Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • stara teta

    ha gleč, ako nam službena državna tv dozvoljava onakve idiotske emisije tipa mišak (neke su bile kvalitetne, argumentiranog sadržaja i daleko od neznanstvenog alternativnog mističarnja), onda što možemo očekivati od pametne selekcije prostog puka svega dreka i treša na ostalim medijima. stvar je samo u katastrofalnom neznanju gradiva iz osnovne i srednje škole, prirodni predmeti nula, povijest? što je to? ako nisu posebno zainteresirani za neku tematiku, onda iz dosade pabirče nesuvisle gluparije s neta i o tomu razglabaju s poznanicima. na žalost, visoka stručna sprema ne garantira i opću kulturu i intelektualnu radoznalost. pasivno se prihvaćaju raznorazne informacije i implementiraju u prazna mjesta u glavi. a onda su si jako ponosni kaj nekaj u glavi i imaju. a to jel istinito i odgovara činjeničnom stanju, nisu u stanju dalje proučiti. no elaborirati na dugo i na široko rečenicama pokupljenim iz ponuđenog im šarenila idiotizma i neistina, to im najlakše leži. lakše je preuzeti informaciju nego provjeriti mogućnost topččnosti. eh, za to se treba valja suviše pomučiti da bi se dočepalo nekih znanja i razumijevanja. a kad se pri tomu miješaju kruške i lubenice i imputiraju kao istinite stvari koje nemaju blage veze, i još se pozivaju na "autoritete" kojekakvih "instituta" i "istaknutih stručnjaka". a najveća je tragedija kad se ozbiljni znanstvenici uvaženi u svojoj specijalnosti počnu baviti kojekavim zvizdarijama koje ne ulaze u njihov kompendijum stručne osposobljenosti i počnu valjati svoje osobne misaone konstrukte. no, laik to ne može razlučiti jer nije stručnjak i popušit će što ovaj priča. a još manje će razlikovati moguće od nemogućeg, istinito od podvale.
    o tome bismo mogli u nedogled, zašto, kako, kako ublažiti posljedice, kakoodgajati vlastitu djecu i širiti znanje, a ne budalaštine. da smo u srednjem vijeku, ne bi se pričalo o opasnosti cjepiva, nego valjda o opasnosti pranja u škafu, jer zna se, peru se samo vještice koje hoće zavoditi nedužne muškiće. a takvima slijedi, zna se, lomača. ili barem klečanje na kuruzi.

    avatar

    28.04.2015. (22:05)    -   -   -   -  

  • Neverin

    mišljenja sam da nam se u 25 godina nemara i zlostavljanja obrazovanja i zdravstva desio neki iracionalni kiks u kojem će (kao u 2-4 st. n.e.) opet bujati religije (+ nacionalizmi) i tražiti da vode riječ. Primječujem svake godine koliko iracionalne i znanstveno nedokazane stvari dobivaju na povjerenju.

    avatar

    29.04.2015. (00:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...