Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • lion queen

    trebalo bi uvesti mogućnost glasovanja preko interneta i u konzumu...kao plaćanje računa...onda bi svi glasovali. da se mene pita, ja bih za svako važnije pitanje u zemlji provela jedan takav referendum, pa kako narod odluči. ima nas manje nego građana berlina, pa nije problem uvesti takav način glasovanja, uza svu tu tehniku koja nam je na raspolaganju.

    avatar

    26.10.2014. (14:13)    -   -   -   -  

  • Neverin

    šta će ti restrikcije u glasanju ako moižeš uvesti restrikcije u kandidaturi političara - za početak dokaz o nekažnjavanju pa psihotest pa nek građani izaberu onog koji ih je prošao.

    avatar

    26.10.2014. (19:59)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Temeljni kriterij treba biti kvaliteta kandidata. A ona se utvrđuje na jednostavan način: izabrani kandidati moraju ispuniti svoja obećanja dana u kampanji. U slučaju da to ne učine kazneno odgovaraju. Kao i liječnici koji nekome postave krivu dijagnozu ili umjesto bolensne noge odrežu zdravu, kao što, primjerice, konstruktor mosta koji se nakon izgradnje sruši krivično odgovara.

    avatar

    26.10.2014. (20:58)    -   -   -   -  

  • jelen

    Kinezi imaju neke dobre fore, to je fakt, nisam im nikad bio sklon radi Tibeta, ekonomija me ne zanima naročito, ali dobro je kako se beskompromisno obračunavaju s islamističkim terorizmom i kako dobro surađuju s Rusima u ovo vrijeme ogorčene rusofobne kampanje na (divljem) Zapadu.
    Što se tiče restrikcija bilo bi divno kad bi postojalo ovo što veli @neverin!
    Restrikcije prava kod birača bilo bi prekomplicirano izvesti na smisleni način jer inteligencija (tj IQ) i stupanj obrazovanja nisu garancija ničega.

    avatar

    26.10.2014. (21:05)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Upozoravam, da je poanta ovog teksta zapravo u zadnjem pasusu, gdje govorim o reguliranju predizborne kampanje. Argument za ograničavanje prava glasa jest nekompetentnost birača. Međutim, nemoguće je osigurati nepristrasno mjerenje kompetentnosti. Zato se možemo usmjeriti na mjere, da povećamo kompetenciju birača.

    Ograničenja za kandidate su druga tema.

    avatar

    27.10.2014. (03:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...