Komentari

crostojkovic1958.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • ŠTIT JE PRAVDA !

    OVI SVI LAKRDIJAŠI NISU RAVNI ŠTITU NI DO GLEŽNJA!

    avatar

    08.01.2015. (12:47)    -   -   -   -  

  • NEMA RAJA NA ZEMLJI

    Kratko-jasno!

    avatar

    08.01.2015. (13:43)    -   -   -   -  

  • nikica

    Gospodine Stojkoviću, što mislite o Radničkoj fronti?

    www.radnicka-fronta.org/2015/01/06/intervju-mi-smo-za-socijalizam-2 1-stoljeca/

    Intervju: Mi smo za socijalizam 21. stoljeća

    Dijana ĆurkovićLingvistica Dijana Ćurković i novinar Rade Dragojević o programu i ciljevima Radničke fronte
    Piše: DAMIR PILIĆ

    I HRVATSKA JE DOBILA političku organizaciju koja otvoreno ustaje protiv kapitalizma. To je Radnička fronta (RF), organizacija aktivista, sindikalista, radnika, nezaposlenih i studenata koja još nije prerasla u političku stranku, ali je serijom javnih istupa zadnjih tjedana najavila tu mogućnost.
    Za ovo predstavljanje našem listu delegirano je dvoje članova RF-a: lingvistica Dijana Ćurković, poslijedoktorandica na Odjelu za dijalektologiju Instituta za hrvatski jezik, te novinar Rade Dragojević. Među ostalim, zanimalo nas je po čemu se Radnička fronta razlikuje od SDP-a i ORaH-a.
    – Po tome što mi, osim što imamo ljevičarsko ime, namjeravamo provoditi i ljevičarsku politiku, dok se spomenute stranke samo nominalno nazivaju lijevima, a po programima su liberalne, odnosno stranke centra – kaže Dijana Ćurković, dodavši kako SDP u odnosu s Crkvom čak naginje i udesno, dok ORaH ima solidnu zelenu politiku, ali ne uzima u obzir da se održivi razvoj ne može postići bez korjenite promjene sistema.
    – I naša politika je zelena, ali mi uz ekološku osviještenost želimo uspostavu društva u kojem će ljudi imati priliku sami formirati politiku i pratiti njezino provođenje. Našu politiku egalitarnosti pokazat ćemo i na vlastitu primjeru: kad uđemo u Sabor, a ne sumnjamo da hoćemo, naš zastupnik radit će za medijalnu plaću, a sigurno neće primati basnoslovne iznose kao danas spomenuti “ljevičari” – najavljuje Ćurković.
    Bez bogomdanog vođe
    Uočljiva je odluka Radničke fronte da prema javnosti ne istura nekog lidera, već se istaknuti članovi rotiraju pri medijskim istupima. Kako je takvo “kolektivno predsjedništvo” na ovim prostorima zadnji put viđeno 1980-ih godina u SFRJ, zanima nas što Radnička fronta želi baštiniti iz tog razdoblja.
    – U našim programskim načelima vidljivo je da ne nasljedujemo samo bogato jugoslavensko iskustvo, nego iskustvo brojnih europskih i svjetskih projekata socijalizma – kaže Rade Dragojević.
    – Zalagat ćemo se za punu kontrolu radnika nad procesima i sredstvima za proizvodnju, dakle za razvoj društvenog tipa poduzeća. A u vanjskoj politici zauzimamo se za solidarnost među narodima, a protivimo se uključivanju u asocijacije koje na bilo koji način propagiraju i prakticiraju ratno rješavanje međunarodnih sukoba. Što se tiče kolektivnog rukovodstva, ono pokazuje da unutar organizacije razvijamo praksu povjerenja u članstvo te da se ne oslanjamo na nekog bogomdanog vođu, što je slučaj u većini ostalih stranaka – tumači Dragojević
    U skladu s lijevom političkom tradicijom, Radnička fronta poziva na “beskompromisnu borbu za radnička prava”. No, na svim izborima od 1990. baš su radnici masovno glasali za nacionalističke stranke; “nacionalno” je pojelo “klasno”. Kako RF misli riješiti problem otuđenosti radništva od ljevice?
    – Ono što se čini važnim jest da se radnici politiziraju, dakle da se postigne to da oni od subjekata koji brinu jedino o svojim materijalnim pravima postanu i politički subjekti – veli Dragojević, dodajući da postupak isključivanja radnika iz sfere političkog odlučivanja u našim okvirima traje još od sredine 60-ih godina, sve do završnog čina početkom 90-ih kad se radnike konačno posve razvlašćuje.
    – A paralelno s time rastu i radničke frustracije koje se kanaliziraju, među ostalim, i u nacionalizam. Na nama je da strpljivo upozoravamo na stvarne razloge krize, a ne da povlađujemo građanskim analitičarima koji inzistiraju na identitetskim objašnjenjima o navodno iskonskoj međuetničkoj netrpeljivosti – smatra Dragojević.
    Zanimalo nas je i na koji način Radnička fronta misli to eventualno buduće socijalističko društvo učiniti ekonomski konkurentnim, budući da se kapitalistička ekonomija u izravnom dvoboju već pokazala superiornijom.
    – Ekonomija u demokratskom socijalizmu nije sama sebi svrha, već je dio šire socijalne reprodukcije – drži Dragojević, te dodaje kako se u tom smislu ne može ni govoriti o konkurenciji dvaju sistema, jer su im ciljevi potpuno disparatni.
    Tragom Islanda
    – Kapitalističkoj ekonomiji je isključivi cilj profit vlasnika, i ona se temelji na potplaćenom i neplaćenom radu, na iskorištavanju prirodnih resursa bez adekvatne naknade i na pristanku države da kapitalizam servisira kroz svoj političko-pravni okvir. Socijalizam za 21. stoljeće, o kojem govorimo, čovjeku, uz ekonomsko oslobođenje, nudi i društvenu i ljudsku emancipaciju. A što se tiče dvoboja, pitanje je tko je zapravo izgubio. Naime, čitav set radničkih prava ostvarenih u zadnjih 150 godina, a koja se sada opet degradiraju, upravo je rezultat socijalističkih pokreta, revolucija i projekata. I danas uživamo rezultate tih ranije dobivenih bitaka – iznosi Dragojević.
    Osim za reviziju privatizacije, progresivni

    avatar

    08.01.2015. (14:07)    -   -   -   -  

  • GRICKO

    I JA SAM ZA ŠTIT. NEKA BUDE PROKLET SVAKO TKO NIJE ZA ŠTIT. I PROKLET ONAJ TKO BUDE GLASAO ZA KOLINDU ILI JOSIPOVIĆA, TE IZRODE KOMUNISTIČKA IZ SDP-a i HDZ-a.

    avatar

    08.01.2015. (17:03)    -   -   -   -  

  • Ludi Milojko

    Ej Brankec

    avatar

    08.01.2015. (19:39)    -   -   -   -  

  • Ludi Milojko

    Brankec jel ti grad uplatio što za blagdane da se ne moraš zaposliti i dalje po cijele dane ništa ne radiš

    avatar

    08.01.2015. (19:40)    -   -   -   -  

  • Ludi Milojko

    e daaa..zas sto?

    avatar

    08.01.2015. (19:51)    -   -   -   -  

  • Ludi Milojko

    Bilo bi dobro da objasnis od kojih si politicara dobivao novac da bi iznosio prljavi ves od drugih politicara

    avatar

    08.01.2015. (19:52)    -   -   -   -  

  • Ludi Milojko

    I na koji nacin dobivas lovu od kockarnica?

    avatar

    08.01.2015. (19:52)    -   -   -   -  

  • Ludi Milojko

    Mislio si da nema dokaza..eto ja imam,a uskoro cu ih imati i vise

    avatar

    08.01.2015. (19:53)    -   -   -   -  

  • BRANKO STOJKOVIĆ

    Ma, daj utuvi se u glavu to što ti sad kažem: Ja sam ozbiljan
    čovjek i nikada ne lamantam u govoru i mišljenju... Za mene
    bi bilo bolesno da se služim tuđim imenom, pogotovo nekim
    imenom "Ludi Milojko". To samo rade kukavice i jadnici.
    Jedno te isto laprdaš, daj imbicilu nešto novo. Da ti je ime
    cjenjeno ne bi trebao skrivati.

    avatar

    08.01.2015. (20:43)    -   -   -   -  

  • ŠTIT JE PRAVDA !

    POKRALI I UNIŠTILI NAS I SAD IM DAJTE SVOJ GLAS - NEKA SE GONE U SVINJSKI KOTAC.

    avatar

    09.01.2015. (09:19)    -   -   -   -  

  • PRAVI PUT JE ŠTIT

    Kolinda je sinoć u sučeljavanju sa Josipovićem, ogradila se od komunističkih zločina. Između ostaloga je rekla da njezin otac i
    majka su bili partizani i da su 1945. godine izašli iz tog zločinaćkog pokreta, zbog mnogih partizanskih zločina. i to je u redu.

    avatar

    09.01.2015. (11:18)    -   -   -   -  

  • CRNI

    Eto, na izborima za predsjednika RH.,
    imamo veliki izbor glasanja; od dva
    "đubreta, izaberi jedno "đubre".
    HDZ i SDP su pokrali narod i uništili,
    i kao da nije ništa nije desilo... Hajde
    bolesnici idite glasati, jer zaboravili
    ste što su vam ti zločinci sve priuštili...

    Branko Stojkovič iz Bjelovara

    avatar

    10.01.2015. (13:21)    -   -   -   -  

  • BRANKO STOJKOVIĆ

    POKRALI I UNIŠTILI NAS I SAD IM DAJTE SVOJ GLAS - NEKA SE GONE U SVINJSKI KOTAC...

    avatar

    10.01.2015. (17:13)    -   -   -   -  

  • ŠTIT

    Cijeli mandat Ive Josipovića može se; sažeti
    u njegovoj rečenici „Kako su lijepe kape
    partizanke koje nose poruku ljubavi i mira“.

    avatar

    10.01.2015. (17:47)    -   -   -   -  

  • ŠTIT - 2000-2016

    Na prvom krugu predsjedničkih izbora se u ovoj državi prvi puta dogodio sukob, ne samo prividno stranački, već sukob dvaju sistema. No, to nije više slučaj od kada se može birati između Kolinde Grabar Kitarović i Ive Josipovića. Izbori, naime, nisu borbe između više stranaka, lijevih ili desnih, konzervativnih ili suvremenih, kršćanskih ili sekularnih, već je to nastojanje da se održi jedan te isti politički sistem koji se ne bavi potrebama stanovništva, rješavanju socijalnih pitanja, rješavanju gladi, nezaposlenosti, već održava statusa quo putem prividnog višestranačja i odavanja lažnog osjećaja u građanima ove zemlje da zaista odlučujemo o tome tko vlada ovom državom.

    avatar

    11.01.2015. (13:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...