeru i bez znanja partnera NH počeo sa kupovinom dionica, što se slučajno otkrilo, isti lik sad kad je izgubio svog kandidata, od NH traži da se uključi u rukovođenje kluba. I to još iako već unaprijed zna da ovi to ne žele i ne smiju raditi! Moralno?
    Kad se sve ovo zbroji dođe se do zaključka da je Mamić, trgovac! I (vjerojatno) navijač Hajduka! A to smo znali i prije!

    avatar

    13.04.2016. (00:06)    -   -   -   -  

  • Žungul

    .....tako je Istok....
    Potjerat ga! Slažem se sa tobom....
    I šta će nama uopće sponzori kada se iza tog sponzorstva kriju opasne namjere!
    Do dalnjeg...ako tko želi pokloniti lovu Hajduku...neka to učini,mi ćemo mu se jednokratno zahvaliti na tomu...i odjeb mu!
    A kad bi još netko i umjesto nas kupio dionice kao on...pa nam ih poklonio...tim bolje!
    Apsolutno da mu je porastao promet...zato sam i naveo odranije da je on iznimno materijalno bogat čovjek...ali nebi on bio da nije nas.Da mu nije nas "krepa bi o gladi"!
    I uopće držim da smo mi toliko najljepši,najbolji,najpametniji....da jednostavno,samo kad prodjemo pored nekoga i nečega...toliko mi oplemenimo svojim prisustvom,to da to odmah procvjeta...sam vazduh koji nas okružuje,donosi toliko blagodeti svima oko nas da bi nas trebalo sve klonirati i razasuti po cijeloj planeti.
    Siguran sam da radi toga "svi se tuku da budu uz nas"...uspješne...i sposobne.
    Živija mi ti, moj dobri Istok.

    avatar

    13.04.2016. (10:07)    -   -   -   -  

  • navijachajduka.blog.hr

    Hvala svima sto raspravu drzimo unutar normalne civilizacijske razine, bez uvreda, bez povisenih tonova… Isto tako normalno je da svi ne razmisljamo isto, odnosno da istu situaciju promatramo iz “svog kuta”. Bitno je da nema interesnih skupina, da se raspravlja argumentirano…

    Odgovor Zungulu… Stvarno se nadam da Marasovic, Salinovic i ostatak ekipe ne rade cijeli ovaj puc radi svojih 5 minuta slave, iako danas covjek ne moze staviti ruku u vatru ni za koga s obzirom na sve sto se u proslosti dogadjalo…

    Za Istoka… Moj prijasnji post “Uprava odlazi” spada u vapaj da Uprava otidje zbog odgovornosti. Tada nisam razmisljao o idealnom tajmingu, nacinu i svemu sto uz to ide. Na kraju ja sam to rekao iz navijackog kuta, a ne iz pozicije nekoga tko odlucuje. Isto tako da sada napisem “Miliću odlazi” jer sam kao navijač nezadovoljan njegovom igrom, to ne znaci da sam ja za to da ga se potjera sada i odmah. Za to su odgovorni ljudi iz kluba, da odrede tajming, pronadju drugog lijevog beka i sl. Percepcija obicnog navijaca i onih koji odlucuju je bitno drugacija. E sad, druga je stvar da sam napisao recenicu u stilu “da sam ja na odgovornoj poziciji smijenio bi Upravu istog trena”… To bi onda bitno kompromitiralo ovo prozivanje zbog vremena u kojoj je smjena dosla… Iako realno, taming za ovakve stvari nikada nije dovoljno dobar, moze biti samo manje ili vise los… Ovaj je definitivno vise los…

    O Mamicima nema smisla puno trositi rijeci. Oni su ljudi od interesa i Hajduk gledaju naocalama moci i osobne promocije (samim time i interesa). Ljubav je tu apsolutno u drugom planu. Isto tako cinjenica je da su svim svojim dosadasnjim potezima zapravo uskratili poziciju sami sebi da na neki nacin vode klub. Eto mozda je Mamic stariji mogao zatraziti mjesto predsjednika Uprave na ime toga sto je Tommy glavni sponzor, a ujedno i vlasnik skoro 25 posto dionica. Cisto sumnjam da bi mu itko uskratio takvu zelju da je takvo nesto direktno komunicirao. Na ovoj zadnjoj presici koju su odrzali zapravo su pokazali koliko su nisko spremni ici prozivajuci druge clanove kako ne znaju tko je trener i sl. Bez obzira sto se tako nesto dogodilo, niske strasti treba ostaviti sa strane jer napadajuci druge zapravo pricas o samome sebi. No ne sumnjam da ce se opet upustiti u borbu za vlast cim nova kriza nastupi…

    HZV

    avatar

    13.04.2016. (13:45)    -   -   -   -  

učitavam...