Komentari

nakrizanju.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • exRegina

    Zvijezde sanjalice, ako si spavala do sad :)

    avatar

    31.10.2015. (09:53)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Nazovimo ih severina i jelena :)))

    avatar

    31.10.2015. (12:57)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Ako si spavala do sad (13.00 h), onda sam se probudio baremko tri uri prije tebe. Vjerojatno se radi o planetama, Venera sigurno a možda i Jupiter, idem provjeriti kod astronoma. Inače, na zimskom nebu najsjajnija je zvijezda Sirius.

    avatar

    31.10.2015. (13:00)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    exRegina;
    nisu, bila sam budna, makar to baš lijepo zvuči :))

    Fresh;
    punot, puno ,hvala :D
    blesavac :)))

    gogoo;
    imala sam neki program,koji više ne mogu otvoriti, u koji si unio dužinu i širinu mjesta gdje si i datum, pa si dobio crtež cijelog neba i sve imenovano, zvijezde ,planete, točnu mjesečevu mijenu i sl....nešto sam spetljala sa lozinkama i ne mogu otvoriti program ni za živu glavu.......
    pa, ako ti možda imaš gdje vidjeti, oko tri ujutro, istočno nebo, Zagreb ovih dana ? :)) mora biti neka konjukcija, nešto blizu jedno drugom, a dosta sjajno.
    :)

    avatar

    31.10.2015. (17:20)    -   -   -   -  

  • jelen

    Dosta sam brijao na astronomiju tamo negdje krajem osnovne škole. Ono časopis "Čovjek i svemir" mi je bio zakon, kad je došao novi broj to je bio praznik, još imam negdje pohranjene sve brojeve iz tih godina. Naručio sam tada i kartu neba pa i nju imam negdje na ormaru :-)) može biti zanimljiva čak i danas kad se takve stvari traže u digitalnom obliku.

    avatar

    31.10.2015. (17:40)    -   -   -   -  

  • jelen

    Malo sam čitao fejsbuk stranicu od ruskog dućana u Vlaškoj, pa sam našao dosta opširan upis o čaga gljivi, a sjećam se da svojedobno kad si ih ti zvala nisu imali. Ovako kaže: original divlja altajska Čaga 50g 200 kn. Kakva je to cijena, da li je skuplje ili povoljnije u odnosu na ostale dućane?

    avatar

    31.10.2015. (19:15)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    jelen meden;
    mene je svemir oduvijek zanimao, ali se nisam nikako educirala, nego sam imala jednu veliku knjigu (koja je prilikom neke posudbe isparila u nepoznatom pravcu) u kojoj je bilo sve o svemu u detalje, pa čak i nešto o kvarkovima ,sjećam se ! a bilo je to prije ohoho godina...negdje u osamdesetima :))
    Osim ovog programa koji se zove 'Skychart' (kojeg spominjem @Gogoou) i nalazi se na stranici http://www.skyandtelescope.com/ (možda ti uspiješ to aktivirati?) imam i jedan ,na kćerinom tabletu, koji usmjeriš prema nebu pa ti kaže točno što ti je iznad glave a što ispod nogu u realnom vremenu, ali mi se redovito ne da ustati iz kreveta (jer ja sva svoja opažanja vršim iz kreveta, horizontale :D) i upaliti ga. Taj se zove 'Droid sky view'......

    Glede čage, znači i u ovom prvom dućanu sad imaju? U ovom drugom, gdje smo mi kupovali, 50 g je 300 kn. Mislim da je 50 g, jer nigdje na bočici nema oznake, čini se da je papirić otpao,ali tako se sjećam.
    Ova amerikanska čaga isto ima certifikat 'divljosti' (divlja ,a ne uzgojena čaga) :) a pola kile je koštalo oko 120 dolara.
    znači 120x6,7 je 804 kn na pola kile, pola kile je 10 bočica po 50 g, znači oko 80-ak kn svaka. Što znači da ovi naši deru nemilosrdno.
    jesam li dobro izračunala?

    avatar

    31.10.2015. (20:09)    -   -   -   -  

  • jelen

    Izgleda da su u međuvremenu naručili čagu i to altajsku. Kad sam bio u dućanu onda mi je izgledalo da imaju malo artikala na policama, no sad su očito pojačali ponudu svega, morati ću navratiti nekom prigodom.

    avatar

    31.10.2015. (23:27)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    jelen meden;
    moram guglati kaj to je -altajska? :)

    avatar

    01.11.2015. (16:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...