Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Lastavica

    Čik otvori ga ako možeš! :)

    avatar

    12.02.2015. (13:58)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Kako se ja iznerviram s ovakvim čepovima ????
    Jedno sam tresnula o tlo bočicu da se rasula, ali se nije otvorila

    avatar

    12.02.2015. (16:52)    -   -   -   -  

  • lion queen

    hvala ti na ovom članku. to je na tragu onog o čemu sam ti nedavno pisala. meni je to najbesmisleniji izum prošlog milenijuma, zato što je otvaranje postalo nemoguća misija čak i za odrasle, a ne samo za djecu. btw. tko drži otrove nadohvat djetetu?! nemamo svi djecu! zašto bih se morala maltretirati takvom ambalažom ako netko drugi ima malu djecu?! neka svatko pazi na svoje dijete... itd itd znam samo da ono sredstvo za čišćenje, zbog kojeg sam si plastikom zarezala palac, jer se nije dalo otvoriti, neću više kupovati. eto.

    avatar

    12.02.2015. (17:17)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Smijem se dok čitam.
    Donela u apoteku neka mama bočicu da joj spremimo sirup za dijete.
    Naravno to ne učiš na fakultetu.
    Ja odnesem bočicu sirupa otraga i nas tri se konsultovale kako da joj sirup rastvorimo. Gleda nas spremačica i kaže lupi i okreni, odjednom...I bila je u pravu.
    Ipak, stojim iza odluke da se lijekovi drže u takvim bočicama.Mali vragolani dohvate sve što stignu i trpaju u usta...Sekund nepažnje...

    avatar

    12.02.2015. (18:46)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Žao mi je što bilo tko ima problema s ambalažom. Ambalaža, pa i plastična tu je da nam sačuva proizvod i da ne bude smetnja korištenju tog proizvoda. Da ne pričam i o ozljeđivanju. Način razmišljanja američkog sustava sigurnosti mi je poznat i sustav je dobar, dapače, odličan je ukoliko ga se primjenjuje. Svodi se otprilike na sljedeće: kada se nešto dogodi ili se zaključi da se je moglo dogoditi, čak i da nije, situacija se analizira do u detalje te se jasno definiraju mjere kako ubuduće spriječiti da dođe čak i do mogućnosti da se neki neželjeni događaj dogodi - korektivne mjere (za saniranje trenutnih posljedica) i preventivne mjere (za sprječavanje eventualno budućih nezgoda). I najčešće se tu radi o tehničkim rješenjima (kao što je ovaj primjer sigurnosne ambalaže), a ne samo upozorenja (npr. čuvajte dalje od djece). Vrlo rijetko i u krajnjim slučajevima svede se samo na obuku, bolje informiranje i slično. I ne rade to oni zato što se nešto kao brinu za maloga čovjeka, rade jer su u slučaju nesreća odštete enormne. Kada se mjere donesu idu u primjenu i to postaje nova obaveza ili norma ili zakon i o tome se obavijesti vrlo široki krug zainteresiranih. I najvećim dijelom, takve se nezgode više ne događaju. Pisano je već o tome na ovome blogu u postu Skupe uštede. A radilo se o tome da je pukla vrećica, konzerva pala na nožni palac žene i ozlijedila je, rana se zakomplicirala i na kraju žena je umrla. I nije sve to rezultiralo upozorenjem pazite, već je postala obaveza da se na vrećicama odštampa i nosivost te vrećice. No vratimo se sigurnosnoj ambalaži, unatoč cijelom tom sustavu sigurnosti, događaju se nesreće, kako je napisano u uvodu - milijun slučajeva godišnje pa stoga opreza i dobrih tehničkih rješenja nikada dosta.

    avatar

    12.02.2015. (22:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...