Komentari

metamorfoza.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Neverin

    ovo bi Miljeniću prikazao kao u Paklenim narančama bez mogućnosti da svrati pogled sa tvojih riječi

    avatar

    19.07.2015. (16:23)    -   -   -   -  

  • .

    Nadam se da ce procitati! Zalosno. Djeca su na zadnjem mjestu, na koji god uzmemo nacin...
    A tata koji tako zapostavi svoje kceri...ne znam kako ce podnijet susret sa samim sobom koji ce kad tad doci.

    avatar

    19.07.2015. (16:43)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Nemam komentara !

    A da si prošla kalvariju-------e jesi, bogami

    avatar

    19.07.2015. (16:54)    -   -   -   -  

  • O-da životu!

    Kakva surova i jadna istina.
    Budi ponosna na sebe što se boriš za svoju djecu, za razliku od njega.
    Pretužno, držite se i volite, kao i do sada.

    avatar

    20.07.2015. (08:57)    -   -   -   -  

  • j.

    nemojte se predati, nikako
    ako su već bez uspjeha provedeni ovrha i kazneni postupak (neka to ide svojim tokom, ionako je to samo forma od koje nikada ništa) sada treba ići i na zahtjev za privremenim uzdržavanjem kod Centra za socijalnu skrb... pitati, moliti, kucati, gnjaviti, kukati... - bar malkice preko granice pristojnosti
    pa taj pravni sustav, nije to neki labirint za osobu prosječne inteligencije, samo treba biti uporan (najbolje je pogledati tko je sve završio taj faks i tko radi taj posao - oni koji su bili uporni, ništa drugo); znam da je odvratno, ali eto... držim palčeve...

    avatar

    20.07.2015. (09:52)    -   -   -   -  

  • Simplica

    mislim da svatko ima neki svoju borbu, a tvoja je ova...znam da se nekad čini da ne možeš dalje, ali obično u tim trenucima dobiješ novu snagu pa se ponovno pokreneš....Znam i da je naš pravosudni sustav jednak onom proricanju Pitije u staroj grčkoj.....Puno snage za dalje!!!!

    avatar

    20.07.2015. (10:16)    -   -   -   -  

  • Ani ram

    Svatko radi svoj posao misleći prvo na sebe, poslovi koji su sigurni i na kojima se ne moraju boriti i dokazivati, čini ljude trulima i nezainteresiranima i neosjetljivima, to je "čar" većine birokratsko državnih poslova, vrtit neke fajlove i planirat si godišnji, i osjećat se pritom nadmoćno i nedodirljivo, posljedice tog sustava lome se na ledjima korisnika, a opet, to je jedino i najbolje što imamo. Možda cijela ta teška priča potakne tvoje kćeri da učine neku promjenu na tom truležu...

    avatar

    20.07.2015. (11:28)    -   -   -   -  

  • polupani loncici

    ah draga ja te razumijem, prosla sam u mladosti slicno... nisam dobila ni jednu jedinu alimentaciju... ikada.... drzi se! uzdaj se u se jer nista od pomoci sa strane ... iz iskustva ti kazem jer nisam imala novaca voditi privatne parnice....

    avatar

    20.07.2015. (12:30)    -   -   -   -  

  • Elle-o-nora

    Kupi mu paketić duhana i pošalji s natpisom :pušio u paklu dabogda... nema ti druge nego da se snalaziš i da djeci omogućiš pristojan život, vjerujte nikad ne bih, niti sam zakucala na vrata centra za socijalni rad, ipak na jedan način ta djeca budu obilježena...snalazila sam kako sam umjela i znala i uspjela sam. Sve samo nikad centar za socijalni rad, dobijem mlade kad mi netko spomene tu instituciju..

    avatar

    20.07.2015. (13:47)    -   -   -   -  

  • suncokretica

    Pročitala sam već na portalu, užasno! Nego, ono što meni nije jasno kako je moguće da se zbog promijene zakona postupak mora počinjati ispočetka? Pa to je idiotski! Po mom mišljenju trebalo bi ga završiti po zakonu koji je bio na snazi u trenutku pokretanja istog. Ja sad lupetam, nemam pojma o zakonima ali, negddje mi nešto zvoni da bi tako trebalo biti.
    Drži se i ne predaj se, sretno!

    avatar

    20.07.2015. (16:23)    -   -   -   -  

  • Igniss

    A istodobno one poštene očeve koji žele plaćati alimentaciju i ne bježe sustav hvata za vrat, guši i zatim mrtve praska u guzicu. I tko je onda tu lud? Jedini kojima je dobro u takvom sustavu su zli ljudi.

    avatar

    20.07.2015. (17:06)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Prosla sam tvojim putem, uz iznimku sto se moj bivsi muz brinuo za djecu na sve nacine osim financijski, ali eto danas to nadoknaduje...tako da moja prica (konkretnije prica moje djece ima bolji epilog, sto je dobro za njih, jer su na kraju oni i najbitniji). No, ono sto.je tragicno ( a jednom zgodom sam i pisala na tu temu) samohrani roditelji ostavljeni su sami na tom vrlo teskom zivotnom bojnom polju, u kojem se, vrlo cesto i sami (rijetki se imaju na koga osloniti, osobito u financ.smislu), bore s egzistencijom, sa sustavom koji je totalno neosjetljiv, djecjim emocijama, s pomanjkanjem vremena i rastrganoscu (osobito ako je vise djece) a da na kraju nemaju vremena pozabavit se sa svojim emocijama (kao da su one nebitne)...Uglavnom, drustvo nam.je totalno neosjetljivo prema toj kategoriji, a ista je nazalost u ekspanziji..Tuzno..drzi se...osjeca se ta neka snaga u tebi, ali svejedno osvrni se ponekad i na sebe...cuvaj se:-)

    avatar

    20.07.2015. (17:12)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Već sam o tome bila pisala, postoji rezolucija Europskog suda protiv dugotrajnih parnica, na koju se moraš pozvati. To je jedina tužba koja se može pokrenuti na europskom sudu, prije nego što u Hrvatskoj završe procesi. Inače se mora čekati do okončanja postupka da bi koristio europske pravne ljekove, , ali u slučaju pozivanja na sporost pravosuđa, ne mora se čekati. Dakle, kad na EU sudu dokažeš da je postupak predugo trajao ne tvojom krivicom, već krivicom suda ili suprotne strane, tada oni narede našem sudu da okonča parnicu u roku npr. 6 mjeseci i još tebi dosude odštetu radi predugog parničenja. Mislim da ti je to tvoj odvjetnik trebao savjetovati. Ako nije, pitaj ga zašto nije. Možda možeš tužiti i odvjetnika odvjetničkoj komori za dovođenje u zabludu, jer ti je on to morao reći. Ako uguglaš, pronaći ćeš hrpu presuda na temelju te europske rezolucije.

    avatar

    20.07.2015. (18:32)    -   -   -   -  

  • lion queen

    http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Po-pravdu-u-Strasbourg-Zagrepcanin u-odsteta-jer-je-6-godina-na-sudu-cekao-razvod

    http://www.legalis.hr/forum/s howthread.php/58455-Izuzeće-suda-i-tužba-zbog-sporosti-rješavanja

    prouči malo, nemoj biti neuka stranka. ako se sama ne zaštitiš, neće te nitko. najbolje je da sama proučiš sve pravne propise koji se tiču tvog slučaja i da sama vodiš svoju parnicu.

    avatar

    20.07.2015. (18:40)    -   -   -   -  

  • lion queen

    http://www.poslovniforum.hr/zakoni/us_120_03_c.asp

    http://www.pravst.hr/zbo rnik.php?p=28&s=213

    avatar

    20.07.2015. (19:29)    -   -   -   -  

  • Simplica

    na dnevnik hr si: https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/pismo-majke-koja-se-za-alimentaciju-god inama-bori-s-hrvatskim-pravosudjem---393684.html

    avatar

    30.07.2015. (09:10)    -   -   -   -  

  • djeca

    Meni nije dolazilo u obzir u toj situaciji bilo što tražiti na centru za socijalni rad ili na sudu. Ja jesam zaposlena, a otac moje djece plaća alimentaciju svojevoljno, mada u manjem iznosu nego bi se trebalo plaćati, a i neke druge stvari je napravio drugačije nego što bi to bilo fer, međutim, ja sam odmah odlučila, pa da i ne plaća, da ga ne bih tužila i vodila spor.
    Nisam imala nikakve druge pomoći, ni financijske ni fizičke, ..
    Mobilizirala sam sve svoje snage na nov način, u skladu s novim okolnostima i mogućnostima. Lako? Pa tko je rekao da je život lak?
    Rasap obitelji djeluje negativno emotivno, socijalno, financijski , tada, a moguće i ubuduće, još intenzivnije na one koji nisu to odlučili, drugog partnera i djecu. Ne treba tu tražiti izlike.
    Tražiti, očekivati od društva da ono lijepo brine našu brigu, za mene je iluzorno. Tko je stvorio ovu situaciju, da mama i tata više ne žive zajedno, i da su se stvorile mnoge peripetije vezane s tim? Mama i tata. Ja kao mama, ako nisam ništa drugo kriva, krivo sam odabrala partnera s kojim ću odživjeti njegujući obitelj , čitav život. Sve to komplicirati još sudom, i trošenjem snage na takav način, koje ionako nema dovoljno za sve što se za djecu može napraviti, meni nikada nije bila prihvatljiva mogućnost.

    avatar

    11.09.2015. (10:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...