Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • geomir

    Sve jasno, al đabe!!
    Jer tribalo bi svih 151 u aps,.....
    oni su Ustav pustili u promet, dali mu uporabnu dozvolu!!

    avatar

    05.12.2015. (23:20)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Slažem se, geomire, no činjenica da svih tih 151 nisu pravnici (takva je demokracija, može u Sabor i onaj koji o politici i vladanju nema pojma, pa čak koji o ničemu nema pojma samo ako je puku dovoljno simpatičan), no Ustav pišu ipak ljudi, pravnici, za koje je normalno pretpostaviti da znaju svoj posao.

    No bojim se da je uzrok takvom Ustavu u činjenici da su prvi njegovi kreatori mislili kako će HDZ uvijek premoćno dobivati izbore pa se nisu zamarali takvim "sitnicama".

    avatar

    05.12.2015. (23:29)    -   -   -   -  

  • annaboni

    Geomire.......davno je Ustav pušten u uporabu.......Kasno je sad skidati glave koje, kako vidiš, vrlo dobro plivaju iznad vode

    avatar

    05.12.2015. (23:30)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Nikada nije kasno, Annaboni. Osim toga Ustav nije davno pušten, mijenja se on i previše često.
    Dobro ne treba baš skidati glave to se radilo u 'mračna vremena'. Ali da bi se konačno kad su u pitanju političari, moglo početi govoriti i o njihovoj krivičnoj odgovornoasti a ne samo hoće li ili ne izgubiti izbore, o tome bi valjalo dobro razmisliti. Problem je međutim u tome što o eventualnom krivičnom gonjenju zakon trebaju donijeti oni na koje bi se taj zakon trebao odnositi. A vrana vrani oči ne vadi.

    avatar

    06.12.2015. (00:06)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Nemam neko visoko mišljenje o Šeksu, i inače nemam neko dobro mišljenje o alkoholičarima, i političarima a on je i jedno i drugo

    Međutim mislim da se radi nepotrebna drama, odnosno da Milanović koji svakim danom sve više dokazuje koliko je poremećen, umjetno generira ustavnu krizu

    Svi zaboravljamo da iako nam Sabor nije konstituiran, i vlada nema pravo donositi odluke, imamo predsjednicu kojoj ustavne ovlasti nalažu da se brine za stabilnost države, i koja treba nakon slijedećih konzultacija odrediti rok za postizanje dogovora i u protivnom imenovati prelaznu vladu i raspisati izbore, ili neko stvarno misli da bi svi skupa trebali biti taoci Zorana Milanovića i njegovog poimanja demokracije

    I nas se niukom slučaju ne može uspoređivati s Belgijom, jer u Belgiji nije 60 % privrede direktno ili indirektno vezano na poslovanje s državom u kojoj trenutno više manje sve stoji, osim pojedinih kriminalnih operacija koje se odvijaju bez zastoja

    avatar

    06.12.2015. (00:08)    -   -   -   -  

  • odmak

    Neću komentirati.
    Evo me opet sa mojim problemom. Naime, otvorim blog i na vrhu u desnom kutu mi se pojavi: Uredi svoj blog. Kliknem na tu obavijest i onda mi se otvore upute 1-3 u koje moram unijeti ime bloga, itd, pa onda piše dalje. I sad ponovo u sve te upute unosim adrese bloga, zaporku, mail adresu i ponovo kliknem dalje i on me vodi na početak. Nešto griješim,a ne znam što. Postoji li nekakav broj mob;, telefona kome se mogu obratiti. Naime nemam nikakvu mogućnost napisati novi post, jer mi se ta mogućnost nigdje ne pojvljuje.
    Do nedavno je sve išlo glatko.
    I da, još mi dolje piše nema vaših komentara, nema komentara na vašem ( ili tvom) blogu.

    avatar

    06.12.2015. (12:04)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Opet skrećeš s teme posta, FrescCaYg. Kakve ima veze ima 'poremećen' Milanović, kako će Predsjednica postupati, ima to što je 60% privrede vezano s državom s mojim postom u kojem tražim da političar koji ne zna svoj posao bude kažnjeno gonjen jednako kao i svaki drugi stučnjak koji je Neznalica i zbog toga pravi greške.

    avatar

    06.12.2015. (12:06)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Nije mi bila namjera skretati s teme , ja naime mislim da nije problem u nedorečenosti ustava, iako mislim da je naš manjkav, nego o navici političara da isti taj ustav izigravaju i pokušavaju izigrati, kao i ostale zakone, nemoguće je predvidjeti sve situacije ustavom , ni jedan na svijetu ih ne predviđa, zato postoji nešto što se zove moral, što nastupa tamo gdje zakoni prestaju, a što je kod nas misaona imenica, jer iako se svi zajedno kunemo u moralnost , ogrezli smo svi zajedno u kriminalu svih vrsta ,
    Sve to je naslijeđe socijalizma u kojem je odanost partiji koja je donosila privilegije bila supstitucija moralu, sve je kao i u drugim tranzicijskim zemljama eskaliralo prelaskom u divlji kapitalizam
    Tako da je problem značajno dublji od manjkavosti nekog članka ustava, bez obzira tko ga pisao, to se vrlo lako promijeni ono što je stvarni problem je amoralnost hrvatske politike, koja se na žalost ne kažnjava na izborima jer nas je sedamdeset godina kriterija podobnosti i odanosti partiji kako god se ona zvala učinilo amoralnim društvom

    Kad bi usvojili tvoj prijedlog, koji bi ja načelno podržao naši odličnici bi to već upakirali u nešto što bi ih amnestiralo, u krajnjoj liniji u zakonu o lokalnoj samoupravi piše da dužnosnici ne mogu odgovarati za štetu koja se dogodi dok obnašaju dužnost , nije li to pitanje morala , postojanje nečeg takovog , za što se niti ne zna jer niti jedna politička opcija to nije problematizirala

    avatar

    06.12.2015. (12:47)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Pozdravljam te.
    A nitko da pomogne odmak...

    avatar

    06.12.2015. (15:01)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Drago mi je da si se, Fresh..., ipak približio temi. Razmišljam ima li smisla upuštati se u polemiku/diskusiju obzirom da su nam stavovi dosta različiti. Ipak:

    U tome i jeste poanta: imamo nedorečen Ustav kojeg onda nemoralni političari mogu tumačiti kako žele. Problem je u tome što su takav Ustav donijeli isti oni koji ga sada tumače po svom nahođenju. A da bi to mogli upravo su takav Ustav skrojili. Klasičan primjer sukoba interesa, samo što se to kod političara ne smatra krivičnim djelom.

    Moral postoji, samo u današnje vrijeme se malo tko drži visokih vrednota morala. Eto, pokušava to i Papa Franjo i već mu nakalemljuju da to čini radi populizma. Koliko će od njegovog nastojanja ostati nakon što ode vidjet ćemo. Osobno sumnjam da će ostati išta ako nastavi istim putom.

    Slažem se da je to djelomično i nasljeđe socijalizma. O tome sam dosta opširno pisao u svom komentaru knjige Povijest suvremene Rusije, a koji imam namjeru objaviti na svom sajtu. Međutim, ne slažem se da je to slučaj samo u tranzicijskim zemljama. Time je prošarana i tzv napredna demokracija zapadnih zemalja, samo oni to rade mnogo suptilnije. Italija je jedan od 'jačih' primjera toga. O Grčkoj da ne govorimo. Možebitno od toga najviše odstupaju skandinavske zemlje, no jedna lasta ne čini proljeće.

    Pišeš: „da je problem značajno dublji od manjkavosti nekog članka ustava, bez obzira tko ga pisao, to se vrlo lako promijeni“.
    Da, da se lako promijeniti no te promjene bi trebali izvesti (i izvest će ih, ako) oni zbog kojih su promjene potrebne, pa se vrtimo u krugu. Osim toga, što također nije nebitno, česte promjene unose nesigurnost u funkcioniranje države kako na političkom tako i na gospodarskom polju.

    Dalje: „ono što je stvarni problem je amoralnost hrvatske politike“.
    Amoralnost politike nije nikakav specifikum Hrvatske. Najbolji, i najbolniji, primjer zbog kojeg cijeli zapadni svijet snosi posljedice je amoralna politika Amerike u odnosu na Irak, Iran, sjeverno afričke države, Afganistana… koja je dovela do pojave ekstremnog terorizma i stvaranja tzv Islamske države.

    I završavaš: „Kad bi usvojili tvoj prijedlog, koji bi ja načelno podržao naši odličnici bi to već upakirali u nešto što bi ih amnestiralo“.
    Pa to je upravo razlog zašto se ja zalažem za kaznenu odgovornost zbog traljavog posla kojeg obave dužnosnici, odnosno političari. Problem je, ponavljam, opet u sukobu interesa. Takav zakon u koji se ne bi moglo upakirati nešto što bi ih amnestiralo ne mogu donositi ONI na koje bi se takav zakon trebao odnositi. Ni zakon o kažnjavanju ubojica ne donose ubojice, nego ljudi koji to nisu učinili. Moj prijedlog: zakon o sankcioniranju traljavih i nepoštenih dužnosnika treba donijeti narod na referendumu. A ne da se pod demokracijom prodaje, primjerice, referendum je li istospolni brak brak ili pak samo zajednica. No svjestan sam da to sigurno neću ni ja, a vjerujem nitko od nas, pa ni naših potomaka, doživjeti.

    avatar

    06.12.2015. (20:40)    -   -   -   -  

  • Laola

    Problem sa uređivanjem bloga,nema komentara i slično...
    Velika šteta,jedne ignoriraš,jednima odgovaraš kod sebe u postovima...
    Pravo egoistički i sad se buniš.
    Javi se na RIBAFIŠ-Riba Fish iliti Domagoj Jakopović.
    Još je tamo iako glumi da nije,on će ti pomoći,ti pripadaš onakvima.

    avatar

    06.12.2015. (20:50)    -   -   -   -  

  • Proglasi

    nevjerojatno koliko štete mogu napraviti dobre namjere

    avatar

    07.12.2015. (14:01)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Pa zato postoji, Proglasi, ona poslovica "Put u pako posut je dobrim namjerama!"

    avatar

    08.12.2015. (12:28)    -   -   -   -  

  • Proglasi

    kad nemam problem ja ga izmislim

    avatar

    17.12.2015. (09:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...