Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • borivoj

    „LJUBAV JE MAJKA SPOZNAJE”. - H. Jackson

    avatar

    22.05.2015. (08:07)    -   -   -   -  

  • borivoj

    22. svibnja 2015.

    Sve je prožeto ljubavlju (prema). Stoga možemo bez zadrške objaviti da je svevišnji Gospod oblik ljubavi(premasvarupa). U svim živim bićima ljubav se očituje u raznim oblicima i poznata je pod mnogim imenima kao ljubav prema djetetu, naklonost, ljubav prema Bogu, želja (vatsalya, anuraga, bhakti, išta) i dr., ovisno o smjeru kojim je kanalizirana. Ali bez obzira na oblik, bit je ista. Na osnovi ovog znanja i iskustva, jasno je da je svevišnji Gospod unutarnji atman u svim bićima (sarvabuthantaratman). Ono što poučava najuzvišenije znanje o toj jednoti poznato je kao nedualizam (a-dvaita); ono što poučava načelo ljubavnika i voljenog poznato je kao dualizam (dvaita); ono što uči o sve troje: ljubavi, ljubavniku i voljenom – ili o prirodi(prakriti), pojedincu (jivan) i Brahmanu – poznato je kao kvalificirano nedvojstvo (visištadvaita). No, to troje je jedno.
    (Prema Vahini, 38. poglavlje )

    Bog je ljubav. Iskrena ljubav je čista, slobodna od ponosa i puna blaženstva. (Baba)

    Hvala Jošku iz Sombora na ovom prilogu.

    avatar

    22.05.2015. (08:09)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Kolinda Grabar-Kitarović izbacila je iz Ureda predsjednice bistu Josipa Broza i zajedno je s darovima što su ih on i supruga mu Jovanka dobivali tijekom njegove dugogodišnje vladavine uručila spomenutom muzeju. I sada će ih ići razgledati

    Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas će u Kumrovcu, u Muzej Staro selo obići izložbu "Pokloni Josipu Brozu iz Vile Zagorje".

    Odmah preko puta je Titova rodna kuća i glasoviti kip Antuna Augustinčića.

    U subotu će se na istom mjesto okupiti brojni maršalovi sljedbenici kako bi obilježili "Dan mladosti-radosti".

    Nekad je u Jugoslaviji 25. svibanj, datum Titovog rođendana, bio državni praznik koji se slavio kao "Dan mladosti", a u Kumrovcu se i danas održava ta tradicija, u što se, eto, ove godine uklopila i predsjednica Republike.

    Podsjetimo, Kolinda Grabar-Kitarović izbacila je iz Ureda predsjednice bistu Josipa Broza i zajedno je s darovima što su ih on i supruga mu Jovanka dobivali tijekom njegove dugogodišnje vladavine uručila spomenutom muzeju.

    I sada će ih ići razgledati. kraj teksta

    avatar

    22.05.2015. (08:46)    -   -   -   -  

  • borivoj

    traže smenu bozanića

    Dio biskupa blizak nogometnim krugovima, odnosno HDZ-u i Mamiću, kako ekskluzivno doznajemo od Pape Frane zatražit će smjenu nadbiskupa Bozanića. Dio biskupa već neko vrijeme nije zadovoljan radom zagrebačkog nadbiskupa i traži njegovu hitnu smjenu.

    Brojne trzavice, saznajemo od jednog izvora s Kaptola, počele su još prije nekoliko godina kada se liberalizirao blagoslov kuća. Tada se, naime, uvela praksa da u nekim župama nema više blagoslova od vrata do vrata, već se blagoslov odvija u Crkvi što je dovelo do toga da mnoge kuće ostaju neblagoslovljene.

    „To je inkas Crkve od Hrvata smanjilo na mizernih trideset milijardi kuna godišnje, a da ne kažem da su takve crkve plodno tlo za razvijanje sekularnih mišljenja“, proča nam naš izvor.

    Neki radikalniji biskupi već godinama Bozanića posprdno zovu don Lenjin želeći naglasiti njegove nedovoljno desne stavove. „On se zalaže za borbu protiv komunista, pedera, Srba i liberala, ali šuti o brojnoj djeci iz epruveta kao i o umjetnoj oplodnji“, kritičan je naš izvor.

    Ipak, stvari su se do sada koliko toliko uspješno zataškavale što nije bio problem s obzirom da tradicija zataškavanja u Crkvi traje već 2000 godina. Ali nakon novog neuspjeha rukometne reprezentacije, nesuglasice su isplivale u javnost:

    „Već godinama šutimo o tome, čak smo i prešutjeli neuspjeh nogometne reprezentacije u Brazilu koju je također blagoslovio. Mislili smo tada, hajde Brazil i Meksiko su najveće katoličke države, imaju jake veze. Ali nakon ovog prvenstva više ne možemo šutjeti. Dobro, reći ćete, i Poljaci gore imaju jakog zagovornika, papu Ivana Pavla II. Ali, ovaj problem nije od danas. Kako opravdati sve blagoslove reprezentacije koja bi baš svaki put ispadala od liberalnih i ateističkih Francuza“, pita se naš izvor.

    Za početak će, neslužbeno doznajemo, biskupi uputiti zahtjev papi Frani, a ako to ne bude imalo efekta onda će povući radikalni potez, te će se za smjenu Bozanića početi moliti Bogu.

    avatar

    22.05.2015. (09:55)    -   -   -   -  

  • borivoj

    HPD:PLATAK, Rijeka

    Program izleta za lipanj 2015.



    Nedjelja, 07.06.2015.

    KOČEVJE – Trimčkova pot

    Polazak posebnim autobusom s Trga bana Jelačića u Rijeci u 7:00 sati.

    Pravac: RIJEKA – DELNICE – BROD na KUPI – KOČEVJE. Povratak iz Kočevja: oko 16 sati.

    Cijena prijevoza: 70 kuna.

    Grupe A i B: KOČEVJE (482 m) – LIVOLDSKI VRH (981 m) – FRIDRIHŠTAJN (978 m) – POŽGANI HRIB (1009 m) – MESTNI VRH (1034 m) – DOM JELENOV STUDENEC (850 m) – KOČEVJE, oko 4–5 sati hoda, lagana staza. Vodič: Dražen Štifter.

    Grupa C: KOČEVJE – LIVOLDSKI VRH – FRIDRIHŠTAJN – KOČEVJE, oko 3 sata laganog hoda. Vodič: Boris Knaus.

    Vođa puta: Boris Knaus / Josip Jurasić.

    Nedjelja, 14.06.2015.

    PIKNIK „SENIORA“ (LUBANJ – DRENOVA)

    Polazak prigradskim autobusima s Delte i to: Grupe A i B linijom broj 12 u 6:45 sati za Kukuljane, a Grupa C linijom broj 11 u 7:15 sati za Saršone.

    Grupe A i B: KUKULJANI – LOKVA (Drenova) – LUBANJ, 4–5 sati hoda. Vodiči: Dražen Štifter i Boris Knaus.

    Grupa C: SARŠONI – LUBANJ, oko 2 sata laganog hoda. Vodič: Josip Jurasić.

    Od 12 do popodnevnih sati PIKNIK SENIORA kod Lovačke kuće LUBANJ.

    Nedjelja, 21.06.2015.

    BUZET – 7 SLAPOVA

    Polazak posebnim autobusom s Trga bana Jelačića u 7:30 sati.

    Pravac: RIJEKA – MATULJI – TUNEL UČKA – BUZET. Povratak iz Buzeta oko 16 sati, iz Brnobića oko 16:30 sati. Cijena prijevoza: 60 kuna.

    Grupa A: BUZET – SLAPOVI – SELCE – KUHARI – KOTLI – BUZET, 5,5–6,5 sati hoda. Vodič: Vojo Podgorac.

    Grupa B: BUZET – SLAPOVI – SELCE – KUHARI – BRNOBIĆI, oko 4 sata hoda. Vodič: Dražen Štifter

    Grupa C: BRNOBIĆI – KOTLI – BRNOBIĆI, oko 3 sata hoda. Vodič: Boris Knaus.

    Nedjelja, 28.06.2015.

    DRGOMALJ (Delnice)

    Polazak iz Rijeke sa Željezničke stanice u 7:26 sati do DELNICA (8:38 h). Povratak iz Delnica sa Željezničke stanice u 17:17 sati do Rijeke (18:18 h)

    Grupe A i B: DELNICE (Vojarna) – DRGOMALJ (kružno), cca 4 sata laganog hoda. Vodič: Dražen Štifter.

    Grupa C: DELNICE (Željeznička stanica) – LOVAČKI DOM – JAPLENIČKI VRH (okolna staza) – POPOVIĆA MLIN – DELNICE (Želj. stanica), cca 3 sata laganog hoda. Vodič: Boris Knaus.

    http://platak-seniori.bloger.index.hr/default.aspx
    -----------------

    l p, borivoj

    http://budan.blog.hr/

    avatar

    22.05.2015. (17:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...