Komentari

goto.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Goto - šumski čovjek

    e!

    avatar

    10.11.2015. (22:47)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    MOST-ov ekonomiski doseg poklapa se s tvrdnjom kako ekonomija štednje i preraspodjele donosi ljudima svekoliki napredak i sreću. Tipično za uhljebe koji nikada nisu stvarali niti stvorili nove vrijednosti nego se bavili (pre)raspodjelom harača ubranog od onih koji ih stvaraju.

    Šerif Petrov je taj poučak uspješno primijenio otpustivši 10 Jambovih uhljeba, zaposlivši 20 svojih rođaka. Time je stvorio nove vrijednosti čime je unaprijedio svoju užu i širu familiju.

    Njegov poučak prepoznalo je lokalno biračko tijelo u njegovoj sredini (gdje živi, radi i djeluje) pa je 60% birača glasovalo za SDP. Time je ono potvrdilo kako je čak i njihov (jednako retrogradan) program ipak bolje rješenje od njegovog (naprednog).

    U tom smislu MOST je slika mentaliteta koji sadomazohistički uživa u samokažnjavanju i pokori.

    A to je otprilike i ono što propovijeda Islam kada govori kako je čovjer Allahov rob. Kršćanstvo je drugačije jer govori o slobodnom čovjeku koji voljom, radom i znanjem stvara nove vrijednosti. To je nešto što uhljebi ne razumiju i nikad neće shvatiti.

    Slikovito, za put automobilom iz mjesta A u mjesto B treba ti 10 litara benzina. Put traje 10 sati. Vani je hladno i ako ne uključiš grijanje smrznut ćeš se za pet sati. Grijanje na tom putu potroši 5 litara benzina. Sjedneš u automobil, uključiš grijanje kako se ne bi smrznuo i naravno, nasred puta ostaneš na cesti.. Zatim mobitelom nazoveš 911 gdje ti kažu: "Dolazimo za šest sati."

    Toliko o MOSTu.

    avatar

    11.11.2015. (04:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...