Komentari

catwoman009.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • dražeN ;)

    Ne kažem da sam prosjek, ali ljude koje znam "kupuju" što im apsolutno ne treba (skup auto, odijelo, mobitel, ... naglašena pažnja, "važnost"), pa se ne čudim da nemaju za ono što im uistinu treba (ljubav, vrijeme, ... biti bolji). Gotovo svima je zajednički nazivnik to da im je za to kriv netko drugi, tj. nitko ne želi priznati da vlastitu sreću ili nesreću biramo sami ;)
    P.S. Po milijarditi puta iz navedenih općenitih filozofskih opservacija izuzimam ekstremne situacije tipa rata, tragičnih nesreća, katastrofa raznih, teških bolesti, ... u toj priči banke su samo iskušenje kroz koje sebi i drugima dokazujemo vlastite slabosti.

    avatar

    23.03.2015. (22:30)    -   -   -   -  

  • Neverin

    sa ekipom ćemo pokušat "štampat" hranu, a to je kao da imamo vlastiti novac :)

    avatar

    23.03.2015. (22:42)    -   -   -   -  

  • Neverin

    e da, još nešto. Kroz kolegiji numizmatike smo učili da svaka država ima i prihode od toga što ima svoju kovnicu. Očito se samo Hrvatskoj ne isplati štampati vlastiti novac pa nam to moraju raditi stranci za masne pare...

    avatar

    23.03.2015. (22:58)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ minus40kg ... evo što je danas 7a novine rekao Ivan 7vonimir Čičak, predsjednik HHO, povodom slučaja obitelji Cvjetković : " Zadnjih pet godina izvršeno je 5600 deložacija kuća, što znači da svaki dan u prosjeku imamo tri deložacije. Ovršeno je i 2000 stanova. To više nije samo pitanje prava, to je pitanje socijalne politike u državi. To je i političko pitanje, ali iznad svega, pitanje ljudskih prava i prava na dom onih ljudi koji su se silom prilika, koji su ostali bez posla ili nisu u mogućnosti vraćati kredite, našli u nezavidnoj situaciji. Ne kažem da je svaki slučaj takav, ali velika većina je. " Da, banke su iskušenje, hoćemo li i dalje pustiti da nas mrcvare ( jer svi će doći na red u takvom monetarnom sustavu ) ili ćemo ih upregnuti da rade u korist cijelog društva ( nacionali7irati ), kao što je to napisao @ neverin da je funkcioniralo tijekom povijesti.

    @ neverin ... štampanje hrane je još i važnije, slažem se. :)
    Monetarnu suverenost danas ima samo Kina, Vijetnam i možda još par istočnoa7ijskih država, čak niti Japan, raspitala sam se. I Rusija nešto radi na tome, navodno Putin želi nacionali7irati Rotschildove banke. Eto, koliko je svjetskih vlada prodalo vlastite narode ... :( A većina europskih naroda niti ne 7na da je u7rok kri7e u nepostojanju vlastitog sredstva 7a ra7mjenu roba i usluga ( kao da kupuju vodu kod susjeda, a vlastiti bunar ili i7vor 7anemaruju ... )
    Hvala ti što si pročitao tekst, a ne samo nagađao o onom što u njemu piše. :) Puno mi to 7nači. :)

    avatar

    24.03.2015. (15:54)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    Ne branim svijet kakav je. Da je po mome svi bi imali dom, a Čičak bi se morao sasvim drugačije potruditi za koricu kruha i zrno soli,. Naravno, Zvone je ovdje tek parabola do svih onih koji znaju što i kako bi drugi trebali raditi, misliti, živjeti. Ne znam čovjeka, možda je dobar kao dobar kruh, ako je i neka je, a ako i nije, sve će doći na svoje, kada bude trebalo, i njemu, i meni,... tebi, svima ;)
    P.S. Naravno da filozofiram. Svijet je uvijek lijep u očima idealista, a ja to, ma koliko možda želio, ipak nisam.

    avatar

    24.03.2015. (21:41)    -   -   -   -  

  • Mayday

    Kako nastaje novac, kako nestaje novac...sve tajne tog čuda znaju samo bankarski "čarobnjaci";
    nastojim se držati čim dalje od njih i njihovih institucija (i tzv. proizvoda!), no znam da je to dugoročno uzaludan trud.
    Nemoguće je iz ralja današnjeg potrošačkog društva izaći nepotrošen :(

    avatar

    26.03.2015. (10:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...