Komentari

nakrizanju.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • easy

    Moja omiljena literatura nekada...uvijek svježa...:D

    avatar

    16.02.2016. (14:14)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Između;
    Moja omiljena literatura sada :D

    avatar

    16.02.2016. (14:35)    -   -   -   -  

  • jelen

    Fascinantno kolike sličnosti s tantričkim budizmom. Htio sam istaknuti neke, al na kraju čitanja vidim da zapravo bi morao jednostavno čitavi tekst prepisati.

    avatar

    16.02.2016. (16:29)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Jelen;
    Stvarno? Drago mi je to čuti.
    Ja o tantričkom budizmu nemam pojma, pa mi je pomalo i žao kaj nisi nekaj prepisao, čisto da vidim kako to zvuči iz drugih usta.
    Kamo god pogledaš, istina je istina - tu i tamo, sad i opet, meni ,tebi, susjedu.... (čak i zločestom Rikiju -to je zločesti susjed haha).

    Ovo rasipanje energije u svakodnevnom stresnom životu i njezino 'razbucavanje' magičnim pokretima u svrhu prizivanja, prenamjene, odlična je (i zaista djelotvorna) stvar.
    Pokreti mogu ,u stvari, biti baš bilo koji. Bilo koji sustav. Kako kome odgovara.
    (Recimo , ja prakticiram nešto svoje-sitnica ali je primjer- a to je da odlučno -ponekad- dok se krećem- odbacujem važnost sebe kao osobe od tolikoitoliko godina, svoj strah,šparanje od zamaranja, ideju da nisam nešto spretna i sl. pa, kad idem brdom, štengama ili žurim, kad mi je zamorno, onda ignoriram 'umor', 'pažnju', 'pristojnost kretanja', pa namjerno još luđe trčim, ili skočim a da ne znam kako ću se dočekati, i sl, sve u svrhu odbacivanja očekivanog ponašanja, vladanja po zadatom obrascu, raspršivanja čvrstoće spojne točke; neka se duh alarmira i pobrine za sebe. I uvijek se pobrine :)), još se nisam strgala :)))) )
    Upravo je nevjerojatno kako ljudi pokorno prihvate da stare (npr. ili bilo što drugo, npr. da je rat za to-i-to opravdan time-i-time), čine sve da podrže taj sustav vjerovanja, predaju se zadanoj ideji bez da i pomisle da postoje i drugi putevi življenja. Nevjerojatna pomirenost sa lošim. Kamo god pogledaš.
    Cccccccc.

    avatar

    16.02.2016. (22:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...