Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • borivoj

    17. lipnja 2015.

    Gospod Kršna utjelovio se kako bi uništio zlo u nekoliko pojedinaca. Ali sada zle osobine ne mogu se identificirati u maloj grupi ljudi. One su proširene posvuda. Škorpion ima otrov jedino u svom repu, kobra u svojim očnjacima, a ljudi su u potpunosti ispunjeni otrovom! Imaju ga u očima, jeziku, umu, inteligenciji, načinu hoda, mozgu – baš posvuda. Možete pitati: “Oh! Kada će taj otrov biti neutraliziran i uništen?” Kad Gospod uđe u vaše srce, upravo to je cilj koji će On ostvariti. Nakon što ga dobro očistite od prašine i štetočina (želje, ljutnje, zavisti, sumnje i dr.) koje ga zaposjedaju, „cvijet svojega srca’ (hrudaya pušpa) ponudite Gospodu. Može li se na bilo kojem području pobjeda ostvariti bez napora? Možete li postati visoko pozicionirani dužnosnik bez odgovarajućih kvalifikacija obrazovanja, talenta, iskustva i mudrosti? Dakle, ustrajte i uspijte!
    (Božanski govor, 14. siječnja 1964.)

    Potraga za materijalnim zadovoljstvima u početku će biti poput nektara, ali će na kraju postati otrov. (Baba)

    avatar

    17.06.2015. (08:40)    -   -   -   -  

  • borivoj

    „LJEPOTA LICA NALAZI SE U LJEPOTI KARAKTERA”.
    - Arapska poslovica

    avatar

    17.06.2015. (08:41)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Pot do notranje svobode

    Ko je Benet začel hoditi v vrtec za otroke s posebnimi potrebami, so se stvari kar naenkrat postavile na glavo. Pred tem smo skupaj dosegli to, da je samostojno hodil, tudi po deset kilometros dnevno. Doma pa je kar mirno spremljal kako sem jaz kuhala ali opravljala dela, ki jih pač vsi potrebujemo. Z vstopom v vrtec kar naenkrat ni hotel nič več hoditi. Doma je hodil po štirih ali po dveh, kolikor je bil pač »prisiljen«, da je prišel do svojih igrač.

    Zunaj pa skoraj niti koraka. Ponovno se je vrnil na udarjanje z roko po ustih, kot bi tepel samega sebe, če jaz nisem bila ves čas z njim. In ponovno se mu je zaželelo »obsedeno« metanje kamenjev. Skratka to kar je počel pred letom dni in od kjer sva prehodila že precej poti napredka. Če smo hoteli doseči kakšen korak naprej, je bilo vidno le brcanje, metanje vsega dosegljivega, grizenje, vpitje in podobno. Njegovi kriki upiranja so izgledali »kot bi ga res klali«. Ko sem mu včasih hotela sleči majico, da bi ga pripravila za spat, se je drl kot bi mu res kaj hudega storila.

    Več »

    Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

    ************************************

    SONČNA pošta

    avatar

    17.06.2015. (08:50)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi prijatelji,

    obavještavamo vas da je tiskana nova knjiga pod nazivom 'Prijatelju, ispričaj moju priču', koja se sastoji od 47 dirljivih ispovijesti o životinjama koje su promijenile ljudske živote.

    Predstavljanje knjige održat će se u četvrtak 18. lipnja 2015. u 18:30 sati u prostorijama Udruge, Jurišićeva 25, Zagreb. Govorit će Aleksandra Hampamer, urednica knjige, i neki od 47 autora dirljivih priča. Nakon kratke prezentacije knjige nastavit će se druženje uz vegansku zakusku. Svi su dobrodošli!

    Knjiga je nadahnuta Tysonom, tužnim, starim i sijedim psom udomljenim iz čakovečkoga skloništa za životinje. Pismo njegove udomiteljice nakon njegove smrti o tome kako joj je Tyson trajno promijenio život nadahnulo je projekt u koji su se uključili mnogi, šaljući ispovijesti o svojim životinjskim prijateljima koji su obogatili, iscijelili, promijenili i uljepšali njihove živote.

    Sva dobit od prodaje knjige bit će usmjerena čakovečkom skloništu za životinje i udruzi Prijatelji životinja. Stoga ova knjiga može promijeniti pogled na životinje, ali im i izravno pomoći. Knjiga se može nabaviti preko: www.dvostrukaduga.hr.

    Zakuska na predstavljanju knjige bit će priređena s proizvodima Vegefino, u sklopu suradnje prema kojoj će udruzi Prijatelji životinja biti donirano 15 posto od svakog prodanog proizvoda kupljenog preko: www.vegefino.com. Paleta proizvoda Vegefino zaista je raznolika pa vjerujemo da svatko može pronaći nešto za sebe i time pomoći da uspješno nastavimo s radom.

    Više informacija o knjizi 'Prijatelju, ispričaj moju priču' može se saznati na: www.prijatelji-zivotinja.hr.

    avatar

    17.06.2015. (08:50)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Ususret novom odjelu i druge ljetne igre...

    Zavirili smo u kalendar i shvatili - ovaj naš šareni paket koji vam šaljemo svakog mjeseca upravo slavi svoj prvi rođendan! Nadamo se da ste kroz njega kvalitetno informirani o životu naše knjižnice, ali i da je mozaik vašeg čitateljskog života dobio novi kamenčić. U novom broju imamo i neke lijepe vijesti, najveća je svakako da je pokrenuto stvaranje Doma lijepe književnosti na Korzu pa se nadamo da će i naše geslo "čitamo se na internetu, ali vidimo u knjižnici" uskoro dobiti novu dimenziju. Uživajte.

    avatar

    17.06.2015. (08:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...