Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • borivoj

    Sprejemanje

    Sprejemanje je tako pomembna stvar, da so jo nekateri poimenovali “prvi zakon osebne rasti”. Sprejemanje preprosto pomeni to, da vidimo stvar takšno kot je in rečemo: “Takšna je ta stvar”.

    Sprejemanje ni odobravanje, strinjanje, dovoljevanje, pooblaščanje, kaznovanje, rivalstvo, dogovarjanje, vdanost, sočutje, podpiranje, potrjevanje, ohranjanje, zagovarjanje, odtegovanje, preverjanje, krepitev, vzgajanje, opogumljanje, pospeševanje, promoviranje, dodajanje, dajanje potuhe ali kaj podobnega.

    Več »

    Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

    SONČNA pošta

    avatar

    04.03.2015. (08:22)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "MUZIKA JE UVIJEK BILA HRANA LJUBAVI,
    A LJUBAV JE HRANA ZA MUZIKU". Mocart

    avatar

    04.03.2015. (08:23)    -   -   -   -  

  • borivoj

    4. ožujka 2015.

    Ljudi mogu izvoditi razne vedske obrede i žrtvovanja, mogu razjasniti sadržaj Veda i svetih spisa, mogu biti obdareni prosperitetom, velikim osobnim bogatstvom i gomilom žita. Ali bez morala i karaktera ne mogu zavrijediti mjesto u Božjem kraljevstvu. Vrline su najučinkovitiji način pročišćenja unutarnje svijesti jer potiču osobu da otkrije što valja činiti i kako to činiti. Jedino oni koji su zavrijedili dobru sudbinu mogu tvrditi da su izvrsni u razlučivanju. Pridržavati se vrlina i razlučivanja – to je splav koja će vas prevesti preko oceana svjetovnog života (bhavasagara). Osobi s vrlinama automatski je odobreno mjesto u Kraljevstvu slobodnih. Bez obzira na preostale aktivnosti u koje je osoba uključena, utjecaj tih aktivnosti neće ih uznemiriti. Oni će se stopiti s Brahmanom, utjelovljenjem Vrhovnog blaženstva.

    (Sutra Vahini, Prvo poglavlje)

    Shvatite da je iskrena radost u jedinstvu s Bogom. (Baba)

    avatar

    04.03.2015. (08:24)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "KAD SE PISE O ZENAMA, TREBA UMOCITI PERO U DUGU I OSUSITI REDOVE S PRAHOM LEPTIROVIH KRILA". - Didro

    avatar

    04.03.2015. (08:26)    -   -   -   -  

  • borivoj

    1. ožujka 2015.

    Danas, ma koje dobro djelo u svijetu poduzeli, činimo ga bez prepoznavanja njegova značenja, opušteno, ne spoznavši u srcu njegovu vrijednost. U svjetovnom aspektu, činimo nekoliko stvari
    kako bismo ostvarili dobru poziciju, ugled ili samo radi privlačenja pozornosti, odnosno nade za nekom materijalnom dobiti. Takvi su oblici truda privremeni i donose prolazne dobrobiti. Od mnogih stvari koje svakodnevno radimo jako je malo onih kroz koje postižemo zadovoljstvo sobom. Jedino kad imamo povjerenje u sebe, razvit ćemo
    zadovoljstvo sobom. Kada imate samopouzdanje i zadovoljstvo sobom, moći ćete se žrtvovati i tako postići samoostvarenje. Dakle, besmrtnost je rezultat žrtvovanja (tyaga). Zbog toga su sve yajne i drugi rituali u ovoj zemlji namijenjeni tomu da simboliziraju žrtvu. Oni imaju definiranu svrhu promicanja božanske snage.

    (Ljetni pljuskovi u Brindavanu, 13. poglavlje, Prvi dio, 1974.)

    Kada kap vode padne u ocean, ona postiže besmrtnost i beskonačnost. (Baba)

    avatar

    04.03.2015. (08:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...