Komentari

bromberg.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • semper_contra

    Ako smo dakle nekad negdje nešto pametno "naboli", shvatili, rekli, napisali, to je rijetko kad zbog naše "odličnosti", nego je najčešće upravo obrnuto - to je zato što smo na dotičnom terenu sami nešto "zglajzali", što nešto nismo a htjeli bismo biti, što se tu uvijek s nečim zajebemo, a što je najgore (i ponekad istovremeno najljepše!) - osjećamo da ćemo tu stvar i dalje redovno uprskavati.
    Ne znam je si li na mom blogu čitao moje 'mudroslove' napisane na lijevoj margini. Svi oni su napisani upravo iz razloga kojeg si naveo u ovom odlomku - jer sam na dotičnom terenu zglajzao. I naravno, pišući to, nisam postao ni mrvu drugačiji.

    avatar

    10.02.2016. (21:36)    -   -   -   -  

  • transitgloriamundi

    A, daaj!!! 😁
    Ovo je tako dobro složeno da ne mogu, a da se ne složim.
    Dakle, spoznaj sve ono što nisi pa ćeš donekle shvatiti što jesi. Je da to neš moći promijeniti al who cares, bar znaš naslov: sve ono što bih mogao biti da nisam ja. 😄
    Sviđa mi se ovo mjesto, naći ću si kutak bez propuha i zadržati se.

    avatar

    10.02.2016. (22:21)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Potpisujem...Gotovo svaku mudroliju koju sam ikada izvalila prvenstveno sam ju izvalila radi sebe,,,,podsjećajući, ispravljajući sebe, svađajući se sa sobom i onime što ja jesam odnosno nisam. Isto tako vrlo je znakovito kada netko za sebe kaže "ja sam skroman", "ja sam dobar", "ja sam iskren"....jer, samo isticanje osobina koje bi se trebale podrazumijevati ukazuju na to da su upravo to osbine koje ne posjedujemo,,,nego njima samo "bezuspješno" stremimo.

    avatar

    10.02.2016. (22:34)    -   -   -   -  

  • NF

    ne da mi se posipati pepelom danas, a da baš nisam socijaliziran, i nisam, niti sebe više previše ne tražim.

    avatar

    10.02.2016. (23:00)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ima nešto u tomu, ali ponešto i nedostaje, ili ne spada u to. promjene stavova o kojima pričaš su psihološka kategorija i događaju se kod velikih egzistencijalnih ili emotivnih obrata, snažnih događaja koji dovode do onog, kak bi se reklo: z riti v glavu. a sve ostale promjene su samo kozmetske formalne proklamativne naravi. ok. no, ima i onih rijetkih koji su kroz učenja, iskustva, promišljanja i polagano mijenjanje okolnosti došli do vrlo praktičnih spoznaja koje su radikalno drugačije od prethodnih. i onda ih i upražnjavaju. pri tom su neki ostali zadovoljni time i guraju dalje, a neki su komunikativci pa će to svoje iskustvo verbalno ili nekako drugačije prenositi okolini. glej, ja danas ne učim svoju djecu onaomu što sam mislila da treba pred 20 let. jer sam nadošla da to ili nije točno, da je moja zabluda, neostvarljivi ideal, ili su prilike drugačije pa je neprimjenjivo. no, budući sam blebetalo, o svemu tomu ću razglabati s prijateljem, što bi nekomu bila samo tlaka. neću o svojim mudrolijama pisati puno na blogu, jer mi se ne da, ne nalazim za shodno. no ponekad osjetim potrebu da ispravim nekoga jer smatram da nije u pravu, a javno iznosi neki stav. ja mislim drugačije, znam i mogu to javno iznijeti, pa ću to iznijeti ako budem raspoložena. ako ne, neću. no, u koju ćeš me kategoriju svrstati? u one koji govore javno svoje mišljenje, a zapravo su to samo njegove misli da tako treba biti, a nije? ili ćeš prihvatiti da ja stvarno tako mislim i tako upražnjavam, a verbalno sam i interesno sposobna to dati javno?
    mislim da si ipak prepovršno postavio teze, ne uključivši mnoge elemente koji postoje u pozadini ljudskih rčenica. mainstream se zadovoljava nečeprkanjem po svemu tomu i često djeluju na automatskom pilotu, ok.l no što je s ostalim pojavnim rubrikama?

    avatar

    11.02.2016. (09:42)    -   -   -   -  

  • bromberg

    Semper Contra - nisam bio citao, evo sad idem tamo to vidit! Hvala na 'putokazu' :)

    Gloriamundi - drago mi je ako ti se svidjelo, mozda je to zato sto si naletjela bas na 'esejisticki' dio :) Ali uglavnom budu pricice. A ako te one ne 'dotuku', moja kvazipoezija sigurno hoce :))

    Razvedena - da, ili u najmanju ruku: ako s necim nemamo problem, to ce nas onda manje poticati na angaziranje sivih stanica. Psihologija najranije dobi zna odavno - za razvoj misljenja najpoticajniji je manjak, nedostajanje. Naravno, dimenzije tog manjka ne smiju bit ekstremne i nepodnosljive, jer onda nastupa opasnost od patoloskih razvoja.

    NF - oboje potpisujem i sam, kako nesocijaliziranost tako i ne-trazenje-vise-sebe. Pogotovo u smislu neke angazirane energije. Pustam dojmove da sami izlaze na povrsinu, ako hoce. Faza nekog laganog cinizma, apsolutno :)

    Stara teta - hmm....ti si otisla daleko. Pisao sam mnogo vise o ne-promjeni nego o promjeni. Kazes da je povrsno, ali meni se uopce ne cini takvim. Naravno, nije to znanstveni rad, nego obicna blogovska zvrljotina koja ima svoja 'prirodna' ogranicenja.
    Ali ono do cega mi je bilo, to sam i iznio. Ne pretendiram na apsolutno vazenje icega, niti na sveobuhvatne istine. Tema je silno kompleksna, i moj kognitivni arsenal mi ne dopusta nista vise nego da o tome ovako esejisticki 'strikam na sitno'. Ne mogu ovdje 'objasniti covjeka', kao sto bi to radio neki guru. Mogu pokusati tek dati sitni prilog osvjetljavanju poneke tendencije. Ono, vise artisticki nego strogo znanstveno :)

    avatar

    11.02.2016. (13:23)    -   -   -   -  

  • transitgloriamundi

    A ok, priče ne volim nešto, a poezija mora biti alla J. Sotola da me zaškaklja. Uglavnom, pratit ću pa probirati :D

    avatar

    11.02.2016. (14:33)    -   -   -   -  

  • zen zi

    Vjerujem izrekama ljudi koji se u skladu sa svojim mudrostima i ponašaju.
    Inače lakmus nepogrešivo pokazuje samo razinu iskustva ;-)
    Jednom sam držala u Zg tečaj, još kao studenticaj i jedna polaznica mi je rekla :
    -Ne mogu ja to, stara sam, ne mogu se mijenjati iz korijena
    Tad je imala 45 godina. Nije odustala, čujemo se i dan danas i neki pomaci su napravljeni.
    Na slijedećem tečaju najstarija polaznica imala je 64 godine, veoma vitalna, vesela, vedra, pršti od energije. Ona je bez problema mijenjala navike.
    Ako bih mogla popiti cugu s Bogom, svašta bih ga imala za pitati :-)
    Ako nepogrešivo uvijek na isti način za*emo stvar znači da smo odlučili uživati u tome ili smo preležerni da uložimo trud u promjenu.
    Eto imamo oprečna stajališta :-)
    Ali, sviđa mi se tekst :-)

    avatar

    11.02.2016. (17:59)    -   -   -   -  

  • bromberg

    Gloriamundi - buduci da cak nikad nisam cuo za gospodina, tesko da cu te zaskakljati :))

    ZZ - zaista, vrlo smo oprecni! :) Ljudima koji se i ponasaju u skladu sa svojim mudroslovima - ne bih vjerovao ni slova! :))
    A na cugi s bogom....bojim se da bih vecinu vremena ili proveo na wc-u ili gledao potajno na sat :)

    avatar

    11.02.2016. (21:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...