Komentari

bloodeeleeshte.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Ribafish

    Dodao bih još i dijaloge iz Šuma summarum

    avatar

    17.04.2015. (12:08)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Slažem se, ima možda i u drugim hrvatskim žanrovskim filmovima i više smijeha nego u onima koji se reklamiraju kao komedije. Baš u ovim "horrorcima" poput ŠS, ili onog poludugog "Zagorskog specijaliteta", ak si vidio i to čudo.

    avatar

    17.04.2015. (12:22)    -   -   -   -  

  • OuKajĐiEf

    Hehehe sjajan mi je ovaj rezime za hrvatske komedije. Uglavnom prepoznajem sve naslove (osim upravo možda 'Hrvatske katedrale'?). Ne znam, kad već komentiram, nekako mi se čini da je najvažnije da kažem kako nisam optimist glede toga da ćemo se baš tako skoro nasmijati na full dobru komediju na hrvatskom jeziku. Izgleda mi da kad gledamo od unazad prema naprijed spadamo. Pa ipak, kad gledam Golikovu komediju i ove novije filmove tipa 'Blagajnica hoće ići na more' u prvom slučaju gledam umjetničko djelo, a u drugom neki miš-maš bez pravog šarma.
    Franjo Majetić ili Relja Bašić prenose živost teatra na film. Ovi novi autori kao da nisu baš na čistom što je to komedija, kao da ih nešto sputava u razradi pa onda na kraju ispadne produkt za nasmijati se svega na skeč-dva ili kakvu malu anegdotu. Sve ostalo je kiselo i na kraju puno patetično. Nekada su i pisci bili majstori (kao V.Majer, kao Slavko Kolar, kao M.Smoje) a danas pisce sputava brzina života, imperativ da se sve radi po diktatu tržišta i još da stvar bude gora domaća publika bude super zadovoljna nakon kakve slabašne komedije s forama koje 'pušimo' već desetljećima. Što da kažem, ja nekako više lovim humor u domaćim filmovima kroz sve drugo osim kroz komedije.
    Znaš li za Tomićev film/seriju 'Diploma za smrt' iz 1989. s puno sjajnog crnog humora?

    avatar

    17.04.2015. (12:36)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Evo sad sam se na YT podsjetio da sam taj film mislim, već gledao. Jest da je više krimić i u prilično je ozbiljnom tonu, ali priznajem da bi se lovna sezona za hrvatski humor trebala proglasiti na sve uratke i sve žanrove, pa gdje se koja mrvica ulovi :)
    Da, Riba je u pravu kako je, kad se gleda, Šuma summarum zapravo više komedija nego većina onih koje sam spomenuo.
    BTW, Riba, netko me je uspio nagovoriti da s njim sudjelujem u nekom filmskom "pub quizu" (iako ne znam ništa o toj zabavi i nisam neki učeni filmofil ili znalac) u subotu navečer u "Aplauz" produkciji u bivšem Mosoru. To kaj valja, dolaziš li i ti, kao iskusni kvizaš?

    avatar

    17.04.2015. (12:45)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Ubacih u upis i "72 dana", kojeg zaboravih, a iskreno ga preporučam. Ak se već mora drviti o socijalnim pa i međunacionalnim temama, eto i pravog recepta za takvo nešto.

    avatar

    18.04.2015. (10:05)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Nije to ništa što se ne može riješiti napravom za smijeh...

    avatar

    18.04.2015. (19:29)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Ovo je četiri minute fora koje se mogu sve zajedno nabrati u nekoliko hrvatskih komedija :) Slažem se s Lahenmajsterom, ako mi se osigura nosač za njega :)
    BTW, nakuplja se toga naknadnim pamćenjem, ubacio sam još nekoliko "urbanih" filmova sa ženskim potpisom. Nije da je puno narasla kvaliteta, ali i kvantiteta je početak, svaki pedeseti mora uspijeti.

    avatar

    19.04.2015. (12:42)    -   -   -   -  

  • It\'s my kitchen and I\'ll cook if I want to, cook

    jao jada kad gledaš i čitaš o hrvatskoj komediji i jedino ti se omakne težak uzdah... a mislim i da upravo nekad sad počinje (ili će uskoro) "što je muškarac bez brkova"...

    avatar

    19.04.2015. (20:21)    -   -   -   -  

  • Neverin

    a tek koliko je otužan Stipe u gostima. Ko da nema neke druge priče od dalmatinca koji ostavlja rodnu grudu za Zagreb.

    Bitange i princeze su solidna komedija za naše standarde pogotovo zaslugama Gazde

    https://www.youtube.com/watch?v=cMYpcUYgQkw

    Bik i Sonja se uspiješno sprdaju sa stareotipima Zagore i veganstva :D

    avatar

    20.04.2015. (09:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...