Komentari

starateta.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • stara teta

    oduvijek sam voljela andersenove bajke. o maloj sireni, sniježnoj kraljici, kresivu, ružnom pačetu, što tatica radi, uvijek je pravo.

    avatar

    25.11.2014. (17:46)    -   -   -   -  

  • Mela

    Prvo car, pa sad carica. Ali baš nju briga.

    avatar

    25.11.2014. (19:34)    -   -   -   -  

  • stara teta

    bajke su bajke, mela. ponekad stihovi postaju mekši, nježniji, bolji. a ponekad vrate tvrdoću i hladnoću. ili postaju sladunjavi.

    avatar

    25.11.2014. (20:39)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    DYWYMTYSEEBASCHSYUOPPORRNA

    avatar

    25.11.2014. (21:09)    -   -   -   -  

  • stara teta

    poezija je vrlo kronična stvar, bloki ;)

    avatar

    25.11.2014. (22:03)    -   -   -   -  

  • Zack

    Ogledalce, ogledalce, najljepša na svijetu gola je! :D

    avatar

    26.11.2014. (00:12)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Kad se zasjedne na tron, ili u fotelju, teško se oteti toj ugodi koju pružaju. A tek mogućnost za "biti rado viđen". To me podsjeća na motiv iz filmskog serijala Gospodara prstenova - prsten/blago, gdje onaj nahranjeni zao vuk pojede dobrog vuka. Za upitati se zašto pretegne ta "tamna strana"? Je li to slabost duha pred obećanjima, ili slabost tijela pred očekivanim naporima?

    avatar

    26.11.2014. (10:36)    -   -   -   -  

  • stara teta

    taština, želja za moći, stvaranjem neprikosnovenog autoriteta. neki su alfe po prirodi, i žele ostati alfe iako se prilike mijenjaju. indijanska je priča o dva vuka, pa kojeg hraniš, prebiva u tebi više. ne znam čemu, tamna me strana odnekud izvana okrzne, udari, zastre mi sunce, i onda se moram sama odmicati jer je nezajažljiva. slabost duha? ne bih rekla, takve potiče snaga za preživljavanjem. jer misle da nužno moraju biti na vrhu, biti vođe čopora, imati uvid, biti poštovani. u ljudskom čoporu to bi se zvalo željom za vlašću, kontrolom, manipulacijom. zašto uopće dođe do toga, često ne razumijem i ne mogu se uvući u takav način mišljenja, ne osjećam takve porive, samo osjećam posljedice takvih. ili ih osjećaju oni koje volim, koji su mi dragi, i za njih se bojim.

    avatar

    26.11.2014. (10:46)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Čarobni špiglin..ha.. gledi se krampus.. a z špiglina viri lepotica...
    Tak i ja.. stojim spred špiglina kak Žan Sorel.. a v mene gledi ofucani Mekon...ha ... Vrag jebal vse špigline...

    avatar

    26.11.2014. (10:57)    -   -   -   -  

  • stara teta

    znaš, ima i ona priča od scaraa wildea, samo, radilo se o slici. slika doriana graya. a sorel? hmmm, presladunjav. nekak mi se uvijek više dopadali tipovi kao belmondo, jean gabin...

    avatar

    26.11.2014. (11:24)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Jeee.. i meni se navek dopadala Klaudija Kardinale.. pa sirota ni nigdar saznala za mene.. A kaj buš.. NIšt.... Eeeeee... pem slušat vjesti.. javlaju da su i kokoške začele prhati proč.. aaa.. morti bu se ipak vreme zmenilo ....ha ....

    avatar

    26.11.2014. (12:14)    -   -   -   -  

  • stara teta

    je, su prešle pod tuhicu, se grijeju f kokošinjcu. no, naj se bojati, nebu dugo trajalo, ak ostavlaš svoje prtlje za sobu, znači da buš se kad-tad vrnul nazaj. valda kad si zgriju nogice pod poplunom.

    avatar

    26.11.2014. (12:29)    -   -   -   -  

  • stara teta

    viš, sad se i blokade delaju, to valjda da propuh ne odnese smeće kaj se nakupilo nutra. a to ni zdravo, treba to smeče hitit van, dobro sproluftatt, pa onda se grijat. a kokoši se uvek vratiju na mesto zločina!

    avatar

    26.11.2014. (13:21)    -   -   -   -  

  • moje misli tebi

    i ja sam kao dijete volila andersenove bajke

    avatar

    26.11.2014. (16:29)    -   -   -   -  

  • križar

    I gola i bosa i gladna, draga moja jer je tek u ogledalu vidjela da je piun!

    avatar

    26.11.2014. (17:00)    -   -   -   -  

  • stara teta

    pijun. vlastite taštine. znaš, a takvi su gladni, goli i bosi razuma i realiteta. žive u oblacima koje bi valjda drugi trebalip odupirati i gledati u njihove visine. inače, ovo je pjesma o - taštini!

    avatar

    26.11.2014. (20:16)    -   -   -   -  

  • križar

    ja sam komentar napisala o sebi!

    avatar

    26.11.2014. (21:44)    -   -   -   -  

  • U zvijezdama piše

    iako imam godina i danas volim bajke

    avatar

    26.11.2014. (21:45)    -   -   -   -  

  • Mayday

    Ne znam zašto, ali podsjetila si me na političarke, prave, žive, od leda i kamena;
    otkako pamtim, recimo od sedamdesetih naovamo, ne znam bih li mogla izdvojiti jednu koja se ne zrcali u ovom zrcalu...
    A tako bih rado da mogu, baš bih.

    avatar

    27.11.2014. (08:44)    -   -   -   -  

  • stara teta

    križarice@, žao mi je što si ovu pjesmu shvatila tako, zapravo, s potpuno druge strane ogledala :( pjesma je govorila o neizmjernoj taštini čovjeka koji sam sebe uvjerava da je najbolji, najppametniji, naj-ovo-naj-ono. pred samim sobom i pred drugima. svi se gledamo u ogledalo svaki dan, i vidimo se kakvi smo, s borama, celulitom, podočnjacima, tugom u očima, smiješkom, kako kada. i najbolje da se vidimo realno, i prihvatimo baš onakvi kakvi jesmo, bez straha, tuge, i ljutnje. jedino se tako može dalje. istinom. neki nisu sposobni shvatiti istinu i prihvatiti je. zato uzmu čarobno ogledalo kojje im diže ego, hvali ih, uzvisuje, potvrđuje ne činjenicu, nego njihovu želju da budu prema umišljaju, i isto tako žele da to misle i drugi. zaot im je potrebna svita poslušnika. koji će biti sretni jer je osoba divna, dobra, plemenita, brižna, sjajna i neprikosnovena. to je zrcalo taštine.
    a postoji i zrcalo istine, koje pokazuje kakav si zapravo. ako si zaista pijun u rukama vještih igrača, možda te ogledalo potakne da se konačno makneš od šaha.

    mayday@ ne odnosi se to, na žalost, samo na političarke, neog na sve osobe, i muške i ženske koje se vole eksponirati na bilo koji način jer su takve po prirodi, natjecateljske naravi, s laktovima ili bez, s pozadinskim pojačanjem, sve, sve samo da bi se dopale drugima i zauzele visoko mjesto koje im "pripada", valjda po prirodnom nekom pravu, genetici, staležu, mjestu u društvu, uvaženosti votever. misle da imaju toliko sjajnih osobina i u stanju su sve oko sebe vrlo vješto uvjeriti upravo to: da su čiste, bezgrešne, pravedne, divne i da ih takve valja poštovati, dati im puno povjerenje i bezuvjetnu odanost. brus! takvi su samo inteligentni manipulatori. i to se sve izvana uopće ne vidi. jer rade iza kulisa, dajući divna obećanja, obmanjujući javnost. a kad se dobro nahrane tuđim mesom, zbrišu u neke daleke krajeve. no, ima onih koji su ostali i znaju za pozadinu svih njihovih predsjedničkih kampanja.

    avatar

    27.11.2014. (10:59)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    eh ta nagost... odlična, moderna, poetska bajka... za zrele homo ludense... :)

    avatar

    27.11.2014. (11:04)    -   -   -   -  

  • stara teta

    da, ostati gol i čist je samo za zrele ljude. a mnogi su ili nezreli, ili prezreli...

    avatar

    27.11.2014. (15:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...