Komentari

mikrozadaci.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • tane

    Ako istovremeno radimo zadatke na cs, nb i elite moramo li na svakom iznova zaradjivati levele

    avatar

    03.12.2014. (10:45)    -   -   -   -  

  • mikrozadatak

    Kratko i jasno NE.
    To su sve channeli koji koriste istu platformu. Ako na Crowdfloweru odeš na "edit profile" vidjet ćeš listu svih channela na kojima rješavaš taskove.
    Dakle, kada na jednom channelu dobiješ neki level imaš ga na svim.
    Pozdrav

    avatar

    05.12.2014. (10:12)    -   -   -   -  

  • Neo

    Kratko pitanje - za dobijanje prvog levela na crowdfloweru jedan od uslova je da se radi na 5 različitih poslova - moje pitanje je šta se ustvari računa poslom (job) jer često imamo poslove koji imaju različite nazive i ID-ove ali su u stvari identični sadržajem. Recimo ovih anketa da li je neka stranica članak i određivanje autora ima na više jezika i odvojene se pojavljuju? Da li se sve te ankete recimo računaju jednom vrstom joba ili ja npr. mogu skupiti tih 5 odradjenih poslova potrebnih za level 1 na crowdfloweru radeci recimo 5 ovih anketa sa različitim ID brojevima ? Hvala puno!

    avatar

    17.12.2014. (16:10)    -   -   -   -  

  • mikrozadatak

    Listu jobova ćeš naći na Neobuxu Offers-> Mini jobs, a na Clixsesnu klikneš na link Tasks. Svaki job ima jedan ili više taskova.
    Svaki job ima svoj ID. Neovisno o nazivu joba, o njegovom sadržaju, potrebno je odraditi 5 jobova s različitim ID brojem.
    U tvom pitanju, sve ankete su zasebni jobovi. S obzirom da se s vremena na vrijeme jobovi mijenjaju, može se desiti da neko dobije level, a da je u stvari samo tražio autore članaka na npr. francuskom jeziku. Ali, to bi značilo da je uradio 5 jobova istog naziva, ali svaki od tih jobova je imao različit ID.
    Hvala ti na pitanju. Svakako ću se potruditi da napišem post na blogu na ovu temu, popraćen sa screen shot-ovima da bi bilo što jasnije.
    Pozdrav

    avatar

    18.12.2014. (12:13)    -   -   -   -  

  • Wingard

    Poštovani mikrozadatak
    dobih flag na tasku "Test a web application using any browser [III]".
    Da li će mi to uticati na broj level-a ili na bilo na bilo koji način naštetiti?
    P.S. Sve pohvale za blog!

    avatar

    02.01.2015. (12:05)    -   -   -   -  

  • mikrozadatak

    Nećete izgubiti levele na Crowdflower-u.
    Ovaj job postavlja firma Rainforest i njihovi taskovi se posmatraju neovisno. Nakon 20-tak flagova nećete više moći raditi taj job, to je sva šteta.
    Kao što kažu u poruci ispod:
    "Being rejected, flagged or blocked in Rainforest will never affect your standing or score with CrowdFlower. We never report this information back to them, we only use it internally. Rainforest team."

    avatar

    02.01.2015. (15:33)    -   -   -   -  

  • buggy

    Pozdrav,
    kao prvo oprostite na smetnji. Naišla sam na forum.hr post gdje ste naveli vaš blog .Rekli ste da vam se slobodno može netko javiti sa pitanjima. Dakle inače sam studentica,ne radim trenutno i tražim nekakvu zaradu ovako sa strane.
    Inače nisam sklona da dajem ljudima osobne podatke i slično,ali nisam našla odgovor na jedno pitanje.
    Koliko je to sve sigurno raditi? Jesu to ozbiljne firme? Odakle taj novac dolazi kojeg isplaćuju? Jel sigurno da mene netko za 2-3 godine ako te firme propadnu neće tražiti da vratim taj novac ili slično? Oprostite možda malo glupa pitanja,ali skroz sam sumnjičava prema svemu jer svašta se događa,na svakom koraku prijevare. Hvala ,lijepi pozdrav

    avatar

    08.03.2015. (23:20)    -   -   -   -  

  • mikrozadatak

    Pozdrav bugyy
    Neobux i Clixsense su dvije vjerovatno najjače firme u ovoj oblasti već 7 odnosno 8 posljednjih godina. Da nisu već bi se odavno ugasile, kao hiljade sličnih. Kod njih gledate reklame. Oni preuzimaju taskove od Crowdflower-a. Kada o nekome piše Forbes onda sa sigurnošću možemo reći da jeste ozbiljna kompanija:
    http://www.forbes.com/2010/08/24/amazon-mechanical-turk-technolo gy-crowdflower.html
    http://www.staffingindustry.com/Research-Publications/Da ily-News/CrowdFlower-gets-12.5-million-in-funding-firm-also-tries-again-to- settle-IC-suit-31538
    Ovdje se može vidjeti lista poslovnih partnera, zapravo ovo su firme od kojih dolaze novci:
    http://www.crowdflower.com/our-customers
    O čemu se zapravo radi. Velike kompanije rade razne vrste istraživanja. De ne bi zivkali ljude telefonom, išli od vrata do vrata ... oni plate nekoj firmi (u našem slučaju Crowdflower-u) da prikupi podatke za njih. Crowdflower stavi pitanja na svoju web stranicu, mi odgovaramo, odgovori su odmah unešeni u bazu podataka (ne moraju oni to raditi). Crowdflower to lijepo naplati, pokupi šlag s torte, nama plati koliko plati. Mi ispadamo za njih jeftina radna snaga. E sad druga je stvar što meni 400$ mjesečno nije malo.
    U maju 2014. i ja sam bio jako sumnjičav, imao sam stotinu pitanja i nedoumica. Ovo je dobra stvar, probajte, ne morate ništa ulagati, nemate šta izgubiti.
    Slobodno pitajte ako ima još nejanih stvari koje nisam obradio na blogu.

    avatar

    11.03.2015. (12:08)    -   -   -   -  

  • Stefan

    Ja sam krenuo pre tri dana na clixsense i neobux ni na jednom sajtu vec tri dana nemam nijedan task za lvl 0 :/ Kako doci do lvl1 kada nemam nikakav zadatak ? :/

    avatar

    05.11.2015. (13:06)    -   -   -   -  

  • mikrozadatak

    Pozdrav Stefane, idi na refresh stranice svakih opla sata. Doći će i zadaci. Također, prati kada se pojavi ulazni test. Nekad ga postave u potencijalnim taskovima. Ako ovaj test uradiš dobro odmah ćeš dobiti level 1.

    avatar

    12.11.2015. (12:30)    -   -   -   -  

  • saska

    Cao imam problem sa igricama na neobux-u...kada hocu da igram igricu samo odjednom mi iyadje da je bokirano od strane timebuck-a...ne rayumem yasto jer sam ih igrala i nakon par dana je pocelo ovo da se pojavljuje i sada ne mogu da pristupim igrici a iskljucila sam ono ya reklame...

    avatar

    17.10.2017. (06:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...