Komentari

nakrizanju.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • 20 do asa

    Laku noć :)

    avatar

    01.11.2015. (00:27)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Dobro jutro :))

    avatar

    01.11.2015. (08:13)    -   -   -   -  

  • marionetta

    ja tvoj blog zumiram na 67%...
    onda mi je taman :))

    avatar

    01.11.2015. (08:41)    -   -   -   -  

  • jelen

    Ste osjetili potres vi Zagrepci?? Ja jesam, baš onak intenzivno.

    avatar

    01.11.2015. (14:28)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Belatore, Fresh;
    mogu reći jedino - dobra večer :D
    kasnim naširoko na ostale pozdrave :))

    marionetta;
    pa, drago mi je da imaš strpljenja za moje ekscentričnosti..... hvala! :))

    jelen meden;
    mi smo stigli iz Zagorja, Krapinske toplice, prije 15 min. (bili smo tamo od podneva negdje...) Nismo ništa osjetili! Baš se čudim, kažu da ih je bilo jedanaest!?

    avatar

    01.11.2015. (16:28)    -   -   -   -  

  • jelen

    Tih jedanaest je bilo malih potresa koje su bilježili samo instrumenti. Onaj pravi je bio negdje deset do devet ujutro kad su staklena vratašca na mojoj vitrini tak lijepo ropala da sam mislio kako su me posjetili duhovi hehe :-))

    avatar

    01.11.2015. (18:46)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Jelen meden;
    ništa nismo primjetili :D
    duhovi, veliš :))) tako znači. :))

    avatar

    01.11.2015. (19:07)    -   -   -   -  

  • jelen

    Ma potres je totalni hit danas tu kod nas. Prepričava se cijelu dan. Mnogi su ga osjetili, a oni koji nisu ne mogu vjerovati :-)) Recimo ostali ukućani kod mene koji su bili u prizemlju nisu ništa primjetili, a ja nisam ništa htio reći sve dok nisu počeli članci izlaziti na internetu... da ne bi rekli da sam lud ;-)

    avatar

    01.11.2015. (19:45)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    jelen meden;
    eto priče s duhovima, nemam nikakvu sa potresima....
    možda to ni nije priča o duhovima, ali ne znam o čemu točno je. : -P
    ovo ljeto, čitam, jednu noć (onu knjigu razgovori s nagualom), svi u vikendici spavaju, vlada mrkli mrak,jer tablet svijetli sam po sebi i to je svo svjetlo.
    Odjednom, neki muški glas tri puta veli moje ime; dva puta ,pa stanka, pa još jednom. Ja ništa ne misleći velim na glas (jer je moj stari spavao u sobi do, a sva vrata su bila otvorena), evo me! kaj trebaš?
    ustanem i odem tamo, ali, moj tata nije budan nego spava ko top, i vjerojatno me nije zvao....
    Nije mi baš bilo svejedno, ali nisam (iznenađujuće) niti umrla od straha.....samo sam se malo jače pokrila :D (btw to je istinita priča) :)
    Uvije me je frka po noći, to je tak . :))

    avatar

    01.11.2015. (21:50)    -   -   -   -  

  • durica

    i mi smo danas lovili leptire, al po šumi. svake nedjelje ujutro, velim tak, jer smo se zbudili u deset, pa nismo ništ osjetili, a ni čuli, idemo na Grmoščicu, malu šumicu blizu naše kuće. treba nam oko dva sata s Franom pješke, jer, dost je to za njega strmo, popnemo se stepenicama da skratimo put, ima ih šezdeset, danas smo nabrojali, pa se spustimo ili na potok " Vrabečak " ili na ilicu, dole kod benzinske. ( danas smo išli prek potoka, jer je bliže kući, a Fran je sve izdržal na nogama ).
    gore ima jedna lijepa velika livada, vidikovac, s koje se vidio grad, jer je bilo vedro. dosta je sve zarašteno, no ima lijepog poljskog cvijeća, a vidjeli smo i dvije koze, jednog malog pesa i još manju macu.
    danas se Fran skroz oslobodio, hodal je sam, pa se onda frajerisal, jer, je on velki mangup, tak da nije htio dati ruku ni kad smo se spuštali po strmini, niti slušat tatu, koji je, btw, još veći paničar, tak da je zveknul, na kraju malo na glavu, sva sreća da je fulal kamen, kojih je bilo dost po toj stazi, tek onda se malo primiril, kad smo mu uspjeli objasniti da bu opet pal: " bum glava ", ak ništ ne sluša.
    ove sam godine prvi put preskočila " Mirogoj " na večer,( ja uvijek obavim groblja puno prije, po danu, dok nije gužva, a onda se samo odem prošetat predvečer kad sve svijetli zapaliti svijeću na " Križu " ), malo mi je žal zbog toga, no, nemreš sve :).

    avatar

    02.11.2015. (01:54)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Durice;
    Baš vam je bilo lijepo, a Fran je mali slatkiš, kaj možeš, moral bu i malo na glavu pasti ,iskustva radi....Nadam se sasvim malo. Moja nije baš padala ,al je zube lomila žešće :D
    Mi smo jučer obilazili žive a ne pokojne hihi (mama je operirala kuk pa je sad u toplicama, a stari joj radi društvo...išla sam im napraviti red u svim tim stvarima kaj se već tjedan dana sim-tam nose). Tak da niti mi nismo stigli do groblja, jer se danas ,sutra i preksutra pišu engl.,njem. i mat., pa je jučer popodne bio prioritet štrebanje....čekaj samo da te to oplahne, sviđale buju ti se još puno više ove vaše šetnje ....

    Sad budemo muž i ja na groblje, sunce sja, znači: nadam se fotkanju :)))
    Tak i tak je tek danas Dušni dan ,ne? :))

    avatar

    02.11.2015. (08:44)    -   -   -   -  

  • jelen

    Baš interesantno. Onda ću reći samo da se nadam, štoviše vjerujem da nije to bio neki petparački svjetovni duh nego da je to možda bio daka odnosno pawo kako bi rekli Tibetanci (mislim s obzirom da veliš kako je bio definitivno muški glas). Daka je muška verzija dakini- transcendentno biće mudrosti s tim da su dake rijetke ptice u odnosu na dakine (jer mudrost je ženski princip, a muški princip je metoda.)

    avatar

    02.11.2015. (17:10)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    jelen medeni;
    pa nemam pojma tko je bio (ali bio je muški skroz na skroz :)
    (kud baš muški na mene, ježim se metoda i sličnog, pa možda je zato baš i došao?)Glavno da nismo počeli razgovarati, to bi me možda ipak malo jače zabrinulo :))
    Kažu da nije dobro odazvati se kad te nepoznati glasovi zovu, kao da im se stavljaš u službu u tom slučaju, a ja se nikom baš nešto nemam namjeru staviti u službu ,naročito nekome za kojeg nemam blage veze tko je.
    hm....
    :)

    Znaš kaj, imam novosti ali pst, idem onamo kamo sam prije trebala ići, ali su išli drugi...možda se sjećaš? :) Za tri tjedna. Mala frkica . :)

    avatar

    02.11.2015. (18:02)    -   -   -   -  

  • jelen

    Hm, sjećam se nečega... na egzotičnim južnim morima. Reisefieber da, da znam kako je to ;-)
    Pssst! Niti riječi nikome dok ne dođe vrijeme!

    avatar

    02.11.2015. (18:28)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    :))

    avatar

    02.11.2015. (19:20)    -   -   -   -  

  • jelen

    Mali dodatak na prijašnji komentar, pišem zbrkano pa si vjerojatno krivo shvatila- pawo (daka) nije "biće metode" nego muška verzija bića mudrosti, koja je rijetka u odnosu na takva ženska bića khandro (dakini). Budući da ženskom principu ne fali mudrosti ali fali metoda djelovanja bića mudrosti se podrazumijevaju kao većinski ženska. To ti je donekle kao copernjice, koje su znatno brojnije u odnosu na copernjake ali ne znači da copernjaki uopće ne postoje ;-)

    avatar

    02.11.2015. (22:42)    -   -   -   -  

  • durica

    ma, da, no, nekak mi ni nije bil pravi ugođaj, kad je bila nedjelja :D
    kaj se tiče škole, znaš kaj, nemam pojma kak bum ovog svog hendlala, on je tak sladak, al je sovjeglav za poludit, ono, znam ja da je to ta druga godina, pa "NE" faza, sve je to meni jasno, teoretski, i na poslu mi je jasno, s tuđom decom, al, moram bit iskrena, s njim mi nije niš jasno, niš ne znam i svaki dan znam sve manje. često puta se osjećam da mi sve uzde izmiču iz ruku, a, nekad opet bljesne, kao, ahaaaa! skužila sam!, pa, kad svane novi dan, sve opet izpočetka :), čovječe, nikad kraja :D. hahahaha!

    avatar

    02.11.2015. (23:23)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Jelenko;
    Budući da ženskom principu ne fali mudrosti ali fali metoda djelovanja bića mudrosti se podrazumijevaju kao većinski ženska.
    jel to nešto uvredljivo?? :)
    Opet ta priča o razumu i osjećajima. Žene osjete kakvo je što, muškarci jednostavno moraju sve objasniti....ccccccc...i osjet/osjećaj im nije dovaljan argument (nego ,ponekad i pokazatelj da je ženska ili glupa ili nerazumna, ko da je razumnost sve na svijetu što vrijedi).
    No, onda, kakav je taj dako koji me zvao?
    Znao on da meni fali metoda, kažem ti ja :)))

    Znam da copernjaki postoje, a to su ti oni koji se druže s coprnjicama, ak nisi znao sad znaš :)))

    avatar

    03.11.2015. (09:36)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Durica;
    često puta se osjećam da mi sve uzde izmiču iz ruku, a, nekad opet bljesne, kao, ahaaaa! skužila sam!, pa, kad svane novi dan, sve opet izpočetka :),
    Po meni, definicija dobrog roditelja/roditeljstva i jest upravo ta da je osoba voljna svaki dan iznova sagledati situacije/dijete (jer se dijete stalno mijenja i svaki dan je novi izazov) i svoje djelovanje prilagoditi djetetovim potrebama. To fakat zahtijeva cijelu osobu................ali, i to prođe, stvarno osjetiš kada djetetu više nisi (i na koji način nisi) potreban.
    Sve u svoje vrijeme :D
    Uživajte! :))

    avatar

    03.11.2015. (09:40)    -   -   -   -  

  • jelen

    Ma daj, nije to uvredljivo to je tako kako je Kozmos proviđen :-))
    Mudri Mjesec svijetli samo ako djelatno Sunce proizvede svjetlost, inače Mjesec sam za sebe ne može biti vidljiv nikome on je bez Sunca u neispoljenom stanju. Budući da su samsarička bića u jednom "izrođenom" stanju u odnosu na svoju temeljnu prirodu njima mudrost u neispoljem stanju ne može pomoći. Jednostavno to im je nešto preegzotično. Moraš im znati objasniti da se ne uzjogune. Svaki Buddha je u ravnoteži savršene mudrosti i metode djelovanja da bi bio dostupan umu bića u stanju u kakvom se ono zatiče momentalno inače nikakve koristi od njega/nje. Kad promotriš bilo koju thangka slikariju ako je na njoj bilo koji Buddha (muški ili ženski) uvijek je u pozadini na nebu vidljivo i sunce i mjesec.

    avatar

    03.11.2015. (18:44)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Jelen meden;
    Tako je, u pravu si i nema baš ništa sporno u tome. Jasno je - da bi se ravnoteža postigla, sklad, jesu potrebne obje vrste energije,mudrost i metoda, tonal i nagual (makar bi, tehnički, sve ovo o čemu govorimo još spadalo pod tonal) , ženski i muški princip.

    Mi se ,kao pojedinci, stalno nalazimo u tom nekom klinču, jer je društvo (ovo ovdje, u kojem smo mi) u nekom trenutku počelo negirati i čak samo postojanje ženskog principa., ili ga , u najboljoj varijanti, drži za neki skoro izumrli, primitivni način gledanja na svijet .
    Budući da je takvo snaženje jednog principa, a nijekanje drugog jako opasno -imamo svijet kakav imamo, zar ne?- , mi se nalazimo u groznom raskoraku onoga što se od nas iz društva očekuje, i onoga što kao pojedinci osjećamo prihvatljivim ponašanjem. Na žalost, još smo jako daleko od postizanja balansa, ali osjećaju se koraci u tom smjeru.
    Cijela postavka suvremenog življenja temelji se na pretpostavci da postoji samo opipljivo , ta da vrijedi samo protumačivo. Čak i religije (govorim o tri glavne, za druge ne znam) nametnule su metodu, informaciju i modus operandi, a ukinule i zabranile osobnu mudrost. Mrze ideju osobnog kontakta s Božicom /Bogom (a i božanskosti osobe kao takve , te božanskosti cijeloga svijeta ) .

    Tako da ja, baš da udaram kontru, puštam umu da ne slaže rečenice, nego utiske, knjiga ne nosi poruku, nego neki dojam, slutnju,boju, koja ne mora biti nikad objašnjena, a dan tumačim slušanjem osjećaja u grudima.

    :)

    avatar

    04.11.2015. (07:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...