Komentari

freshcayg.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Ljubitelj pisane riči

    Naravno da znam da baš vi ne spadate u stereotip, i da je vaša ono baš posebna.

    Inače ja imam prekrasnu nevjestu, koja je mom budalastom sinu jako pomogla da dođe k sebi iako je izgledalo da se to nikad neće dogodit.

    avatar

    29.11.2015. (09:55)    -   -   -   -  

  • Mela

    Vječna tema. Uvijek smo mi u pravu bilo da smo nevjeste bilo svekrve. To nam je genetski kod kojeg ni bog ne može ispraviti.

    avatar

    29.11.2015. (10:06)    -   -   -   -  

  • lion queen

    S mojom snahom razmimoilazim se u nekim potpuno sitnim stvarima, ali postoje dva ključna momenta u cijeloj toj priči:
    - njihov početak, kad je sjedila kod mene u dnevnom boravku u fotelji i pričala o svojoj bivšoj vezi i raspadu te veze, a na kraju rekla da je tada naišla na mog sina, ljubav svog života.. tu me "kupila" doživotno :),
    - drugi ključni moment se zbio kad je kulminiralo naše razmimoilaženje po jednom za mene važnom pitanju i ja sam konačno shvatila da mi ništa drugo, što mi se do tada činilo važnim, nije važnje od obitelji i nakon toga se sve uštimalo ko švicarska urica.

    Moja snaha je za moj pojam najbolja i najpametnija snaha na svijetu, bez obzira što bih ja nešto tu i tamo učinila drukčije, ali nipošto joj ne bih rekla, već pustim da čini po svome, ne petljam se, kad god joj zatreba uskočim u pomoć i mislim da konačno ja imam svoju pravu veliku i povezanu obitelj.

    A što se tiče druge strane, s druge strane sam punica, koja obožava svog zeta, pa se kćer ljuti na mene, da sam opet stala na stranu jednog dalmoša :))

    Tako eto, sve se može uskladiti kad se shvati što ti je najvažnije na svijetu... a to je sreća tvog djeteta, pa taman ona ne bila u svemu po tvome, bitno je da je po njegovim mjerilima takva... sretno dijete = sretna mama...

    avatar

    29.11.2015. (10:29)    -   -   -   -  

  • Ljubitelj pisane riči

    Ah ti zetovi i još dalmoši , nema se tu što dodati :)))

    avatar

    29.11.2015. (10:32)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    moja sveki je aman taman. kad je devetsto kilometara od mene :P kao što već jednom napisah, otkad se mladji sin oženio više nisam ultimativno ZLO. mene je oduvijek zvala ONA, a šogoricu zove TO. mislim, ja sam barem osoba :P
    inače, moja baba nije bila takva svekrva mojoj mami. nikad nisam čula da je rekla jednu ružnu riječ na njen račun. ali tata je i kao pedesetogodišnjak bio citiram ; "šmrkljavac i poseruta", kad bi se god posvadjali :))) a kako je mene baba odgajala i kažu da sam zajebana na nju, onda valjda neću biti ni zla svekrva.

    avatar

    29.11.2015. (10:32)    -   -   -   -  

  • marionetta

    moja svekrvica kuha najbolju kavu na svitu. ali zaista. i što god mi zatriba ona ima.. ne možeš virovati. da mi sad zatriba antifriz ona bi ga odnekud izvukla. i čuva dicu kad god triba, nikad joj nisu naporna. s njom nikad nije dosadno, priča obiteljske priče, anegdote, viceve i svašta. ona priča, ja slušam i smijem se.
    ona pak obožava moje kulinarske delicije, a osobito burek-pite.
    za rođendan od nje dobijem najbolji poklon jer me zna u dušu.
    (je li dobar komentar? oš još?)

    avatar

    29.11.2015. (10:32)    -   -   -   -  

  • Ljubitelj pisane riči

    A je Marijoneta i onda svizac zamota čokoladu, patuljci probude trnoružicu a jednorozi kenjaju m&m bombone

    avatar

    29.11.2015. (10:39)    -   -   -   -  

  • marionetta

    :D.
    nisam željela pisati o periodu prilagodbe koji je trajao nekoliko godina, ne - stvarno ne bih :)

    avatar

    29.11.2015. (10:50)    -   -   -   -  

  • Ljubitelj pisane riči

    Kod mene je to išlo u etapama šest mjeseci natezanja dvije godine neviđanja ili obrnuto i na kraju nije uspilo

    avatar

    29.11.2015. (10:56)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    @mationetta, godina ili desetljeća? I moja se učini na moment bolja nego prije ali onda skužim da nije ona ništa bolja nego sam ja u medjuvremenu ostarila i oglušila pa više ne čujem svaku. A i baš smo si super ovako na hiljadu kilometara i kad se vidimo jednom na godinu. Taman dok bi se počele čupati već idemo nazad. Cmok, cmok i arivederci roma :P Dobro je i da je praznovjerna pa je uvjerena da sam vještica, pogotovo odkako imam mačka.

    avatar

    29.11.2015. (10:59)    -   -   -   -  

  • durica

    nemam pojma ( hah, ostajem doslijedna samoj sebi i ulozi Gljive ),
    moja Svekrva živi u Rovinju, gdje ja s velikom radošću dolazim je posjetiti, te, kada boravim tamo, imam tretman bolji nego u bilo kojem hotelu s pet, šest, sedam ili osam zvjezdica, jer, em mi kuha, pere, sprema, em mi dijete čuva i hrani, em pijemo kavu skupa ujutro, radosne, em ide u dućan sama, a još mi i zimnicu spremi, pobere šparoge, pa ih zdinstane skup sa zmrznutim peštom pošalje u zg.
    meni je moja Svekrva baš če če, i da nije, ja bih je poštivala, jer, rodila je, odhranila, odgojila, te, postavila na noge čovjeka kojeg volim, i koji je otac moga djeteta, pa samim time je i ona baka tom istom djetetu, a imam ja i bivšu svekrvu, te među prvim objavljanim postovima crticu i o njoj :).

    avatar

    29.11.2015. (11:47)    -   -   -   -  

  • Razmišljanja jedne žene

    Hvala bogu , pa sam punica. Imam jednog zeta koji mi je stvarno kao sin. Biti će i drugi. Nadam se.
    Majke su jako vezane na djecu, posebno na sinove. Kad se dogodi odvajanje onda majke , vjerujem, reagiraju kako ne misle.
    Psiholozi to zovu nešto kao konačno razdvajanje ili odvajanje .

    avatar

    29.11.2015. (11:53)    -   -   -   -  

  • .

    Što je tebi....ovdje spomenuti odnosi snaha - svekrva su dio naše kulturne baštine i tradicije.
    Ccc...zar ne znaš da se u svetinje ne dira?

    avatar

    29.11.2015. (12:27)    -   -   -   -  

  • Ljubitelj pisane riči

    Baš ste mi simpatične, kao i svi drugi stereotipi i ovaj ostavlja prostora za šalu, viceve i zajebanciju
    Iako sam bio svjedokom kad nije bilo ni najmanje šaljivo, odnosno kad su se događale poprilično ružne stvari, pa i razvodi zbog uplitanja posesivnih mama, i krivo nasađenih ženica

    Što je to što ljude tjera da sjebu vlastitu djecu jer ne mogu prihvatit da ih moraju pustit da žive vlastite živote, ma kakvi oni bili, da to nije stvar izbora nego da jednostavno moraju

    avatar

    29.11.2015. (12:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...