Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • andriano01

    ...a što će mi reći Merkelici kad dođemo tu gdje je sad Grčka...a to neće biti tako daleko...jesi li ti "za" ili "protiv"....što misliš kako će glasati Todorići i ostali...Grcima se gadno piše bez obzira kako su glasali jer nikad dužnik nije mogao komandirati vjerovniku...kad bi to tako bilo onda bi svaki dužnik rekao; zaboravi kume da sam ti dužan...ja sam tvoju lovu spiskao a ti se sad hebi kako znaš...neće to ići baš tako lako...budu ti Grci još puno gorke mastike polokali...

    avatar

    06.07.2015. (18:17)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Ja potpisujem @stefanija : on je vrstan ekonomist i sigurna sam da sve što je napisao ostaje točna verzija dogadjanja.

    avatar

    06.07.2015. (18:32)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @stefanino
    Sve što si nabrojio stoji, ali..
    ...a što će mi reći Merkelici kad dođemo tu gdje je sad Grčka?
    A što je rekao Hitler kad je okupirao Evropu i htio osvojiti Rusiju i svijet pa su se onda narodi pobunili protiv njega? Napao žešće i ka kraju krahirao.

    ..što misliš kako će glasati Todorići i ostali?
    Isto onako kako su glasali oni koji su prigrlili Treći reich.

    Grcima se gadno piše bez obzira kako su glasali jer nikad dužnik nije mogao komandirati vjerovniku...
    Nije mogao komandirati, ali je mogao prestati plaćati jer NIJE imao novca. I što mogu napraviti vjerovnici, pretvoriti svoje vjerovnike u roblje da rade za njih? Pa radili su, prikriveno, i do sada samo što toga nisu bili svjesni.

    Kad bi to tako bilo onda bi svaki dužnik rekao; zaboravi kume da sam ti dužan...ja sam tvoju lovu spiskao a ti se sad hebi kako znaš.
    A što si mi posuđivao kad si VRLO dobro znao da ja to ne mogu vratiti. Neka ti sada vrate jamci, tvoji porezni obveznici.

    Budu ti Grci još puno gorke mastike polokali...
    Tu se slažem, no polokali, ili ljepše popili, bi oni u svakom slučaju. I ako prihvate i ako odbiju uvjete koje im nudi Četvrti reich. U prvom slučaju kasnije u drugom odmah.

    Ponavljam, u cijeloj toj 'grčkoj tragediji' najvažnije je da ona pokazuje kako je ideja EU (Četvrtog reicha) na klimavim nogama kao što je svaka politika vladanja dugim ljudima oružjem bilo koje vrste neodrživa na dulje vrijeme. Uči nas to povijest još iz vremena Rimskog carstva.

    avatar

    06.07.2015. (18:48)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @annaboni
    Slučaj Grčke nema veze s ekonomijom. To je čista politika izrabljivanja, financijski robovlasnički sustav. Zato je izmišljena EU a ne zato da svima bude dobro ili da ne bude više ratova (bio je jedan nedavno, a na pomolu je novi - teroristički). Četvrti reich je iz povijesti, izgubivši dva rata, naučio da se ratovi ne mogu više dobivati oružjem.

    Mi bogati posudit ćemo novac siromašnijima, oni će za taj novac kupovati naše proizvode i kroz to jačati našu ekonomiju vraćajući posuđeno a uz to ćemo dobiti i kamate. Ako hoće sami zarađivati neka grade tvornice našim novcem kupujući našu tehnologiju i naše strojeve, umjesto da ga troše na luksuz. A onda će kredit otplaćivati radeći za male nadnice za nas.

    Uostalom, u Europi je do nedavna postojala država sa sličnim ustrojem kao EU pa se prije 25 godina raspala. Ne iz ekonomskih već zbog političkih razloga.

    avatar

    06.07.2015. (19:22)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    @semper..............zanemarila sam politiku. Oslonila sam se na ekonomiju s kojoom ne napreduju ni oni, ni mi......Stvarno ne bih dala političku konotaciju svemu

    avatar

    06.07.2015. (20:53)    -   -   -   -  

  • jelen

    Dobro za pročitati- i članak i odgovori na komentare.

    avatar

    06.07.2015. (20:59)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Zanimljivo je čitati post i komentare na komentare blogera (s argumentima). Zapravo, može li se išta očekivati od “intelektualaca“ kojima svaka počinje i završava sa Hitlerom, WW2 i ostalim nabiflanim glupostima usađenima u glavicu kroz partijske škole nikad prežaljene bivše države. Ne brinite, odustao sam jer je samentalnom sklopom margatitas ante porcos svaka rasprava je besmislena. Vuku ni nasljeđe “najsretnije države na svijetu“ koju su (na njihovu vječnu nprežaljenu žalost) razjebali (pogodite koji).
    Ipak, kad bi se “analitičari“ potrudli i malo bolje informirali možda bi im (iz ... u ...) doprla činjenica kako se pred prošle izbore (na kojima pobijeđuje Syriza) u državne i (para)državne službe (financiraju se iz grčkog državnog proračuna u koga se sljevaju “sanacijski“ € iz EU fondova) na postojeće zapošljava 260.000 tisuća novih uhljeba. Zakovito! Situaciju sa zapošljevanjem čitavih familija uhljeba samo treba usporediti sa Domovinom i krajevima gdje je na vlasti Kukuriku pa time možda neka buduća paralela “događanja“ postaju predvidiva izuzev ako se nešto drastično ne reže. O tome kakve sve beneficije u Grčkoj imaju ti (para)državni uhljebi znatiželjni se mogu informirati na Internetu.
    Uglavnom, Grčka većinu novca koga dobiva iz EU troši za saniranje državnog deficita, troši na tzv. “strukturne reforme“ (čitaj: presipanje iz šupljega u prazno, baš kao što Kukuriku za to diže vani “jeftine“ kredite pa je otkako je na vlasti u 3,5 godine povećao drćavni dug za 100 milijardi kuna) i održava vlast na daljnjoj pljački obećavajući budalama “brda, doline i rudna bogatstva“.
    Nadalje, Grčka nema industrije već ona živi od trgovine i turizma. Pa dok ima što rasprodavati i dok to netko ima interesa to kupiti onda to funkcionira ali kad nema pa stane ... Bankrot. Sve je to zapravo dio povijesnog mentaliteta koji je od WW2 pa do danas sedam (7) puta bio u istoj banani (čitaj: bankrotu) ali se zahvaljujući stjecaju trenutnih okolnosti uvijek nekako izvlačilo na tuđi račun nikada ne naučivši ništa iz prethodne lekcije (škola za pačiće male). Ipak, čini se kako ovog puta to baš i neće biti slučaj jer dugovi uvijek, prije ili kasnije, dođu na naplatu.
    Smiješno je kako se danas grci pozivaju ne “ratne reparacije“ zaboravljajući pri tome kao su svojdobno (tamo neke daleke godine) kako bi dobili ogromne (besplatne) zajmove (bez kamata) svu tu lvu popaliti (čitaj: operušili) odnosn na sličan način rasfčkali. Znate li npr. da u Grčkoj brodarske kompanije državi ne plaćaju porez (tajna nastanka poznatih grčkih brodovlasničkih dinastija). Znate li kako u Grškoj svi imaju pravo na državnu penziju (neto 2000 €)? A ima tga puna, da dalje ne nabrajam.
    Tko ne pozna grčki mentalitet? Laž, muljaža i prevara, štono bi se uljuđeno reklo “grci su dobri trgovci ali kad treba stvarati/raditi baš im ne ide“. Još od starohelenskih vremena u grka je bilo “časno“ kad prevariš vladara tj. državu tj. gazdu odnosno “poslovnog suradnika“. Zato su i imali toliko puno “državica“ (koje su jedna drugu varala, pljačkale i krale) pa su sve na kraju propale (šaptom pale). A veliki grčki vladari kojima se diče i koji su ušli u povijesne anale čovječanstva, svi oni zapravo dolaze izvan helenskih prostora (Aleksandar Makedonski koji kao ni njegov otac koji je pokorio grčke državice nije bio grk ali ...).
    I kako je bilo nekad, tako je i danas. U svemu. Grčka zato nikada nije imala niti će imati industrije/proizvodnje jer za nju treba drugačiji mentalitet čime de facto kao država nikada nije stvarala niti stvara nikakvu novu vrijednost (probajte se sjetiti bilo kakvog grčkog proizvoda ili patenta) a što jedino može otplatiti dugove i dugoročno donjeti napredak. Zato je svaka paralela sa Njemačkom i spominjenje tzv. “IV rajha“ zapravo promašaj da ne velim besmislica istog “intelektualnog“ sklopa.
    Mogao bi još puno toga ali neću. Besmisleno trošiti riječi u raspravanma sa priučenim “intelektuacima“ (takvima se sami osjećaju) koji vole citirati Krležu a zapravo su šuplji baloni.

    avatar

    06.07.2015. (21:33)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @bocacciozg
    Tvoj mi komentar pokazuje i dokazuje da sam u pravu. Jer tvoj jedini protuargument je ZNA se: ad hominem. Hvala na komplimentima nepriučeni 'intelektualcu'.

    avatar

    06.07.2015. (21:56)    -   -   -   -  

  • edo

    Dragi Semper, napišeš post da je nebo plavo i eto ti odmah neobrazovanih primitivaca sa svojim životnim "filozofijama". Skupljaju se ko muhe... :)))))

    avatar

    06.07.2015. (23:34)    -   -   -   -  

  • lion queen

    @ EP, ne znam samo tko je u ovom tvojem komentaru neobrazovan? ako misliš na onog na kojeg ja mislim, onda si se jako prevario. trebao bi još puno papati, da bi dostigao taj stupanj obrazovanja. zato nemoj potcjenjivati sugovornika, ako ti ne paše njegov komentar, već mu pariraj, ako možeš, a ako ne možeš, onda se ne javljaj, jer ni ovaj tvoj komentar ne odaje baš preveliku inteligenciju, pa vjerujem da ti se samo omakao..

    avatar

    07.07.2015. (07:22)    -   -   -   -  

  • Gorkić Taradi

    Onda ću ja nakon svih intelektualaca onako zdravo seljački:
    Lijepo kaj je Grčka rekla NE, zapravo predivno, no kome je Grčka rekla NE: onima koji je jesu bacali u dužničko ropstvo, ali zbog grčkih hireva općenarodnog življenja na viskoj nozi.
    I sad se postavlja pitanje: shvataju li Grci da bez obzira jesu li odgovorili DA ili NE nema više života na visokoj nozi?

    avatar

    07.07.2015. (08:29)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @gorkić
    Potpuno si u pravu kad kažeš: "shvataju li Grci da bez obzira jesu li odgovorili DA ili NE nema više života na visokoj nozi?"
    Ako si pažljivo pročitao post, za moj običaj kratak, onda si mogao uočiti da smo na istoj valnoj dužini, jer ja sam napisao i ovu rečenicu:
    "Ili su glasali protiv samo zato što još uvijek žive u oblacima da se bez žrtava može dobiti rat protiv moćnika Četvrtog reicha."

    avatar

    07.07.2015. (10:27)    -   -   -   -  

  • bellarte

    ..kako ja nikad nisam bio u grčkoj ali znajuć da imaju razvedenu obalu sa stotine otočića na kojima cvijeta turizam..te stoga oni od njega i najviše žive ali isto tako znam da je kod njih npr.katastar čudnovat pojam ..pričao
    mi jedan njemac(?)da oni nemaju zavedene knjige ni katastarske čestice..tj.omili ti se negdje izgradit kuća..vikendica šta li?...izgradiš i nakon pet godina je tvoja...e sad ako je to tako doista je sve u kaosu,a poznavajući južnobalkanski mentalitet to me i ne čudi
    No,njihov dug od nekih miljardu i parstotina milijuna eura je zapravo kap u moru koju bankovni mešetari okrenu u danu..a cijeli jedan narod drže potlačenim zbog prokletog novca..pa mi je stoga još i draža ova pobjeda grčkog ne ,legalnoj bankarskoj mafiji koja je svugdje i na svim razinama zavladala i provukla pipke...
    čudim se samo nama samima koji nikako da nađemo revolucionare koji bitrebali dignuti bunu i galamu protiv ovog nesretnog sistema koji nas nepovratno vuće u propast a na obzorju nedaje rješenja ni nadu u bolje sutra...uhlijebi se uhlijebiše a za raju boli ih patka

    avatar

    07.07.2015. (17:57)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @bellarte
    Nije Grčka po pitanju katastarskih knjiga izuzetak u Europi. Pola privatnih kuća u Splitu je sagrađeno na jednak način. U mnogim dijelovima Hrvatske je situacija također po tom pitanju nedefinirana pogotovo kad su u pitanju vlasnički listovi (gruntovnice). To je jedan od glavnih razloga zašto država ne može uvesti porez na nekretnine jer jednostavno ne zna tko je vlasnik kuće ili zemlje koju bi trebala oporezovati.

    Zato su i uveli famoznu 'legalizaciju' objekata. Ne zato da se gradnja legalizira već da država sazna tko je na kraju krajeva vlasnik. I zato je naknadna za "legalizaciju nelegalno sagrađenih objekata" (sic!) relativno mala, znatno manja nego što su vlasnici kuća koje su svojevremeno gradili u skladu sa zakonom tada plaćali.

    avatar

    07.07.2015. (18:55)    -   -   -   -  

  • bellarte

    ...naravno,a uz to još i ..zamisli drzava sufinancira fasade..kako da ne!..ne bez razloga,sve radi kvazi legalizacije.....a ljudi mutavi pa se hvataju ko muha na drek jer im obećaju vratit uloženo...a koliko će tek poslije plaćat poreza na tako lijepo sređenu kuću.....auuu

    avatar

    07.07.2015. (21:01)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Polaskan sam, "intelektuaci" su se javili. :)
    Kako bumo ono rekli? ... Aha ... Howgh!
    Tako je otprilike govorio Umpah Pah poglaciva plemena Smrdljiva Čarapa.
    Ako me pamćenje služi, bilo je to u Stripoteci. ;)
    Živela Jugoslavija! :P

    @(Č)EDO, nosiš li još onaj svoj čuveni tupe? ;)

    avatar

    07.07.2015. (21:39)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @bocacciozg
    Tvoja reakcija ne iznenađuje.
    Što se tiče Umpah Paha, da on je izlazio u Stripoteci, bio je to dobar šaljivi pomalo ironični strip, ali za tebe i tebi slične nije dobar iz jednog jedinog razloga: izlazio je u Jugoslaviji. Ja bih se, da sam na tvom mjestu (srećom nisam), zabrinuo za svoje zdravlje, kad bi dvadeset pet godina nakon raspada Jugoslavije i propasti tzv. komunizma još uvijek sanjao o njima kao avetima koje se mogu vratiti. Budi siguran neće. Prije će se vratiti fašizam, no on tebi vjerojatno manje smeta od komunizma. Možda ga čak priželjkuješ.

    Želiš li se i dalje javljati svojim komentarima na ovom blogu, potrudi se da pišeš o temi i iznosiš argumente koji temu podržavaju ili pobijaju a ostavi se komunizma, jugoslavenstva, titoizma etc. U protivnom ću te brisati kao što radim s nebulozama i svinjarijama koje za sobom na ovom blogu ostavlja 'virus'. OK?

    avatar

    07.07.2015. (22:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...