Komentari

belator.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • vacaguare

    Prema djetinjstvu smo počesto subjektivni. Uvijek je naše bilo bolje od njihovog. Slažem se s tom subjetivnošću. Jest. Naše je bilo bolje od njihovog. Oni čak ne znaju ni što je "tri kornera, penal"

    avatar

    03.11.2014. (12:27)    -   -   -   -  

  • Nisa

    I kad sam ja bila klinka starci su njurgali eee u moje vrime...
    :))

    avatar

    03.11.2014. (12:36)    -   -   -   -  

  • 20 do asa

    vacaguare@.......hahaha, ili dva na izbić, bez kegle, bez bege (kod pikulanja) :)))....zato sam i rekao u postu, da bi to bio sizifov posao, jer teško je dokazivo....svaka generacija misli da je znala bolje utrošiti slobodno vrijeme....to je tak :)))......

    Nisa@.....da, da :)).....zato ih mi nismo htjeli ni čuti, kaj oni znaju :))...tak da još nisam to počeo pričat Fichi, ali mu pomalo tu i tam prezentiram neke dijelove naših igara :))).....i nama su tak pričali, kaj vi, pa mi smo ovo, ono......

    avatar

    03.11.2014. (12:37)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Naravno da ćeš mu pričat i pokazivat svijet oko sebe viđen tvojim očima :)
    Nisam za to da se djecu pusti da besciljno i neograničeno lupaju po tabletima/mob/komp/ i svim ostalim gadgetima,ali ne možeš ih zatvorit u kartonsku kutiju samo zato što je nama to nepoznato ili glupo.
    Moj brat je imao sličan pristup i poluđivao je na svoje klince i provedeno vrijeme ispred monitora,pa im je zabranio sve što je mogao.Djeca su bila izolorana od svog društva jer sve "važno" što se dešavalao se komentiralo na fejsu,raspravljalo u grupnim chatovima na whatsapp-u,pa je na kraju popustio :)
    Treba ih pustit da idu ukorak s vremenom u kojem jesu,odgajati,usmjeravati,pričati-svakako,ali zatvoriti ih u kartonsku kutiju i izolirati od svega nije pretjerano pametno :)

    avatar

    03.11.2014. (12:53)    -   -   -   -  

  • 20 do asa

    Nisa@....slažem se.....najgore su apsolutne zabrane ili mjerenje po svom nekom doživljenom ili voljenom dijelu života......dati djeci da se razvijaju, budu slobodni u svom nekom istraživanju i da rastu sukladno vremenu u kojem se nalaze !!....naravno, pozitivnim usmjerenjem i potporom svakako.......ma bitno je da se pokuša učiniti da to dijete zna koje su ljudske vrijednosti, da cijeni i poštuje druge......

    avatar

    03.11.2014. (13:12)    -   -   -   -  

  • Zack

    Sve što je bilo dobro nestalo je. U nedostatku dobrih ideja, smislio se internet i tehnologija koja je vidno osiromašila čovjeka. Ja i dalje više volim otići u prirodu više od svega. :)))))))

    avatar

    03.11.2014. (15:11)    -   -   -   -  

  • durica

    uf, teške teme :)
    najteže je u životu, općenito, postići taj balans, teško i nama odraslima, kaj ne. umjerenost u svemu.
    primjećujem kako su danas djeca sve više željna igre u bilo kojem obliku. prije sam imala osjećaj da im više smetam. a sada se vesele svakoj zajedničkoj aktivnosti, žele provoditi vrijeme s odraslima, pa valda im to fali. primjetila sam i da jako puno djece zaostaje u krupnoj motorici. teško im je penjati se po stepenicama i silaziti, hodati po suženoj površini, kosini i takve neke " obične " stvari. čak im je bolje razvijena finija motorika od krupne, recimo znaju držat škarice i rezat s njima, znaju oblikovat kuglicu, a ne znaju obut šlape. isto tako znaju jako puno, za mene nepotrebnih podataka, kao što su imena planeta ili egzotičnog voća, a onda: bam! ne prepoznaju kravu na fotografiji. ili ne znaju imena mladunčadi životinja, nikad čuli kaj jede vjeverica. tak. i to zaostajanje u govoru mi je fenomen za sebe. sad, mogla bih nabrajati neka svoja razmišljanja o tome, velim, široka tema, ali meni jako zanimljiva :)

    avatar

    03.11.2014. (15:11)    -   -   -   -  

  • 20 do asa

    Pablon@....nemoj samo da se Bono navuče na inernet :))))....onda smo skroz otišli u k.......

    Durica@......je, široka tema :)).....ti si u stalnom kontaktu s djecom pa i vidiš što se događa......nekako su djeca kao pod staklenim zvonom, sve manje otporna na prirodne pojave......i da, nismo imali toliko problema s motorikom, jer smo krali trešnje, skakali s garaža, vozili bicikle i visili sa grana :)).....ali ne znam , kad je već tak kak je, taj internet i sve, nezaobilazna i normalna stvar. ali da li mi kao roditelji još više to potenciramo, jer doba je kad se radi sve u 16 ( onaj tko ima sreće da radi), i stalno smo umorni od svega. i onda je lakše pustiti djete da si upali komp, jer ionako već sve o tome zna, nego otić još tih pol sata van u šetnju !??.....eto , ne znam, ili da sve ide tak kak već ide....da se jednostavno prepustimo svemu, vremenu kakvo je došlo i budemo ti roboti koji postajemo........ne znam di je granica toj tehnologiji, jer čujem da se radi auto koji nema volana i samo se upiše di trebaš doć....da li mi to stvarno kao ljudi želimo ili će nam i to biti nametnuto da još manje koristimo tu motoriku i kasnije će ispasti da i bez toga više ne možemo, jer tko je vidio vozit auto s volanom !??...a k vragu i volan :))))

    avatar

    03.11.2014. (15:23)    -   -   -   -  

  • durica

    ono kaj mene jako zabrinjava je to kaj su " nam " djeca naviknuta na sve " na gotovo ". neki u stanju sjediti i čekati u nedogled, a čak niti da pitaju sami ili traže ono što trebaju. čak i kad im daš kiki bombon, ne otvaraju si ga sami, nego čekaju da im ti otvoriš, zdjelicu si nisu u stanju primaknuti, takve stvari. zato se ja dosta trudim poticati ih na samostalnost. baš smo nedavno imali neka predavanja o tome koliko je bitan taj razvoj motorike i krupne i fine za sveukupni psihofizički razvoj i intelektualne i emocionalne inteligencije. i, sad, razvijaju se te neke sinopse u mozgu na koje se onda nastavljaju neki drugi protoci neurona koji se onda kasnije razvijaju ili ne razvijaju. i samo žvakanje krute hrane potiče razvoj mozga. e, sad, meni je to sve tak jako logično i normalno, i nekad mi nije jasno zašto uopće razgovaramo o tome, ali, izgleda da današnji način života ide u tom smjeru. onda se sjetim onog crtića u kojem debela djeca levitiraju u onim letjelicama. nisu samo kompjutori problem, to su sveukupne navike ( sjedalački način života, odlasci u šopingentre...), a ja ne znam u kojem smjeru, zapravo, idu.

    avatar

    03.11.2014. (15:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...