Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • jelen

    hm, pa sve to je istina što veliš i svatko iola upućen će se složiti. Druga stvar je činjenica kako je Rusiji cijela ova fukarija oko Ukrajine nametnuta i to baš zato da se Rusiju sreže, da se sreže BRICS, da se sreže Euroazijska unija i sve što bi moglo biti alternativa amerikos kanalima kojima struji energija potpune dominacije svijetom...
    Znamo koliko su nekada amerikosi korporatosi snivali Rusiju rascjepkanu pod vlašću lokalnih bandi i narkokartela (po meksičkom principu) i koliko ih je pogodilo da se Rusija reafirmirala i da je postala koherentnija nego ikad.
    Od pada komunizma NATO se širi na rusku sferu, a nikako Rusija na NATO sferu. E sad druga stvar je ako netko vjeruje da na svijetu smije postojati samo jedna interesna sfera (jer kao to je ujedno sfera slobode, demokracije, Zubić vile, ružićastih jednoroga i sličnih stvarnosti :-) Niti me zanima Putin niti sam rusofil, ali činjenica da je Rusija u ovoj priči svejedno na pravoj strani povijesti mi je vrlo jasna.
    Da Rusija nije bogzna kakava, slažemo se svi, a drugo je tko drži da je Rusija trebala ostaviti Krim da se NATO mafioze tamo prešetavaju i puštaju svoje korijene- taj je brutalno zadojen :-D

    avatar

    12.11.2014. (14:44)    -   -   -   -  

  • Sfera

    Zanimljivo je kako svi pričaju o propadanju Rusije pod zapadnim sankcijama iako će Rusija ove godine ostvariti rast BDP od 0,5%. Istina rast je skroman ali bolje i takav nego nikakav. S druge strane Europa se nalazi na pragu recesija a primjerice Hrvatska nije pod sankcijama ali je svejedno već 7 godina u recesiji. ( dakle bolje funkcionira Rusija pod sankcijama nego li Hrvatska koja nije pod sankcijama)
    Zapad precjenjuje svoju moć. Istina zapad je puno ekonomski jači od Rusije ali neće moći slomiti Rusiji radi postojanja alternative to jest Kine. Zapad će samo Rusiju okrenuti prema istoku i Kini to jest gurnuti će je u naručje svom stvarno najvećem geopolitičkom rivalu. Svijet jednostavno postaje multipolaran i bilo koja zemlja pritisnuta od zapada može tražiti alternative u Kini koja jedina ima ekonomsku moć dovoljnu da parira zapadu.
    Ruska ekonomija počiva na izvozu sirovina tako da će samo zamijeniti Europu s Kinom a zapad s istokom. Od sudara Rusije i zapada najviše će profitirati Kina a zapad neka razmisli dali im je cilj jačati svog glavnog geopolitičkog protivnika.
    Na kraju će se zapad boriti protiv Rusije a biti poražen od Kine.

    avatar

    14.11.2014. (15:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...