Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • borivoj

    Grabar-Kitarović: Osuđujem svaki pokušaj povijesnog revizionizma

    Neovisno o odluci beogradskog suda Hrvatska i dalje drži da je četnički vođa Draža Mihailović bio ratni zločinac, priopćeno je u četvrtak iz ministarstva vanjskih i europskih poslova

    ZAGREB Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović poručila je u četvrtak kako je iznimno neugodno iznenađena odlukom beogradskog Višeg suda o rehabilitaciji četničkog vođe u Drugom svjetskom ratu i ratnog zločinca Dragoljuba Draže Mihailovića , te naglasila kako osuđuje svaki pokušaj povijesnog revizionizma.

    »Iznimno sam neugodno iznenađena presudom Višeg suda u Beogradu o rehabilitaciji ratnog zločinca Draže Mihailovića te kao Predsjednica Republike Hrvatske najodlučnije osuđujem svaki pokušaj povijesnog revizionizma«, navela je predsjednica u priopćenju.

    Presuda beogradskog suda, istaknula je, ne može izbrisati zlodjela četničkog pokreta počinjena u suradnji s nacistima i fašistima tijekom Drugog svjetskog rata, koja su svim narodima na ovim prostorima donijela velike patnje i stradanja. »Ostaje i činjenica kako je taj pokret doživio svoj potpuni poraz u Drugom svjetskom ratu, ali i prije 20 godina u agresiji na Hrvatsku«, poručila je Grabar Kitarović.

    »Držim kako se, gledajući u zajedničku budućnost u Europskoj uniji, konačno treba odmaknuti od politiziranja prošlosti, već povijest prepustiti povjesničarima«, zaključila je u priopćenju.

    Neovisno o odluci beogradskog suda Hrvatska i dalje drži da je četnički vođa Draža Mihailović bio ratni zločinac, priopćeno je u četvrtak iz ministarstva vanjskih i europskih poslova.

    Ta odluka »ne mijenja hrvatski stav da je on ratni zločinac i zapovjednik kolaboracionističke vojske poražene u Drugome svjetskom ratu«, priopćeno je iz MVEP-a.

    Ministar pravosuđa Orsat Miljenić u četvrtak je izjavio da je »apsolutno zgrožen« odlukom beogradskog suda o rehabilitaciji četničkog vođe Dragoljuba Draže Mihailovića, dodajući da je to »silno velika pogreška kao što bi to bila rehabilitacija (Adolfa) Hitlera, (Benita) Mussolinija ili (Ante) Pavelića«.

    Upitan kako će ta odluka beogradskog suda utjecati na odnose Hrvatske i Srbije, Miljenić je naglasio da svaki fašizam treba osuditi jer u suprotnom to nije dobar temelj za građenje budućnosti.

    »Te stvari u svijetu su već davno riješene i zna se tko je bio na strani dobra, a tko na strani zla. Otvarati to nakon 70 godina je silno velika pogreška jer je četnički pokret napravio silno zlo građanima Hrvatske«, naglasio je Miljenić dodajući i da svaka zemlja sama sebi određuje puteve, budućnost, ciljeve i određuje na čemu se temelji.

    »Za nas je Draža Mihailović bio zločinac i ostao je zločinac. Bio je fašist i točka«, rekao je Miljenić dodajući da na Srbiji ostaje hoće li graditi budućnost na temelju antifašizma kao cijela Europa ili će je graditi na temelju nečeg drugog. kraj teksta

    avatar

    15.05.2015. (08:42)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Ma sve će biti na kraju dobro i sve će se fino posložiti: Prvo će četnici postati 'antifašisti', onda će po pravilu 'tuk na utuk' to postati ustaše i problem partizana smo riješili. Zašto. Pa ako su oni antifašisti partizani to sigurno ne mogu biti jer su se s tim antifašistima tijekom četiri godine rata borili, posljedično partizani su fašiti i time smo problem partizana kao antifašista riješili. I u Hrvatskoj i u Srbiji može zavladati 'antifašistički' mir.

    komentar sa BLOG.hr - > semper contra @ Malo ti malo ja

    avatar

    15.05.2015. (08:45)    -   -   -   -  

  • borivoj

    AnimaList newsletter
    O Udruzi
    Akcije i kampanje
    Česta pitanja
    Kako pomoći



    “Auschwitz se ponavlja svaki put kad netko pogleda klaonicu i pomisli: to su samo životinje.” - filozof Theodor Adorno



    DONIRAJTE


    V-OZNAKA
    Nositelj V-oznake u Hrvatskoj




    PROJEKTI
    Spasimo primate



    PROSLIJEDI MAIL PRIJATELJU
    Znaš li nekoga tko voli životinje? Zašto mu ne bi prosljedio ovaj e-mail! Time se i ti indirektno aktiviraš za prava životinja.



    SVI PROTIV KRZNA
    Glasovi za Europu bez krzna



    OKRUTNOST, A NE ZABAVA
    Lov- prljava igra



    POSTANITE PRAVNI ČLAN
    Pozivamo vas da, ukoliko još niste, postanete pravnim članom Prijatelja životinja.



    AKTIVIRAJ SE


    WEB KATALOG
    Platnena torba 'The Power of Compassion'.
    RECIMO NE PLASTIČNIM VREĆICAMA!



    VIDEO
    'Suvremeni ratnik: Damien Mander na TEDxSydney-u'



    OBAVIJEST
    Zbog velikog broja e-mailova koje svakodnevno dobivamo molimo da, prije nego li nam pošaljete svoj upit, odgovor prvo pokušate pronaći u rubrici Česta pitanja i odgovori. Hvala na razumijevanju.



    AMI za životinje i Prijatelje životinja



    NAJAVA
    Osmi ZeGeVege festival




    Aktivnosti


    Predstavljanje projekta Veganopolis
    Na Dan planeta Zemlje predstavili smo na Trgu bana Jelačića novi internetski projekt Veganopolis koji daje smjernice kako svojom prehranom možemo spasiti planet i živa bića na njemu. U sklopu promocije, na Trgu bili su postavljeni informativni štandovi i pokretna kuhinja. Projekt je zamišljen kao mrežna stranica s besplatnim uslugama poput Vege vodiča s preko 2000 proizvoda, radionica kuhanja, nutricionističkog savjetovanja, iznajmljivanja Vegan Buddyja te Vege izazova na koji se u kratkome vremenu prijavilo preko stotinu zainteresiranih i taj broj stalno raste. Posjetite: www.veganopolis.net i preporučite ga prijateljima.


    Svaki život je dragocjen
    Suradnja sa Skloništem u Dumovcu rezultirala je kampanjom za spas napuštenih životinja pod nazivom 'Svaki život je dragocjen'. U nju su uključena i ostala no kill skloništa i volonteri koji su nositelji kampanje. Cilj je istaknuti važnost udomljavanja životinja te nužnost zabrane ubijanja životinja u skloništima. Kampanji se novom pjesmom i videospotom priključio i glazbenik IFEEL.


    Bez držanja pasa na lancu
    Pohvaljujemo Grad Zagreb koji je prihvatio prijedloge izmjena Odluke kojom se reguliraju uvjeti držanja kućnih životinja i način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama u Zagrebu. Prihvaćena je zabrana trajnog vezanja pasa kao i obaveza gradskih četvrti da, u suradnji s udrugama, nađu adekvatne lokacije hranilišta za mačke. Smatramo da sljedeći korak treba biti propisivanje slične odredbe na državnoj razini. Kako u Gradu Zagrebu ne bi sve ostalo samo na papiru, predložili smo osnivanje Redarstva za zaštitu životinja unutar Odjela komunalnog redarstva, radi učinkovitije kontrole provedbe gradske Odluke, kao i Zakona o zaštiti životinja.


    Dan svih majki
    Povodom Majčinog dana istaknuli smo sličnosti ljudskih i životinjskih majki. Majke krave, svinje i kokoši gaje duboku emocionalnu povezanost sa svojim potomstvom, no ono im se nemilosrdno oduzima ili kolje, a majke iskorištavaju do krajnjih granica neprestanim oplođivanjem i prisilnom proizvodnjom abnormalnih količina mlijeka, mesa i jaja. Veganstvom pokazujemo poštovanje prema majkama svih vrsta.


    Da nijedna ne bude besplatna
    U dopisu Ministarstvu zaštite okoliša i prirode tražili smo da provede zakonsku odluku Europskog parlamenta i implementira odredbe Direktive o ambalaži i ambalažnom otpadu u Plan gospodarenja otpadom Republike Hrvatske. Predložili smo konkretan korak u obliku minimalne naknade od 2 kune za plastične vrećice kako bi se smanjila njihova proizvodnja te zaštitio okoliš i životinje u njemu.

    Blic vijesti
    - Reagirali smo na slučaj iz sela Glušci kod Metkovića, kada je policija odvela skrbnika šestero pasa na psihijatriju, ostavivši pse da umru od gladi i žeđi. Upozorili smo da bi za ovakve slučajeve trebalo jasno propisati tko preuzima skrb o životinjama.

    - Održali smo predavanje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te govorili o našim programima i ključnim izazovima s kojima se susrećemo u svojemu djelovanju prema javnosti.

    - Uputili smo dopis Ministarstvu zaštite okoliša i prirode u kojem tražimo da se odbaci svaki prijedlog izmjena Uredbe (EZ) br. 1007/2009 o trgovini proizvodima od tuljana, koje bi dopustile ulazak na europsko tržište proizvoda od tuljana dobivenih inuitskim lovom tuljana u komercijalne svrhe.

    - U vezi slučaja lovkinje Jacine Jadreško, čije je hvalisanje ubijanjem stotina divljih i egzotičnih životinja naišlo na zgražanje javnosti, izjavili smo da je uživanje u tuđoj patnji i ubijanju, neovisno o spolu, uvijek primitivan i jadan čin.

    - Izjasnili smo se o neprikladnosti korištenja specističkih izraza poput pojma 'vlasnik' t

    avatar

    15.05.2015. (15:35)    -   -   -   -  

  • borivoj

    - U vezi slučaja lovkinje Jacine Jadreško, čije je hvalisanje ubijanjem stotina divljih i egzotičnih životinja naišlo na zgražanje javnosti, izjavili smo da je uživanje u tuđoj patnji i ubijanju, neovisno o spolu, uvijek primitivan i jadan čin.

    - Izjasnili smo se o neprikladnosti korištenja specističkih izraza poput pojma 'vlasnik' te upozorili na opasnosti prisvajanja svjetonazora kojima opravdavamo iskorištavanje životinja kao 'niže vrste'.

    Izdvajamo novo na webu:
    a) Ručak s obitelji i prijateljima koji nisu vegani;
    b) Recepti za biljni med;
    c) Članak vezan za Sklonište u Pokupskom Cerju;
    d) Merzbow i Elizabeth Holmes dodani na listu poznatih vegetarijanaca i vegana;
    e) Nove fotografije s radionica kuhanja na: Spremi klopu;
    f) Marc O'Polo dodan na Listu trgovina bez krzna;
    g) Izvučen dobitnik nagradne igre za upis na e-mail listu Zeleni ponedjeljak.

    - Popisu izlagača na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu priključili su se i CannaBio, OPG Marija Peša, Biodar, Dvostruka duga, SMID, OPG Zlata Nanić, Bormax, Udruga Mrkvica, Sapunoteka i OPG Marija Mudrić. ZeGeVege festival je, kao dio Veganmanije, jedan od tri najveća veganska festivala u Europi, a ove će se godine održati od 4. do 5. rujna, s čak 90 štandova na Trgu bana Jelačića. Budite dijelom ovog značajnog događaja!

    - Također vas pozivamo i da posjetite VegeSajam koji će se održati 2. lipnja na Trgu bana Jelačića gdje ćete na 10 štandova biti u mogućnosti nabaviti mnoge veganske proizvode.

    - Na našem YouTube kanalu objavljen je novi video 'A što je s pravima životinja?'. Također, pratite i dijelite novosti na našoj Facebook-stranici te provjerite Kalendar aktivnosti.

    - Web-shop Moj Frend donirat će Udruzi 10 % od svakog prodanog proizvoda AMI. Hrana za pse i mačke AMI ne sadrži namirnice životinjskog podrijetla, no sadrži sve potrebne kvalitetne nutrijente. Kupnjom činite dobro životinjama i pomažete nama u daljnjem radu.

    Lista brojnih popusta za naše članove iz mjeseca u mjesec sve je veća, a najnoviji na listi je ambulanta Vet 3. Ovom prilikom još jednom pozivamo na pomoć putem uplata članarina, donacija i na druge načine.

    Uvijek vaši,

    Prijatelji životinja

    avatar

    15.05.2015. (15:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...