Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • borivoj

    Žalosno je da, ne da ti promijeni mišljenje, nego da barem zastaneš i razmisliš o onome što pišeš... Nisam ja, ili netko drugi taj koji će mijenjati tvoje mišljenje... Ti si ta koja mora sagledavati svoja mišljenja i shvatiti da njima vrijeđaš druge ljude... Tad ćeš i razumjeti Isusovu poruku koju sam ti citirao... Do tada ćeš zaista ostati samo praktična vjernica koja ponavlja uvijek iste riječi poput papige za vrijeme mise...

    toma juda @ Lion Queen

    avatar

    26.01.2015. (08:57)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "KAD JE SRCE U PLAMENU,
    PONEKA ISKRA IZLETI NA USTA". Engleska poslovica

    avatar

    26.01.2015. (08:57)    -   -   -   -  

  • borivoj

    17. siječnja 2015.

    Mi promatramo vanjske okolnosti procesa koji je doveo do konačnog događaja i u svom neznanju zaključujemo da su određeni uzroci proizveli te posljedice. Prema tome kako smo ocijenili događaj, mi pretpostavljamo prirodu emocija i osjećaja. Ali okolnosti, događaji, emocije i osjećaji samo su ‘instrumenti’ u Njegovim rukama, služe Njegovoj volji i Njegovoj svrsi. U odgovarajućem trenutku On ih koristi za Svoj plan i postiže rezultat kakav On želi. On je utjelovljenje vremena (kala), On dolazi kao Gospodar vremena. Snaga vjere u atmana je most koji premošćuje ponor; poplave ne zabrinjavaju one koji su razvili tu snagu i vjeru. Sa snažnom vjerom u sigurnu potporu oni stižu na drugu obalu bez imalo straha od opasnosti. Sve ovo je Kreatorova velika lutkarska predstava, On je glavni Redatelj!

    (Bhagavatha Vahini, Deveto poglavlje)

    Struja aktivira i pokreće sve žarulje, Bog aktivira i pokreće sve. (Baba)

    avatar

    26.01.2015. (08:58)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "AKO NE POSTANES JEDNAK BOGU,
    NECES GA MOCI SPOZNATI". Anonim (3.vek)

    "AKO RAJ NIJE U SAMOME TEBI,
    NIKADA NECES UCI U NJEGA". S.Angelus

    avatar

    26.01.2015. (08:59)    -   -   -   -  

  • borivoj

    25. siječnja 2015.

    Dostojanstvo osobe ovisi o stečenim kulturološkim osobinama. Kultura ne pretpostavlja samo ustrajnost. Kultura znači ukloniti loše misli i sklonosti te poticati dobre misli i osobine. Kako bi kasnije kao građani vodili miran i sretan život, mladi, dok su studenti, moraju voditi život ispunjen mirom i samokontrolom. Ljudski život može se usporediti s drvetom, a rođaci s grančicama. Na tim grančicama cvatu cvjetovi misli i osjećaja. Postupno, cvjetovi se razvijaju u plodove dobrih kvaliteta i osobina. Karakter je sladak sok iz tih plodova. Bez korijenja i plodova stablo je samo drvo za ogrjev. Samopouzdanje je korijen drveta života, a karakter je njegov plod. S nadom da ćete svi vi postati uzorni građani pročišćenih srca koji će preoblikovati društvo, blagosiljam vas sve!

    (Ljetni pljuskovi, Prvo poglavlje, siječanj 1979.)

    Istinsko ljudsko biće je ono koje je ispunjeno čistom, nesebičnom ljubavlju! (Baba)

    avatar

    26.01.2015. (09:00)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "KAD SU OCI ZENE ZAMAGLJENE SUZAMA,
    ONDA JE MUSKARAC TAJ KOJI NE VIDI JASNO". M. Turnije

    avatar

    26.01.2015. (09:06)    -   -   -   -  

  • borivoj

    24. siječnja 2015.

    Nema li nježnosti u vašem srcu, ni vaše slatke riječi nemaju smisla. Slatkorječivost u govoru i gorčina u srcu nisu osobine ljudskog bića. U vašim mislima, riječima i djelima mora biti slatkoće, mora biti nježnosti. To je istinski znak ljudskog bića. Budući da ljudi u sebi imaju jedinstvenu osobinu ljubavi, smatra se da su oni najsvetija bića. Bog se inkarnira u ljudskom liku jedino da bi širio poruku ljubavi. Možete osvojiti cijeli svijet samo ako nju nosite u srcu. U vama ima ljubavi, ali je ne izražavate na primjeren način. Razvijate duh bratstva. Čak i kad se suočite s ogorčenim protivnikom, govorite mu kao bratu, s ljubavlju razgovarajte s njim. Kad mu se obratite kao bratu, njegovo će srce omekšati i mržnje će nestati. Zato ispunite život ljubavlju. Ništa na ovom svijetu nije uzvišenije od ljubavi.
    (Božanski govor, 17. listopada 2003.)

    Dobrota i suosjećanje znakovi su istinskoga ljudskog bića. (Baba)

    avatar

    26.01.2015. (09:07)    -   -   -   -  

  • Dante

    "KAD JE SRCE U PLAMENU,
    PONEKA ISKRA IZLETI NA USTA". Engleska poslovica

    ----

    Sviđa mi se ova poslovica i dodao bih još i ovo " I AKO OKO TEBE SVI MLATE SAMO PRAZNU SLAMU TA ISKRA MOŽE IZAZVATI POŽAR" :-)

    avatar

    26.01.2015. (09:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...