Komentari

obrucnabacvi.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • NEMA RAJA NA ZEMLJI

    Najvažnija osebujnost hrvatskoga jezika njegov je tradicionalni hrvatski korienski način pisanja,Hrvatima zabranjen silom tuđinske mađaronske vlasti kako bi hrvatski narod izgubil najmoćniji znamen svojega nacionalnoga identiteta.

    avatar

    08.03.2015. (21:38)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Na početku 3.faze razvoja hrvatskog jezika za vrijeme od 1941-1945 pravopis je utemelje bio utemeljen na načelima koje su postavili Broz-Boranić.
    U kasnijem razdoblju istog vremena , na osnovi zakonske odredbe , ponovno je uveden morfološki pravopis , približno onakav , kakvim se hrvatskim jezikom pisalo do prvog izdanja Brozova Hrvatskog pravopisa god.1892! U Uredu za hrvatski jezik NDH sastavljen je Korijenski pravopis ( pisanje ) 1942 kao i privremeni Hrvatski pravopis 1944 tada već cjelovit pravopisni priručnik po morfološkim načelima.
    U školama NDH učilo se po Hrvatskoj slovnici , preradjenom izdanju ( zaboravih autora Florsch....gramatike ).

    Zašto nam treba sad Korijenski pravopis ? Koja svrha i koris od vraćanja sedamdeset i nešto godina unazad ?

    I je li riječi :
    izpričati
    šićariti
    jerbo
    znače veće hrvatstvo ako ih rabimo u jeziku ?

    avatar

    08.03.2015. (21:56)    -   -   -   -  

  • NEMA RAJA NA ZEMLJI

    Gospođ(ice)o nepoznata , kad srbočetnici i hrvatočetnici pokolju Hrvate u hrvatskom selu te sruše hrvatsko selo...kad stoljećima čine nasilje nad hrvatskim jezikom, nad hrvatskom kulturom, nad hrvatskom poviješću...i na kraju kažu: "Što će vam hrvatsko selo kad u njemu nema Hrvata, što će vam stari hrvatski jezik kad njime nitko više ne govori, što će vam hrvatska kultura i hrvatska povijest koje vam izbrisasmo...?" sve je stvarno stravično, a od vas drsko, bezobrazno, plitko, zajedljivo...
    Trudim se biti što blaži...

    Svoje "znanje" pokazujte drugdje, n.pr. ondje gdje se daju recepti za kolače, juhe i sl. Gdje se blogeri zafrkavaju i podsmjehuju.

    avatar

    11.03.2015. (20:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...